Bir küçük, altın meselesi

kosede parası olan hanımlara hayranım.

ya bızım annanelerden babannelerden kalma gelenektır..kadının koşede parası olur....yok eşten gızlı pramı olurmus...sankı definemı saklıyor hanımlar...bende bunu anlamıyorum...erkekler aileisne yardım eder kadın susar...erkekler kefil olur kadınlar susar...erkekler eşe dosta borc verır kadınlar susar....bunların yarısını kadın yapsa ooo bosanma sebebı....Allah baska seyler vermesın...bır kadın gene parası olsa verecegı ya esidir...ya cocuklarına harcar yada evıne....ayrıca dınımızde bile erkek bırıncı derecede yuvasına elınden geldigince bakacak...kadınd evıne ne katkı yapıyorsa ısterse yapacak...ve yapılanda sadaka yerıne geciyor....erkek gibi degil kadının harcamasına dınımız bambaşka anlam katmıs...ama gelde anlat ...

minnos26 yerden göğe kadar haklısın. Zaten bir insanın sözü senet olmalı. Kocan resmen köprüyü geçene kadar... Bence küs kal ama paranı al. Bir daha da paranı verme.

Ben de eşler arasında senin benim olmaz, bütçe ortak olmalı diyorum. Ama böyle kocayla cık. Giderleri paylaşın herkes kalanı kendi biriktirsin.

Eşinizden mi bahsediyorsunuz kankanızdan mı belli değil eş yahu eş hayat arkadaşı cidden senin benim ben sana ödeyeyim şu bu nedir ya

haklısınız ama kiralık kasada tutacak bir altınım kalmadı maalesef, bundan sonra da olmaz zaten

Evet altınlar kadınındır. Kaldı ki o altınaların hepsini ailem yapmış. ben neye harcadım? eşimin kardeşinin hatasını telafi etsin diye. Bu mu yani ?
aynen suçlu ya.. üste çıkmaya çalışıyor. kredi kartımdan ev eşyaları almıştık, onların borcu bitti zaten. benim kartımla bişey almaz o.

Eşinizden mi bahsediyorsunuz kankanızdan mı belli değil eş yahu eş hayat arkadaşı cidden senin benim ben sana ödeyeyim şu bu nedir ya
bu kadar para vermeye değecek bir kankam yok hayatta ne yazık ki
ama maalesef, senin paran benim param durumu oluyor. benim ailemde de vardı, şimdi bizde de var. Başkaları nasıl bundan sıyrılıyor bilmiyorum. Yani çalışmış kazanmışım, ama o kardeşinin hatasını telafi ediyor benim paramla. ben hazmedemiyorum valla ne yalan söyliyim. o kadar bonkör biri değilim

teşekkür ederim aynen kendi de itiraf etti zaten. çok zorladığın için yalan söyledim dedi.

Bonkör olmaya gerek yok ben ikinizin parası birleşsin isteyen istediğine versin mantığında değilim zaten canım sonuçta para ikinizin senden izinsiz kardeşine hayır iyilik güzellik yapamaz böyle bir şey yok aynısı senin içinde geçerli iki tarafında rızası ile iki tarafa eşit davranılıyor yoksa ben alın terimle kazanacağım kalkıp ailesine yedirecek herkes yıkar ortalığı yani senin üstünden örnekledim ama kendi düşüncemi anlatmaya çalıştım en basit örnek benim kayınçom çok küçük çocuk şu an ben çalışmıyorum eşim en son karne geldiğinde beni odaya çekip şu kadar verim mi diye sordu çünkü evimize giriyor benim de hakkım ben sorun yapacağımdan değil ilkokul çocuğu bu verse verse ne verebilir ki ama bunların sorulması hoş şeyler ki ben çalıştığım dönemlerde de ikimizin maaşı gelir bende toplanır ihtiyaçlar giderilir ortak yere bırakılır ihtiyacı olan alırdı hiç ne kazandım ne harcadım ne verdim hesabı tutmadığım için bana ilginç geldi sadece

Bizde de durum birebir söylediğiniz gibi ama burada eşin tutumu belirleyici oluyor. Kadının kazandığı parayı ailesine saçan bir adam var burada. Bizdeki gibi bütçe olsa konu sahibi ekonomik olarak çöker.

Bizde de durum birebir söylediğiniz gibi ama burada eşin tutumu belirleyici oluyor. Kadının kazandığı parayı ailesine saçan bir adam var burada. Bizdeki gibi bütçe olsa konu sahibi ekonomik olarak çöker.
Ben ilk başta saçtığını tahmin edemedim haklısın ortak olsa adam hepsini saçacak

Evet evlilikte senin paran benim param olması hoş değil, olmamalı da. Ama bir taraf toparlayıcı bir taraf devamlı ailesine dağıtıcı olursa, ortak hesap olmasının da bir mantığı yok, elbette burda kadın kendini korumaya alacak. Güven önemli ama bazı insanlara para konusunda güvenemezsin. Sende para olduğunu bilirse onu alıp bitirene kadar rahat durmaz, böyle adamdan da hiç düşünülmeden para kaçırılır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…