Bir küçük, altın meselesi

adam 5 parasız çulsuz mu ne??
halihazırdaki arabanı sat ver, altınları satsın yetmedi ailenin verdiklerini satsın.
ben burayı okuyup yaşadıklarımdan sonra anladım ki babana bile güvenmeyeceksin. yıllar sonra 5 kuruşsuz kalma dikkat et.
arabamı satıp ona vermedim. arabayı sattık, benim hesabımda şuan. zaten benim arabamdı bekarken almıştım.

o kadar kavga etmiş benimle ben daha nasıl diyeyim hadi üstünü de ver diye. Vermeyecek bu belli. Aylık vereceği paranın yarısını verdi yani toplam paranın yarısını değil. Ben birikimimden ondan bundan veririm tamamlarım, kardeşime bileziğini takarım. Ama öfkemi dindiremiyorum sorun o.
Ben yanlis anlamisim konuyu :110: o para senin bu para benim muhabbetini esler arasinda bende sevmiyorum ancak esiniz once ailesi icin ailesinin taktiklarini harcayip siz ayni seyi yapmak istediginizde boyle bi tavir takinmasi haklisiniz hic hos degil. Ben annemlerin ihtiyaci varken bazi altinlarimi vermistim. 4-5 tane kucuk altin sadece. Ama esimin ailesi bileziklerimin hepsini bana sormadan bozdurdular. Annemlerin taktiklarida dahil. Esimde durumun farkinda. Gecen setimi bozdurduk esimle neden sormadiniz diye laf yedik biliyo musun? Bende dayanamadim siz bilezikleri bozdururken 1 tanesini bile sormadiniz dedim. O farkli o farkli dediler :KK70:takmıyorum artik. Zaten para hesabi konusu gecsin kaciyorum hemeb

evli olmanıza rağmen hala senin paran benim param olması evin de bereketini kaçırıyor gerçekten. Para konusundaki güvensizlik gerçekten çok kötü. Allah yardımcınız olsun.
evet ben de sevmiyorum ama böyle başladı, böyle gidiyor.

Tamam da altınları büyük ihtimal borçlar için istedi gidip kumar oynamadı kendine harcamadı ya yine sizin eviniz için yani yoksa kendi şahsi borçları için değildir. Siz vermeseniz gidip başkasından alacak yine o ödeyecek yine sizi bütçeniz etkilenecek. Hiç vermemezlik yapmamış ki şimdilik yarısını vermiş tamamını nasıl versin verse kirayı falan nasıl ödesin? bir dahaki ayda yarısını öder ne bu acele kardeşiniz hemen mi evleniyor? evlilikte böyle harcadı vermedi olaylarını sevmiyorum bakın bankada paranızda varmış ama siz illa altınlarla kardeşime yardım edicem bahanesini öne sürmüşsünüz hiç vermemiş değil ki adam
Yanlis anlamissiniz bende sizin gibi anlamistim. Eşi taksit taksit odicekmis aldigi altinlarin parasini. Aldigi paranin tamaminin yarisini degil bu ay vermesi gereken taksidin yarisini ödemiş.

Anlamadım bu adam bu parayı sadece kendisi için mi harcadı yoksa eve size mi? Eğer ikincisiyse neden senin param benim param muhabbetlerine giriyorsunuz. Benim gözümde evlenen insanların parası da ortaktır. Evi erkek gecindirecek ya da birikimleri hep o yapacak diye bir kural mı var? Beyefendi evi gecindirecek siz de kazandığınız parayı biriktirip kardeşinize falan mı harcayacaksınız?
Yanlış anladığım ya da düşündüğüm bir yer varsa söyleyin lütfen
akrabasından araba aldı. onlar sıkışıktı, araba karşılığı bari para vereyim demek istedi. yani onlara borç para vermektense. Bi anlamda evet ev için harcadı sonuçta o araba ikinizin diyebilirsiniz. Senin paran benim paramdan ziyade benim altınlarım. Çünkü ailem takmış bana onları ya ne bileyim. O arabaya ihtiyacımız yoktu. Kırık dökük heryeri, bir sürü masraf yapacak şimdi bir de ona.
Evi o geçindirmiyor ki.. ortak geçindiriyoruz. Kardeşime sadece bir bilezik yaptırıcam o yani.. bana vereceği para da altınlar diyelim 10 bin tuttu. 5 bin verecekti. yani tamamını istemedim bile ondan. bana verdiği para 500 tl, dalga geçer gibi

