Bir kocanın ego tatmini

Mace

25.03.09 - M ♥ E
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
974
4
26
İstanbul
Kızlar Merhaba,

Bu kez aslında beni ve ailemi de ilgilendiren bir konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var; Teyzem.

Konuyu hemen kısaca baştan anlatmak istiyorum. Teyzemin yaklaşık 12-13 yıldan beri mutlu(!) sürdüğünü sandığımız bir evliliği var. Şu ana kadar evliliği ile ilgili bildiğimiz tek sorun, bebek istekleriydi ve şu anda 9 yaşında dünyalar tatlısı bir yeğenim var :nazar:

Son bir kaç aydır teyzem normalde annemin günlük halini hatrını sormak için aramalarının dışında aramaya başladı.
Ve artık olay o kadar büyümüştü ki bizlere kadar taşındı.

Teyzem bir üniversitenin öğretim görevlisi. Konumunu yazmak istemiyorum ama öğretmenden daha yüksek bir mevkii'de. Eniştem ise tamamen başka bir iş yapıyor.

İşi gereği sürekli şehir dışında olmak zorunda. Tabi bu sırada tüm evin yükü,yeğenim her şey teyzemin üzerinde.

Yeğenim okula gidip geliyor, evin yemekleri yapılıyor , maddi olarak faturalar ödeniyor , yeğenimin masrafları karşılanıyor... Enişte Bey ise yalnızca evin kredisini ödüyor. Teyzem maaşını dahi bilmez.

Tüm bunlar arasında teyzemden bulunduğu mevkii'yi yükseltmesi için baskı yapıyor. Bilenler vardır ama yine de söylemek istiyorum. Teyzemin şu an tez yazması gerekli o mevkii de, konumda artık ne dersek yükselebilmesi için. Tez yazmak Türkçe bile olsa uzun işken, emek , çaba gerektirirken ,yabancı dil öğretmeni olduğundan yabancı dil olarak yazmak zorunda. Yazmayı bitirse bile tezin onaylanması falan uzun iş...

Sonuç olarak karşısındaki adam sürekli bu konuyla ilgili hakaretler ediyor,baskı yapıyor, o tezi bitirmezse mutsuz olacağını söylüyor, çocuk gibi cezalar veriyor. ( Şuraya gidemeyiz, yapmazsan buraya ben gelmem gibisinden ) Ve bunları yeğenimin gözleri önünde yapıyor,ayrıca da annesini suçlu durumda bırakıyor.

Teyzem de şu anda sürekli bir moral bozukluğu söz konusu. Zaten eşinin davranışları sonucunda istese de o tezi bitiremiyor. Ayrıca tüm yük onun omuzlarında olduğundan vakti yok, ama eşine bunu kabul ettiremiyor.

Eşinin tüm bu yaptıklarına karşı savunması da, emekli olduğunda maaşının daha yüksek olmasını istiyormuş, eşini daha başarılı görmek istiyormuş. Elalem nerelerdeymiş,eşi nerdeymiş.

Şunu da söyleyeyim eğer o tez biterse maaşı sadece 200 TL artacak. 200 TL küçümsenebilir mi bilmem ama,eşini kırmaya değer mi sonuçta iyi kötü ellerine para geçiyor ,hiç çalışmayan bir eşi olsa ne yapacaktı acaba?

Ki zaten şu anda teyzem bir bayan olarak gelebileceği konumlardan neredeyse en iyisinde. Haftada 2 veya 3 gün işe gidiyor. 1 saat ders veriyor. Bazen de özel bir üniversitenin derslerine giriyor 1-2 saat yine aynı şekilde. Tahminimce 2000-3000TL arası bir maaş alıyor.

Eniştem ise çalıştığı bölümün, mesela şöyle örnek vereyim, ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bilgisayar teknisyeni de var basit bir bölüm,bilgisayar mühendisliğide. Hani cerrahta var doktor da. İşte eniştemde okumuş olduğu bölümün en basit katagorisi mi denir artık ne denir o kısmında okumuş. Umarım anlatabilmişimdir. Yani istese onun da yükselme şansı var.

