bir klişe.. 'sil süpür yine aynı'

hep o reklamlardan oluyor bunlar zaten ....
o bembeyaz eve camurlu ayaklarla girilcek ,etrafa salcalar receller narlar surulcek , evin hanimi da cokta tinmayan bi bicimde "hic onemli degil omo ile tum lekelere meydan okuyorum " diycek !!!!!
var mi oyle bi dunya ya !!!

... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....
Eskiden bebeğim doğmadan önce yapmazdım iş bitmezdi,şimdi yapıyorum yapıyorum yine bitmiyor yine bitmiyor.kızım doğmadan önce haftada bir temizliğe kadın gelirdi bir hafta resmen yayılırdım iş bana,ben işe bakıp dururdum:) en zaruri olanları yapar kenara çekilirdim.
şimdi ben yapıyorum,bakıcı kadın da toparlıyor,haftada bir temizliğe gelen kadın geliyor.eşim de yardım eder ama bitmiyor bitmiyor bitmiyor.

İyi de bir evin dağınık olması o evde oyun oynandığını, yemek yendiğini, sevişildiğini göstermez mi?
Müze gibi soğuk bir ev yerine her yeri dağınık aşk,sevgi, muhabbet kokan evi tercih ederim.
Toplu olunca elinize ne geçecek ki ayol?
Bitmek bilmez ev temizliginden oyle bir biktim ki, muze gibi evi tercih ederim ben:/

Eskiden bebeğim doğmadan önce yapmazdım iş bitmezdi,şimdi yapıyorum yapıyorum yine bitmiyor yine bitmiyor.kızım doğmadan önce haftada bir temizliğe kadın gelirdi bir hafta resmen yayılırdım iş bana,ben işe bakıp dururdum:) en zaruri olanları yapar kenara çekilirdim.
şimdi ben yapıyorum,bakıcı kadın da toparlıyor,haftada bir temizliğe gelen kadın geliyor.eşim de yardım eder ama bitmiyor bitmiyor bitmiyor.
Ahh sizin ki bile bitmiyorsa biz hic heveslenmeyelim

Bu sene beceremedim duzeni fakat gecen sene hem ogrencilik,hem annelik,hem ev hanimligini iyi idare etmistim.Haftada bir temizlik benim evime yeterli olmuyor,yani haftada bir yaparsam bir sonraki yapisim cok vaktimi aliyor.Haftada iki kez toz almak,yerleri silmek hem daha az zaman aliyor hem daha duzenli kalmanizi sagliyor.Benim formlulum yatmadan evi toparlayip yatmak.Sabah toplu bir eve uyanmak gune iyi baslamami sagliyor.Haftada iki gun camasir yikiyorum.Utu dizi vs seyrederken.Bukasik makinesini surekli calistirip bosaltmak mutfagin temiz kalmasinda buyuk bir etken.Makine dolu olup calistirmayi unuttumsa,biriken bulasiklar 1 gunumu aliyor neredeyse:/

Birde cok onemli bir nokta kiz erkek ayirmadan cocugu olan hanimlar, corapalr kirli sepetine, yenmis bitmis bos tabaklar makineye, en azindan mutfaga.Ayakkabilar ayakkabiliga.Bu basit sorumluluklari cocukken kizlara ders calissin, erkek cocuklara erkek cocugu o diye kayirirsak ilerde daha cok arkalarini toplar, en basitinden coraplarini kirli sepetine atmaktan aciz bireyler yetistiririz.

[QU bi OTE="balperisi, post: 43482628, member: 125537"]Bu sene beceremedim duzeni fakat gecen sene hem ogrencilik,hem annelik,hem ev hanimligini iyi idare etmistim.Haftada bir temizlik benim evime yeterli olmuyor,yani haftada bir yaparsam bir sonraki yapisim cok vaktimi aliyor.Haftada iki kez toz almak,yerleri silmek hem daha az zaman aliyor hem daha duzenli kalmanizi sagliyor.Benim formlulum yatmadan evi toparlayip yatmak.Sabah toplu bir eve uyanmak gune iyi baslamami sagliyor.Haftada iki gun camasir yikiyorum.Utu dizi vs seyrederken.Bukasik makinesini surekli calistirip bosaltmak mutfagin temiz kalmasinda buyuk bir etken.Makine dolu olup calistirmayi unuttumsa,biriken bulasiklar 1 gunumu aliyor neredeyse:/

