bir küçük düğün meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de ben bu beklentiyi saçma buluyorum
Yanlış anlamayın ama altın olmus bilmem kaç daha kendime yardım edemiyorum almam mesela şuan

Hediye zaten illa alınmak zorunda da değil
Candan daha kıymetli mi bunu yogun bakım odasında sorgular artık herkes

Kesinlikle. Yıllar önce alınan altınla şimdi alınacak altın aynısı değil, dolayısıyla altın takmak yerine 200 lira verene bir şey dememek lazım ya da durumu olmayıp veremeyene. Düğün yaparak kimseyi zorlama ihtiyacı da hissetmedik, gönlünden geçen verdi, vermeyene de canı sağ olsun dedik. Belki düğün yapsak daha fazla gelecekti doğru ama düğün masrafından kurtularak ekarte etmiş olduk.

Bu arada evlenen ciftlerden biri kari-koca doktor aileler arkadaşlar hep saglikci.

Sağlıkçıların bir kısmında sürekli riskle dip dibe olduklarından sanırım, bir rahatlık var. Yani kapacak olsam çalıştığım yerde zaten kaparım amaan yapayım düğünü kafasındalar. Benim eşim de sağlıkçı, ona kalsa o da yapardı. Ben istemediğimden ve rahat edemeyeceğimi söylediğimden yapmadık.

Sağlıkçıların bir kısmında sürekli riskle dip dibe olduklarından sanırım, bir rahatlık var. Yani kapacak olsam çalıştığım yerde zaten kaparım amaan yapayım düğünü kafasındalar. Benim eşim de sağlıkçı, ona kalsa o da yapardı. Ben istemediğimden ve rahat edemeyeceğimi söylediğimden yapmadık.
Benim tanidigim sağlıkçılar hem geziyor hem corona var diyor 🤷 İyi yapmışsınız zaten yapsaniz da corona var bahanesiyle gelen az olurdu düğün masraflari da kalırdı. Bu kadar yardim edilmek isteniyorsa bir sekilde parasi verilir ulaştırılır.

evlenmek= düğün diye düşünenler niye evleniyor bu süreçte cidden anlamiyorum, kıyıyorlar nikahı sonra da ya yarım yamalak bir düğün yada ertelemek zorunda kalıyorlar düğünü yapsalar da yapmasalar da içlerine sinmiyor ...mantıklı değil yani

Korona yokken bile ben düğün istemedim, nikah töreni yapıp ordan kalabalık arkadaş grubuyla eğlenmeye gitmiştik. Düğünleri oldum olası sevmem. Mecburi bir oynama vs. Sanki gelin damat dışında herkes eğleniyormuş gibi😀 Düğünleri sevmeyen biri olarak bir de böyle salgın dönemi düğün yapma derdine düşülmesi bana tuhaf geliyor. Ben sevmesem de sevene saygı duyarım ama salgın var be kardeşim.

evlenmek= düğün diye düşünenler niye evleniyor bu süreçte cidden anlamiyorum, kıyıyorlar nikahı sonra da ya yarım yamalak bir düğün yada ertelemek zorunda kalıyorlar düğünü yapsalar da yapmasalar da içlerine sinmiyor ...mantıklı değil yani

valla bir tek eşimin ailesi böyle düşünüyor, eşimde bu yüzden yapalım kurtulalım moduna girmiş. bir saatte olsa kimse de gelmese..

O
Geçen hafta açtığınız konuda yeterince tepki almadığınızı düşünüp tekrar konu açtınız galiba?
Madem yaptınız nikah gidin oturun evinize seneye kutlama mi düğün mü adına ne derseniz onu yapın.
Sınırlamalar geliyor, cumhurbaşkanı bile şu düğünden vazgeçin diyor milletimiz hala düğün yapsak mı yapmasak mı derdinde. 🤷🏼‍♀️
O cumhurbaşkanı önce milleti meydanlara doldurup miting yapmaktan, cami açılışlarına hınca hınç insan doldurmaktan vazgeçsin. Düğünler ne kadar gereksizse bu zamanda onun yaptıkları bin kat gereksiz.

O

O cumhurbaşkanı önce milleti meydanlara doldurup miting yapmaktan, cami açılışlarına hınca hınç insan doldurmaktan vazgeçsin. Düğünler ne kadar gereksizse bu zamanda onun yaptıkları bin kat gereksiz.
Begenmedim verme sebebinizi çözdüm de bu tepkiyi vereceğiniz kişi ben değilim. Bence sanal ortamda da böyle tepkiler vermeyin, neyin doğru olup olmadığını hepimiz akıl süzgecinden geçirebiliyoruz.

biz düğün için tarih almıştık ama ben en başından beri virüsten dolayı düğün istemiyordum. nişanlımsa (artık eşim) düğün yapmayı çok istiyodu ama son zamanlarda çevremizden duyduğumuz virüs haberleri arttı, ve o da düğünü seneye ertelemeye karar vermişti. (ayrıca 1 saat sınırlamasından sonra vazgeçti diyebiliriz) biz nikahımızı yaptık bir kaç gün içinde eve geçecektik.

şimdi tekrar karar değişmiş düğün yapalım bence diyor, seneye de ne olacağı belli değil ki ya hiç düğün yapamazsak dedi. akşama tekrar konuşucaz ama ben ne diyeceğim artık bilmiyorum istemediğimi biliyor.

bu arada kayınvalidemin seneye ertelersek aynı eve geçtiğinizi söylemeyiz dediğini duydum. bundan çekiniyor ailesi. sanırım evlendikten sonra düğün yapmak onlara göre ayıp geliyor. onlarda bu sene yapmak istiyor. sanırım eşimin kararını ailesi etkiliyor olabilir.
Yap bitsin onlar istiyolarmış zaten

Aynı evde olduktan sonra saçma tabiki seneye düğün yapmak belki hamile kalacaksın hatta o zamana doğar bile yapsan. Düğün yapmanın amacı takı toplamak formalite bir nikah yapın çağırın yani ne gerek var onca masraf yapmaya
Mümkünse düğün yapan yapacak olan kimse ilk sene hamile kalmasın. Sonra burada bir sürü konu okuyoruz "6 aylık evliyim 5 aylık hamileyim eşim çok değişti, hamileyken ayrılan var mı?" diye. Şu adamları aynı çatı altında tanıyıp dünyaya bir can getirmeye karar verilsin.

Mümkünse düğün yapan yapacak olan kimse ilk sene hamile kalmasın. Sonra burada bir sürü konu okuyoruz "6 aylık evliyim 5 aylık hamileyim eşim çok değişti, hamileyken ayrılan var mı?" diye. Şu adamları aynı çatı altında tanıyıp dünyaya bir can getirmeye karar verilsin.
millet hizli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X