Teyzem şu dönemde 1 hafta bizde kaldı. Eşi aradı çağırdı şu an tartışmasalar bile araları kötü.Teyzem tamam dese boşanacaklar.

Biz de ne diyeceğimizi bilmiyoruz, boşan diyemeyiz sonuçta yuva yıkmak kolay değil. Senin kararın neyse arkandayız diyor annemler.

Siz bu durumda ne yapardınız kızlar. Ne yapılmalı?

Okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Alıntı yapmazsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Teyzenın meslegı elındeymıs guzel yerlere gelmıs anlattıgın kadarıyla bn olsaydım bı salıse bıle dusunmeden boşanırdım ...

Hem o adam ne hakla baskı yapıyo ya mılletınde kocaları var dıyemıyormu teyzenız

cerrah da var doktor da derken??? cerrah da zaten doktor yani doktordan alt değil bi genel cerrah bir plastik cerrah bi kbb uzmanı da cerrah yani doktor l bu yanlışı düzeltmek istedim ayrıca bence o zaman teyzen de kocasına baskı yapsın yükselmesi için hem erkek kadından bi adım daha önde olmalı filan desin

cerrah da var doktor da derken??? cerrah da zaten doktor yani doktordan alt değil bi genel cerrah bir plastik cerrah bi kbb uzmanı da cerrah yani doktor l bu yanlışı düzeltmek istedim ayrıca bence o zaman teyzen de kocasına baskı yapsın yükselmesi için hem erkek kadından bi adım daha önde olmalı filan desin

Cerrah olmak doktorluktan daha üst bir mertebe diye biliyorum ben yalnış bilmiyorsam.

Baskıları sonuç vermemiş maalesef. Mutsuz olucaksak boşanalım kafasında...

ne günlere kaldık yarabbim .böle bir baskı olabilir mi yani ?kendi neymiş ki acaba merak ettim .bunu yapan erkekler genelde özgüveni olmayan bir yerelere gelemeyen eşinin sırtından geçinen zavallı erkekler allah düşürmesin .

kadın erkekten önde olunca galiba bu sorunlar yaşanıyor.tez aşamasını iyi bilirim,zordur.hele de evli ve çocuğu olan bir bayan için..teyzeniz mesleğinde yükselmek istiyorsa bu onun bileceği birşey,enişteniz onu zorlayamaz.hele cezalandırmaya çalışmak çok çocukça :)...

peki birşeyi merak ediyorum,teyzeniz eniştenize küçümser tarzda yaklaşıyor mu? çünkü sizin yazınızdan,kurduğunuz cümlelerden öyle bir anlam çıkardım nedense...hatalar karşılıklıdır çünkü..boşansın falan diyemem,eğer sorunlar çıkmaz bir hal alıyosa zaten iki yetişkin insan en yapacağını da iyi bilir..

Not: alıntı yapmayın demişsiniz ama sakın konunuzun içeriğini boşaltmayın..bu yasak çünkü.

ne günlere kaldık yarabbim .böle bir baskı olabilir mi yani ?kendi neymiş ki acaba merak ettim .bunu yapan erkekler genelde özgüveni olmayan bir yerelere gelemeyen eşinin sırtından geçinen zavallı erkekler allah düşürmesin .