işte ben de bunu düşünüyorum ama hepsini zaten harcamam, kıyamam. sadece içim soğusun biraz istiyorum
Benimde birazcik bi birikimim vardi.cok az ama

Bende o birikimle tatile gidelim dedim en azindan benimde işime yaradi :)

Sizde böyle bişey düşünebilirsiniz

Esimle bizim durumumuza cok benzettim sizi, bizde de surekli birimiz biriktirmeye calisirken birimiz hesap kitap yazmadan yasiyor bizdede. Evet kumarda kari kizda yemiyor parayi:) ama cok dusunmeden harciyor. Sonra ay sonunu getiremeyip bitti bende sen odesene deyiveriyor.

Bu esine guvenmemek degil, para konusunda guvenmemek, ama cok zorluyor ve cok yoruyor acikcasi. Buna ragmen esten gizli para biriktirmeyi ben dogru bulmuyorum

Keşke akrabasından araba almasını istemeseydiniz. Bu tarz konularda ortak karar almıyor musunuz?
Yine eşiniz bana göre sizi düşünmeden hareket etmiş. Birde arabaya kırık dökük diyorsunuz...
Arabaya ihtiyacınız yoksa satın sizde ozaman. Parasını siz alın.

akrabasından araba aldı. onlar sıkışıktı, araba karşılığı bari para vereyim demek istedi. yani onlara borç para vermektense. Bi anlamda evet ev için harcadı sonuçta o araba ikinizin diyebilirsiniz. Senin paran benim paramdan ziyade benim altınlarım. Çünkü ailem takmış bana onları ya ne bileyim. O arabaya ihtiyacımız yoktu. Kırık dökük heryeri, bir sürü masraf yapacak şimdi bir de ona.
Evi o geçindirmiyor ki.. ortak geçindiriyoruz. Kardeşime sadece bir bilezik yaptırıcam o yani.. bana vereceği para da altınlar diyelim 10 bin tuttu. 5 bin verecekti. yani tamamını istemedim bile ondan. bana verdiği para 500 tl, dalga geçer gibi

İhtiyacınız yoksa vermeseydiniz o zaman size de makul görünmüş araba almak bir şekilde sonuç olarak kendi için olsa tamam. Taksit taksit ödeyeceğim demiş zaten size kaldı ki maaşı ne kadar eşinizin size o kadar para verse kira verecek evi geçindirecek parası kalacak mı? ortak da geçindirseniz eline bir miktar para kalması lazım o zaman şöyle deyin sen bana maaşını ver evin geçimi benim olsun yani siz evi geçindirin kalanı da size kalmış olsun. Öyle ya da böyle sizde o altınları kendi ailenizden birine harcayacakmışsınız sonuçta. Bir bilezik takacaksanız ki ne zaman evlenecek bilmiyorum tamamlarsınız size borcunu da verse bu sefer borçlarda zorlanacak bir şekilde yine zararı size onu demek istiyorum baştan araba alma diyecektiniz o zaman

