- 28 Ocak 2019
- 201
- 484
- 23
- 46
- Konu Sahibi papyonkilikli
Çok üzüldüm inşallah iyi bir evliliğin vardır şimdi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hepte kız çocuklarına dövmek için bir sebep bulurlarBu konunun tamiri yok. Basit bir gecmis zaman travmasi ama dun cikti geldi basimin ustune oturdu. Ardarda icilen 3 sigaraya maloldu...
Kizim ay parcam yavru kusum 4 yasinda kulagini deldirmek istedi. Dun gittik ve deldirdik. Once kisa goz yasi sonra da surekli herkese bak kupelerime cok tatli di mi demeler. Basit kucucuk ama mutlu bir cocukluk anisi...
15 16 yaslarindaydim sanirim belki de daha kucuk. Kulagimda ikinci bir delik istedim. Gittim deldirdim. Kucuk sehirdeyiz delen adam babami aramis kizin kulagini deldirdi diye sanirsin baska birsey yaptim. Nereden ciktiysa babam geldi o kismi hatirlamiyorum apartmanin garajina nasil indik neden oradayiz hatirlamiyorum ama ben orada babamdan duvarlara sikistirila sikistirila dayak yedim. Tokatlar hatta sanirim tekmeler.. Elinden kacip kurtulamadan dayak yedim. O duvardan o duvara. Nedeni kulagimi deldirmemdi...
Sonra sonrasında inat olsun diye daha buyuk hatalarim da oldu. Daha buyuk dayaklarim da. Kollarim da mirardi, intihara da kalkistim... Onlara gore hata bana gore hayat tecrubesi. Onumdeki en buyuk engel hep ailem oldu. Onlar beni kabul etsin onlar beni sevsin diye onlar beni gorsun diye buyuk buyuk isler yaptim. 19 yasinda tek basima geldim bu sehre okudum, kimseyi karistirmadan is sahibi oldum, evlendim. 35 yasinda 2 cocuk annesiyim.
Erkek kardesim gecen sene kulagini deldirdi babam o benim herseyime kizan babam sesini cikarmadi bile cunku annem cunku annecigim onune durdu. Cunku yaparsa yapsin gencti ama ben dayak yerken susmayi tercih etti... Ben dayakvyerken babami kollamayi secti..
Bana karsi hep susuldu... Ben hep kotuydum ben hep kara koyun..
Yazacagim ama bir okadar da susacagim cok sey var...
Engel olmayacagim ne kizima ne ogluma... Bu da burada kucucuk bir kupe meselesi olarak kalsin...
Dip not; sonrasinda sayisiz piercing sahibi oldum. Pisman miyim degilim....
Çok kötü ya cidden çok kötü. Içim acıdı.Bu konunun tamiri yok. Basit bir gecmis zaman travmasi ama dun cikti geldi basimin ustune oturdu. Ardarda icilen 3 sigaraya maloldu...
Kizim ay parcam yavru kusum 4 yasinda kulagini deldirmek istedi. Dun gittik ve deldirdik. Once kisa goz yasi sonra da surekli herkese bak kupelerime cok tatli di mi demeler. Basit kucucuk ama mutlu bir cocukluk anisi...
15 16 yaslarindaydim sanirim belki de daha kucuk. Kulagimda ikinci bir delik istedim. Gittim deldirdim. Kucuk sehirdeyiz delen adam babami aramis kizin kulagini deldirdi diye sanirsin baska birsey yaptim. Nereden ciktiysa babam geldi o kismi hatirlamiyorum apartmanin garajina nasil indik neden oradayiz hatirlamiyorum ama ben orada babamdan duvarlara sikistirila sikistirila dayak yedim. Tokatlar hatta sanirim tekmeler.. Elinden kacip kurtulamadan dayak yedim. O duvardan o duvara. Nedeni kulagimi deldirmemdi...
