Bir küçük, altın meselesi

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.736
248
Öncelikle şöyle anlatayım. İkimiz de çalışıyoruz. Evlendik. Herşeyi kendimiz yaptık. Eşya aldık. Onun limiti olmadığından, benim kredi kartımla. Ben ödedim. O da başka taksitlerimiz vardı onu ödedi, sonra mesela kirayı ödedi. Kim ne kadar veriyor hesap yapmadık.

Altınları hep bozdurduk. Biyerlere gitti. Son olarak kendi ailemin taktığı altınlar vardı. Benimdi sözde. Ama ona lazım oldu. Neyse "satalım" dedi. Ben de ona kardeşimin düğünü için o altınları sakladığımı, ona bişeyler yapacağımı söyledim. Tamam ben sana taksit taksit aylık şu kadar ödüycem dedi. Para konusunda pek güven vermez kendisi ama, bu sefer sana yeni bir söz veriyorum dedi. “seni madur etmiycem” dedi. “Tamam” dedim.

Maaş zamanı geldi. Bana söz verdiği paranın yarısını getirmiş. Ben de kızdım. Söz vermişti çünkü, konuşmuştum. Bu sefer kavgaya başladı. Benim hatammış, ihtiyacı varmış vermemişim. Onu yalan söylemeye zorlamışım. Sanki o parayla kumar mı oynamışmış. Çok ağrıma gidiyo böyle söz verip tutmaması. Ayrıca o altınları ailem benim için yapmış. Kendi ailesinin taktıklarını da bozdurdu gitti işte. Kendi altımlarım da onun ve akrabalarının hatası yüzüne gitti.

Ben şimdi kafamı hangi taşlara vurayım? Onun da kardeşleri var, düğünleri olacak. O benim kardeşime destek olmayacak ta ben onun kardeşlerine nasıl destek olucam?

Birikmiş bir param var bankada. Şeytan diyor ki harca gitsin. Telefon al, bir de yanına elmas set.. Ne bileyim hepsini değil de, birazını harca. Aman ev alırız diye durmasına, biriktirmene gerek var mı? 3 günlük dünya. Ama bazen de kıyamıyorum, bir çırpıda harcamaya.
Öyle işte, kimseye anlatamıyorum size anlatıp içimi dökmek istedim. Çare yok çünkü giden güven gelmiyor.

Taktir ettim vallahi kendi ayaklarının üstünde durup para biriktirmeni maşallah Senin yapacağın tek birşey var o da bankadaki parayı eşine söyleme o senin kötü gün paran olsun. Dünya hali ne olacağımız belli değil

Oncelikle esinizin verdigi parayi birikmisinizin ustune koyarsiniz diger maasindada diger yarisini isteyebilirsiniz. Zamani gelincede onlari kardesleriniz icin kullanirsiniz.
Kardeslerinizin ihtiyaci dugunu vs aceleyse usstunu birikmisten tamamlayip esinizden bi sonraki maasta ustunu vermesini birikmise geri koyacağınızı soyleyebilirsiniz

aslında araba almıştım sattık. yani bilmediği bir para değil.
bu arada teşekkürler canım

o kadar kavga etmiş benimle ben daha nasıl diyeyim hadi üstünü de ver diye. Vermeyecek bu belli. Aylık vereceği paranın yarısını verdi yani toplam paranın yarısını değil. Ben birikimimden ondan bundan veririm tamamlarım, kardeşime bileziğini takarım. Ama öfkemi dindiremiyorum sorun o.

Sevmıyorum su senın paran benım paramı ya
MAdem güvenmıyorsun bu adamla neden evlendin ?
MAdem birikim yapıyorsun eşine söyleme gizli kalsın.

Bide bu paralar, altınlar nereye gidiyor ?
bilmem, sevdiğim için evlendim. Bende sevmiyorum ama başından beri olmadı birlik olamadık para konusunda.
Birikimimden haberi var araba almıştım onu sattık

bence bankadaki paranı söyleme.
bu güvensizlik değil de parasını idare edemeyen adama para emanet etmeme

Tamam da altınları büyük ihtimal borçlar için istedi gidip kumar oynamadı kendine harcamadı ya yine sizin eviniz için yani yoksa kendi şahsi borçları için değildir. Siz vermeseniz gidip başkasından alacak yine o ödeyecek yine sizi bütçeniz etkilenecek. Hiç vermemezlik yapmamış ki şimdilik yarısını vermiş tamamını nasıl versin verse kirayı falan nasıl ödesin? bir dahaki ayda yarısını öder ne bu acele kardeşiniz hemen mi evleniyor? evlilikte böyle harcadı vermedi olaylarını sevmiyorum bakın bankada paranızda varmış ama siz illa altınlarla kardeşime yardım edicem bahanesini öne sürmüşsünüz hiç vermemiş değil ki adam

Altınları ne ödemek için istedi?

Sakın bankadaki parana dokunma. Pişman olma ihtimalin yüksek..

adam 5 parasız çulsuz mu ne??
halihazırdaki arabanı sat ver, altınları satsın yetmedi ailenin verdiklerini satsın.
ben burayı okuyup yaşadıklarımdan sonra anladım ki babana bile güvenmeyeceksin. yıllar sonra 5 kuruşsuz kalma dikkat et.

evli olmanıza rağmen hala senin paran benim param olması evin de bereketini kaçırıyor gerçekten. Para konusundaki güvensizlik gerçekten çok kötü. Allah yardımcınız olsun.

Anlamadım bu adam bu parayı sadece kendisi için mi harcadı yoksa eve size mi? Eğer ikincisiyse neden senin param benim param muhabbetlerine giriyorsunuz. Benim gözümde evlenen insanların parası da ortaktır. Evi erkek gecindirecek ya da birikimleri hep o yapacak diye bir kural mı var? Beyefendi evi gecindirecek siz de kazandığınız parayı biriktirip kardeşinize falan mı harcayacaksınız?
Yanlış anladığım ya da düşündüğüm bir yer varsa söyleyin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…