Bir kv konusu daha

Bebeği kucağımıza almayacağız, ağlasa bile yerinde pişpişleyeceğiz.

canım bak bu dediğini yaparsan ilerde rahat edersin, emerek ya da sallanarak uyumaya değil de bu şekilde kendi kendine uyumaya alışırsa o kadar rahat edersin ki anlatamam. hem bebeğin uykuları verimli olur gaz sancıları bittikten sonra yani 3-4 ay sonra sık sık uyanmamaya başlar, hem de sen yıpranmazsın. benimki memede uyumaya alıştı, o yüzden gece sağa sola dönerken uyansa bile baktı ki ağzında memem yok ağlıyor emerek geri uykuya dalıyor bu da beni çok yıpratıyor ne uykumu alabiliyorum ne rahat edebiliyorum. emzikte tutmadı illa benim memem olacak.

Sırt üstü yatırmayacağız, bir sağa bir sola 1 saatte bir çevireceğiz.

bu dediği de doğru, sırt üstü yatarsa kusup boğulabilir, sağa sola yatarsa o tehlikeden korunur, hem de sürekli sırüstü yatarsa çocuğun kafası düz olur, düzenli sağa sola yatır ki yusyuvarlak güzel şekilli olsun, ilk zamanlar dikkat et sonra düzeltemezsin. ama sağa sola yattığında da yüzüstü dönüp nefesinin kesilmesini engellemek için belinden aşağı hizada yastık vs koy ki dönemesin, ama yastık bel hizasında ve aşağısında olsun ki yüzü açıkta kalsın.

bir de diyor Doğumdan 1 ay önce gelirim yanına

o kadar erken gelmene gerek yok, hatta sen hiç zahmet edip yorulma annem gelecek, annem gelip gittikten sonra gelsen daha iyi olur, aynı zamanda gelip aynı zamanda gitmemiş olursunuz sırasıyla gelin ikiniz bir kalmayın de.

ama sana tavsiye verirken "şöyle yap böyle yap" dese neyse, "yapacağız, edeceğiz" gibi herşeye kendini katması hoş olmamış. söylediklerini kulak ardı etmeyin, dikkate alın ama yine de "onun annesi benim, ben karar veririm" mesajını da verin.

Kadın yanlış hiçbir şey söylememiş. Bunlar rutin konusmalardier her hamile çocuklu kadın bu muhabbetleri her fırsatta yapar adı kv ya ondan batıyor herhalde. Benim kv doğumdan bir hafta önce geldi görümcemle 3-4 ay kaldılar. Allah bin kere razı olsun elim ayağım oldular. İlk bir ay çok zor bir bebekti. Sezaryenle doğurdum bir de. Yani kayinvalide diye kötü olacak gibi bir durum yok.

Yani bana torunu olacağı için hevesli bir babaanne gibi geldi burdan bakınca . Farklı sorunlar yaşamadıysanız iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Kendi annelerimizle daha rahat ediyoruz doğal olarak ama sonuçta kvlerin de torunu. Sen de doğum öncesi sıkıntın olmazsa iyi olduğunu ihtiyaç olmadığını tatlı bir dille ifade edersin. Lohusalıkta da gelirse sana çifte yardımcı olur işte ne güzel :)

Ne güzel en azından kayınvalideniz sinir bozucu bir şekilde de olsa ilgileniyor. Benim ki bırak ilgilenmeyi; sormuyor bile.
Daha çok vaktiniz var.
Kırmadan incitmeden şimdiden tepkinizi belli edin ki çok fazla karışmasın. Hele ki şu bir ay önceden gelme olayı çok lüzumsuz.

İnstamomlar çocuğum kendi yiyor makarnasını üstü başı kirlensin önemli olan beceri kazanabilmesi temalı videolar çekerken aaa ben de böyle yapacağım diyen anne adayları kaynana deyince karışmasın bir şeye oluyor.Kadının dediklerinde hiçbir şey göremedim ben.Gayet de mantıklı şeyler söylemiş.Bir ay önceden gelme konusunda net ol istemiyorsan bu kadar basit.

Neden öyle bir şey yapayım. Yani sizce çok mu normal bu söyledikleri?

Evet cok normal, yani dogru bilgiler. Yan yatirilmasi bebekler icin kustuklarinda Allah muhafaza bogulma tehlikesi gecirmemeleri icin tavsiye edilir. Bebeklerin annesi disinda baskalarinin kucaginda bencede olmamasi gerekir. Eger sizide kastederek alismasin dusuncesiyle soylemisse, o konuda fikir ayriliklari olsa da bu tavsiyeyi size bir doktorda verebilir. 1 yasindan sonra kendi kendine yemek yemeyi ogrenmesi icin, makarna gibi catalin kolay kullanilabilecegi gidalar cocugun onune koyulabilir.
Hamileligin son ayi insan cok agirlasiyor. Yardim eden olsa hamile kadin icin buyuk nimet. Kaynananiz size hizmet etmek icin teklifte bulunuyor, size ait olan sorumluluklari ustlenmek istiyor. Neyinden rahatsiz oluyorsunuz Ben hic anlayamadim. Aranizda somut bir problemde yokmus.

