bir klişe.. 'sil süpür yine aynı'

Biri bana mı seslendi?

Dağınık ve pasaklı eşime rağmen evim genelde iyidir düzen ve temizlik açısından. Dağınık ya da pis bir taraf varsa evde ne yemek yiyebilirim ne uyuyabilirim ne başka bişey..

Bir Parça takıntılıyım.
Benim formülüm şu.. Sorunu farkettiğin an yok et. Dağıtmıyorum , sac telim düşse Eğilip alıyorum . Raflar dolap içleri hep kontrolüm Altın'da.. En ufak bi toz görsem en azından Islak mendille siliyorum. Eşime de bol bol çemkiriyorum. Bi şekilde oluyor. Büyük temizlik yapmıyorum ama ben gelen biri var,.
Ancak gündüzleri calısıyorum akşamları eğitimime devam ediyorum .. Tempo Yüksek yani

Fazla ne varsa atın evinizden. Şahsen ben atıyorum valla.
Çocuğum yok henüz, halı bile koymuyorum, kilimlerim var küçük. Hop hop süpür sil!
Bi de tuvalete diye bile kalksam, evin bi ucundan bi ucuna geçerken toparlaya toparlaya geçiyorum, yemlenen tavuk gibi, otomatiğe bağladım.

Ama asla annem gibi olamayacağımın farkındayım. Yiyip içtiklerinden mi neyinden bilemiyorum ama bu bizim annelerin jenerasyonu başka. Alışmışız onların düzenine, aynını beceremeyince depresyona giriyoruz.
Bence artık kendimizi kabullenmemiz lazım, kapasitemiz ortada. :D

... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....
Oyy hic bitmiyor ki. Kurutma makinesi ottu az once. Nasil kalkacagim bilmem yerimden yoruldum :KK47:
Calismayan kucuk cocugu olmayan pek misafiri gelmeyen birinin evi sanirim her daim duzenli temiz olur

... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....

Vallahi billahi beni anlatmışsın ev toplayıp supurdu silmekten gına geldi... günde 3 kez supurdu siliyorum yine aynı aynı. ...
16 aylık oğlum var evin altını üstüne getiriyor.. napacagini şaşırdım eve bir misafir gelse oyuncaklardan oturacak yer bulamayacak.
:((((((

Bence, evde tüm işleri sadece kadının yapmaması lazım. Erkeklerde yardımcı olmalı özellikle de eşi çalışıyorsa. Ev hanımlarının eşleri de en azından dağınıklık, pasaklılık yapmamalı. Çocuklar da tertip, düzen, temizlik konusunda iyi eğitilmeli, yaşına uygun işleri üstlenebilmeli, mesela en azından bardağını, tabağını ortada bırakmamalı, mutfağa götürmesi öğretilmeli. Herkes arkasını toplasa dağınıklık olmaz asla.

Ev düzen ve temizliğinin düşmanlarını açıklıyorum :)
Tabi ki ilk olarak fazla eşyalar, danteller, fazla yastıklı oturma grupları, oturma gruplarına kirlenmesin diye serilen örtüler,tezgaha elimin altında olsun diye dizi dizi dizdiklerimiz, evdeki dolapların az olması, belirlediğimiz yerde tutamadığımız süs eşyaları ... ennnnn büyük sebep ise dağınık koca ve evin bıcırıkları
Ben en iyi çözümün herşeyin yerinin belli olması ve ev halkına aldığını tekrar yerine koyma alışkanlığının kazandırılması olduğu kanısındayım.

Bende aynı dertten muzdaribim önce kocam ve oğlumdu ardından bi minik daha katıldı aramoza 3,5 ay önce. ben artk şöyle deriinnden temizlik yaptğm günleri bile özledim. bebekle ilgilenmekten sıra gelmiyo yetişemiyorm özellikle çocuklu evde temizlik yapmak lışın kar yağarken dışarıuı süpürmek gibi bişey .Allah tüm annelere yardım etsin...

