Bir kez daha denemelimiyim yoksa kader deyip oluruna mı bırakmalıyım?

pirayeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
415
16
26
Ankara
Kızlar benim derdim Kpss. Atanamamış bir öğretmenim. 26 yaşındayım. 2010 mezunuyum. Sınava 4 kez girdim. 3 kez gerçekten hazırlanarak girdim. Bir buçuk yaşında bebeğim var. Çalışıyorum. Bilenler bilir burda başlayacağım dedim başlayamadım bi türlü. Bu güne kadar çok fedakarlık yaptım Kpss için çok yıprandım. Şimdi kafamda düşünceler ya yine olmazsa emeklerim boşa giderse diye çalışmaya başlayamıyorum. Çokta boş vaktim yok aslında yine herseyden fedakarlık yapmam lazım. Değermi denemeye ne dersiniz . Yada bi yerden sonra çokta zorlamamak mı gerekir. Birazda psikolojim kaldırmıyor açıkcası. Kitabı açıyorum ağlamaklı oluyorum. Bi yanım pes etme diyor diğer yanım gücüm yok boşver diyor. Hayatım boyunca böylemi olacak içimdemi kalacak öğretmenlik. Ne dersiniz . Siz olsanız ne yapardınız? Olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkabilirim.

burda okuduğumuz konular bile yeter denemede
2010 nedir ki
4 kez girmek nedir ki
2001 mezunuyum 12 yıldır bekliyorum
daha geçen atamada 13 yıl bekleyen arkadaşım atandı
arkeoloğum 5-10 kişi alıyorlar
ben 106. yım
aramızda 2 net olan arkadaşımla aramızda 60 kişi var
o atanıyor kasımda ben yine beklemedeyim
kendimden çoktan vazgeçtim kızım için uğraşıyorum
sen de bebeğin varsa daha çok hırslanmalısın

ayrıca sınavı da 2 yıl bekliyoruz her yıl olmuyor bizimki
gel de dayan

Vazgeçmenin sınırındasın galiba..
Ama tamda işte böyle zamanda daha sıkı sarılman gerektiğini düşünüyorum...
Eğer hayırlıysa hakkında olacaktır zaten...
Hayat fırsatların hepsini birden sunmuyor bize...
Senin bebeğin var...ne mutlu sana..
ben 29 yaşındayım üniversiteyi yeni bitirdim. Kpssye hazırlanıcam inşallah ve Rabbim nasip ederse bebek sahibi olmak istiyorum ayrıca...
Ben çabalaman gerektiğini düşünyorum

Dene tabi ki, şimdi bırakırsan tekrar bu yaşını, bu zamanını çok arasın ve tekrar dönemeyebilirsin...
Henüz her şey tazeyken devam etmelisin diye düşünüyorum, inşallah emeklerin karşılıksız kalmaz...

Bu yıl girersem 5. Olacak. 3 yıl öyle şartlarda çalıştım ki. Çok ağır geliyor artık. Evli, hamile, bebekli. Çok umutlandığım için bu kadar yıkıldım belki de. Ne güzel azimlisiniz. Allah banada güç verir inşallah.

benim formasyonum da var
ben de hem ücretli çalışıp hem tek başıma çocuk bakıp hem ders çalıştım

Sınırda ne demek. Açamıyorum kitapları bakamıyorum. Insanın emeklerinin boşa çıkması zor çok zor. Son 3 yıl yaşamışım gibi gelmiyor... Inşallah Rabbim Sizede bebiş nasip eder. Tüm gücümü tüketiyor ama yine gücü ondan alıyorum:) değişik bir döngü.

Sorunda burda canım yaşım çok geçmiş gibi geliyor. Başkası dese daha kaç yasındasın derim belki ama kendime karşı algım çok farklı çalışıyor. Şu saatten sonra olsa ne olur giden gitti diyorum bazen. Saçma belki ama çok çalıştım belkide bundan umutsuzluğum. Bu zamana kadar çalışmadım ondan oldu desem oturur çalışırım umudum olurdu. Şimdi öyle değil işte umudumu kaybettim. Buda çalışmama engel oluyor.

Gayet iyi bir yaştasın... Her sene bir önceki seneden daha yavaşlayacağını düşün. Ders çalışmak başlı başına sıkıcı bir süreç zaten. Ben bekar olmama rağmen çok daralmıştım o dönemlerde, sen daha fenasındır eminim. Denemekten zarar gelmez, çalışmasan da gir bence en aızndan göz gezdir derim ben.

Sağol canım. Başlığı açarken niyetimde buydu aslında ben başardım sende başarabilirsin mesajını alabilmek. Dediğim gibi sorun kafamda sorun inanmamamda. Ümidimi kazanabilirsem tekrar kimse beni tutamayacak ama nerdeeee.....

Çabuk topiğe hocam.

Benim bir arkadaş var bir şeyden vazgeçtiğim zaman hep onu düşünürüm en yakınımdaki örnek o olduğu için...
Arkadaşım dil mezunu İngilizce öğretmenliği istiyordu ama kazanamadı.
Önce stilistlik yaptı 2 yıllık bir yerde okudu. Arada bir süre çalıştı. Sonra Fransız dilini kazandı Hacettepe'ye gitti. Bu arada hep üniversite sınavlarına girdi çalışmasa da:) Hacettepe'de 2. yılında idi sanırım şok haber ile İngilizce öğretmenliğine girebilecek bir puan aldı ve okulu bırakıp orayı okudu. Bu sene mezun oldu ve Kpss'den yeterli puan alamadı bir kolejde işe başladı şimdilik. Üstelik kızcağızın matematiği 0 idi. Bildiğin 0, 3 tane matematik yapsa havalara uçuyordu..
Sen neden yapamayacakmışsın, herkese bir şekilde şans gülüyor :)

Teşekkür ederim inşallah bebeğimiz olmasını çok istiyorum. 2 ay önce düşük yaşadım o zaman anladım ki hayatta sorun dye gördüğümüz bir çok şeyin önemi yokmuş. Sende evladına sıkı sarıl, ve daha da güç alıcaksın inanıyorum inşallah başarıcaksın.

canım bölümün neydi 80 cokda yüksek değil hem zaten o puanlardan aşağıda öğrtmenlik pek kalmadı kalsa da iyi yerlere atamnması cok zor

Ben çalışırken yapamadım çalışmadan hiç sanmam. Teşekkür ederim desteğiniz için:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…