• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir köy lojmanına buyurmaz mıydınız?

beyazanne

türkmengelini
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2013
579
15
38
Kayseri
Bekarlık, nişanlılık, yeni evlilik derken yıllarım kk da geçti. Ne evler, ne mobilyalar gördüm. Maşallah dedim, yorum yaptım. Yeri geldi hayal kurdum. Hele nişanlıyken... Bakmadığım mobilya kataloğu, incelemediğim kk evi kalmadı.

Sonra...

Eşim ilçedeki evimizi kiraya verdiğini, köyde lojmanda oturacağımızı söyledi. Peki dedim. Memleketimle burası arası 15 saat.Düğünden önce gelip eşya beğenemedik. ilçe küçük olduğundan bilinen firmalar da yoktu. kendi memleketimde düğün yapıldı, buradaki düğüne 3 gün varken geldim. O 3 günde evi kurduk. zaten 2 odam var sadece. Eşim arkadaşının mağazasına soktu. Şimdi hatırladıkça güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum. "yenge çekyatlar bunlar, kumaşlar bunlar" dedi:) Hayatımda gördüğüm en korkunç kanepeler ve kumaşlar arasından aşağıdaki seçimleri yaptım. Bir de bazayla küçük şifoniyer aldım. Bu kadar... Yerler beton ve kötü bir tahtaydı. Halıflex aldık ama seçenek yoktu maalesef. O gün o dükkanda olanlarla evi kurduk.

Giderken yerimize gelecek öğretmenlere bırakırız diyerek aldık.

Annecim aylar sonra ilk kez geldiğinde eksikleri tamamlamaya biraz ruh katmaya çalıştık. perdeciden o mor-pembe kumaşları alıp yastık kılıfları, perde yaptık.

Ben evimin kapılarını canım kk arkadaşlarıma açıyorum, çünkü şükretmeniz, şükretmemiz gereken çoook şey var. Maşallah harika evleriniz var. Herkesin evi pahalı aksesuarlarla, son model eşyalarla dolacak diye şart yok. Evinizin ruhu olsun, huzuru olsun yeter:)

Eşim pek anlamaz da ilgilenmez de... O yüzden evin tavanına kadar ben boyadım. Lojman 1965'te yapılmış. Kapılar da çoğu yer gibi haşattı. Maviye boyadım. Banyom yok sayılır. Yatak odasında duvarın birinde küçük bir gömme dolap var. İçi leş gibiydi. fayans döşeyemedim ama yerleri de yağlı boyayla maviye boyayınca kapandı biraz.

Bu evimi zevkimce döşemek nasip olmadı ama belki bir gün kendi tasarladığım mobilyalarla sıfırdan kuracağım bir yuvam olur. O zamana kadar, buyrun bakalım köy lojmanıma:))

(yatak odamın yolluklarını yıkıyorum, orayı serince çekerim)

işte yatak odam:
http://www.kadinlarkulubu.com/evim-...jmanina-buyurmaz-miydiniz-4.html#post30090039

burası oturma odam:

(perdeli kısım yatakları koyduğum gömme dolap)
$100_2321[1].webp$100_2320[1].webp$100_2317[1].webp$100_2316[1].webp

Burası da dış kapı ve giriş. Dış kapı saç kaplıydı. bulabildiğim tek yapışkan folyoyla kapladım. ama sağolsun oğlumun en büyük aktivitesi kabaran yerlerini kaldırmak...
$100_2326[1].webp$100_2327[1].webp

banyo...

$100_2324.webp

mutfak:

Düzenli olmaya çalışıyorum. Zaten 2 tanecik dolap var. Çeyizimin çoğunu yer sıkıntısından açmadım. Günlük kullandıklarım var. Ben baharatları falan buzdolabının kapağında tutuyorum.Hem yağlanmıyor hem ortalıkta kalabalık etmiyorlar. Buzdolabının içine de raf örtüsü serince temizliği pratik oluyor.

$100_2329.webp$100_2331.webp$100_2336.webp$100_2334.webp$100_2333.webp$100_2338.webp

her yoruma açığım... "şunu yapsan iyi olur" dediğiniz ne varsa... temmuzda sınav ağustosta atama var. atanır da gidersem diye pek masraf yapmıyorum ama ufak tefek şeyler değiştirebilirim.

Eklentiler

• $100_2337.webp
    $100_2337.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 2.317
Son düzenleme:
Pırıl pırıl eviniz maşallah...
En güzel dekor oğlunuzun park yatağı bence :)
Kapılarınızın rengi, pırıl pırıl bembeyaz mutfak dolaplar ve düzenli bir mutfak.
Güle güle oturun.
Atanma şansınızda varmış Allah gönlünüze göre versin..