Sonra sonrasında inat olsun diye daha buyuk hatalarim da oldu. Daha buyuk dayaklarim da. Kollarim da mirardi, intihara da kalkistim... Onlara gore hata bana gore hayat tecrubesi. Onumdeki en buyuk engel hep ailem oldu. Onlar beni kabul etsin onlar beni sevsin diye onlar beni gorsun diye buyuk buyuk isler yaptim. 19 yasinda tek basima geldim bu sehre okudum, kimseyi karistirmadan is sahibi oldum, evlendim. 35 yasinda 2 cocuk annesiyim.
Erkek kardesim gecen sene kulagini deldirdi babam o benim herseyime kizan babam sesini cikarmadi bile cunku annem cunku annecigim onune durdu. Cunku yaparsa yapsin gencti ama ben dayak yerken susmayi tercih etti... Ben dayakvyerken babami kollamayi secti..
Engel olmayacagim ne kizima ne ogluma... Bu da burada kucucuk bir kupe meselesi olarak kalsin...
Kimse melek değil ama insan olarak düşün. Kendimden örnek verecem. Anne babayi büyüten kişiler güya tam Müslüman hak yemez şunu yapmaz bunu yapmaz. Madem böyle yetisiyorlar neden saçımızı okula başladığımız gibi kapatmadım diye ne yapsa o... Olacak mualemesi görüyorum ben yada kardeşlerim. Hani dinde zorlama yoktur derler nerde ? Din sadece namaz oruç değil güzel söz güzel konuşma güzel ahlak içeriyor. Lafa gelince en büyük Müslüman onlar. Kiz çocuklarını sürekli arka plana atan 2. Sınıf muamelesi yapanlar sadece anne babam miydi hayır. Hadi onları affetsem bile başkalarının da bize bu şekilde davranmalarina izin vermelerini affedemiyorum. Doğurduğu çocuğu korumayan anne baba. Ben ve kardeşlerim en basit kararlarımizi bile alabilmek için bu zihniyetteki ailemizle ve insanlarla ne kavgalar ettik ne laflar söyledik işittik. O... mu oldum şimdi kendi başıma bırseyler yapayım diye çabalarken. Olmadım. Kardeşlerim de olmadı. Kendi kendine yetebilen kişiler olduk çıktık. Ya akrabalar arasında bile birinin kızı saçını tarasa makyaj yapsa adını çıkarttılar, kendi çocukları torunlarınin yapmadığı kalmadı ama onlar çocuktur gençtir yapar. Bundan da nefret ediyorum. Cocuk hele ki kız çocukları Allah in emanetidir. Bakamayacak olan sahip çıkamayacak olan yapmasın yaçok iyi anlıyorum hatta daha iki gün önce bu konuyla ilgili terapiye gittim :) gerçekten çok zor.
ama doktorun bana söylediği şu ki "onu da hayat şartları o hale getirmiştir ama çocuklukta yaşandı. bunalttı, geçti. duygusal çocuklar daha çok etkilenir. şimdi devam eden problemleri ise kırmadan söyle. ama değişir mi değişmez. o yüzden herkesi olduğu gibi kabul et. şunu unutma kimse melek değil"
umarım işinize yarar
@Karamellasepeti
nelluniverso
Yazdiginiz her satir icin tesekkur ederim. Tam anlamiyla icimdekini kelimelere dokmussunuz yalniz ufacik bir farkla biz 2 kiz 1 erkek kardesiz diger kiz kardesime asla boyle seyler yapmadilar hala da o annesinin kuzusudur ama ne var biliyor musunuz o kiz kardesim neredeyse annemin kopyasi. Annem hala daha onu parmaginda oynatir. İstedigi herseyi yaptirir.Benim de annemle çok travmatik bir yaşantım var. Dün mesela kendime bir mont aldım. Ama zamanında annemin bana bir mont yüzünden yaptıkları doluştu aklıma bir anda, hiç aklımda yokken. Kafamda evirip çeviriyorum.babam da annemin yancısı olarak dahil olmuştu duruma sizdeki gibi.
burada sorun babadan çok anne kaynaklı gibi geldi bana. Baba özellikle kötü değilse, annenin elinde çok kullanışlı bir maşa oluyor çünkü. Ve ne yazık ki, bir balyoz gibi iniyor İnsanın üstüne.
bu tavırları olmasa, hep beraber mutlu bir aile olarak Gül gibi geçinip gidecektiniz belkiAma bu yaptıkları evlat ayrımcılığıyla, kardeşlerin arasına da nifak tohumları ekiyorlar kendi elleriyle.
belki de anneniz özellikle dışarıda tutmak istiyor sizi. Bilemiyorum tabi ki normalde ilişkiniz nasıldır. Ama aile içinde ikinci bir kadın rakip görmek istemiyor. Bu yüzden diğer aile üyeleriyle aranızın kötü olmasını istiyor olabilir.
