Görünen o ki konu sahibi de buna güvenmiş, geri istemez heralde demiş. Kayınpeder arabasını satıp parasını iki oğluna vermiş. Bugün tekrar o arabayı almak istese mal satmadan alamıyor. Tüp bebek tedavisi gören biri ev macerasına bulaşmamalı. Her şeye aynı anda sahip olmak isteyen ama sahip olacak maddi gücü olmayanlar kabahati kendinde arasın. Kuruşu kuruşuna zar zor ev alınca önce bir borcu azalsın bitsin deneceğine eve cam balkon gibi şart olmayan bir masraf yapılmamalı. İki memur maaşı 450/12 =37.5 bin TL ödemeye nasıl yetmiyor? Ki bu da sabitlenirse istenen tutar. Sabitlenmemiş hali daha azdır. Cam balkon dışında da masraf yapılmış gibi.
Bu zamanda emekli biri kendi evinde oturup diğer evinden kira alıyorsa anca geçinir. Yaşlıların en korktuğu şey hastalanınca bakılmamak. Karı koca belki de ev satıp hastalık ya da bakım masraflarını öderiz diye düşünüyordur. Allah korusun kanser gibi ciddi hastalığın tedavisi için devlet hastanesinde aylarca sıra beklemek mi yoksa kiradaki evi satıp özelde şifa aramak mı? Ben iki çocuğuma kendimi sıkarak oradan buradan kısarak iyi eğitim aldırıyorum. Mezun olup işe başlayınca hadi bana eyvallah diyeceğim. Benim mecburi görevim buraya kadar. Oldu da loto piyango kazandım tabi veririm ama evlenecekler, ev alacaklar, tüp bebek yapacaklar diye onlar adına çalışmaya devam edemem. Yaşlıların kazancını birikimini gönlünce harcayacağı zamanları olmasın mı?