Ama dilerim gonlunuzden gecen olur ve kayinvalideniz elini ayagini tamamen ceker sizden.

İstenmediğini bile bile nedir bu zorla yardım etme çabaları. Zaten adı kaynana napsa yaranamaz. Tabi fena bi kadınsa uzak olması faydalı.

Sizi anlayabiliyorum. Ben de fikrini sormamama rağmen kendi doğrusunu bana benimsetmeye çalışan insanlardan rahatsız oluyorum. Benim kayınvalidemde de o huy çok fazla. Sormadan başlar "şöyle olucak, böyle olucak" demeye. Hatta ben daha hamile kalmadan, evimden 4 saat uzakta olan evinde doğum yapmamı teklif etti ve ekledi "ben seni eğitirim" Sinir bozucu bişey. Ama bu süreçte kayınvalidenizle yüz göz olmadan bu işi çözmenin tek yolu var; eşiniz. Ben eşime "fikrini sormadan benle ilgili olan şeylere karışılması hoşuma gitmiyo. O yüzden mümkün mertebe herkes sessiz kalsın, biz zaten kendimiz için en iyi planı yapıyoruz." dedim. Şimdilik ses seda yok.

Kurallari bastan koyun sonra dizginleyemezsiniZ.
Daha bebek dogmadan bu kadar söz hakkina sahip olmaya calismakk doğru mu sizce !
Istersen dogurup sana vereyim sen bak deseydiniz !

Sizi uyarmak için diyor olabilir.

1 ay önce gelme diyebilirsiniz de kadının da torunu sonuçta anneniz var diye nasıl gelmeyecek? Görmek istiyor belli ki. KV gelseydi eşiniz annenize "gelme" mi diyecekti? Ne saçma düşünceler bunlar.

Teknik bilgi vermiş size. Çok absürt değil, elbette ben hiçbirini yapmamıştım. O bi heyecanla araştırmış ve sizinle paylaşmış bence. Yoksa 1 yaşına kadar yanınızda kalacak hali yok. Sizinde ihtiyacınız olmazsa “anne ben iyiyim, kalmana gerek yok” dersiniz. He ihtiyacınız olacak ve anneniz kalacaksa, kayınvalidede kalır biraz doğumdan sonra. Bir zararı olmaz size.

Ben kdının söylediklerinde bir kötülük göremedim. Gayet mantıklı ve güzel şeyler söylemiş. Bebeği sağlı sollu yatırmak kafa şekli açısındanve başka sebeplerden de önemli, önüne belli bir yaştan sonra yemeği koyacaksın kendisi yemeyi öğrenecek tabii ki. Sürekli kucak da olmaz, büyüdüğünde baş edemezsin. Yani söylemlerinde yanlış bir şey yok, yardımcı olmaya çalıştığı da aşikar. Bence bu kadar takma. :) eğer istemiyorsan da eşinle konuş annesine güzellikle anlatsın.

Yaşamadığım için bilmiyorum yani ama kendi çocuğu gibi konuşuyor yani benim adıma da karar veriyor. Yapacağız edeceğiz diyerek ona da çok sinir oluyorum
Napican senin kayinvaliden ,ama bebeginin babaannesi konuşur , hevesleri vardır . Bol bol dinlen, uyu gez dolaş . Hamilelikte kimseye çok takılma, bana doktorum , hamilelikte bencil olacaksin demişti . Gebelik süreci , çocuğun bütün hayatı demişti .. Evet canım çok çok ihtiyacin oluyor , en son 4 aylık hamileyken saçlarıma fön cektirdim. Hic arani bozma , en basiti eşinle bi kahve içmeye gitmek için bile sana lazım olacak . Sanki dünya turu yapmış gibi oluyorsun :)

Bebek senin bebeğin istediğin gibi al sev okşa... Erken gelmesine gerek yok.Dogumdan sonra gelsin evin işlerini yapsın annen de senle ve bebeginle ilgilenir.Sezeryan olursan evde kalabalık iyi oluyor ses etme bırak gelsin temizliğe yemeğe misafire koşar

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
konuşmasında aslında ters bişey yok
sağa sola çevirmeyi hastanelerde de söylerler düz yatırılması sakıncalıdır

iyi tarafından bakın ne güzel işte yardım etmek istiyor
eşinizi yavaş yavaş işleyebilirsiniz ikimiz bakacağız vs diye
babalık izni vs olacaktır zaten onunda
erkek o ne bilir mantığını umursamayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…