• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu babalık mı ? Haksız mıyım(siz olsanız ne yapardınız)

Anne babalık sonsuza kadar arkalarını toplamak demek değildir.
Eskiden meslek sahibi yapmak, okutmak, büyütmek düğününü yapmak ebeveynlik vazifesi derdik. Şimdi bir de bedava ev vermek gelmiş buna. Ne ala mualla gerçekten.
Çocuklar hiç emek vermesinler hiç çabalamasınlar tabii. Okut büyüt evlendir sonra evini de al.
Hayir 5 bin 10 bin degilki adam hibe etsin az parami adam o parayi almasaydida bakmazlardi ben tup bebek surecindeyim ne yapayım kayinbabayla olurdu

Parasıyla rezil olmak böyle bir şey işte. Altın borcu altın olarak ödenir. Siz uyanıklık yapmaya çalışmışsınız, adam yememiş. Bu kadar sıkışıksanız cam balkonunuz da eksik kalsaymış. Özellikle senet sepet yoksa ödeme yorumlarını dehşet içinde okudum. Aklı olan gözden çıkaramayacağı parayı borç vermez bu devirde. Kayınpedere yazık oldu. O yemeyi bilmiyordu çünkü parayı. Evlat da olsa kendin yiyip içip harcayacaksın.

Yok. 60 yasini gectiyseniz eve kapanıp omrun bitmesini beklemeniz gerekiyor. Cunku çocuğunuz var!! Ne demek artik cocugu evlendirdim biraz kendim yasayayim demek.
Adam zaten 40 bin emekli maasiyla ne kadar hayatini yasayabilir o da ayri konu.

Kendileri adamin 2,5 katı maas alirken gecinemiyor ama o yaşlı oldugu icin gecinsin işte nolacak.
Buyuk ihtimalle borcumuz var diyerek hayatlarindanda kismiyorlar boyle bir tanidik vardi bir mal alirken akrabasindan dolar olarak aldi sonra geri oderken zorlandi ama neden zorlandi ayaklarini yorganlarina gore uzatmadilar kari koca ikisinide gorseniz demezsiniz durumlari iyi degil zordalar, herseyin en luksune kaciyorlar arkadas cevreleride bunlari zengin saniyor ama onlar aileden borclarla yardimlarla geciniyor

Kaç yaşına gelmiş insanlar dişleriyle tırnaklarıyla kazanmışlar. İyice yaşlandıklarında en iyi bakıcıyı tutar gül gibi son günlerini yaşarlar, kimseye minnet etmeden. Şahsen ben sizi haksız buldum. Gidip kredi çekseniz kat kat fazlasını ödeyecektiniz. Elinizden tutmuş yardım etmiş siz mi kazandınız ki hak talep edesiniz?

Cidden böyle mi düşünüyorsunuz?
Adamın verdiği parayı alırken iyiydi 1 sene adam arkasına düşmemiş şimdi istedi diye suçlu oldu birde ne yaparsan yap biz bu kadar veriyoruz ister kabul et ister kudur öyle mi ?
Yazık gerçekten o adama o para havadan yağmadı
Çok biliyor ise konu sahibi ve eşi az yiyip çok çalışıp kendileri halletseydi herşeyi
Evet boyle dusunuyorum sonucta mallar çocuklarına kalacak durumu iyiyse bu sekilde cocuklari skistirmasi dogru degil hibede edebilrdi zaten dugunlerinde hicbisey yapmamis ben aile yapmak zorunda degil bla blaci degilim ailede varsa yapacak benim dusuncem bu ailem yapti ev alirken verdi geri de istemedi bende ilerde cocuguma aynisini yaparim imkanim olursa

Evet boyle dusunuyorum sonucta mallar çocuklarına kalacak durumu iyiyse bu sekilde cocuklari skistirmasi dogru degil hibede edebilrdi zaten dugunlerinde hicbisey yapmamis ben aile yapmak zorunda degil bla blaci degilim ailede varsa yapacak benim dusuncem bu ailem yapti ev alirken verdi geri de istemedi bende ilerde cocuguma aynisini yaparim imkanim olursa
Ama ya Allah sıralı ölüm vermezse..önce evlatları giderse ..verdikleri büyük parayı gelin iade eder mi?kocamdan kaldı demez mi?çocuk da yokmuş..ya da boşanma olursa?işin içinden nasıl çıkılacak...kızkardeşler de varsa ,onlar da bu hibeden bize de verin demezler mi?