Çok fazla özel bilgi vermek istemiyorum canım ama teyzemin yanındaki konumu pekte parlak değil. Yani iş bakımından.

yaaa acikcasi tam anlamdim
ama yinede madem enistende istese yukselecek
o zaman ikiside birbirine baski yapsinlar..
yukseleceklerse ikiside yukselsin
yukselmiceklerse otursunlar yerlerinde...

kadın erkekten önde olunca galiba bu sorunlar yaşanıyor.tez aşamasını iyi bilirim,zordur.hele de evli ve çocuğu olan bir bayan için..teyzeniz mesleğinde yükselmek istiyorsa bu onun bileceği birşey,enişteniz onu zorlayamaz.hele cezalandırmaya çalışmak çok çocukça :)...

peki birşeyi merak ediyorum,teyzeniz eniştenize küçümser tarzda yaklaşıyor mu? çünkü sizin yazınızdan,kurduğunuz cümlelerden öyle bir anlam çıkardım nedense...hatalar karşılıklıdır çünkü..boşansın falan diyemem,eğer sorunlar çıkmaz bir hal alıyosa zaten iki yetişkin insan en yapacağını da iyi bilir..

Not: alıntı yapmayın demişsiniz ama sakın konunuzun içeriğini boşaltmayın..bu yasak çünkü.

Yok hayır zaten ailesinden aldığı terbiyeden dolayı asla ama asla eşini küçümsemez.

Elbette ki yükselmek ister ama hem çocuk bakarak, hem eş baskısı ve moral bozukluğu altında yükselemiyor istese de...

Son düzenleme:
Bence boşanma durumundan önce teyzenizi bir psikoloğa götürmelisiniz.
Eşinin yanında olmaması,onunla yaşadığı problemler ve baskı teyzenizi ciddi şekilde bunaltmış gibi gözüküyor.
Bir çocuğu var ve ilkokula başlamış,eşi burda yok,evdeki yükü eskisinden daha az olmalı.
Evet tez yazmak zor bir şey ama,teyzenizin imkanları tez yazması için gayet rahat gibi geldi bana,bunu eşi değilde kendi için yapmak istememesi zaten şuan yaşadığı problemleri anlatıyor.
Bu ruh haliyle boşanmak gibi önemli bir karar vermesine izin vermemenizi tavsiye ederim.

Çok fazla özel bilgi vermek istemiyorum canım ama teyzemin yanındaki konumu pekte parlak değil. Yani iş bakımından.

bilmiyorum zor bir durum ama adam haksız çalışmayacağım çocuğuma bakıcam deseydi ne olucaktı peki eşi direk boşayacakmıydı karısını ?yani karısına destek vermesi iyi olur ama onun ki destek değil baskı bie ceza vermeside çok enteresan .yazık yani böle adamlara .

Bence boşanma durumundan önce teyzenizi bir psikoloğa götürmelisiniz.
Eşinin yanında olmaması,onunla yaşadığı problemler ve baskı teyzenizi ciddi şekilde bunaltmış gibi gözüküyor.
Bir çocuğu var ve ilkokula başlamış,eşi burda yok,evdeki yükü eskisinden daha az olmalı.
Evet tez yazmak zor bir şey ama,teyzenizin imkanları tez yazması için gayet rahat gibi geldi bana,bunu eşi değilde kendi için yapmak istememesi zaten şuan yaşadığı problemleri anlatıyor.
Bu ruh haliyle boşanmak gibi önemli bir karar vermesine izin vermemenizi tavsiye ederim.

Eşi işi gereği teyzemin yanında değil. Teyzem yeğenimi okula götürüp getiriyor, aynı zamanda çalışıyor. Yemek ev işleri faturalar. Aslında bu tezi yazmak için yeterli vakti yok.

Kendi için yapmak istemesi veya yapmaması ne eşini de de başkasını ilgilendirir diye düşünüyorum ben. İsterse yapar.

Ki zaten kendi istese bile eşinin baskıları ve moral bozukluğu ile ne kadar yapabilir ki?

Eşi işi gereği teyzemin yanında değil. Teyzem yeğenimi okula götürüp getiriyor, aynı zamanda çalışıyor. Yemek ev işleri faturalar. Aslında bu tezi yazmak için yeterli vakti yok.

Kendi için yapmak istemesi veya yapmaması ne eşini de de başkasını ilgilendirir diye düşünüyorum ben. İsterse yapar.