Pırıl pırıl eviniz maşallah...
En güzel dekor oğlunuzun park yatağı bence :)
Kapılarınızın rengi, pırıl pırıl bembeyaz mutfak dolaplar ve düzenli bir mutfak.
Güle güle oturun.
Atanma şansınızda varmış Allah gönlünüze göre versin..

çok teşekkür ederim.ev küçük olunca elim hep üstünde oluyor. ne kadar az eşya o kadar az iş:)

oğlum her şeyim... tek arkadaşım. hayat sahnemin dekoru, başrolü, her şeyi...

23 nisan günü evim şahane programı bir köy öğretmeninin lojmanını
baştan sona yeniledi,çok şahane oldu,sizin lojmanı görünce o aklıma geldi,
bu haliylede gayet şirin duruyor, tayininiz çıkınca bunlar küçük hatıralar olarak kalacak.

ALLAH SAGLIK VERSIN HUZUR VERSIN..gerisi onemli degil bence,
sirin eviniz sizinki gecici ama birde surekli boyle hatta bundan kotu evlerde yasayanlar var,
resimleri gorunce biraz icim burkuldu ne yalan soyliyeyim ama onemli olan gercekten saglik sihhat...
birde evladiniz varmis bence o bile dunyalara bedel :16:
ALLAH AGZINIZIN TADINI BOZMASIN INSALLAH :16:

evin olmazsa olmazı temizliktir bence:))
eviniz temiz ve düzenli görünüyor,bu bile evinizi o kadar huzur dolu ve güzel gösteriyor ki..
siz elinizden geleni yapmışsınız,ellerinize sağlık...

canım yazını okuyunca gözlerim doldu inan ya :25: ben köyde degilim. tek maaş olunca ve yaşadıgıumız yerde kiralar uçuk olunca bizde teras kat tuttuk 2 odam var büyük büyük ama mutfagım ara holde yani evin tam ortasında buzdolabım pimapen cam pencere ile kaplı terasımda ,ocagım ise kışın ara holdeydi ama şimdi terasa aldık arada milletin evini ve hiç kullanamadıgım kolideki çeyizlerimi görünce eşimle kavga ediyorum sen tuttun diye ama sonra pişman oluyorum sanki o herşey 4 dörtlük olsun istemezmiydi diye dediğin gibi evimizin ruhu olmasa eşlerimiz iyi olmasa ne olursa olsun evin degeri kalmazdı güle güle otur inşaallah ve atanınca herşeyi gönlüne göre yap

Son düzenleme:
Canım en önemlisi huzur dediğin gibi, ayrıca evin çok şirin temiz..
Allah ağzınızın tadını bozmasın.. :34:

sen harika bir eş, harika bir anne..
en önemlisi örnek alıncak bir kadınsın
ben evindeki sıcaklığı fotoğraflardan tattım..
o güğümlerdeki suyun kaynamasıyla bi ses çıkar ya hani o sese bayılırdım ben =)
yaslanıp o sobaya kitap okumak vardı mavi kapıların verdiği neşeyle
Rabbim sağlıkla, huzurla oturtsun inşallah
o çok beğendiğin evlere atanınca kavuşucaksın belki ama önemli olan huzurunun olması
bu arada tencerelerine bayılmadan geçemicem
eşin ve miniş çok şanslı, oğluşu öpüyorum yanaklarından :16:

şu anda bu evde mutluluğun tammı arkadaşım. elbette küçük tartışmalar, olur ama asıl önemlsi gerçekten mutluyum diyomusun. bu resimeleri yüklemekteki amacın pes etmişlki mi , yoksa gerçekten şükrederek yüklüyorum demen mi?. yanlış anlama bence çok gzüel br ev. gerçekten. eğer gerçekten mutluysan umarım bu mutluluğun çok şık döşenmiş bir evde oturuken de daim olur. çünkü insana huzur veren maalsef eşya değil sevgili bir eş.
ağız tadıyla otur inşallah . :nazar::nazar:

Son düzenleme:
23 nisan günü evim şahane programı bir köy öğretmeninin lojmanını
baştan sona yeniledi,çok şahane oldu,sizin lojmanı görünce o aklıma geldi,
bu haliylede gayet şirin duruyor, tayininiz çıkınca bunlar küçük hatıralar olarak kalacak.

okulumuzun sadece 13 öğrencisi var. bizden sonra kapanacak:(( eğer yerimize birilerinin geleceğini bilsem evim şahaneyi ben de düşündüm:))