Ama ya Allah sıralı ölüm vermezse..önce evlatları giderse ..verdikleri büyük parayı gelin iade eder mi?kocamdan kaldı demez mi?çocuk da yokmuş..ya da boşanma olursa?işin içinden nasıl çıkılacak...kızkardeşler de varsa ,onlar da bu hibeden bize de verin demezler mi?
‘Bu nasıl baba’ der gelin yine. Şimdi bile ödeyeceğini hiç sanmıyorum. Allah evladın da gelin damadın da hayırlısını versin.

Kızlar herkese merhabalar sizinle birkaç gün önce yaşamış olduğumuz bir olayı paylaşmak istiyorum lütfen dürüst bir şekilde yorum yaparsanız çok mutlu olacağım ben 29 yaşında üç yıllık evli tüp bebek ile uğraşan bir anne adayı üç kez denenmiş negatif tüp bebeklerim var ve dondurulmuş embriyolarım var hayatım en çok bu yönde ilerliyor ama geçen sene yaşamış olduğumuz ilde kiracı olduğumuz evden ev sahibinin defalarca bizi çıkarma tehditleriyle baş edemeyip eşimle bir ev almaya karar verdik ikimiz de kamuda çalışıyoruz belirli bir birikimimiz vardı ama tabii ki de bir ev almak için yetmiyordu bunun üzerine en yakınlarımız olan ailelerimize başvurduk benim kendi annem karşılıksız olarak geçen senenin kuruna göre 200.000 TL'lik altın verdi ve ben onu kullandım aynı şekilde o sıralarda kayınbabam arabasını satmıştı ve bize dedi ki ben size altın vereyim istediğiniz zaman ödeyin dedi biz de eşimin ailesi olduğu için yabancı olmadığı için bu teklifi kabul ettik normalde ben kimseden bu kadar altın almam kayınbabamın yine geçen sene bana vermiş olduğu altın 220.000 TL yapıyordu şu an ise yaklaşık 450.000 civarı yapıyor gel zaman git zaman aradan yaklaşık bir sene geçti biz bir miktar ödeme yaptık ama çok fazla ödeme yapamadık beni ev alanlar anlarlar ilk sene kendimizi zor geçinirdik birimizin maaşı krediye giderken yaklaşık 50.000 TL kredi ödüyorum diğer imizin maaşıyla da sağı sola olan başka borclari ödemeye çalıştık eve ister istemez cam balkon gibi bir şeyler yaptırdık her neyse kayınbabamın iki tane evi var arabası var hiçbir geçim sıkıntısı yok kendisi emekli 65 yaşında aynı zamanda bizim gibi arabayı sattığı sırada kaynım da ev almıştı aslında arabanın yüklü bir miktarını kaynıma da altın olarak borç vermişti kaynımın ki o zaman bile 1 milyon yapıyordu şu an borcu yaklaşık 1.800 000 yüze yakın eşim iki kardeşler abisi ve kendisi kaynım da bizim gibi aylık 70.000 TL ev kredisi ödüyor aynı zamanda kayınbabama borç ödemeye çalışıyor bunun üzerine altın çok fazla artınca kaynım ve eşim kendi arasında konuştu ve babalarıyla altını sabitleme isteğinde bulundular yani aslında kayınbabam ikimizden de %100 hatta %110 kar etti ama bu teklifi duyduğunda sinir krizleri geçirdi ardından bize bağırdı çağırdı bir sürü laflar etti ve bize dün gece bir tane ödeme planı çıkarıp aylık ödememiz normalde 50.000 TL yanında bugünün kuruyla sabitleyip aynı zamanda borclari bir sene içinde ödememiz için bir ödeme planı hazırlamış bizim bu ödeme planına uyma şansımız sıfır bunu duyan ben ve eşim tabii ki de çok sinirlendik eşim bayağı kötü oldu bense eşime ailesiyle bir daha görüşmek istemediğimi bir şekilde o parayı ödeyebileceğimi ama bir daha babasıyla görüşmek istemediğini söyledim çünkü çok sinirlendim biz zaten çok ağır şeylerle uğraşıyoruz tüp bebek başlı başına çok ağır bir masraf aynı zamanda ev kredisi aynı zamanda bir de kayınbabama aylık 50.000 TL ödemek istemedim ve borcumuzu bizim altı ay içinde bitirmemizi bekliyor bizim şu an öyle bir ödeme yapabilecek halimiz yok kayınbabamın herhangi bir ihtiyacı yok zarar etmemek için açıkçası bu kadar kısa sürede bitirmek istiyor ama ben çok üzülüyorum iki günden beri başım ağrıyor hem bebeğimin olmaması bunun için çaba göstermem her yerim delik deşik iğnelerle uğraşıyorum bir taraftan bunlar artık ben çok yoruldum ve bıktım lütfen objektif bir şekilde yorum yaparsınız çok sevinirim sizce ben onlarla görüşmeme konusunda haksız mıyım bu arada şunu da eklemek istiyorum düğünümüzü eşimle kendimiz yaptık gelinliği ime kınalıma kadar kendi paramla aldım evimde bir tane eşyaları yok hiçbir şekilde düğünde altın vs herhangi bir şey takıp vermediler artık burama kadar geldi ne yapacağımı bilemiyorum babama bizim satacak herhangi bir şeyimiz olmadığını ve bu parayı ödeyemeyeceğimizi söylediğimde ne yaparsanız yapın beni ilgilendirmez gerekirse evinizi satın dedi yani siz olsanız ne yaparsınız ben bu adamdan bıktım evimize geldiği zaman bir tane ampul değiştiriyor ampulün dahi parasını isteyen bir adam aşırı cimri ve çok terbiyesiz bana bu şekilde gece saat 1:30'da ödeme planı yapması kendi kafasına göre bir de bize bunu atması beni iyice delirtti
Benim babam emekli ve 20 küsür maaş alıyor. Üç evi var. Birinde annemle oturuyorlar. İkisini abilerime verdi. Birikim yapar babam gelip onu da alırlar. Tarlasını da verdi oğullarına. Kayınbabam ise en az 250 bin geliri vardır aylık. 130 gram altın borcumuz var kayınbabama. Altına göre ödeyeceğiz. Söyleyeceklerim bu kadar …