çünkü bir çocuğu anne dışlıyorsa, onu herkes dışlar. Aileden tut, akraba ve sosyal çevreye kadar.
“paşa oğlum yapar” la kardeşinize sınırsız özgürlük verirken, “elalem ne der” diyerek bütün klasik toplumsal baskıyı da size yapıyor. Aklındaki ideal kadın, toplum normlarına uygun kadın baskısını hep size uyguluyor, belki kendi yapamadıklarını bile sizin üzerinizde baskı kurarak tatmin etmeye çalışıyor.
benim erkek kardeşim kendi sevdiği kızla evlenirken, annem sınırsız destekti. Herkese kızın ailesini övmeler filan. Benim ise kendi sevdiğim adamla evlenmek istemem kriminal vaka muamelesi gördü. 11 yıl sonra bile, hala yüzüme vurmaya da çalışırlar zaman zaman. Aile, eş dost çevresi, hatta görümcelerim ve eltilerime bile kötülemişti beni.
ve bunları bilinçli yaptıklarını da düşünmüyorum. O sebeple suçlu bile bulmuyorum artık. İçgüdüsel bir şekilde böyle davrandıklarını, çünkü hayata bakışlarının böyle ikiyüzlü olduğunu düşünüyorum.
bu eski hikayeleri hatırlayıp üzülmek bence sağlıklı ve önemli bir şey. Onlara üzülürken, aslında o içindeki küçük incinmiş kızın yaralarını sarıyorsun. zamanında yapması gerekenlerin okşayıp teselli etmediği üzüntülerini sen kendi ellerinle onarıyorsun.
Önce hatırlamak, yüzleşmek, yasını tutmak, yaralarını sarmak, kabullenmek ve sonra ders çıkarıp yoluna devam etmek şeklinde oluyor sanırım sıralama. Tekrar tekrar hatırlıyorsun, ta ki artık onları aşıp geride bırakana kadar.
Çoğu zamanda insan çocuğuyla ilişkisinde telafi ediyor o zamanları. Onu severek, kendi yaşadıklarını ona yaşatmayarak.
Bu konularda ben eskiden kendi gördüğüm şefkatsizliği açıklamaya çalışırken, herhalde anne olunca anlarım diyordum ama kendim anne olunca iyice anlayamadım. Bir anne nasıl böyle yapabilir diyorum artık.
Hamdolsun masaallah diyim iyi bir evlilik yaptim hatta gecenlerde esim bazen acaba uvey misin diyorum ama annene fiziksel olarak cok benziyorsun dedi.Çok üzüldüm inşallah iyi bir evliliğin vardır şimdi
Malesef böyle bir anne babaya sahip olmak sizin sucunuz degil.Ama ne mutlu size ki ders cikarmissiniz çocuklarıma karismayacagim diyormussunuz.Ben kulağıma 2. Deliği deldirmeye babamla gitmiştim lisedeydim o zaman.Ne cahil insanlar var kulak delinince ne oluyor sanki ozentilik işte herkes yapıyor bende yapayım hevesi..Bu konunun tamiri yok. Basit bir gecmis zaman travmasi ama dun cikti geldi basimin ustune oturdu. Ardarda icilen 3 sigaraya maloldu...
