Bir küçük, altın meselesi

ayyy cinnetlik valla.. para konularında hassasım ben, evladım gibi geliyo o altınlar :-)
Sorma ya o takılar illa birine dert oluyo. Ya eşe ya ailesine ya konu komsuya. Illa birine dert oluyo yani. Senin esine dert olmus benim kv kp'e dert oldu. Baskasinin millete dert oluyo. Vay efendim ne kadar takin var aaa eksik bozdurdunuz mu hemen kv mi aldi yoksa :halay: kaçılmıyo bunlardan. Banada koycaz yerine diyolar amaa hic sanmıyorumm. Üstelik kavga ettik ben koymayin gerek yok dedim israrla koycaz yerine diyolar. :KK51: seninkilerdee benimkilerdee yandi gitti valla ben sana soyliyim.

Öncelikle şöyle anlatayım. İkimiz de çalışıyoruz. Evlendik. Herşeyi kendimiz yaptık. Eşya aldık. Onun limiti olmadığından, benim kredi kartımla. Ben ödedim. O da başka taksitlerimiz vardı onu ödedi, sonra mesela kirayı ödedi. Kim ne kadar veriyor hesap yapmadık.

Altınları hep bozdurduk. Biyerlere gitti.:deli: Son olarak kendi ailemin taktığı altınlar vardı. Benimdi sözde. Ama ona lazım oldu. Neyse "satalım" dedi. Ben de ona kardeşimin düğünü için o altınları sakladığımı, ona bişeyler yapacağımı söyledim. Tamam ben sana taksit taksit aylık şu kadar ödüycem dedi. Para konusunda pek güven vermez kendisi ama, bu sefer sana yeni bir söz veriyorum dedi. “seni madur etmiycem” dedi. “Tamam” dedim.

Maaş zamanı geldi. Bana söz verdiği paranın yarısını getirmiş. Ben de kızdım. Söz vermişti çünkü, konuşmuştum. Bu sefer kavgaya başladı. Benim hatammış, ihtiyacı varmış vermemişim. Onu yalan söylemeye zorlamışım. Sanki o parayla kumar mı oynamışmış. Çok ağrıma gidiyo böyle söz verip tutmaması. Ayrıca o altınları ailem benim için yapmış. Kendi ailesinin taktıklarını da bozdurdu gitti işte. Kendi altımlarım da onun ve akrabalarının hatası yüzüne gitti.:ruh:

Ben şimdi kafamı hangi taşlara vurayım? :kızgın:Onun da kardeşleri var, düğünleri olacak. O benim kardeşime destek olmayacak ta ben onun kardeşlerine nasıl destek olucam?

Birikmiş bir param var bankada. Şeytan diyor ki harca gitsin. :dondurma:Telefon al, bir de yanına elmas set..:KK76: Ne bileyim hepsini değil de, birazını harca. Aman ev alırız diye durmasına, biriktirmene gerek var mı? 3 günlük dünya. Ama bazen de kıyamıyorum, bir çırpıda harcamaya.:hasta:
Öyle işte, kimseye anlatamıyorum size anlatıp içimi dökmek istedim. Çare yok çünkü giden güven gelmiyor. :KK51:
kenardaki paranı harcama
kendin için sakla eşinin haberi olmasın

Keşke akrabasından araba almasını istemeseydiniz. Bu tarz konularda ortak karar almıyor musunuz?
Yine eşiniz bana göre sizi düşünmeden hareket etmiş. Birde arabaya kırık dökük diyorsunuz...
Arabaya ihtiyacınız yoksa satın sizde ozaman. Parasını siz alın.
araba mevzunun esası şöyle. şimdi bu araba zaten kendisinin yani kendi üzerine alıyo. örnek veriyorum 20 bine almış. kardeşine 10 bin e satıyo ama hala kendi üzerinde. kardeşi de amcasına satıyo. ama hala eşimin üstünde. o arabayı kurtarmak istedi. gittik kendi üzerine olan arabaya para verdik. halbuki kardeşinin hatası.
bir de arabanın bir sürü borcu çıktı çünkü hiç bir vergisi falan ödenmemiş, arabayı da haşat etmişler. arabaya bin, içinde sigara içiliyo sanırsın.