Benim babam emekli ve 20 küsür maaş alıyor. Üç evi var. Birinde annemle oturuyorlar. İkisini abilerime verdi. Birikim yapar babam gelip onu da alırlar. Tarlasını da verdi oğullarına. Kayınbabam ise en az 250 bin geliri vardır aylık. 130 gram altın borcumuz var kayınbabama. Altına göre ödeyeceğiz. Söyleyeceklerim bu kadar …
Rabb'im yâr ve yardımcınız olsun
Sizin için herşeyin en güzeli olsun hiç kendinizi üzmeyin emin olun ki ilahi adalet mükemmel bir şekilde işleyecektir
En güzeli kendi emeğinle kazandığındır
Rabb'im size en iyisini en güzelini nasip etsin
Çoğu yerlerde kız çocuk yok sayılıyor malesef hiç üzülmeyin
En azından kimseye bir minnet borcunuz yok

Kesinlikle haklısın canım zaten elimden geleni yapacağım ödemek için beni sadece kıran şey bu gece atılan ödeme planları gerçekten beni çok üzdü bir babanın bu şekilde davranmasına üzülüyorum yoksa bir insan olarak benden altın aldığım için altınını geri istemesi veya parasını istemesi çok normal bir şey ben sadece insani boyutta bakıyorum yani bir babanın gecenin 1 saatinde çocuklarına bu şekilde ödeme planları atıp bu şekilde ödeyin diye belirtmesi bana biraz kırıcı geliyor
Ama bu hakkı ona siz vermişsiniz.
Adam altın olarak vermiş ne zaman öderseniz ödeyin demiş hatta,siz de ufak ufak ödemeye başlamışsınız vs. Kuru sabitleyelim denmeseydi muhtemelen aynen ödemeye devam edilecekti adam size böyle bir teklif sunmayacaktı muhtemelen.
Siz hem ufak ufak ödeyeyim hemde sabit rakam olsun diyince adamın da size bunu söyleme hakkı olmuş.
Şu an araba alabiliyor mu sizin verdiğiniz parayla ona bakmak lazım. Arabayı satıp vermiş size o parayı,elindeki toplu para gitmiş ne zaman ne kadar ödenecek belli değil,üstüne birde biz hem azar azar ödemeye devam edelim hemde sabitleyelim dediğiniz için kp de madem öyle işte böyle demiş seçenek sunmuş.
Uzun vadede ödeyecekseniz kuru sabitlemek istememiş yada 6 ayda sabitleyelim ödeyin demiş.
Bir yorumda 50 bin vermem gerek aylık dediğinize göre zaten adama neredeyse hiç ödeme yapmamışsınız ki. Bu da ayrı bir konu.
Ayrıca adamın huyu bu,ampul parasını bile istiyorsa gidip kredi çekseydiniz. Hibe etmemiş borç istemişsiniz o da borç vermiş.
Annenizin bilabedel vermesi kendi tasarrufu ama kayınpederiniz vermek istemiyorsa vermez yani. O parayı da kendi emeğiyle alın teriyle kazanmış ne yapmak istiyorsa onu yapmalı.
Siz de ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı bilmelisiniz. Evi almışsınız cam balkonu yaptırmayıverin,elzem mi şart mı? Bunca borcun içinde tüp bebek (ekstra masraf)şart mı? Yaşınız genç borçlarınızı azaltın sonra evin eksikleri tamamlanır. Bebekte masraflı birşey ,siz doğum yapsanız tek maaşla nasıl ödenecek? Hemde ekstra bebek masrafları binecek sırtınıza. Hastanesi,kontrolü, maması bezi,özel aşıları,giyimi kuşamı derken asla ödeyemezsiniz borçlarınızı hatta daha da borçlanırsınız.

