• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir küçük, altın meselesi

Tabi sadece küçük altın takmazsınız ama durumunuz yokken de borç harç takı derdine düşmeyin, bazen içimizden dünyaları yapmak gelir ama sonuçta bütçenize ve gelirinize göre takmak durumundasınız.

eşiniz de kusura bakmasın küçük altın da olmaz. bilezik takarlar genelde.
yok o da küçük altın demedi ama sen yaparsın senin paran vardır demeye getirdi. Yapamayacağımdan değil. Altınları alıp vermemesi de değil, bana göz göre göre yalan söylemesi koydu

Öncelikle şöyle anlatayım. İkimiz de çalışıyoruz. Evlendik. Herşeyi kendimiz yaptık. Eşya aldık. Onun limiti olmadığından, benim kredi kartımla. Ben ödedim. O da başka taksitlerimiz vardı onu ödedi, sonra mesela kirayı ödedi. Kim ne kadar veriyor hesap yapmadık.

Altınları hep bozdurduk. Biyerlere gitti.:deli: Son olarak kendi ailemin taktığı altınlar vardı. Benimdi sözde. Ama ona lazım oldu. Neyse "satalım" dedi. Ben de ona kardeşimin düğünü için o altınları sakladığımı, ona bişeyler yapacağımı söyledim. Tamam ben sana taksit taksit aylık şu kadar ödüycem dedi. Para konusunda pek güven vermez kendisi ama, bu sefer sana yeni bir söz veriyorum dedi. “seni madur etmiycem” dedi. “Tamam” dedim.

Maaş zamanı geldi. Bana söz verdiği paranın yarısını getirmiş. Ben de kızdım. Söz vermişti çünkü, konuşmuştum. Bu sefer kavgaya başladı. Benim hatammış, ihtiyacı varmış vermemişim. Onu yalan söylemeye zorlamışım. Sanki o parayla kumar mı oynamışmış. Çok ağrıma gidiyo böyle söz verip tutmaması. Ayrıca o altınları ailem benim için yapmış. Kendi ailesinin taktıklarını da bozdurdu gitti işte. Kendi altımlarım da onun ve akrabalarının hatası yüzüne gitti.:ruh:

Ben şimdi kafamı hangi taşlara vurayım? :kızgın:Onun da kardeşleri var, düğünleri olacak. O benim kardeşime destek olmayacak ta ben onun kardeşlerine nasıl destek olucam?

Birikmiş bir param var bankada. Şeytan diyor ki harca gitsin. :dondurma:Telefon al, bir de yanına elmas set..:KK76: Ne bileyim hepsini değil de, birazını harca. Aman ev alırız diye durmasına, biriktirmene gerek var mı? 3 günlük dünya. Ama bazen de kıyamıyorum, bir çırpıda harcamaya.:hasta:
Öyle işte, kimseye anlatamıyorum size anlatıp içimi dökmek istedim. Çare yok çünkü giden güven gelmiyor. :KK51:

Bankadaki parayı harcamayın niye harcayasınız ki. Bu aydan sonra eve 1 tl katkıda bulunmayın. Altın paranızı biriktirin. Sonra kardeşinize yardım edin. Para değilde eşinizin yalan söylemesi daha kötü

Para konusu aile içine girince benim tüylerim diken diken oluyor. Hele şu isteme meselesi aman aman!! Verirken iyisin ama isterken hep kötü ve paragöz. Ben kimseye para vermiyorum artık 5 kuruşun hesabını tutuyorum böyle böyle öğreniliyor bunlar. Size de ders olmuş oldu deneyim deyip kazanç diye cebe atın ama bir daha cama çıksa da koklatmayın. Hem varsa borcu harcı ödesin işte hazırı yemesi kolay tabi.. aydan aya ödeyecekmiş miş.. Madem aydan aya ödeniyor bana değil başka yere borçlan oraya öde de gönder. Verdiğin parayı da evin giderlerini çok göstererek ay ay çıkart.

o benden fazla olay çıkardı. muhtemelen gözümü korkutmak için yaptı ama bunun acısı çıkacak, ne şekilde çıkar bilmiyorum ama..
yani hesap kitap oluyor işte. Olmaması için bütün paramı ona verip susmam lazım sanırım
Kesinlikle susun pes edin peşine düşmeyin diye yapıyordur.
Bence o araba parasından eşinize verdiğiniz miktarı ayırın ayrı bi hesaba aktarın asla vermeyeceginizi söyleyin.
Ben kendimi enayi gibi hissederdim şahsen yoksa iyi günde kötü günde diye evleniyoruz.
Ama adam bariz üs tüne yatıyor.

