Bir merak bende ki...

Söylediklerinize katılıyorum, bende sizin gibi düşünüyorum.

Fakat bazı zamanlar öyle çok sıkıntı çekenler var ki eşinin ailesi tarafından, diyecek söz bulunmuyor o zaman.

Bazı zamanlar gelinler karşısındakinin kıymetini bilmiyor, bazı zamanlarda karşı taraf gelinin.

Denk gelmez mi yahu; adap görmüş, adaplıya ?

Herkes herkese önyargılı, kusurları örtmek yerine yermeye gayret ediyor. Hep bir başkasının hayatına özeniliyor, hep olumsuzluklarla kalpler kirleniyor.

İki taraftan biri, naif bir adım atsa acaba düzelir mi ? Atıyorlarsa, hala düzelmiyorsa fazla kurcalamadan, dile getirmeden hayata devam etmeli sanırım.

Bu yüzden huzurun kaçmasına luzum yok..İş eşte bitiyor.

Son düzenleme:
Bak alkış yapacaktım, bekar olduğunu öğrenince vazgeçtim :)))) Ne ilgisi var evli olmakla, bekar olmakla... Yazdığın şeyler insan olmanın olmazsa olmazlar. İnsan olmadıktan sonra evli olsan ne yazar, insan olduktan sonra bekar olsan ne yazar.

Oğlum küçük olmasaydı seni tek geçerdim

Yanlış anlaşıldım sanırım.
Burada bazı arkadaşlar evli olmayan anlamaz tarzında eleştirilerde bulanabiliyor , böyle söylenmeden yorum yapıldığı için teşekkür ettim ben .

Siz, olması gerekeni yazmışsınız ama gercek maalesef öyle değil.

Toplumumuzda k.validelerin büyük cogunlugu oğluna asık. Dolayısıyla gelinlerini bir türlü kabullenemiyorlar. Eğer k.valideler bir gün oğullarının eslerini kendi kızları olarak görürlerse ancak problem o zaman ortadan kalkar. Bugün, mahkemelerdeki boşanma sebeplerinin cogunlugun erkek annesinin müdahalesi sonucu gerçekleşiyor.

Siz şimdi şunları mı savunuyorsunuz?

- evlilik sonrası k.validenin de Balayina gitmesi,
- oğlunun evinin anahtarını alıp, cat kapı yeni evlinin evine girmesi, gelini çalışıyorsa tüm evin kontrolü
- bütçeleri ayırmama, k.validenin maddi sorunu olmamasına rağmen oğlunu maddi olarak baskı yapması
- kendisi gelinine ısınamadigi (oğluna layık görmemesi) için oğlunu sürekli doldurması

Yüzlerce ornek sıralanabilir. Bu durum cok acıdır ki parmakla gösterilecek kadar az değil.

Kız anneleri her daim daha ılımlı ve yapıcıdir. Erkek annelerinin elbette ki hepsi böyle değil ama iyi olanlar o kadar az ki.

Benim k.validem cok iyi bir insanmış fakat rahmetli olmuş maalesef tanımadım ama ablamın basında da böyle bir kadın var. Yaptıklarını anlamanız mümkün değil, bu arada oğluna deli gibi asık.

sizi tebrik ediyorum ne kadarda doğru bir gözlem yapmışsınız benm k.walidemde oğluna deliler gb aşık.hemde onunla beraber uyumak isteyecek kadar

- oğlunun evinin anahtarını alıp, cat kapı yeni evlinin evine girmesi, gelini çalışıyorsa tüm evin kontrolü
- bütçeleri ayırmama, k.validenin maddi sorunu olmamasına rağmen oğlunu maddi olarak baskı yapması
- kendisi gelinine ısınamadigi (oğluna layık görmemesi) için oğlunu sürekli doldurması

bütün cevapları okudum ama bunu kimin savunduğunu anlayamadım, konu sahibine mi bu sorunuz ??????????????

Hayatıma müdahale eden, bana ikiyüzlülük yapan herkesi uzaklaştırrım kendimden

Bu kaynanamda olsa annemde olsa durum bu....

Artık böyle yani:)

Aaa evet buna katılıyorum erkek arkadaşıma sordum beni ailene ezdirmezsin değil mi ?
Bana şunu söyledi kaldı kii kendisi ailesini çok düşkün biri değildir ve bu cevap beni tatmin etti açıkcası. Evet ben seni herkesden çok seviyorum bu değişmez bir gerçek ne seni aileme ne de ailemi sana ezdirmem bitanem ben dengeyi sağlarım merak etme , zaten geline kimse laf etmez bizde dedi.
Önemli olan adamın dengeyi sağlaması ne hanım köylü ne anne düşkünü olmalı.

Bak ne güzel söylemişin EZİLMEMEK...Yani seninde böyle bir korkun var sen ne kadar iyi niyetle yaklaşsan bile ezilebileceğin ihtimali var...Konuyu açarken biraz gelinler hatalı gibi konuşmuşun ama yaşını başını almış insanlar olmasına rağmen büyüklüğünü bilmeyen çok kaynana var bu da bir gerçek...