Ben yanlis anlamisim konuyu :110: o para senin bu para benim muhabbetini esler arasinda bende sevmiyorum ancak esiniz once ailesi icin ailesinin taktiklarini harcayip siz ayni seyi yapmak istediginizde boyle bi tavir takinmasi haklisiniz hic hos degil. Ben annemlerin ihtiyaci varken bazi altinlarimi vermistim. 4-5 tane kucuk altin sadece. Ama esimin ailesi bileziklerimin hepsini bana sormadan bozdurdular. Annemlerin taktiklarida dahil. Esimde durumun farkinda. Gecen setimi bozdurduk esimle neden sormadiniz diye laf yedik biliyo musun? Bende dayanamadim siz bilezikleri bozdururken 1 tanesini bile sormadiniz dedim. O farkli o farkli dediler :KK70:takmıyorum artik. Zaten para hesabi konusu gecsin kaciyorum hemeb
yani para konusunun sorun olması hoş değil. keşke olmasa ama ben de birşeyler canımı yaktığı için dayanamıyorum. benim altınlarım deyip çıkıyorum işin içinden

İhtiyacınız yoksa vermeseydiniz o zaman size de makul görünmüş araba almak bir şekilde sonuç olarak kendi için olsa tamam. Taksit taksit ödeyeceğim demiş zaten size kaldı ki maaşı ne kadar eşinizin size o kadar para verse kira verecek evi geçindirecek parası kalacak mı? ortak da geçindirseniz eline bir miktar para kalması lazım o zaman şöyle deyin sen bana maaşını ver evin geçimi benim olsun yani siz evi geçindirin kalanı da size kalmış olsun. Öyle ya da böyle sizde o altınları kendi ailenizden birine harcayacakmışsınız sonuçta. Bir bilezik takacaksanız ki ne zaman evlenecek bilmiyorum tamamlarsınız size borcunu da verse bu sefer borçlarda zorlanacak bir şekilde yine zararı size onu demek istiyorum baştan araba alma diyecektiniz o zaman
evet taksit taksit ödeyecekti ama onu bile ödemedi. sorun da bu zaten. ödemeyecek, bana yalan yere söz vermiş. Madem veremeyecekti söz vermeseydi.
hadi söz verdin, hesabın tutmadı ödeyemedin. O zaman bana bağırıp çağırmayacaktı.
Araba bana göre hiç makul değildi, ama çok ısrar edince dayanamadım. Kabul etmesem, bu sefer de yine ben üzülecektim. Fekadarlık yapan hep ben olurum zaten. Karşısında en ufak bir değerim var mı acaba? sanmıyorum

yani para konusunun sorun olması hoş değil. keşke olmasa ama ben de birşeyler canımı yaktığı için dayanamıyorum. benim altınlarım deyip çıkıyorum işin içinden
Yani haklisiniz tabi ama bu durumuda etraflica konusup duzeltmek lazim. Paranin sorun olmaktan cikmasi lazim. Anlamiyosa boyle devam edicek yapicak bisi yok ama cok yipranirsiniz.

Esim setini dedi hep cok hosuma gitti. Ben bizim diyodum bizim paramiz bizim altinlarimiz diyodum esim hep bana bileziklerin altinlarin diye konusuyodu amma ve lakin ailesi ayni sekilde dusunmuyolarmis. Hirsizlar girermis kv saklicakmis altinlari. Sakladigi yeride bize soylemedi. Sakladigi yerde birer birer eksilmis bilezikler :KK49:

Yani haklisiniz tabi ama bu durumuda etraflica konusup duzeltmek lazim. Paranin sorun olmaktan cikmasi lazim. Anlamiyosa boyle devam edicek yapicak bisi yok ama cok yipranirsiniz.

Esim setini dedi hep cok hosuma gitti. Ben bizim diyodum bizim paramiz bizim altinlarimiz diyodum esim hep bana bileziklerin altinlarin diye konusuyodu amma ve lakin ailesi ayni sekilde dusunmuyolarmis. Hirsizlar girermis o saklicakmis altinlari. Sakladigi yeride bize soylemedi. Sakladigi yerde birer birer eksilmis bilezikler :KK49:
ayyy cinnetlik valla.. para konularında hassasım ben, evladım gibi geliyo o altınlar :-)

Back
X