• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

Aman bosver senin kayinpeder yine iyiymiş benim ki arsa satip kaynima araba aldi iki eviden birinde kaynim digerinde kendi oturuyor biz kiradayiz..kaynimin elektirik su dogal gazini öder.. biz ev alicaz o zamanin (8 yil önce) parasiyla 20 bin eksigimiz vardi yardim edermisin dediğimizde para yok diyen biri..hala kiradayiz 😑

Siz buraya neden konu açtınız ki? Verilen cevapların büyük kısmı kayınpedere izi haklı buluyor ama siz İnatk bir iki tane sizin gibi düşüneni ciddiye almışsınız. Yani akıl almak gibi bir derdiniz yok. Kaldı ki bu durum eşiz ile babası arasında, siz dogrudan size bir saygısızlık yapılmadığı sürece karışma hakkınız yok.
Ayrıca kendiniz söylüyorsunuz kayınpedereniz sizden aynı şekilde borç istese kur sabitlemeyi kabul etmeyip, altın olarak isteyeceğinizi. Siz kayınpederenize, eşiniz babasına böyle bir kolaylık yapmayı kabul etmezken adam niye kabul etsin. Kocanız evladı ise, o adam da kocanızın babası yani.
Bence adam gayet adil biri ne yapsa da size yaranamazmış. Şimdi dediğinizi yapsa, borcu sabirlese ya da almıyorum diyip hibe etse, eşinizin abisine sizden çok daha fazla para verdiği için gene dertlenir, adamdan para ister vermezse gene kötü ilan ederdiniz. Şimdi en azından öyle birşey diyemezsiniz adam evlatlarına adil davranıyor.
Şu son yıllarda gelinlerin eş ailesinden mal mülk para almaya gelince beklentileri bitmeyip oğlu tabi yapacak tavrı takınıp, iş yaşlı bakmaya gelince ben bakmak zorunda değilim kafası da çok değişik bir kafa.
Kaldı ki insanlar çocukları için mal mülk edinmez dünyanın hiçbir yerinde güvence altında olmak için yapar. Öldüğünde de artan bir malı kalırsa mirasçılara geçer. Yaşayan kişinin malında en yakını le olsa kimse hak iddia edemez. Tüm medeni memleketler de böyledir. Bir kişi yetişkin olduğunda kendi sorumluluğunu almalıdır..
Sizde borcunuzu nasıl aldıysanız öyle ödemek zorundasınız.

Birikiminiz ne kadardı yazmamışsınız ama bence ona birikim denemezmiş. Hem banka kredisi hem kendi anneniz hem de eşinizin babasının verdiğiyle anca ev alınıyorsa almamalıydınız. Tüp bebeğe de dün başlamamışsınız bayağı masrafı olmuş. Ya bebeği ya ev almayı erteleyelim niye demediniz? Kendimizi zor geçindirdik yazdınız, hamile kalsanız bebeğe nasıl bakacaktınız, kayınpeder mi verecekti masrafını? Herkes ev almak zorunda mı? Ev sahibi sorun çıkarıyorsa başka ev kiralarsın. Evdeki ampulu bile kocanız veya siz değiştirmiyorsunuz kayınpeder değiştiriyor. Ben ampul değiştirince tamirci gibi para isteyen kayınpederin evinde su içerken bile tedirgin olurum ama siz altınla borç almışsınız.

Sadece cam balkon mu yaptırdınız, tadilat yenileme yeni eşyalar vs de var mı? Ben maddi konuda ezilebilen biri değilim, gerekirse ek iş bulur parasını öderdim. Sizin borç kaynınız gibi 2 milyona yakın da değil. 450 bin 1 senede nasıl ödenemiyor? Bizden kar etti diyorsunuz da sattığı arabayı aynı paraya geri alabiliyor mu? Ya da siz bu evi tekrar almak isteseniz aynı para mı?