Ayynenn ka
Ev düzen ve temizliğinin düşmanlarını açıklıyorum :)
Tabi ki ilk olarak fazla eşyalar, danteller, fazla yastıklı oturma grupları, oturma gruplarına kirlenmesin diye serilen örtüler,tezgaha elimin altında olsun diye dizi dizi dizdiklerimiz, evdeki dolapların az olması, belirlediğimiz yerde tutamadığımız süs eşyaları ... ennnnn büyük sebep ise dağınık koca ve evin bıcırıkları
Ben en iyi çözümün herşeyin yerinin belli olması ve ev halkına aldığını tekrar yerine koyma alışkanlığının kazandırılması olduğu kanısındayım.
Ayynen katılıyorum benim eşim çocuktan beter bi öğretemedim düzenli olmayı çorabının birini salondan birini banyodan topluyorum benim derdimde oyuncaklar vee fazla eşyalar dediğinz gibi olmadan kolay kolay düzenli olunamaz gibi gelıyo banada

Asla tahammul edemiyceğim şeydir dağınıklık. Evim herzaman kutu gibidir vallahi.. Bende formulumu soyliyim.
oncelikle eşim duzenli bir insan yormuyo beni e zaten çocukda yok evde, bnde aldığımı yerine bırakınca ev kutu gibi kalıyo. Her c.tesi istisnasız genel temizlk gunumdur. Onun dışında da şuan bi el supurgesi arkadaşım hediye etti resmen elim kolum oldu o. En ufak bi toz kırıntısı mı gordum hemn getriyorum çekiyorum. Boylece herdaim tertemiz kalıyo.
dipnot: çalışıyorum ev hanımı değilim.

Oyy hic bitmiyor ki. Kurutma makinesi ottu az once. Nasil kalkacagim bilmem yerimden yoruldum :KK47:
Calismayan kucuk cocugu olmayan pek misafiri gelmeyen birinin evi sanirim her daim duzenli temiz olur
Evet benim evim öyleydi. (Gerçi ben yarım gün çalışıyordum.) Sonra kızım oldu. :KK46::KK48: Ev hiiiiç toplanmıyor artık.

Bi çığlık atasım geliyor bazen, küçük çocukla gerçekten zor.
Bügün balkona çıkmamı fırsat bulan canavar makarna poşetini serpmiş yerlere, peşinden de servis peçetelerini.
Düzeni, temizliği severim. Cumartesi genel temizlik günüm, koltuklar çekilir dip köşe temizlenir.
Benim en büyük yardımcım eşim. Buzdolabı siler, cam siler, süpürürüm peşimden siler.. Siler de siler.
Yapacak bişey yok ara ara çığlık atmaktan başka.

Benim evim herdaîm derli toplu, düzenli temiz olur. Çamaşır bulaşık makinesi bir türlü dolmaz, atölyem var evimde resim yaparım boyalarım fırçalarım öyle düzenlidir ki :(( bunlar hep can sıkıntısından işte uğraşacak başka bişeyim yok keşke çocuklarımız olsa evi alt üst etse diyoruz ama olmuyor, ne mutlu size, çok sanslısınız :KK200:

Küçük bi çocuğunuz varsa sizde çalışmıyorsanız ve birde kv kp ile yaşıyorsanız hiçç hiç bitmez. Bide kocanız dağınıksa tabi. Bn normalde bu kadar çok takınlıtı değildim temizliğe ama kv çalışıyo akşam geliyo. E o gelince ortalığı dağınık görse içinden düşünür yani bu kız hiç iş yapmıyomu diye. Beni bu düşünceler çok strese sokuyo. Bide yaptığım görülmüyo ya ona gıcığım. Evim tertemiz mis gibi olur kimse gelmez dağılır tozlanır çat misafir gelir.

Benim canım istemezse hiçbir şey yapmıyorum açıkçası.Eşyalar bize hizmet için varlar bizim onlara hizmet etmemiz için değil.Başlangıçta ben de çok taktım evliliğin ilk zamanlarında.Sonra baktım ooeeh dedim bu ne?Şu an çalışıyorum zaten 2 gün iznim var canım isterse yapıyorum istemezse çıkıyorum evden gezmeme tozmama bakıyorum.
Eşimi de böyle alıştırdım canım istemezse yemekte yapmıyorum.Dışarda yiyoruz veya eve söylüyoruz haftada bir.
Her şey benim ruh halime ve yorgunluğuma bağlı aslında.Yani zaten iş yorgunluğu yetiyor bi de evle uğraşmak istemiyorum açıkçası mesela camları 2 aydır filan silmedim ve çokta umrumda değil zaten görmüyorum bile camları pis olsa ne olmasa ne aman banane.