Kardeşine ne yapmak niyetine girdiysen bankadan çek parayı bilezik vs işte ne ise al annene ver anne kardeşimin düğünü için sende dursun istedim elimde para varken aldım de eşine söyleme annenle ikinizin arasında kalsın

Eşin sözünü tutmazsa sözünü tutmadın dersin bende böyle yaptım dersin
Eğer parayı söz verdiği gibi verirse tekrar bankaya yatirirsin

Bankadaki parayı biliyor diyorsun ya, onu çek, altın yap ama eşine söyleme. Sorarsa o paraya ne oldu diye, borcum vardı, çekip harcadım de. İnanmasa bile umursama. Ama tatlılıkla da verdiğin altınların parasını kurtarabildiğin kadar kurtar. Hesabını bilmiyorsa eşin, bir daha güvenme ona.

şimdi benim maaşım ayrı bankaya yatıyor onun ki ayrı. benim kredi kartım benden kesiliyor direk günü geldiğinde, diğer harcamalar da aynı şekilde.
bunun harici bi hesaba girdiğimizde haydi paraları şuraya atalım, haydi elektrik ne kadar gelmiş, toplayalım bölelim çıkartalım. Düşünmedim değil başlarda ama o da külfet olacak.
o yüzden akışına bıraktık masrafları bölüştük bir nevi zaten öteki türlü de olsa bölüşülecekti. ama o zaman senin paran benim param derdi mi ortadan kalkardı bilemiyorum. siz nasıl yapıyorsunuz o işlemi?

Bahsettiğim gibi aslında. Eşim maaşını alınca kendi hesabında otomatik ödeme talimatları için cüzi bir miktarı bırakıp geri kalan tüm parayı bnm hesaba gönderir. Benim hesaptan o aya ait tüm ödemeleri yaparız. Kalan para da birikim olarak kalır. Birikim hesabı karışmasın diye üçüncü bir hesap var oraya gönderilir ve birikir. siz bir yuva kurdunuz. Acısıyla tatlısıyla iyi gün de kötü günde...

Ama dediğim gibi eşim ve ben hep dürüst olduk birbirimize bu konuda. Sizin eşinizi ben bilmiyorum. Eğer çok sorumsuz ve parasını ailesi için harcamayan bir adamsa kendi hesabınızdan bahsetmeyin sakın.

şimdi benim maaşım ayrı bankaya yatıyor onun ki ayrı. benim kredi kartım benden kesiliyor direk günü geldiğinde, diğer harcamalar da aynı şekilde.
bunun harici bi hesaba girdiğimizde haydi paraları şuraya atalım, haydi elektrik ne kadar gelmiş, toplayalım bölelim çıkartalım. Düşünmedim değil başlarda ama o da külfet olacak.
o yüzden akışına bıraktık masrafları bölüştük bir nevi zaten öteki türlü de olsa bölüşülecekti. ama o zaman senin paran benim param derdi mi ortadan kalkardı bilemiyorum. siz nasıl yapıyorsunuz o işlemi?

Bahsettiğim gibi aslında. Eşim maaşını alınca kendi hesabında otomatik ödeme talimatları için cüzi bir miktarı bırakıp geri kalan tüm parayı bnm hesaba gönderir. Benim hesaptan o aya ait tüm ödemeleri yaparız. Kalan para da birikim olarak kalır. Birikim hesabı karışmasın diye üçüncü bir hesap var oraya gönderilir ve birikir. siz bir yuva kurdunuz. Acısıyla tatlısıyla iyi gün de kötü günde...

Ama dediğim gibi eşim ve ben hep dürüst olduk birbirimize bu konuda. Sizin eşinizi ben bilmiyorum. Eğer çok sorumsuz ve parasını ailesi için harcamayan bir adamsa kendi hesabınızdan bahsetmeyin sakın

aslında çok sorumsuz diyemem, artık kimseye para yedirmek istemiyor ama zamanında yapmak zorunda kalmış. o zamandan kalan borcu da var bankaya.
Ama sağı solu belli olmuyor. Şimdi vermem der, sonra bi bakarsın vermiş. Evlilikte güven şart ama güvenemiyorum. Ne acı:KK51:

Bankadaki parayı biliyor diyorsun ya, onu çek, altın yap ama eşine söyleme. Sorarsa o paraya ne oldu diye, borcum vardı, çekip harcadım de. İnanmasa bile umursama. Ama tatlılıkla da verdiğin altınların parasını kurtarabildiğin kadar kurtar. Hesabını bilmiyorsa eşin, bir daha güvenme ona.
zaten bitti artık güven işi. Bu son şansıydı kaybetti. Onun da düğünleri var akrabalarının, yine altın yapılacak. Onun da kardeşleri evlenecek. Hiç karışmayayım da görsün bakalım. Kendi başına napıyosa yapsın.

