kosede parası olan hanımlara hayranım.Öncelikle şöyle anlatayım. İkimiz de çalışıyoruz. Evlendik. Herşeyi kendimiz yaptık. Eşya aldık. Onun limiti olmadığından, benim kredi kartımla. Ben ödedim. O da başka taksitlerimiz vardı onu ödedi, sonra mesela kirayı ödedi. Kim ne kadar veriyor hesap yapmadık.
Altınları hep bozdurduk. Biyerlere gitti.Son olarak kendi ailemin taktığı altınlar vardı. Benimdi sözde. Ama ona lazım oldu. Neyse "satalım" dedi. Ben de ona kardeşimin düğünü için o altınları sakladığımı, ona bişeyler yapacağımı söyledim. Tamam ben sana taksit taksit aylık şu kadar ödüycem dedi. Para konusunda pek güven vermez kendisi ama, bu sefer sana yeni bir söz veriyorum dedi. “seni madur etmiycem” dedi. “Tamam” dedim.
Maaş zamanı geldi. Bana söz verdiği paranın yarısını getirmiş. Ben de kızdım. Söz vermişti çünkü, konuşmuştum. Bu sefer kavgaya başladı. Benim hatammış, ihtiyacı varmış vermemişim. Onu yalan söylemeye zorlamışım. Sanki o parayla kumar mı oynamışmış. Çok ağrıma gidiyo böyle söz verip tutmaması. Ayrıca o altınları ailem benim için yapmış. Kendi ailesinin taktıklarını da bozdurdu gitti işte. Kendi altımlarım da onun ve akrabalarının hatası yüzüne gitti.
Ben şimdi kafamı hangi taşlara vurayım?Onun da kardeşleri var, düğünleri olacak. O benim kardeşime destek olmayacak ta ben onun kardeşlerine nasıl destek olucam?
Birikmiş bir param var bankada. Şeytan diyor ki harca gitsin.Telefon al, bir de yanına elmas set.. Ne bileyim hepsini değil de, birazını harca. Aman ev alırız diye durmasına, biriktirmene gerek var mı? 3 günlük dünya. Ama bazen de kıyamıyorum, bir çırpıda harcamaya.
Öyle işte, kimseye anlatamıyorum size anlatıp içimi dökmek istedim. Çare yok çünkü giden güven gelmiyor.
Eşinizden mi bahsediyorsunuz kankanızdan mı belli değil eş yahu eş hayat arkadaşı cidden senin benim ben sana ödeyeyim şu bu nedir yaÖncelikle şöyle anlatayım. İkimiz de çalışıyoruz. Evlendik. Herşeyi kendimiz yaptık. Eşya aldık. Onun limiti olmadığından, benim kredi kartımla. Ben ödedim. O da başka taksitlerimiz vardı onu ödedi, sonra mesela kirayı ödedi. Kim ne kadar veriyor hesap yapmadık.
Altınları hep bozdurduk. Biyerlere gitti.Son olarak kendi ailemin taktığı altınlar vardı. Benimdi sözde. Ama ona lazım oldu. Neyse "satalım" dedi. Ben de ona kardeşimin düğünü için o altınları sakladığımı, ona bişeyler yapacağımı söyledim. Tamam ben sana taksit taksit aylık şu kadar ödüycem dedi. Para konusunda pek güven vermez kendisi ama, bu sefer sana yeni bir söz veriyorum dedi. “seni madur etmiycem” dedi. “Tamam” dedim.
Maaş zamanı geldi. Bana söz verdiği paranın yarısını getirmiş. Ben de kızdım. Söz vermişti çünkü, konuşmuştum. Bu sefer kavgaya başladı. Benim hatammış, ihtiyacı varmış vermemişim. Onu yalan söylemeye zorlamışım. Sanki o parayla kumar mı oynamışmış. Çok ağrıma gidiyo böyle söz verip tutmaması. Ayrıca o altınları ailem benim için yapmış. Kendi ailesinin taktıklarını da bozdurdu gitti işte. Kendi altımlarım da onun ve akrabalarının hatası yüzüne gitti.
Ben şimdi kafamı hangi taşlara vurayım?Onun da kardeşleri var, düğünleri olacak. O benim kardeşime destek olmayacak ta ben onun kardeşlerine nasıl destek olucam?
Birikmiş bir param var bankada. Şeytan diyor ki harca gitsin.Telefon al, bir de yanına elmas set.. Ne bileyim hepsini değil de, birazını harca. Aman ev alırız diye durmasına, biriktirmene gerek var mı? 3 günlük dünya. Ama bazen de kıyamıyorum, bir çırpıda harcamaya.