Ki zaten kendi istese bile eşinin baskıları ve moral bozukluğu ile ne kadar yapabilir ki?

İnan bana vardır canım.
Ben 2 çocuğum küçükken yaptım bunları.
Eminim teyzende normal bir psikolojide olsa en iyisini yapar,bunu eşi için değil kendi için ister.
Bu olumsuzluklar içinde alacağı boşanma kararı sağlıklı olmaz ,inan bana.

Son düzenleme:
Emek ,sabir isteyen bir is ama baskasinin yap demesiyle yapilacak bir is degil... Birde zaman gerektiren bir is yap simdi demekle olmuyor malesef... :ssz::ssz: Benim düsüncem ise teyzenizin enistenizle tek sorunu tez olayi degilmis gibi...:26::26:

Emek ,sabir isteyen bir is ama baskasinin yap demesiyle yapilacak bir is degil... Birde zaman gerektiren bir is yap simdi demekle olmuyor malesef... :ssz::ssz: Benim düsüncem ise teyzenizin enistenizle tek sorunu tez olayi degilmis gibi...:26::26:

Tek sorun buymuş. Eminim bana anlatmasa bile anneme anlatırdı başka bir sorun olsa.

Hanımlar konuyla alakalı değil ama gerçekten merakımdan soruyorum,neden konu açanlar ''Alıntı yapmazsanız sevinirim.'' diyorlar,yani maksat nedir özel bir sebebi var mıdır gerçekten merak ediyorum...
Konuya gelince,bu adamın egosu olsa önce kendini geliştirirdi.Karısının maaşının yükselişini isteyen,ama kendi maaşının ya da satatüsünün yükselmesi için kılını kıpırdatmayan erkek tipi;bu ego tatmini değil,asalaklık bence...Erkek denilince -gururlu,onurlu-bir insan tipi geliyor insanın aklına ama gerçekten ruhunu özünü kaybetmiş bu erkekler ne yazık...

Son düzenleme:
Hanımlar konuyla alakalı değil ama gerçekten merakımdan soruyorum,neden konu açanlar ''Alıntı yapmazsanız sevinirim.'' diyorlar,yani maksat nedir özel bir sebebi var mıdır gerçekten merak ediyorum...
Konuya gelince,bu adamın egosu olsa önce kendini geliştirirdi.Karısının maaşının yükselişini isteyen,ama kendi maaşının ya da satatüsünün yükselmesi için kılını kıpırdatmayan erkek tipi;bu ego tatmini değil,asalaklık bence...

Konuda özel bir bilgi olur da sonradan değiştirmek gerekirse bir yalnışlık olursa silinmek eklenmek isteyen bir bölüm olursa diye, alıntı yapılmaması isteniyor :)

Yani ben o yüzden istiyorum. Teyzem kalkıp bana bu bilgiyi neden paylaştın dese, ben onu ordan silerim. Bilen bilir daha sonrakiler okumamış olur.

Yada bir anlık bir bilgidir, yalnızca bilinmesi açısından 5-10 dk paylaşıp silerim. Bahsi geçen kişilerin anlamaması açısından :)

Yorum için teşekkürler...

Konuda özel bir bilgi olur da sonradan değiştirmek gerekirse bir yalnışlık olursa silinmek eklenmek isteyen bir bölüm olursa diye, alıntı yapılmaması isteniyor :)

Yani ben o yüzden istiyorum. Teyzem kalkıp bana bu bilgiyi neden paylaştın dese, ben onu ordan silerim. Bilen bilir daha sonrakiler okumamış olur.

Yada bir anlık bir bilgidir, yalnızca bilinmesi açısından 5-10 dk paylaşıp silerim. Bahsi geçen kişilerin anlamaması açısından :)

Yorum için teşekkürler...
Ben de açıklaman için teşekkür ederim,uzun zamandır merak ediyordum...

Son düzenleme:
Back
X