Coğrafya ama ben alamıyorum işte canım. Çoğu kişiye göre kolay bi puan bana göre zor.
2008 de mezun oldum 2012 şubatta atandım 30 yaşında işe başaldım düşün artık, 4,5 yıl sonra yani 4 kere girdim ben de sınava,evliyim ,ama ben çocuk yapmadım atanamam diye ,çocuk olursa zor olur diye şimdi 31 yaşındayım ama 1,5 yıllık öğretmenim benim yaşımdakiler 8,9 yıllık öğretmen ama ben takmıyorum ,bence pes etme atanırsın ,isteyince olur ,düşün ben ing öğretmeniyim 2011 ağustosta az alım oldu ve ben 77,5 buçukla açıkta kaldım ama şubatta gittim umarım sana da şans güler başarılar :))
canım bu ülkede kpss denen bir illet var ve her şeklide dönüp dolaşıp karşımıza çıkıyor...ve ne üzücüdür ki bu engebeyi atlamadan da amacımıza ulaşamıyoruz...kaideler buysa bize çabalamak düşüyor...evet senelerce uğraşmak her defasında hayal kırıklıkları yaşamak kaldırılabilir bir yük değil...hele ki çevrende dost arakadaşlarında atananları gördükçe o ince sızıyı hissetmenin nasıl bir duygu olduğunu yaşamayan bilemez...
ama henüz erken pes etme yolundasın...dört yıl ne ki?
ben imam hatip mezunuyum 2004 yılında mezun oldum, ilk zamanlar çok çabaladık uğraştık olmadı...
hatta sizin tek engeliniz kpss iken, bizler katsayı mağdurlarındandık...yani meslek lisesi olmayanlar kpss'ye eşit şartlarda girerken, bizler baştan bir sıfır yenik girdik ...
çoğumuz yıldık bıktık çabalayıp boşa kürek çekmekten...ama bazılarımız yılmadı hep devam etti..her defasında yaşanan üzüntülerin üzerine her sene yenisini ekledi..
ama sonunda azimli olanlar kazandı işte....senelerce din kültürü öğretmenliği, meslek dersleri vs hiç alım olmazken diğer bölümlerden yüzlerce kişi atandı...biz hep arakadan bakan olduk...
ama özellikle bu sene din kültürüye öyle bir talep oldu ki, o dönemde bekleyenlerin hiçbiri açıkta kalmadı,...
bu ülkede popüler olan meslek diye birşey yok...bugün bu bölüme alınmayan başka bir dönem mumla aranıyor...
bu kadar çaba sarfedip emek vermişsin, bence yılma....emeklerin boşamı gidecek....sabırla yürüyen yol alır...
hakkında hayırlısı olsun...ama sakın vazgeçme...
yok canım kolay demek istemedim elbetteki zor bende öğretmenim bu sene kpss ye hazırlanıorum daha tamda baslayamadım 80 cok kolay değil tabiki ama yapılmayacak gibi de değil ya senin gene altyapın vardır altyapın en büyük avantajın her senenin oğrettiği yeni birşey olmuştr onların üzerine bilmediklerini oğren işin cokda zor olmayacaktr inşallah umudunu kaybetme
Umudunu kaybetme diyorsun ya hocam işte tüm mesele bu ne kadar inanırsan o kadar çalışıyorsun.