Herkese tek tek yorum yapmıyorum yanlış anlaşılmasın , bana yöneltilen yorumlara cevap yazıyorum ya da aklıma gelenleri ekliyorum belirteyim bunu öncelikle kimse yanlış anlamasın.

Benim bunları savunduğumu nerden çıkardınız :)
Ben diyorum ki eşimiz ailemize laf ettiğinde kızıyoruz da neden biz laf edince kabul etsinler istiyoruz.
Kayınvalidenin balayına gelmesi elbette ki sorunda konu bu değildi ama

Yanlış anlaşıldım sanırım.
Burada bazı arkadaşlar evli olmayan anlamaz tarzında eleştirilerde bulanabiliyor , böyle söylenmeden yorum yapıldığı için teşekkür ettim ben .

yoooo yanlış anlaşılmadın sadece çok hoşuma gitti yazdıkların, bende biliyorum öyle tipleri ve eleştirilerini o yüzden kinaye yaptım.

En basiti anne demek bile mesele oluyor.
Ya desen ne olacak demesen ne olacak.
Eşin desin istiyorsun ama sen neden demiyorsun ?
Eş anne de deyince anne kuzusu oluyor burada.
Eee adam ailesine tabii saygı bekler. Anne de ister.
Erkek olsam isterdim , beklerdim de.
Annem anne diyeceksin diye diretenlerden vallahi. Onun çektiklerini kimse çekmemiştir eminim buna.
Ben eşimizin annesine , ailesine laf ettiğimizde kabullenmelerini beklememize karşıyım.

İşte burada devreye duygusallıktan öte mantık girse bu savaş olmaz.

Annenizin yerine geçtiği için ya da sizin anneniz olduğu için denilmiyor ki anne..

Nasıl eşin abisine, ablasına, amcasına, yengesine aynı sesle yankı buluyorsa dilimiz, annesine de aynı şekilde.

Eşinizin annesi olduğu için o sıfatı alıyor.

''Anne kutsal bir kelimedir, ben kullanmam, hak edene kullanırım'' diyenler bu yönüyle bakmalı.

Bak ne güzel söylemişin EZİLMEMEK...Yani seninde böyle bir korkun var sen ne kadar iyi niyetle yaklaşsan bile ezilebileceğin ihtimali var...Konuyu açarken biraz gelinler hatalı gibi konuşmuşun ama yaşını başını almış insanlar olmasına rağmen büyüklüğünü bilmeyen çok kaynana var bu da bir gerçek...

Tam olarak öyle bir korku değil sorunlu bir aile ortamında büyümenin verdiği bir düşünce olabilir o kadar.
Nabız yoklamak diyebilirim ama korku asla değil.
Ben herkes yerini bilip ona göre kontrol alanı yaratsın diyorum.
Kaynanaya düşman gelinler , erkekleri sadece dediklerini yapan eşler olmasın istiyorum.
Tabi ki kaynana da oğlunun evlendiğini kabul etmeli.
Ama bu foruma bakınca iyi kaynaana hiç yok.
Hep iyi gelin , ana kuzusu eş var :D

Yorumlar çin çok teşekkür ediyorum en azından evlenmeden anlamazsın diyen biri çıkmadı :119:
Tabi ki herşey karşılıklı ama küçük olan daha çok saygı duymalı diye düşünenlerdenim ben d

böyle bir şey söylememiz yanlış olurdu tabiki.şunuda söylemen geçemeyeceğim ewlenmeden önce aynı senin gibi düşünüyordum :) we bunun için elimden geleni yaptım olmadı en azından içim rahat.sana bir sorum war senin k.validende bebeğini oğluna benzettiğini söylediğinde oğluma benzetme oğlum çirkinmi dese neler hissedersin acaba.bebeğimi oğluna benzetemeyecek kadar ona aşık we kıskanıyor bu yüzden torununu bile sewmiyor.

Son düzenleme:
böyle bir şey söylememiz yanlış olurdu tabiki.şunuda söylemen geçemeyeceğim ewlenmeden önce aynı senin gibi düşünüyordum :) we bunun için elimden geleni yaptım olmadı en azından içim rahat.sana bir sorum war senin k.validende bebeğini oğluna benzettiğini söylediğinde oğluma benzetme oğlum çirkinmi dese neler hissedersin acaba.bebeğimi oğluna benzetemeyecek kadar ona aşık we kıskanıyor bu yüzden torununu bile sewmiyor.

hadi yaaaa :) herkese kendi oğlu güzeldir deseydiniz ya.