Daha geçen gün ölmeden 3 oğluna daire verip sokakta kalan adamın hikâyesini okumuştum ( bu sitede diye hatırlıyorum yanlışta olabilir ) isterse karun kadar zengin olsun anne babalar bu yaşa gelip evlenildiyse kişi kendi geçinmek mecburiyetinde. Anne babaların yardım gibi bir mesuliyeti yok. Borç alındıysa da kuruşu kuruşuna ödenmeli.

Ay ne sacma dusunceler ya bunlari hesap ederekmi yasiyorsunuz oglu zamaninda yasamis keyfini surmus oluncede karisina cocuklarina kaldin bukadat hesapci olmayin

Altını geçen sene vermiş her ay küçükte olsa ödemeye başlayabilirdiniz. Tam tersi olsa eşinin babasına veya kardeşine borç versen onu tamı tamına isterdin.
Birde bu kadar borcun içinde bebeği ertelemelisiniz bence.

Son düzenleme:
81 binle kira odemeden iki kisi nasil gecinemiyor ya?
450 bin bir sene sonra altinin yukselmesiyle geldigi yer bir de. Ilk aldiklarinda 200 bin civarinda almislar. Ilk sene duzenli odeseler ayda 20 bin civarinda odeyip bitirirlermis pekala. Islerine gelmemis.
Ooo kayınpederi zaten haklı buluyordum şimdi dahada haklı. Bu parayla o altınlar 1 buçuk 2 senede ödenirdi üstelik bu kadar zarar etmeden. Bariz paranın üstüne yatmak istemişler.

Buyuk ihtimalle borcumuz var diyerek hayatlarindanda kismiyorlar boyle bir tanidik vardi bir mal alirken akrabasindan dolar olarak aldi sonra geri oderken zorlandi ama neden zorlandi ayaklarini yorganlarina gore uzatmadilar kari koca ikisinide gorseniz demezsiniz durumlari iyi degil zordalar, herseyin en luksune kaciyorlar arkadas cevreleride bunlari zengin saniyor ama onlar aileden borclarla yardimlarla geciniyor
Bizde de var böyleleri

Adam istemekte haksiz diyemem ama sizi sıkıştırmakta haksız. Neticede ihtiyaci yok ama bir belge senet sizden almadiği için onun yaptigi plani bosverin her ay 2 3 4 nekadar alabiliyorsaniz gram alin ve ona teslim edin gerekirse imza attirin biz bukadar odeyebiliyoruz baska bisey yapamayiz artik sen istersen mahkemeye ver diyip kenara cekilin kendi kendine kudursun
Evine 130 bin lira maaş giriyor 49'u eve ödüyorlarmış pekala o borcu ödeyebilirlerdi bu zamana kadar. Tavsiye ettiğiniz şeyin literatürde karşılığı "hırsızlık". Adamın iki evi var 1inde kendi oturuyor diğerinden geçiniyor basbaya ihtiyacı var araba alacak olur, kenarda birikim olsun diye isteyebilir tam tersi olsa gelin kendi altınını bırakırmıydı kayınpederi? Düzgün bir planlama yapsınlar bebeği ertelesinler, cam balkon gibi acil olmayan şeylere para saçmasınlar.

Evine 130 bin lira maaş giriyor 49'u eve ödüyorlarmış pekala o borcu ödeyebilirlerdi bu zamana kadar. Tavsiye ettiğiniz şeyin literatürde karşılığı "hırsızlık". Adamın iki evi var 1inde kendi oturuyor diğerinden geçiniyor basbaya ihtiyacı var araba alacak olur, kenarda birikim olsun diye isteyebilir tam tersi olsa gelin kendi altınını bırakırmıydı kayınpederi? Düzgün bir planlama yapsınlar bebeği ertelesinler, cam balkon gibi acil olmayan şeylere para saçmasınlar.
Baya dolandır,gitsin,sürünsün diyor;millete de bu kadar hesapçı olmayın diyor😅🤦‍♀️
Konu sahibi de yorumlarda onda iki kişinin anca yazdığı bu tür yorumları dikkate alır belli cevap yazmadığına göre.

Back
X