Bir kiracı konusu da benden.

Bende birşey merak ediyorum. Yasal artıstan fazla artış talep etse yada kiraci boyle bir mebla önerse aralarinda anlassalar ilerde bu durumda kiraci sikayetci olabilirmi yasal olandan fazla artiş oldu diye. Kendi kabul edip o kirayı yolluyor olsa bile.
Biz 10 seneden uzun kiracı olduğumuz için evin miras yoluyla yeni sahibi olan kişi ne istediyse o rakamı kabul etmiştik. İki katı olmuştu kira zaten.

Allah yardimciniz olsun, bizde bu ay sorun yasadik ev sahibiyle. 3 sene doldu 4. Senemize girdik bu ay bu evde ve 1800den 5000e cikartti kiramizi, altimizda oturuyor ev sahibide. 3 senedir iyi olan insan bu sene kiralar cikinca cok degisti. Ve dogumuma 3 hafta kala yapti bu zami dusunun. Begenmiyosan evimden cik git diyor aslinda ki gercekten ev bulunmuyor suan:KK43: ve ustu kapali tehdit ediyor baskasini ornek vererek. Gelde ugras bu pisliklerle. Ama kotu komsu ev sahibi ettirirmis. Her serde bi hayir vardir. O sinirle ev baktik borca girip evimi aldim. Yaza kadar burda idare edip tasinicam Allah nasip ederse. Okadar pislik insanlar varki bu dunyada, cok iyi insanlar diyorduk ama yok icinden seytan cikti adamin. Hakkimi helal etmiyorum adama bu halimle beni bukadar uzdugu icin.
Yeni eviniz hayırlı olsun. Bize önceden bakın ben sizi çıkarmayı düşünüyorum dese biz de bir çözüm bulurduk. Sabahtan beri sokakta kalmış gibi hissediyorum.

Peki 5 yili dolana yeni girmis kadar şu anki yüksek kiralar oraninda yapabilirler mi? Bizim de haziranda 5 yilimiz doluyor, simdiden uykularım kaciyor...
Direk 5 yil doldu zam sukadar denmiyor bildigim kadariyla. Mahkemeye gidiyor ,mahkeme emsallere bakarak karar veriyor.

Yeni eviniz hayırlı olsun. Bize önceden bakın ben sizi çıkarmayı düşünüyorum dese biz de bir çözüm bulurduk. Sabahtan beri sokakta kalmış gibi hissediyorum.
Bende oyle oldum inan cok iyi anliyorum sizi, ev almasaydim bende okadar cok stresse girmistimki. Ama kotu dusunmeyin, beni ev sahibim su halimle aglatti stresse soktu ya Allah hesabini sorucak ona. Hamile insanin duasi kabul olurmus, hakki olmayani almak neymis gorur o bizden sonrada. Soylemedikte ev aldigimizi filan ama insaAllah bizden sonraki kiracilar gosterir gununu

İnsanlar ne zaman bu kadar kötü vicdansız oldu anlamıyorum. Durup dururken önden bir konuşma olmadan ne demek ihtar göndermek ? Bu ev sahibi kiracı meselelerinin acilen resmi sınırlarda belirlenmesi lazım. Son zamanlarda ne kadar çon bu tarz olaylar olmaya başladı
10 yıldır oturuyormuş. Ne yapsınlar evi üstüne mi yapsınlar? Yeter yani.

Yılbaşından sonra kira artacak ya
Belki daha fazlasına getiririm diye yapmış olabilir.
İstediği zammı da vermişsiniz
Arayıp konuşacak bir şey yok bence
Yaptığı hiç etik değil
Doğrudan kağıt göndermek yerine onca senelik hukukunuz var
Sizi arayıp şu şu sebebiyetten evi boşaltmanızı istiyorum diyebilirdi.
Kışın ortasında ne zaman ev arayacaklar da bulacaklar da diye düşünmesi gerekirdi
İnsanlık kalmamış

10 yıldır oturuyormuş. Ne yapsınlar evi üstüne mi yapsınlar? Yeter yani.
Daha öncede yazdım, tekrar belirteyim, evini bize kiralamak zorunda değil. Ancak biz kendisi ile Haziran ayında konuştuk. Sizi çıkarmayı düşünmüyorum dedi. Zam da yaptık. Hiç aramadan birden ihtarname göndermesi normal mi? Konumu açma sebebim yasal hakkımızın 3 ay olduğuna inanmakta güçlük çekmem. En azından bir 6 ay olmalıydı. Şimdi ben kışın ortasında nasıl ev bulacağım?

Yılbaşından sonra kira artacak ya
Belki daha fazlasına getiririm diye yapmış olabilir.
İstediği zammı da vermişsiniz
Arayıp konuşacak bir şey yok bence
Yaptığı hiç etik değil
Doğrudan kağıt göndermek yerine onca senelik hukukunuz var
Sizi arayıp şu şu sebebiyetten evi boşaltmanızı istiyorum diyebilirdi.
Kışın ortasında ne zaman ev arayacaklar da bulacaklar da diye düşünmesi gerekirdi
İnsanlık kalmamış
Kesinlikle tarihi çok sıkınıtı ve sadece 3 ayımız varmış. Önceden söylese ben şimdiye taşınırdım. Hakkımı helal etmiyorum.

Daha öncede yazdım, tekrar belirteyim, evini bize kiralamak zorunda değil. Ancak biz kendisi ile Haziran ayında konuştuk. Sizi çıkarmayı düşünmüyorum dedi. Zam da yaptık. Hiç aramadan birden ihtarname göndermesi normal mi? Konumu açma sebebim yasal hakkımızın 3 ay olduğuna inanmakta güçlük çekmem. En azından bir 6 ay olmalıydı. Şimdi ben kışın ortasında nasıl ev bulacağım?
Ben sizin durumunuza istinaden yazmadım aslında. Yorum sahibinin 10 yılı yetersiz bulmasına hayret ettim. Yoksa ev sahibi tabi ki dürüst davranmak zorunda. Ev bulmak kolay değil.

Ben sizin durumunuza istinaden yazmadım aslında. Yorum sahibinin 10 yılı yetersiz bulmasına hayret ettim. Yoksa ev sahibi tabi ki dürüst davranmak zorunda. Ev bulmak kolay değil.
Aradık açmadı telefonu. İnşallah biraz daha süre verir. Aynı zamanda yeni düğünümüz oldu, bu aralar baya borçlandık. Üç ay içinde evi bulduk diyelim, depozito ve taşınma masrafı nasıl ödenecek hiç bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Back
X