Birde cok onemli bir nokta kiz erkek ayirmadan cocugu olan hanimlar, corapalr kirli sepetine, yenmis bitmis bos tabaklar makineye, en azindan mutfaga.Ayakkabilar ayakkabiliga.Bu basit sorumluluklari cocukken kizlara ders calissin, erkek cocuklara erkek cocugu o diye kayirirsak ilerde daha cok arkalarini toplar, en basitinden coraplarini kirli sepetine atmaktan aciz bireyler yetistiririz.[/QUOTE]
Ben bi bulasik makinesi almak ve eski (annemin halılar i) halılar i ve eşyalar i değiştirmek istiyorum ama hayal bile edemem şu aralar :/

Valla halinize sükredin ben 1+1 de yaşıyorum 1.katta hemde :( yoldan araba geçtikçe evin içi toz pislik doluyor ee evde balkonda yok sigara içtigimiz için camlar hep açık birde ev ufak olunca bir yeri topluyorum başka bir yer dagaliyor tüm evi topla süper akşam yemeği ye sil baştan kirleniyor hele o toz denen canavar bir günde parmak kadar oluyor daraldım bittim resmen

Sabah halıyı süpürüyorum akşama halının üstünde saç kılları telleri çekiyor teker teker onları topluyorum şuanda bile. Çok basit bir örnek ama benim içimi en çok yakan söyleyeyim dedim:)

Temizlik rutininizi okuyunca kanım dondu.
2-3 günde bir süpürge yaparım haftada bir viledalarım evi. Tozlu gördüğümde rafları masaları silerim. Mutfağımı hergün temizliyorum sayılır dolap içleri hariç, bulaşık yıkadıktan sonra bankoyu komple elden geçiririm.
Eşim de ben de düzenli sayılırız mesela yenilen yemek anında yıkanır her an elimizin altında olmasını istediğimiz şeyler dışında her şey kendi yerine kaldırılır. eşim lavaboyu banyoyu kötü gördükçe halleder.
iki haftada bir kadın geliyor. Bazen ayda bire çıkarıyorum.
Hiçbir zAman da pis gelmiyor evim bana. Zaten ne olacak da kirlenecek, çocuk yok evde ama salonda duran oyuncak beni rahatsız etmez
Ya siz çok titizsiniz ya da ben pasaklı bir kadınım gözüme batmıyor...

Cocuk varmis normal bu durum:)
Daginikliga sebep olanlar var ne guzel...
Benim henuz bebek yok.evimiz hep derli toplu.ben biraksam esim topluyor.bazen supurge acayim diyorum..sonra bakiyorum hertaraf temiz salla diyorum.toz alip banyo yikayip geciyirum.10 gunde bi supurge aciyorum.
Evime her gelen cok derli toplusun ne yapiyorsun diyor.yani bikac kisiden duydum.aldigim herseyi yerine koyuyorum.ve soframi su ictigimiz bardagi dahi aninda ortadan kaldiriyoruz.
Cocuk olunca evimin bu temiz hallerini ozlicem bende:) ah o gunleri gorebilsek bian once:)

... derdi annem, haklıymış kadıncağız.. ozamanlar, lay lay lom yaşadığımdan ne demek istediğini anlamazdım, anlasam da abarttığını düşünürdüm.. şuan anlıyorum, yeminle sil süpür, derle topla, çamaşır yıka as topla ütüle.. elimin biri toplamakla meşgul ama hala bitmiyor yetmiyor... mis gibi yapıp çıktığım ev bir kaç saate eski halinden beter oluyor....
evini her daim toplu tutabilenlere, tutmayı becerebilenlere vallahi de billahi de nasıl imreniyorum bi bilseniz... ayakta alkışlıyor, önünde eğiliyorum onların... atomu parçalamak kadar önemli birşeyi başarıyorsunuz hatunlar, vallahi helal olsun... ah bir de bize söyleseniz de bir formülü yöntemi stratejisi varsa, bizde öyle olsak... evlerimiz fabuloso reklamlarındaki gibi olsa, eline kahvesini alıp kitabını okuyan bir kadın gibi ferahlık temizlik kokan evimde bende bacak bacak üstüne atıp otursam, alsam kahvemi kitabımı, derinden derinden okusam... diyeceğim de şuan bile bu yazıyı yazarken başımı hafiften kaldırıp baktım da, oyuncaklar dağılmış, az önce yenilmiş meyve tabağı sehpada... yere düşmüş çekirdek kabukları... ve çamaşır makinesinin BİTTİ yazan kırmızı ışığı....