o kadar kavga etmiş benimle ben daha nasıl diyeyim hadi üstünü de ver diye. Vermeyecek bu belli. Aylık vereceği paranın yarısını verdi yani toplam paranın yarısını değil. Ben birikimimden ondan bundan veririm tamamlarım, kardeşime bileziğini takarım. Ama öfkemi dindiremiyorum sorun o.
Vermeyecek bu belli diyerek siz baştan kabul ediyorsunuz zaten.
Bu tutumunuz yanlış ben olsam ben de vermem ohh alışmış adam.
Diretin isteyin rest cekin yani olay cikarin.
Hiçte öyle karı koca arasında hesap kitap olmaz diye düşünmüyorum soz verdiyse eşşek gibi tutmak zorunda sözünü.
Insan ne için çalışır para için?
Kazanıp kazanıp bu adama mi dökeceksiniz paraları hayat boyu ?

benim anlamadığım; herkesin taktığı altınlar borçlara; ailemin taktığı altınlar benim!

bu mantığınızı anlamadım ben, düğünde takılan takılar ortak değil midir?

ha bozdurulmayacak aile yadiğari tarzı şeylere eyvallahta ailemin taktığı benim altınım nedir?

ayrıca durumunuz eşinin getirdiği kadarına yetiyorsa kardeşinize o kadar destek olun, olmayan parayla bişiler yapmaya gerek var mı?

birikmişim var, eşimin az çok haberi var demişsiniz, gönlünüzden fazlası geçiyorsa onunla tamamlayıp birikime sonra ekleyin?

adama hak verdim, yalan söylemeye zorlamışsınız, destekse desteğe devam, o senin bu benim bozar huzuru.

Siz bir yuvayı paylaştığınıza emin misiniz? Bana daha çok ev arkadaşı gibi geldiniz. Yok kirayı ben ödüyorum faturayı o ödüyor vs vs...

Maaşlar alınır ortak hesapta toplanır. Faturalar,kira, kredi kartları vs o hesaptan ödenir. Kalan parayla o ay içerisindeki harcamalar yapılır. En son kalan da o ayın birikimidir. Doğrusu budur.

Sizin paradan ziyade en büyük probleminiz güven. Güvenmiyorsanız haklı sebepleriniz vardır orasını bilemem. Ama o zamanda burada paradan ziyade oturup evliliğinizi sorgulamanız gerekir. Allah kolaylık versin.

Taktir ettim vallahi kendi ayaklarının üstünde durup para biriktirmeni maşallah:nazar: Senin yapacağın tek birşey var o da bankadaki parayı eşine söyleme o senin kötü gün paran olsun. Dünya hali ne olacağımız belli değil :KK52:

Çok çok haklıca bir yorum bari bankadaki paradan haberi olmasın eşinin onu da yer.Altınların neden gitti onun akrabaları yüzünden ?

Ben calismiyorum esimin maasiyla birikim yapiyorum.altinlari arabayi degistirirken vereyim faiz odeme dedim sen bilirsin hemen odeyemem dedi.sorun degil dedim ama sonucta cocuklarim icin biriktiriyorum ve ona faizsiz kredi actim..kendi parasi ama yonetimi bende.kadin hesabi en yapandir kisaca olay onun parasini yonetmek.esimdende asla bisey gizlemedim cunku firsatci bir insan degil

Siz bir yuvayı paylaştığınıza emin misiniz? Bana daha çok ev arkadaşı gibi geldiniz. Yok kirayı ben ödüyorum faturayı o ödüyor vs vs...

Maaşlar alınır ortak hesapta toplanır. Faturalar,kira, kredi kartları vs o hesaptan ödenir. Kalan parayla o ay içerisindeki harcamalar yapılır. En son kalan da o ayın birikimidir. Doğrusu budur.