Bir konuya yazmış ikisinin toplam maaşı 130bin 1.250 milyonda kredi çekmişler ordan burdandanda borç alıp 49bin aylık kredi ödüyorlarmış. 450bini 1 sene içinde ödemeleri gerekirdi zaten krediden geriye maaş 81 bin kalıyor. Düpe düz paranın üstüne yatmak istemişler ama ellerinde patlamış.

Bir konuya yazmış ikisinin toplam maaşı 130bin 1.250 milyonda kredi çekmişler ordan burdandanda borç alıp 49bin aylık kredi ödüyorlarmış. 450bini 1 sene içinde ödemeleri gerekirdi zaten krediden geriye maaş 81 bin kalıyor. Düpe düz paranın üstüne yatmak istemişler ama ellerinde patlamış.
130 bin maaşla da adamın 40 bin maaşına çok muamelesi yapmazsın gerçekten 😂😂

Ayrıca kendiniz söylüyorsunuz kayınpedereniz sizden aynı şekilde borç istese kur sabitlemeyi kabul etmeyip, altın olarak isteyeceğinizi. Siz kayınpederenize, eşiniz babasına böyle bir kolaylık yapmayı kabul etmezken adam niye kabul etsin.
Evet ya bir de oyle demis bi mesajda. Ama o bir baba... diye de devam etmis. Allah sabir versin bu uyenin etrafina...

bir de adam niye mi kabul etsin? Cunku kayinpeder yasli, ahi gitmis vahi kalmis, emeklisi de var, yetinsin bir kosede. Halbuki burda gencecik bi aile var kolayligi birak, hibe edilmeli o borc genclere. Konu sahibi de kocasi da boyle dusundu bence

Merhaba canım yeni ev aldım hemde krediyle eşimle ikimizde kamuda çalışıyoruz 1.250 000 bin çektim aylık ödeme 49 bin maaşımızda ikimizin 130 bine yakın ama sağdan soldan borçta aldığımız için şu an biraz zorlanıyoruz açıkçası

Şuraya kendi yazdığını da yazayımda sonra bana uyduruyorsun demesin 😀

O zaman tahmin ettiğim gibi sadece cam balkon değil, eve tadilat yaptırmışlardır. Haneye 130 bin TL para giriyor, çocuk yok, anneden alınan altını geri vermek yok, kira yok, 49 bin TL kredi ödeniyor ve 81 bin TL yle geçinilmiyor. Başka borçlar dediği bu belki. Üstelik koca bir sene boyunca kuruş geri ödenmemiş. Hadi ilk iki ay taşınma ufak ihtiyaçlar vs ödemezsin ama eve yerleşince de ödersin, yuh. Bir de adama tefeci diyorlar. Diğer evlada 1 milyon civarı verilmiş, biraz da onun hasedi var sanki, ona daha çok verdi önce o ödesin deniyor belki. Olan adamın arabasına olmuş, şimdi almak istese alamıyor.

Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti
Yabancı değil ki deli sizin deliniz. Nasıl biri olduğunu bile bile borç almışsınız, yapacak bir şey yok. Ağırınıza da gitse ödeyeceksiniz. Bir daha da kimden nasıl borç almanız ya da almamanız gerektiğini öğrenerek yola devam edeceksiniz.

Siz de kardeşim gibi yaptınız 20, 20 toplamda 40 gram bilezik verdim ona bana verdigi cevap şu kadara sattığım bileziği sana şu kadardan mi alacağım hayırdır...
Kayınbaba haklı kusura bakmayın , altın değil de TL olarak alsaydiniz madem ,katlanacağı ihtimali her zaman var altının , şansınıza uçtu.