Okurken öyle bir iç çekmişim ki eşim kahvaltı ederken kafasını kaldırıp baktı bana( bişeyler yerken dünya yansa kafasını kaldırmaz konuşmaz yer bitirir öyle hayata döner) yani al benden de o kadar. K*çıma motor mu taksam diyorum bazen:)

aynı sorun bizdede var ki senin çocukların var anname babam kardeşim yaşıyoruz kardeşimde büyük ben anlamıyorum ev savaş alanı gibi hergün millet haftada bir süpürüyorum diyor ben hergün süpürürüm ama yok ben pisim herhalde ya anlamıyorum bi evi düzenli tutanlar ne yapıyor yaşamıyormu o evde :KK34:

Evi gunde 3 kez supurdugum oluyor. Biri 8 aylik biri 4 yasinda iki cocuk surekli dağınık bir ev. Topla topla gece yatana kadar hep topla ama bitmiyor. Bazen mutfagi toplayamadan uyuyakaliyorum uyaninca gecenin bi körü mutfak topluyorum. Bunaldim

Benim evim herdaîm derli toplu, düzenli temiz olur. Çamaşır bulaşık makinesi bir türlü dolmaz, atölyem var evimde resim yaparım boyalarım fırçalarım öyle düzenlidir ki :KK43:( bunlar hep can sıkıntısından işte uğraşacak başka bişeyim yok keşke çocuklarımız olsa evi alt üst etse diyoruz ama olmuyor, ne mutlu size, çok sanslısınız :KK200:
Ins sizinde eviniz daginik olur oyuncaklar etrafa sacilir :KK200:

süpürdüğüm sildiim zaman sevinemiyorum.. ohh mis gibi oldu deyip arkama yaslanamıyorum ki... çünkü biliyorum biraz sonra aynısı olacak.. ömür temizlikle geçiyor farkında olmadan..

birçok insan için sıradan ve klasik birşey olan kitap okumak, arkasına yaslanmak benim için inan lükse dönüştü... hayattaki en sevdiğim şeylerin en başında kitap okumak gelirdi, ama şimdi kitabımı elime alamıyorum...
tam okyacak oluyorum, bişey çıkıyor, birazdan okuyayım diye sehpaya elimi bi attım, çekirdek kabuğu toplamaktan, peçeteleri düzeltmekten kitabı unuttum bile...
Benimde kızım var 3 yaşında, sabahtan topluyorum,silip süpüruyorum,okuldan gelince yine aynı.
Büyük temizlik yaptırdiğımda bir mutlu oluyorum,her yer derlenmiş,toplanmış halde olunca,sonra yeniden başa dönüyoruz.
Ev işi nankör ya. Hiç bitmiyor gerçekten. Hele birde çocuk varsa o ev yaşiyor,dağılıyor.Temizlik bitiyor diyorsun,çamaşır çıkıyor,o bitiyor diyorsun,ütü var,asla dört dörtlük olmuyor yani.
Ben artık yıpratmıyorum kendimi,hergün toparlayıp kendime 1 saat kitap okuma molası veriyorum. Kahvemi alıyorum,oturuyorum 1 saat bazen daha fazla okuyorum ama yapıyorum yani. Ben kendime vakit ayırsamda ev dağılıyor ayırmasamda dağılıyor

İşe gitmek için 7.30 da kalkıyorum. dün gece eve bakıp resmen ağladım. Alarmımı 6.30 a kurup evi topladım ve süpürgeyi açtım :D
Yetemiyorum eve düzenim oluşmadı benimde. Çok üşeniyorum çokk..
Yorgun argın geliyorum yemek tabağını bile makinaya koymaya mecalim kalmıyor.
Kiii yemek mi??? Sadece karın doyuruyoruz :D
Nerd eoo tencere yemekleri çorbalar sebzeler ah ah :D

Back
X