Sizin paradan ziyade en büyük probleminiz güven. Güvenmiyorsanız haklı sebepleriniz vardır orasını bilemem. Ama o zamanda burada paradan ziyade oturup evliliğinizi sorgulamanız gerekir. Allah kolaylık versin.
şimdi benim maaşım ayrı bankaya yatıyor onun ki ayrı. benim kredi kartım benden kesiliyor direk günü geldiğinde, diğer harcamalar da aynı şekilde.
bunun harici bi hesaba girdiğimizde haydi paraları şuraya atalım, haydi elektrik ne kadar gelmiş, toplayalım bölelim çıkartalım. Düşünmedim değil başlarda ama o da külfet olacak.
o yüzden akışına bıraktık masrafları bölüştük bir nevi zaten öteki türlü de olsa bölüşülecekti. ama o zaman senin paran benim param derdi mi ortadan kalkardı bilemiyorum. siz nasıl yapıyorsunuz o işlemi?

benim anlamadığım; herkesin taktığı altınlar borçlara; ailemin taktığı altınlar benim!

bu mantığınızı anlamadım ben, düğünde takılan takılar ortak değil midir?

ha bozdurulmayacak aile yadiğari tarzı şeylere eyvallahta ailemin taktığı benim altınım nedir?

ayrıca durumunuz eşinin getirdiği kadarına yetiyorsa kardeşinize o kadar destek olun, olmayan parayla bişiler yapmaya gerek var mı?

birikmişim var, eşimin az çok haberi var demişsiniz, gönlünüzden fazlası geçiyorsa onunla tamamlayıp birikime sonra ekleyin?

adama hak verdim, yalan söylemeye zorlamışsınız, destekse desteğe devam, o senin bu benim bozar huzuru.
olabilir belki de ben bencillik yapıyorum. Altınlar ortak mıdır? bana göre benimdir, ortak değildir. :KK70: Açıkçası nikahtan beri bir altın bozdurma peşinde ve ben bunları nereye gitti bilmiyorum. Elle tutulur bişey yok ortada. tamam kumar oynamadı da, nereye gitti bu zamana kadar toplanan altınlar. Bir para bozduruldu mu gider. neyse onlar geldi geçti. Ben parayı düzgün yere harcayalım derdindeyim.
peki şimdi temmuzda kardeşimin düğünü var. Birikimim olmasaydı ben çeyrek altın mı takacaktım kardeşime? Şimdi bu tavırlarda kendisi. kardeşin evleniyorsa nolmuş?? şimdi böyle olduk.

Vermeyecek bu belli diyerek siz baştan kabul ediyorsunuz zaten.
Bu tutumunuz yanlış ben olsam ben de vermem ohh alışmış adam.
Diretin isteyin rest cekin yani olay cikarin.
Hiçte öyle karı koca arasında hesap kitap olmaz diye düşünmüyorum soz verdiyse eşşek gibi tutmak zorunda sözünü.
Insan ne için çalışır para için?
Kazanıp kazanıp bu adama mi dökeceksiniz paraları hayat boyu ?
o benden fazla olay çıkardı. muhtemelen gözümü korkutmak için yaptı ama bunun acısı çıkacak, ne şekilde çıkar bilmiyorum ama..
yani hesap kitap oluyor işte. Olmaması için bütün paramı ona verip susmam lazım sanırım

olabilir belki de ben bencillik yapıyorum. Altınlar ortak mıdır? bana göre benimdir, ortak değildir. :KK70: Açıkçası nikahtan beri bir altın bozdurma peşinde ve ben bunları nereye gitti bilmiyorum. Elle tutulur bişey yok ortada. tamam kumar oynamadı da, nereye gitti bu zamana kadar toplanan altınlar. Bir para bozduruldu mu gider. neyse onlar geldi geçti. Ben parayı düzgün yere harcayalım derdindeyim.
peki şimdi temmuzda kardeşimin düğünü var. Birikimim olmasaydı ben çeyrek altın mı takacaktım kardeşime? Şimdi bu tavırlarda kendisi. kardeşin evleniyorsa nolmuş?? şimdi böyle olduk.

Tabi sadece küçük altın takmazsınız ama durumunuz yokken de borç harç takı derdine düşmeyin, bazen içimizden dünyaları yapmak gelir ama sonuçta bütçenize ve gelirinize göre takmak durumundasınız.

eşiniz de kusura bakmasın küçük altın da olmaz. bilezik takarlar genelde.

Back
X