Öyle işte, kimseye anlatamıyorum size anlatıp içimi dökmek istedim. Çare yok çünkü giden güven gelmiyor.
haklısınız ama kiralık kasada tutacak bir altınım kalmadı maalesef, bundan sonra da olmaz zatenBaşkasının hayatına yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum fakat canım eşinle arana para muhabbeti sokma dediğin gibi herşey geçici ölümlü dünya gayet aklı başındasın bence istemesin diyosanda bankalarda kiralık kasalar var uzun vadeli güvende tutabilirsin açıklamayıda kötü durumlar için saklıyorum kırmadan yapabilirsin
Evet altınlar kadınındır. Kaldı ki o altınaların hepsini ailem yapmış. ben neye harcadım? eşimin kardeşinin hatasını telafi etsin diye. Bu mu yani ?Adam kusura bakma sana soyledigim miktarin yarisi ama elimden bu kadari geldi diyecegine kumarda mi hatcadim diye zeytinyagi gibi su ustune cikmaya calismis.
Yapilacak tek sey, tum maasinizi onun icin harcamayin. Kredi kartinizin borcu bitince de kartinizin limitini dusurdugunuzu soyleyin ve kendi kartiyla yetinmesini ogrensin. Eger tum sorumluluklari uzerinize alirsaniz bir sure sonra bu sizin goreviniz olur. Yapmazsaniz da suclu olursunuz.
Bu arada takilar hukuken kadinindir. Vermek zorunda degilsiniz.
bu kadar para vermeye değecek bir kankam yok hayatta ne yazık kiEşinizden mi bahsediyorsunuz kankanızdan mı belli değil eş yahu eş hayat arkadaşı cidden senin benim ben sana ödeyeyim şu bu nedir ya
teşekkür ederimminnos26 yerden göğe kadar haklısın. Zaten bir insanın sözü senet olmalı. Kocan resmen köprüyü geçene kadar... Bence küs kal ama paranı al. Bir daha da paranı verme.
Ben de eşler arasında senin benim olmaz, bütçe ortak olmalı diyorum. Ama böyle kocayla cık. Giderleri paylaşın herkes kalanı kendi biriktirsin.
Bonkör olmaya gerek yok ben ikinizin parası birleşsin isteyen istediğine versin mantığında değilim zaten canım sonuçta para ikinizin senden izinsiz kardeşine hayır iyilik güzellik yapamaz böyle bir şey yok aynısı senin içinde geçerli iki tarafında rızası ile iki tarafa eşit davranılıyor yoksa ben alın terimle kazanacağım kalkıp ailesine yedirecek herkes yıkar ortalığı yani senin üstünden örnekledim ama kendi düşüncemi anlatmaya çalıştım en basit örnek benim kayınçom çok küçük çocuk şu an ben çalışmıyorum eşim en son karne geldiğinde beni odaya çekip şu kadar verim mi diye sordu çünkü evimize giriyor benim de hakkım ben sorun yapacağımdan değil ilkokul çocuğu bu verse verse ne verebilir ki ama bunların sorulması hoş şeyler ki ben çalıştığım dönemlerde de ikimizin maaşı gelir bende toplanır ihtiyaçlar giderilir ortak yere bırakılır ihtiyacı olan alırdı hiç ne kazandım ne harcadım ne verdim hesabı tutmadığım için bana ilginç geldi sadecebu kadar para vermeye değecek bir kankam yok hayatta ne yazık ki
ama maalesef, senin paran benim param durumu oluyor. benim ailemde de vardı, şimdi bizde de var. Başkaları nasıl bundan sıyrılıyor bilmiyorum. Yani çalışmış kazanmışım, ama o kardeşinin hatasını telafi ediyor benim paramla. ben hazmedemiyorum valla ne yalan söyliyim. o kadar bonkör biri değilim
Bizde de durum birebir söylediğiniz gibi ama burada eşin tutumu belirleyici oluyor. Kadının kazandığı parayı ailesine saçan bir adam var burada. Bizdeki gibi bütçe olsa konu sahibi ekonomik olarak çöker.Bonkör olmaya gerek yok ben ikinizin parası birleşsin isteyen istediğine versin mantığında değilim zaten canım sonuçta para ikinizin senden izinsiz kardeşine hayır iyilik güzellik yapamaz böyle bir şey yok aynısı senin içinde geçerli iki tarafında rızası ile iki tarafa eşit davranılıyor yoksa ben alın terimle kazanacağım kalkıp ailesine yedirecek herkes yıkar ortalığı yani senin üstünden örnekledim ama kendi düşüncemi anlatmaya çalıştım en basit örnek benim kayınçom çok küçük çocuk şu an ben çalışmıyorum eşim en son karne geldiğinde beni odaya çekip şu kadar verim mi diye sordu çünkü evimize giriyor benim de hakkım ben sorun yapacağımdan değil ilkokul çocuğu bu verse verse ne verebilir ki ama bunların sorulması hoş şeyler ki ben çalıştığım dönemlerde de ikimizin maaşı gelir bende toplanır ihtiyaçlar giderilir ortak yere bırakılır ihtiyacı olan alırdı hiç ne kazandım ne harcadım ne verdim hesabı tutmadığım için bana ilginç geldi sadece
Ben ilk başta saçtığını tahmin edemedim haklısın ortak olsa adam hepsini saçacakBizde de durum birebir söylediğiniz gibi ama burada eşin tutumu belirleyici oluyor. Kadının kazandığı parayı ailesine saçan bir adam var burada. Bizdeki gibi bütçe olsa konu sahibi ekonomik olarak çöker.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?