Kesinlikle çok haklısınız aslında inanın benim de niyetim aldığım altının değer neyse onu ödemek ama birincisi benim annem karşılıksız verdiği için ben de açıkçası kayınbabamın bu kadar vicdansız olduğunu bilmediğim için böyle bir altın borcu aldım keşke yabancıdan alsaydım en azından içim acımazdı şimdi sürekli bana bunun lafını edeceğine eminim herhangi bir geçim sıkıntısı yok kendisi kamudan emekli yaklaşık 40.000 liralık bir emekli maaşı var herhangi bir borçu vesaire yok tamamen zevkine bizi bu yaşımızda zor duruma düşürmek için inatla bu parayı istiyor aslında ben ödeyeceğim herhangi bir derdim yok ödemekle alakalı ama şu an biz bu durumdayken bize inatla ne yaparsanız yapın benim paramı ödeyin diye geceleri ödeme planları attığı için canım çok sıkılıyor cevabınız için teşekkür ederim
Verdigi borcu geri isteyenler vicdansiz mi oluyor?

Eşınızın babasının bu kadar parayı seven biri oldugunu bilerek ondan bu kadar yüklü bir borc almaniz pek dogru bir karar olmamış.

Sizi anliyorum, kendi oturduğu evden haric iki evi varsa normalde bu evleri oğullarına verip hic ev alma derdiyle sizi ugrastirmayabilirdi. Ancak ne yazikki her baba bu kadar dusunceli fedakar değil. Sizin kayinbabanizin da huyu suyu belli, birak ev vermeyi ogullarina ev almalari icin destek olmak yerine borc vermis hem de altin olarak. Ordan anlamanız lazım ne kadar paraya düşkün olduğunu. Burda yapacaginiz tek bir sey var bana kalirsa. Adam sizin uyaniklik yapip altin cok arttigi icin nakit olarak sabitlemenizi bile kabul edemiyor. Madem suan 6 ay icinde odeme imkaniniz yok o zaman diyeceksiniz ki baba bizim borcu sabitleme, biz altin olarak ödeyeceğiz. Elinizde oldukca ufak ufak ödeyeceksiniz. Baska secenek yok maalesef.

Siz istiyorsunuz ki hem altin artti o kadar fazla ödemeyelim sabitlesin, hem de istedigimiz zaman elimizde para oldukça ödeyelim. Bunu sadece insanin fedakar bir ailesi varsa onlar kabul eder. Adam durumu iyiyken ev almaniza bile karsiliksiz destek olmamis, altin borcunu mu sabitleyip nakit olarak zarar ederek alacak. O is olmaz, yapacaginiz sey babanizdan degil bir tanidiktan borc almis gibi dusunup altini altin olarak odemek. O şekilde ödeyeceğiz derseniz sizi sure olarak sıkıştırmaz.

Tum bunların haricinde arkadaslar da soylenis cam balkon falan biraz gereksiz olmus. Evi almissiniz hazir, borcu azaltip elinizde oldukça yapabilirdiniz tadilatlarinizi. Birde bebek icin hem tup bebek sureci hem dogumdan sonrasi epey maddi guc isteyenler seyler. Bebeginiz olduktan sonra ev alabilirdiniz, yada biraz borcunuzu bitirip tedaviye oyle devam edebilirdiniz. Yani hem ev, hem cocuk hepsi birarada boyle dusuncesiz insanlara guvenip yapmak zor onu demek istiyorum. Sahsen ben de olsam onceligimiz cocuga verirdm nasilsa esimle kamu calisaniyim eninde sonunda ev alirirz derdim. Hemen o kdr borca girip stres olmak bebek tedavi sureciniz icin deniyo degil. Stres yapmamaniz lazm, dedigim gibi altin olarak ödeyeceğiz diyerek zamana yayin odeme planinizi.

Son düzenleme:
Borç adı altında çöp dahi alsanız vermek zorundasınız
Altın sabitlemek ne demek?
Eğer o altın onda olsaydı kenara atıp kâr yapacaktı belki de adam.
Diğer türlü babadır, yardım etmek yakışır fakat mecburiyeti yok
Ayrıca şu düğünde yardım etmediler düşünceleri tarihe geçse artık..
iki yetişkin bir ev kuramıyorsa zaten evlenmesin
Sonra hep bir beklentiye girip mutsuz bir hayat geçiriyorlar

Back
X