bir küçük düğün meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
biz düğün için tarih almıştık ama ben en başından beri virüsten dolayı düğün istemiyordum. nişanlımsa (artık eşim) düğün yapmayı çok istiyodu ama son zamanlarda çevremizden duyduğumuz virüs haberleri arttı, ve o da düğünü seneye ertelemeye karar vermişti. (ayrıca 1 saat sınırlamasından sonra vazgeçti diyebiliriz) biz nikahımızı yaptık bir kaç gün içinde eve geçecektik.

şimdi tekrar karar değişmiş düğün yapalım bence diyor, seneye de ne olacağı belli değil ki ya hiç düğün yapamazsak dedi. akşama tekrar konuşucaz ama ben ne diyeceğim artık bilmiyorum istemediğimi biliyor.

bu arada kayınvalidemin seneye ertelersek aynı eve geçtiğinizi söylemeyiz dediğini duydum. bundan çekiniyor ailesi. sanırım evlendikten sonra düğün yapmak onlara göre ayıp geliyor. onlarda bu sene yapmak istiyor. sanırım eşimin kararını ailesi etkiliyor olabilir.
Aslında 1 sene birlikte yaşayıp sonra düğün yapmak bana görede hos olmuyor ama durum bu iken alternatifi de bir düğün gibi olamadigindan (eger dikkat edersenjz tabii kurallara) beklenebilir.
Erkek ailesi neden aynı eve girmenize karsi anlayamadm. Suan dediğini yaptirmazsan ilerde yine onlar karar verir baska seylere

Şimdi eşiniz ve ailesi neden düğün istiyor:

Birinci ihtimal -- altın gelecek (hayır gelmeyecek çünkü 80 milyon dibe vurmuş durumdayız. gelse bile o gelen miktar beklentiyi karşılamayacak. hatta masrafları ekleyince belki de içeri gireceksiniz)

İkinci ihtimal -- gülelim eğlenelim, mutluluğumuzu yakınlarımızla paylaşalım (paylaşmayın. zaten ikram yok, müzik yok, dans yok. 80 kişiyle fotoğraf çektirmek için bu kadar uğraşmaya gerek yok)

Bir de sanırım corona diye bir hastalık çıkmış. Düğünler çok tehlikeli diyorlar.

Begenmedim verme sebebinizi çözdüm de bu tepkiyi vereceğiniz kişi ben değilim. Bence sanal ortamda da böyle tepkiler vermeyin, neyin doğru olup olmadığını hepimiz akıl süzgecinden geçirebiliyoruz.
Konu sahibinin yazdığı şeylere ithafen bilir kişi olarak beyefendiyi örnek gösterirseniz tepkiyi size gösteririm tabi ki..

Bence de nikah yapip 1 sene beraber yasayip sonra dugun yapmak mantiksiz.
Ve virus boyle artistayken seneye de her seyin normale donecegini sanmıyorum.

bence gayet eğlenceli olacak birşey. evliliğimize renk katar 🤣neden oynayıp eğlenmeyelim ki hele de corona biterse 🤣
Konukların saçma bulacağını düşünüyorum şahsen ben davetli olsam ya gitmezdim ya da yadırgardım😂 sonuçta düğüne gittiğimizde çifte mutluluklar dileriz vs hani siz çoktan evli barklı karı koca olmuş olacaksınız. Artık insanlar çocuk ne zaman falan diye sorarlar, hatta belki hamile kalmış olursunuz çoktan 😂 kronolojide hata oluşuyor bence 🤔🤗

Ay bayılıyorlar çalgıya çengiye. Yapmışsınız işte nikah bitmiş gitmiş uzatmasınlar. Çıkın eve

Mümkünse düğün yapan yapacak olan kimse ilk sene hamile kalmasın. Sonra burada bir sürü konu okuyoruz "6 aylık evliyim 5 aylık hamileyim eşim çok değişti, hamileyken ayrılan var mı?" diye. Şu adamları aynı çatı altında tanıyıp dünyaya bir can getirmeye karar verilsin.
Valla bana komple saçmalık geliyor ısrarla düğün ama ne bileyim takılar sağlıktan önemli galiba

Konukların saçma bulacağını düşünüyorum şahsen ben davetli olsam ya gitmezdim ya da yadırgardım😂 sonuçta düğüne gittiğimizde çifte mutluluklar dileriz vs hani siz çoktan evli barklı karı koca olmuş olacaksınız. Artık insanlar çocuk ne zaman falan diye sorarlar, hatta belki hamile kalmış olursunuz çoktan 😂 kronolojide hata oluşuyor bence 🤔🤗
Ben böyle bir düğüne davet edilsem hiç de gülmem helal olsun ne duyarlı insanlar derim. Çünkü olağanüstü bir dönem yaşıyoruz normal zaman için abes karşılanabilen çoğu şeyi normal kabul edeceğiz. Geçen konu sahibinin bir başka konusunda nikah yapın geçin diye bizim heveslerimiz özel günümüz ne olacak dedi beni linç etti birileri de, çok hevesi olan bu şekilde yapabilir yani. 🙄

Valla bana komple saçmalık geliyor ısrarla düğün ama ne bileyim takılar sağlıktan önemli galiba
Aynen öyle bu israrda olanların tek derdi takılar.
Ben bu yaz 2 düğüne davetli olup gitmedim ama hediyemi bir şekilde yaptım. Yapacak olan gitmeden de yapıyor, yapmayacak olan düğüne de gelip yapmaz yani. Bir de asla ben çeyrek taktım bana çeyrek gelecek diye düşünmemesi gerek kimsenin. Gelmiyor, gelmez. Altın kaç para olmuş. 🤷🏼‍♀️