Kısaca hemşireler kendinizi çokta yormayın ya kasmayın valla eşinizi çocuğunuzu da çok rahata alıştırmayın kendi arkalarını toplamayı öğrensinler.Ben eşimin çoraplarını bıraktığı yerden asla almam mesela günlerce orda durur sonra giyecek çorap arar ben de makineye atsaydın yıkanırdı dedim bikez şimdi asla bırakmıyor sağa sola sepete atıyor.

haftada 1 makıne calısır ve temızlık yapılır. aman evın dagınıklıgı bıtmez kı.. bi mutfagı her gün halletmek gerek
onun dısında hiç yoramam kendımı temızlık dıye. karsımda bir kadın var allahın her günü temızlık yapıyor, evde bir kızı var 9 yasında.. kadın fazla titiz bellı.
evde toz yoksa gerisi pek önemlı degıl bence. dagınıklık olmak zorunda :=)

Sabah 06.10 Uyanış. .7 ye kadar kahvalti 7 de eşimi yolluyorum işine. .giriyorum odaya yatağı halledip cami açıyorum ,ordan ufak odaya geciyorum .cam pervazlarini kenarlarıni ve mermeri nemli bezle alıyorum. Tüm evin.. o sırada saat 8 i buluyor,mutfak dolaplarıni çekmeceler,tezgah vs yağ çözücü sıkıp bırakıyorum. .
Halı kilim.incik boncuk, ,biblo vs yok evimde istemediğim için sermedimde almadim da ..yağ çözücüyü beklerken bir kahve molası 9 gibi dolapları hallediyorum 9.30 da evi süpürüyorum ve siliyorum saat 10 tv molası 12 ye kadar oturuyorum 12 de o günkü yemegi ocaga koyuyorum..bitti gitti haftada 2 gün çamaşır makinasini açıyorum çarşamba günü ve cuma akşamı .ütü cumartesi yapıyorum. 15 günde bir tül vs yıkıyorum makinalarin şu 15 dk yıkama özelliği benim işimi görüyor. Wc her kullanımda fisfislanip siliniyor lavobo hergün cifleniyor dusakabin her banyomuzda mini cekpas ile siliyoruz 15 günde bir sirkeli su ile siliyorum..bukadar..şimdi yok artık diyenler olacaktır gelelim sebeblere.
1.bir süredir calismaya ara verdim..geri başlayınca bukadar nizami olurmu bilmem
2.evin karşısında yol çalışması ve bina inşaatı var olan toz vs evde pencere de..
3.gerçekten titiz bir eşim var.ayağına kıl vs gelirse kedinin pati sallamasi gibi yürüyor evde
4.banyo malesef siyah karo. .yani su izi oluyor Silmezsem

Son düzenleme:
Bazı evler vardır kitap gibi.. her an bi misafir gelse rahatça ağırlanacak,ev sahibini mahcup etmeyecek.. öyle inrenirdim ki.. çok iyi anlıyorm sizi,Allah yardımcınız olsn. Eski evim küçücüktü ama iş bitmezdi neyi nereye koyacağımı bilemezdm. Herşey ortada gibi olurdu,etrafta çok eşya varsa da temizliği bırakın toz almak bile işkence. ben de kıvrak kıvrak iş yapacak bi kadın değilim,tabi bi zaman sonra saldım çayıra mevlam kayıra :)) şimdiki evim kocaman,ilk zaman herkes dedi ki; sen bu evin temizliğini nasıl yapıcan. Altından kalkamazsn vs vs evimde biçok yere dolap yaptırdm,önce eşim karşı çıkmıştı ama şimdi diyor ki; karının sözünden çıkmayacaksn arkadaş, bunu bilir bunu söylerim 2 küçük çocuğum var,eski evimin 2 katı büyük bi evim var,günlük süpürme silme toz alma max 1 saat! Çünkü ortada hiç bi fazlalık yok her yer derli toplu.. aaa bi de çocukların oyuncaklarını odalarında oynamasını söylüyorm,ufak kaçamaklar olsa da çok şükür.. uzun oldu kusura bakmayın ama ben şunu anladm; 1 az eşya,2 çok dolap,3 amacına uygun kullanılan odalar..

Back
X