ALLAH SAGLIK VERSIN HUZUR VERSIN..gerisi onemli degil bence,
sirin eviniz sizinki gecici ama birde surekli boyle hatta bundan kotu evlerde yasayanlar var,
resimleri gorunce biraz icim burkuldu ne yalan soyliyeyim ama onemli olan gercekten saglik sihhat...
birde evladiniz varmis bence o bile dunyalara bedel :16:
ALLAH AGZINIZIN TADINI BOZMASIN INSALLAH :16:

çok teşekkür ederim. gerçekten önemli olan huzur. ben bu evde büyüyorum. oğlumla beraber. çok sıkıntısını çektim ama inanın özlemle hatırlarım.

evin olmazsa olmazı temizliktir bence:))
eviniz temiz ve düzenli görünüyor,bu bile evinizi o kadar huzur dolu ve güzel gösteriyor ki..
siz elinizden geleni yapmışsınız,ellerinize sağlık...

teşekkürler, benim en büyük dostum aspirix tir:)):6: ev küçük olunca en fazla 3 günde bir cam kapı siliyorum. sobanın kurumundan nefret ettiğim için her hafta sonu halıflex ve kanepe silerim.

inan beyaz havluyla temizlik yaparım, halıflexte sobanın yanı hariç havlunun rengi değişmez. sadece kanepeler nedense sildikçe kir mi gömülüyor nedir hep kirli hep kirli:50:

bence yapabileceğin herşeyi yapmışsın canım, gayet güzel ve sımsıcak bir yuva olmuş.
bir evdeki en önemli şey o evdeki huzur ve mutluluktur, Allah huzurunuzu bozmasın, sevgilerr :)

canım yazını okuyunca gözlerim doldu inan ya :25: ben köyde degilim. tek maaş olunca ve yaşadıgıumız yerde kiralar uçuk olunca bizde teras kat tuttuk 2 odam var büyük büyük ama mutfagım ara holde yani evin tam ortasında buzdolabım pimapen cam pencere ile kaplı terasımda ,ocagım ise kışın ara holdeydi ama şimdi terasa aldık arada milletin evini ve hiç kullanamadıgım kolideki çeyizlerimi görünce eşimle kavga ediyorum sen tuttun diye ama sonra pişman oluyorum sanki o herşey 4 dörtlük olsun istemezmiydi diye dediğin gibi evimizin ruhu olmasa eşlerimiz iyi olmasa ne olursa olsun evin degeri kalmazdı güle güle otur inşaallah ve atanınca herşeyi gönlüne göre yap

canım çeyizimi şimdi düşünüyorum da, boşuna aldığım ne parçalar var. şu an bu olanlarla geçiniyorsam, yetiyorsa, gerisi fuzulidir. hiç aklına bile gelmesin. ömrüm boyunca vitrin büfe almayı düşünmüyorum ama bazanın altı kurdele işinden ağır boncukluya, dantelden boyamaya vitrin takımlarıyla dolu... boşa masraf...

Canım en önemlisi huzur dediğin gibi, ayrıca evin çok şirin temiz..
Allah ağzınızın tadını bozmasın.. :34:

çok teşekkür ederim canım:16:

sen harika bir eş, harika bir anne..
en önemlisi örnek alıncak bir kadınsın
ben evindeki sıcaklığı fotoğraflardan tattım..
o güğümlerdeki suyun kaynamasıyla bi ses çıkar ya hani o sese bayılırdım ben =)
yaslanıp o sobaya kitap okumak vardı mavi kapıların verdiği neşeyle
Rabbim sağlıkla, huzurla oturtsun inşallah
o çok beğendiğin evlere atanınca kavuşucaksın belki ama önemli olan huzurunun olması
bu arada tencerelerine bayılmadan geçemicem
eşin ve miniş çok şanslı, oğluşu öpüyorum yanaklarından :16:

o güğümler kaynar, çıt çıt odun sesi ve çamın harika reçine kokusu ... sobanın yanındaki boşluğa minder çekip soru çözüyorum. harika oluyor. tabii hiç soğumayan çayı da hesaba katalım:6:

şu anda bu evde mutluluğun tammı arkadaşım. elbette küçük tartışmalar, olur ama asıl önemlsi gerçekten mutluyum diyomusun. bu resimeleri yüklemekteki amacın pes etmişlki mi , yoksa gerçekten şükrederek yüklüyorum demen mi?. yanlış anlama bence çok gzüel br ev. gerçekten. eğer gerçekten mutluysan umarım bu mutluluğun çok şık döşenmiş bir evde oturuken de daim olur. çünkü insana huzur veren maalsef eşya değil sevgili bir eş.
ağız tadıyla otur inşallah . :nazar::nazar:

canım kesinlikle pes etmişlik yok. ben kendimle gurur duyuyorum. yaptıklarımla... bu evin tabandan tavana her noktasında izim terim var. şöyyle bir çekyata uzandığımda "oooh be" diyorum. bu bana yetiyor:)

bence yapabileceğin herşeyi yapmışsın canım, gayet güzel ve sımsıcak bir yuva olmuş.
bir evdeki en önemli şey o evdeki huzur ve mutluluktur, Allah huzurunuzu bozmasın, sevgilerr :)

ortalama bir köy lojmanını görseniz gerçekten perişan. kimse uzun süre kalmadığından emek de vermiyor. meslektaşlarım ama maalesef batırıp çıkıyorlar. inanın 50 yıldır kapılar ilk defa boyandı.hala o ilk boyasıyla duruyordu.

ortalama bir köy lojmanını görseniz gerçekten perişan. kimse uzun süre kalmadığından emek de vermiyor. meslektaşlarım ama maalesef batırıp çıkıyorlar. inanın 50 yıldır kapılar ilk defa boyandı.hala o ilk boyasıyla duruyordu.[/QUOTE]

ellerinize ve emeğinize sağlık, bir kadın isterse evinde harikalar yaratır ve siz yaratmışsınız tebrik ederim, zaten öğretmenlik çok kutsal bir meslek o köydeki çocuklar sizden neler öğreniyorlar neler bunun hazzı yeter insana. işte asıl başarı asıl mutluluk bu değil mi ? birde sizinde çocuğunuz varmış ve dünyadaki en güzel duygu insanın kendi çocuğuna duyduyduğu sevgi ve mutluluk değil mi ?
Allah sağlık ve huzur versin gerisi boş zaten canım, sevgilerr

evin değil önemli olan. gerçekten ben sizin temizliğinizi düzenliliğinizi tebrik ediyorum. Bi evde huzur varsa sağlık varsa dam bile saray olur..
huzurun yoksa sağlığın yoksa eşya mı mutlu edecek seni..
Allah ağzınızın tadını bozmasın. en güzellerini en iyilerini hakediyorsun bence. Rabbim gönlüne göre versin canım..

canım önemli olan şu hayatta sağlık,sıhhat ve huzur bunlar olmadıktan sonra villa da yaşasan neye yarar ki
gayet şirin bir ev kurmuşsun elindeki imkanlarla bence ve tertemiz duruyor ev
bundan daha iyilerine sahip olursun umarım bir gün RABBİM istediğin gibi bir ev döşemeyi nasip etsin sana AMİN

Son düzenleme:
Evin eski halini az çok tahmin edebiliyorum,eski sevgilimin dağ köyündek lojmanı geldi de gözümün önüne :50:
Açık sarı çirkin duvar boyasını sobanın siyah isi kapatıyordu,tavanları simsiyah,her odadan çirkin kablolu bir ampül sarkan,sıvaları dökülmüş...O evi gördükçe devletin öğretmene verdiği değerin çiftçinin ahırına verdiği değer kadar olduğunu anlıyodu insan her seferinde...
Sizin sıcacık,insanın içini açan yuvanızın resimlerini bayağı bi inceledim de,hemen hemen aynı ev.Siyah sacdan kapı,iki dolaplık mutfak,salonun boyutu vs...Demek ki iş insanda bitiyormuş,onu anladım...
Yapmak isteyen mağara duvarını bile sanat atölyesine dönüştürür,yapmak istemeyen ufak tefek her kusuru gözünde büyüttükçe büyütür...
:nazar::nazar:

evi ev yapan içinin gösterişi değil içindeki mutluluk sağlık huzurdur
bunlar yoksa saraylarda yaşaşak da evin aile olmanın bir tadı olmaz bu guzel yuvada ağzınızın tadı hiç bozulmasın :nazar::nazar::nazar:

tek diyebileceğim şey alah ağzınızın tadını bozmasın sabrın sonu selamettir rabbim gönlündeki önüne yoluna en kısa zamanda çıkarsın canım ve atama şansınız varsa bu eve en ufak bie değişiklik yapma bence.:34:

Yaşanan herşeye ben sahidim...o evde çok zor zamanlarda geçirdin ama pes etmedin..
Senin yüreğin böyle temizken ınan ablam çöplügu bile saray yaparsın...;)

Back
X