Aynen öyle bu israrda olanların tek derdi takılar.
Ben bu yaz 2 düğüne davetli olup gitmedim ama hediyemi bir şekilde yaptım. Yapacak olan gitmeden de yapıyor, yapmayacak olan düğüne de gelip yapmaz yani. Bir de asla ben çeyrek taktım bana çeyrek gelecek diye düşünmemesi gerek kimsenin. Gelmiyor, gelmez. Altın kaç para olmuş. 🤷🏼‍♀️
Takan olmasa yapmazlarki insanlarında zor durumda bırakıyorlar akraba diye gitmek elinde yoksa bile borç almak zorunda bırakıyolar 750 çoğu kişi bu süreçtr işsiz kaldı işe gidemedi ücretsiz izne ayrıldı bunları düşünen yok ben taktım getirecekler kafası

Evlendikten 1 sene sonra düğün yapmak ayıp değil ama saçma ve komik. Ben böyle bir düğün haberi alsam komik bulurum mesela.

O yüzden illa yapılacaksa seneye yapmaktansa 1 saatlik bişi yapın geçin. Çoluk çocuk yok tantana yok mis gibi işte.

Ben böyle bir düğüne davet edilsem hiç de gülmem helal olsun ne duyarlı insanlar derim. Çünkü olağanüstü bir dönem yaşıyoruz normal zaman için abes karşılanabilen çoğu şeyi normal kabul edeceğiz. Geçen konu sahibinin bir başka konusunda nikah yapın geçin diye bizim heveslerimiz özel günümüz ne olacak dedi beni linç etti birileri de, çok hevesi olan bu şekilde yapabilir yani. 🙄
Ben düğüne gerek yok demedim ki. Bu sene evlenip seneye düğün yapmak komik dedim. Çok düğün istiyorlarsa aynı zamanda da duyarlılarsa seneye kadar evliliği erteleyip düğünü de nikahı da seneye yaparlar.. ben şahsen 1 senelik evlinin düğününde gülürdüm 🤗😂

O

O cumhurbaşkanı önce milleti meydanlara doldurup miting yapmaktan, cami açılışlarına hınca hınç insan doldurmaktan vazgeçsin. Düğünler ne kadar gereksizse bu zamanda onun yaptıkları bin kat gereksiz.
Hay ağzınıza sağlık ya demeden edemedim 👏🏻

Ben düğüne gerek yok demedim ki. Bu sene evlenip seneye düğün yapmak komik dedim. Çok düğün istiyorlarsa aynı zamanda da duyarlılarsa seneye kadar evliliği erteleyip düğünü de nikahı da seneye yaparlar.. ben şahsen 1 senelik evlinin düğününde gülürdüm 🤗😂
O bir sene de ne fırtınalar ne kavgalar görmüştür çiçeği burnunda yeni evli olmayan ama taze düğün sahibi çiftimiz.yav düğünde aklımdan neler neler geçerr benimm :halay:

Allah akıl fikir versin eş ailenize. Şu süreçte dışarı sınırlı çıktım annemi sınırlı gördüm gittiğimde bile diken üstünde durdum ya bir şey varsa diye. Bu sabah burnum tıkalı uyandım sonrasında kollarım ağrıdı hafif boğaz ağrısı da olunca korkudan ne yapacağımı bilemedim. Az önce kendime geldim. Ben anlamıyorum bu insanları.

biz düğün için tarih almıştık ama ben en başından beri virüsten dolayı düğün istemiyordum. nişanlımsa (artık eşim) düğün yapmayı çok istiyodu ama son zamanlarda çevremizden duyduğumuz virüs haberleri arttı, ve o da düğünü seneye ertelemeye karar vermişti. (ayrıca 1 saat sınırlamasından sonra vazgeçti diyebiliriz) biz nikahımızı yaptık bir kaç gün içinde eve geçecektik.

şimdi tekrar karar değişmiş düğün yapalım bence diyor, seneye de ne olacağı belli değil ki ya hiç düğün yapamazsak dedi. akşama tekrar konuşucaz ama ben ne diyeceğim artık bilmiyorum istemediğimi biliyor.

bu arada kayınvalidemin seneye ertelersek aynı eve geçtiğinizi söylemeyiz dediğini duydum. bundan çekiniyor ailesi. sanırım evlendikten sonra düğün yapmak onlara göre ayıp geliyor. onlarda bu sene yapmak istiyor. sanırım eşimin kararını ailesi etkiliyor olabilir.
En fazla düğünde 1 saat durucan zaten.Göz acıp kapayıncaya kadar biter

Ben eşinize hak verdim , bir sene evlilikten sonra düğün yapmak bana aşırı saçma geliyor Düğünün anlamı evleniyoruz evlilik hayatına geçiyoruz demek sonuçta Ayrıca bu yasak sadece kapali mekanlar için mi yoksa açık hava düğünleri için de aynı kurallar geçerli mi?
Bize burda yazmak kolay tabi ama düğün de insanın hayatı boyunca bir kez yaşayacağı (veya birkaç tabi bilemeyiz) nadir olaylardan İnsanların bu kadar düşünüp kafa yormasi normal

Bu sizin düğününüz. Kararı siz vereceksiniz eşinizde ailesini bu konuda dinleyip bir öyle bir böyle yapıyorsa sizin işiniz var söyliyim. Madem öyle sen koy ağırlığını ben evlenirkende tarihle ilgili fikir söylediler. Ben yine istediğimi yaptım bu iş bu kadar:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X