Para konusu aile içine girince benim tüylerim diken diken oluyor. Hele şu isteme meselesi aman aman!! Verirken iyisin ama isterken hep kötü ve paragöz. Ben kimseye para vermiyorum artık 5 kuruşun hesabını tutuyorum böyle böyle öğreniliyor bunlar. Size de ders olmuş oldu deneyim deyip kazanç diye cebe atın ama bir daha cama çıksa da koklatmayın. Hem varsa borcu harcı ödesin işte hazırı yemesi kolay tabi.. aydan aya ödeyecekmiş miş.. Madem aydan aya ödeniyor bana değil başka yere borçlan oraya öde de gönder. Verdiğin parayı da evin giderlerini çok göstererek ay ay çıkart.
ya ben kıyıdan köşeden paralarımı çıkardım verdim. tek istediğim altınların sadece yarısıydı. Onu da istedim diye ne paragözlülüğüm kaldı ne yalancılığım. Çok haklısınız.
Yazdım hepsini kenara. Hiçbirini unutmadım

Kardeşine ne yapmak niyetine girdiysen bankadan çek parayı bilezik vs işte ne ise al annene ver anne kardeşimin düğünü için sende dursun istedim elimde para varken aldım de eşine söyleme annenle ikinizin arasında kalsın

Eşin sözünü tutmazsa sözünü tutmadın dersin bende böyle yaptım dersin
Eğer parayı söz verdiği gibi verirse tekrar bankaya yatirirsin
sözünü tutamayacak zaten o belli. o paraya karışmam senin paran diyor ama artık güvenemem. nerde param olsa gözü kalıyor.

Öncelikle şöyle anlatayım. İkimiz de çalışıyoruz. Evlendik. Herşeyi kendimiz yaptık. Eşya aldık. Onun limiti olmadığından, benim kredi kartımla. Ben ödedim. O da başka taksitlerimiz vardı onu ödedi, sonra mesela kirayı ödedi. Kim ne kadar veriyor hesap yapmadık.

Altınları hep bozdurduk. Biyerlere gitti.:deli: Son olarak kendi ailemin taktığı altınlar vardı. Benimdi sözde. Ama ona lazım oldu. Neyse "satalım" dedi. Ben de ona kardeşimin düğünü için o altınları sakladığımı, ona bişeyler yapacağımı söyledim. Tamam ben sana taksit taksit aylık şu kadar ödüycem dedi. Para konusunda pek güven vermez kendisi ama, bu sefer sana yeni bir söz veriyorum dedi. “seni madur etmiycem” dedi. “Tamam” dedim.

Maaş zamanı geldi. Bana söz verdiği paranın yarısını getirmiş. Ben de kızdım. Söz vermişti çünkü, konuşmuştum. Bu sefer kavgaya başladı. Benim hatammış, ihtiyacı varmış vermemişim. Onu yalan söylemeye zorlamışım. Sanki o parayla kumar mı oynamışmış. Çok ağrıma gidiyo böyle söz verip tutmaması. Ayrıca o altınları ailem benim için yapmış. Kendi ailesinin taktıklarını da bozdurdu gitti işte. Kendi altımlarım da onun ve akrabalarının hatası yüzüne gitti.:ruh:

Ben şimdi kafamı hangi taşlara vurayım? :kızgın:Onun da kardeşleri var, düğünleri olacak. O benim kardeşime destek olmayacak ta ben onun kardeşlerine nasıl destek olucam?

Birikmiş bir param var bankada. Şeytan diyor ki harca gitsin. :dondurma:Telefon al, bir de yanına elmas set..:KK76: Ne bileyim hepsini değil de, birazını harca. Aman ev alırız diye durmasına, biriktirmene gerek var mı? 3 günlük dünya. Ama bazen de kıyamıyorum, bir çırpıda harcamaya.:hasta:
Öyle işte, kimseye anlatamıyorum size anlatıp içimi dökmek istedim. Çare yok çünkü giden güven gelmiyor. :KK51:
Başkasının hayatına yorum yapmak ne kadar doğru bilmiyorum fakat canım eşinle arana para muhabbeti sokma dediğin gibi herşey geçici ölümlü dünya gayet aklı başındasın bence istemesin diyosanda bankalarda kiralık kasalar var uzun vadeli güvende tutabilirsin açıklamayıda kötü durumlar için saklıyorum kırmadan yapabilirsin :KK68:

Haklisin ben bile yasi gelenler icin kenara koyup bozdurmamayi dusunuyrm. Hep oylece gitmis. Artik siz biriktrp vermcksnz. Gizlice bile olabilir. Siz bilirsnz

Adam kusura bakma sana soyledigim miktarin yarisi ama elimden bu kadari geldi diyecegine kumarda mi hatcadim diye zeytinyagi gibi su ustune cikmaya calismis.
Yapilacak tek sey, tum maasinizi onun icin harcamayin. Kredi kartinizin borcu bitince de kartinizin limitini dusurdugunuzu soyleyin ve kendi kartiyla yetinmesini ogrensin. Eger tum sorumluluklari uzerinize alirsaniz bir sure sonra bu sizin goreviniz olur. Yapmazsaniz da suclu olursunuz.
Bu arada takilar hukuken kadinindir. Vermek zorunda degilsiniz.

Back
X