Kesinlikle haklısın canım zaten elimden geleni yapacağım ödemek için beni sadece kıran şey bu gece atılan ödeme planları gerçekten beni çok üzdü bir babanın bu şekilde davranmasına üzülüyorum yoksa bir insan olarak benden altın aldığım için altınını geri istemesi veya parasını istemesi çok normal bir şey ben sadece insani boyutta bakıyorum yani bir babanın gecenin 1 saatinde çocuklarına bu şekilde ödeme planları atıp bu şekilde ödeyin diye belirtmesi bana biraz kırıcı geliyor
Ama bu hakkı ona siz vermişsiniz.
Adam altın olarak vermiş ne zaman öderseniz ödeyin demiş hatta,siz de ufak ufak ödemeye başlamışsınız vs. Kuru sabitleyelim denmeseydi muhtemelen aynen ödemeye devam edilecekti adam size böyle bir teklif sunmayacaktı muhtemelen.
Siz hem ufak ufak ödeyeyim hemde sabit rakam olsun diyince adamın da size bunu söyleme hakkı olmuş.
Şu an araba alabiliyor mu sizin verdiğiniz parayla ona bakmak lazım. Arabayı satıp vermiş size o parayı,elindeki toplu para gitmiş ne zaman ne kadar ödenecek belli değil,üstüne birde biz hem azar azar ödemeye devam edelim hemde sabitleyelim dediğiniz için kp de madem öyle işte böyle demiş seçenek sunmuş.
Uzun vadede ödeyecekseniz kuru sabitlemek istememiş yada 6 ayda sabitleyelim ödeyin demiş.
Bir yorumda 50 bin vermem gerek aylık dediğinize göre zaten adama neredeyse hiç ödeme yapmamışsınız ki. Bu da ayrı bir konu.
Ayrıca adamın huyu bu,ampul parasını bile istiyorsa gidip kredi çekseydiniz. Hibe etmemiş borç istemişsiniz o da borç vermiş.
Annenizin bilabedel vermesi kendi tasarrufu ama kayınpederiniz vermek istemiyorsa vermez yani. O parayı da kendi emeğiyle alın teriyle kazanmış ne yapmak istiyorsa onu yapmalı.
Siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı bilmelisiniz. Evi almışsınız cam balkonu yaptırmayıverin,elzem mi şart mı? Bunca borcun içinde tüp bebek (ekstra masraf)şart mı? Yaşınız genç borçlarınızı azaltın sonra evin eksikleri tamamlanır. Bebekte masraflı birşey ,siz doğum yapsanız tek maaşla nasıl ödenecek? Hemde ekstra bebek masrafları binecek sırtınıza. Hastanesi,kontrolü, maması bezi,özel aşıları,giyimi kuşamı derken asla ödeyemezsiniz borçlarınızı hatta daha da borçlanırsınız.