Olgunlasmak mi benim annem mi? Aramaz beni, yalan soyler, oglum 4 gun hastanede yatti yasadigim sehre bir sebepten gelmis hastaneye ugramadi. Sana ihtiyacim var gel derim isim var der. Annem mi olgunlasmistir inanin bana daldaki bir armut bile ondan daha olgundur.Birde sonuçta kaç yıl geçmiş üstünden ister istemez anneniz biraz daha olgunlaşmıştır. Benim annem bile 2 yıl önce katiyen olmaz dediği şeyleri şu an çok problem olarak görmüyor. Biraz zamanlada alakalı bu durum
Konunuzu okuyunca üzüldüm. Ben de ortaokulda deneme sınavında kolay bir soruyu yanlış yaptım diye okkalı bir tokat yeMiştim babamdan. Hala unutmam. Kendim eğitimci olunca daha çok anladım bu tokadın nedeninin ne kadar basit olduğunu. Ama benim annem bizi hep korurdu. O dayak yemesin diye biz onu korumaya çalışırdık, biz yemeyelim diye o atlardı önümüze. Ama ne acı ki babam hiçbir zaman hatasını anlamadı. Sizin babanızın farketmiş olmasına sevindimKeske sizin dediginiz gibi olsa... Suanda yasananlar da var... Dedim ya aslinda affettim hem de uzun zaman once annemi de babami da... Ama kucucuk bir kivilcim buyuk yanginlara yol aciyor. Hele bir de anne olduktan sonra... Kiyilir mi hic yavruya? Zaman ve tarih ne kadar gecerse gecsin evlat hep evlat degil mi?
Bazen o kadar istiyorum ki hatırlamasak böyle şeyleri. Ama olmuyor işte, bir küçük kıvılcım alıp getiriyor önümüze o koca ateşi. Çocukluğum çöp, ergenliğim çöp ama kurtulamıyorum o çöpten. Bir çoğumuz yaşamamamiz gereken şeyleri yaşadık o çağlarda. Ben artık hatırlamıyormuş gibi yapmayı öğrendim ya da öyle yapmaya çalışıyorum. Geç oldu, güç oldu ama hayatımı geri aldım, kendimi yeniden doğurdum. Önümdeki yaşamın tadını çıkarmam gerek. Ne mutlu çocuklarınıza ki sizin gibi bir anneleri var.Bu konunun tamiri yok. Basit bir gecmis zaman travmasi ama dun cikti geldi basimin ustune oturdu. Ardarda icilen 3 sigaraya maloldu...
annem surekli gaza getirirdi hala daaha da oyledir. Neyse ki babam karsi tarafa sormayi ogrendi. Nice uzun omru olsun annenizin. Biliyor musunuz universiteye kadar tum anneleri benimki gibi sanirdim. Yani normali bu. Biyere gitmezdik birilerinde kalmazdik biz. Universitede aydim. Kuzum ya da kizim derken cigerden soyleyen anneler varmis. Annemin en buyuk sevgi sozcugu kizim. Canim dedigini bile bilmem.Konunuzu okuyunca üzüldüm. Ben de ortaokulda deneme sınavında kolay bir soruyu yanlış yaptım diye okkalı bir tokat yeMiştim babamdan. Hala unutmam. Kendim eğitimci olunca daha çok anladım bu tokadın nedeninin ne kadar basit olduğunu. Ama benim annem bizi hep korurdu. O dayak yemesin diye biz onu korumaya çalışırdık, biz yemeyelim diye o atlardı önümüze. Ama ne acı ki babam hiçbir zaman hatasını anlamadı. Sizin babanızın farketmiş olmasına sevindim
Ne guzel ne guzel... Darisi bana... Dedim ya bugun yeni birgun. Haydi Bismillah...Bazen o kadar istiyorum ki hatırlamasak böyle şeyleri. Ama olmuyor işte, bir küçük kıvılcım alıp getiriyor önümüze o koca ateşi. Çocukluğum çöp, ergenliğim çöp ama kurtulamıyorum o çöpten. Bir çoğumuz yaşamamamiz gereken şeyleri yaşadık o çağlarda. Ben artık hatırlamıyormuş gibi yapmayı öğrendim ya da öyle yapmaya çalışıyorum. Geç oldu, güç oldu ama hayatımı geri aldım, kendimi yeniden doğurdum. Önümdeki yaşamın tadını çıkarmam gerek. Ne mutlu çocuklarınıza ki sizin gibi bir anneleri var.