Ben A grubu için girmiştim kpssye 2011 mezunuyum 2 sene deyim yerindeyse manyak gibi ders çalıştım ve bizimkinde öyle kpssden şu puanı aldım ösym beni yerleştirdi de yok. İstersen kpssden 100 al kurum sınavı var onu da geç diyelim ardından mülakat var yani olay sırf bizim çalışmamızla da ilgili değil kpssden 90 alıp 10 tane kurum sınavından elenip artık 11. mülakattan geçen arkadaşım var hala kpss sonrası hiç bir kurum sınavını kazanamayan arkadaşım da var. Benim bir de başka bir ile gitme durumum yoktu puanlarım yetmesine rağmen çalışılacak il belli değil ya da belli ama bulunduğum il değil diye girmedim bile çoğuna. Sonunda beklediğim kurum sınavı ve il açıldı nasıl umutluyum böyle gene dehşet bir şekilde çalışıyorum kurum sınavım çok iyi geçti 85 aldım mülakata da çok güzel çalıştım geçerim gözüyle bakıyorum ailem filan herkes umutlu böyle sonuçları bekliyoruz bakanlık yayınlasın diye . Sonuç : yedekler de bile yokum. O an ki benim ve ailemin yaşadığı yıkımı anlatamam benden çok onlar üzüldüler ben de üzüldüm tabi ama nedense benim içimde hep bir umut vardı bu olmadıysa vardır bir hayır dedim ve tam mülakattan bir hafta sonra tekrar Ankara'ya yeni bir sınava gittim 1 ay içinde 4 kere ailemle İstanbul'dan Ankara'ya gittik yol parası, otel parası da cabası. O bir hafta da bütün dersleri günde 12 saat çalışarak tekrar ettim. O sınava da öylesine başvurmuştum mesela nasıl olsa ilki olacaktı ben ona gitmeyecektim bile sınav yerime bile şöyle göz ucuyla bakmıştım ama çok şükür bu sefer oldu şu an 1 aylık memurum mesela hem de istediğim ilde hatta istediğim ilçede çalışacağım kurumu bile kendimizin seçebildiği bir sınavdı. Yani demem o ki siz de pes etmeyin hem siz de mülakat da yok bildiğim kadarıyla her şeye ilk kez başlıyormuş gibi azmedin kendinize inanın bebeğinizden, eşinizden, ailenizden güç alın ama yarı yolda bırakmayın işin ucunu.
80 ulaşılmayacak bir puan değil vazgeçmeyin yaşınızda da bir şey yok. ben de atandığımda 26 yaşındaydım ki 89la atanmıştım. yapabilirsiniz pes etmeyin :)
geçen yıl ücretli yaptığım okulda 30 yaşında hocalar vardı yeni atanabildim diyen. ben de kendimi çok geç kalmış hissediyodum. çevreme bi baktım 30 dan küçük olan hoca yok. hep 27 den sonra atanmışlar.. sonuçta onca yıl bıkmadan usanmadan okuyoruz niye bikaç yılda pes edip bütün emeği çöpe atalım ki?? daha önümüzde çooook uzun yıllar var inşallah. ümitsizliğe kapılmadan çalış. tek ihtiyacın moral motivasyon bence.. öğretmen olmak çok mu kolay sanki her isteyen olabiliyor mu?? buraya kadar geldiysen bundan sonrasını da gidersin.. sabret , dua et , çalış, ümitsiz olma.. Allahın izniyle kazanacaksın
ne mezunusun? 80 çok da yüksek bi puan değil. özel okullara başvur istersen bide oralarda dene şansını.
Çok hoşuma gitti yazınız. Bunları duymaya ihtiyacım var gerçekten.
Kızlar benim derdim Kpss. Atanamamış bir öğretmenim. 26 yaşındayım. 2010 mezunuyum. Sınava 4 kez girdim. 3 kez gerçekten hazırlanarak girdim. Bir buçuk yaşında bebeğim var. Çalışıyorum. Bilenler bilir burda başlayacağım dedim başlayamadım bi türlü. Bu güne kadar çok fedakarlık yaptım Kpss için çok yıprandım. Şimdi kafamda düşünceler ya yine olmazsa emeklerim boşa giderse diye çalışmaya başlayamıyorum. Çokta boş vaktim yok aslında yine herseyden fedakarlık yapmam lazım. Değermi denemeye ne dersiniz . Yada bi yerden sonra çokta zorlamamak mı gerekir. Birazda psikolojim kaldırmıyor açıkcası. Kitabı açıyorum ağlamaklı oluyorum. Bi yanım pes etme diyor diğer yanım gücüm yok boşver diyor. Hayatım boyunca böylemi olacak içimdemi kalacak öğretmenlik. Ne dersiniz . Siz olsanız ne yapardınız? Olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?