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda sonuçta eşimizin ailesi ve yüz yüze bakıyoruz.
Ben yanlışmı düşünüyorum bilmiyorum ama kayınvalidemden çok şey beklemiyorum aslında. zamanında onlarda gelin olmuşlar ve şimdide kaynana olmuşlar.
Yani bi çok şeyi görmüş geçirmişler doğruyu yanlışı ayırt edebilirler. Ama ne biliyim işte onun beni idare etmesi gerekirken benim onu idare ediyor olmam zoruma gidiyor bazen ağır geliyor.
Kimisi var sanki gelin değil kendilerine köle almışlar.
Maddi olarak beklenti içine girende var ha maddi olarak zor durumda olsa tamam ama maddi durumlarıda iyi olduğu halde sırf sömürmek adına yapanlar yok değil.
Ve sanki oğullar evlenince daha bi kıymeti artıyor ve oğullarında anasına düşkünlüğü.
Elbetteki çevremizde cahil insanlar yok değil.
Birazda vicdan meselesi. bugün sen yaparsan yarında sana yapılır gibi...

Yok bakın bende mesela çabuk öfkelenen bir yapıya sahibim , belki kaynanamı sevmicem olabilir.
Ama ben eşimin ailesi hakkında ona konuşursam o da benim ki hakkında konuşma hakkına sahip olacak
Herşey karşılıklı diyorum , annesine düşkün olur zaten erkek genelde .
Bu evliliği yıpratmamalı , denge kurulmalı.
Gelinler de anneyi kıskanmıyor mu sizce
Hep kıskanan erkek anneleri mi oluyor : )

Tam olarak öyle bir korku değil sorunlu bir aile ortamında büyümenin verdiği bir düşünce olabilir o kadar.
Nabız yoklamak diyebilirim ama korku asla değil.
Ben herkes yerini bilip ona göre kontrol alanı yaratsın diyorum.
Kaynanaya düşman gelinler , erkekleri sadece dediklerini yapan eşler olmasın istiyorum.
Tabi ki kaynana da oğlunun evlendiğini kabul etmeli.
Ama bu foruma bakınca iyi kaynaana hiç yok.
Hep iyi gelin , ana kuzusu eş var :D

Evet malesef öyle bazen ben konu okuyunca birde karşı tarafı dinlemeliyiz o ne düşünüyor diye geçiyor aklımdan...Aslında birbirine karşılıklı saygı duyulduktan sonra sorun yaşanmaz ama illaki bir taraf anlamıyor bunu...

güzel demişsin, erkek ailesine laf ettirmemeli, ama karısına da ettirmemeli. hoş kimse de kimseye laf etmemeli zaten de, öyle bişey varsa da erkek arada dengeyi kurabilmeli bence.

benim kendi kayınvalidem ve görümceme gelince; kayınvalidem iyi bi insandır, çok fedakardır, vericidir falan filan ama onu tanıdığımdan beri, itici konuşmaları, aşağılayıcı konuşmaları sayesinde ona açtığım sempati kredisinin çoğunu tüketti. onun için sevmiyorum diyemem ama çok içtenlikle de samimi olamıyorum istesem de içimden gelmiyo. ama yine de saygıda kusur etmemeye çalışıyorum. hatta burda ondan bahsederken hiç bi zaman okumayacağını bilsem de kaynanam bile demedim bi kere bile. kayınvalidem derim. ama zaman zaman kırıcı laflarıyla beni üzdüğünde mecburen eşimle paylaşıyorum. başka kimle paylaşabilirim ki?..
görümcemse inanılmaz saf, temiz, iyi niyetli bi insandır. çok severim kendisini. Allah muhabetimizi bozmasın. Amin.:7:

Evet malesef öyle bazen ben konu okuyunca birde karşı tarafı dinlemeliyiz o ne düşünüyor diye geçiyor aklımdan...Aslında birbirine karşılıklı saygı duyulduktan sonra sorun yaşanmaz ama illaki bir taraf anlamıyor bunu...

Mesela ben normal hayatta da böyleyim.
Annemle babam tartışmış annem anlatıyor babamı savunurum
Babaam anlatsa annemi
Abimle annem tartışmışsa annem anlatıyorsa abimi
Abim anlatıyorsa annemi.
Kim haklı sonra karar veririm.
Herzaman ilk anlatan haklı olmaz , olayları taraflı dinlemeye karşıyım.
Muhalefet bir yanım hep var.
Burda üzülüyorum bazen eş ailesine yapılan yorumlara.
Sonuçta büyüten , yetiştiren bir aile karşıda ki de.
Ben de abimi çok kıskanırım , bana çok düşkün bir abim var.
Abinin kardeşine düşkün olması kötü mü ki :)
Ama asla yengemle zıt düşmedik.
Sevgilim ailesini anlatsa bende muhakkak anlattığı kişi haklıdır , deme öyle derim vs :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bu söylediklerin toplumda insanların birbirine yapması gereken davranışlar. Ama öyle olmuyor işte. Şimdi ben açıkçası bunları niçin söylediğinide anlamadım. Hani Burdaki genel sorun kayınvalideyle problemler ya. Sende ben öyle olmayacağım herkesten farklıyım bu şekilde düşünen çok az ve o azınlık beni tebrik etsin egomu tatmin edeym mi? Ben böyle anlayabiliyorum kendime engel olmazsam..

Aldığımız adamları leylekler getirmedi evet. Ama bizi leylekler getirmedi yada gelinlerde Allahın kulu. Karşı taraf sizi leylek getirmişcesine hor görüyorsa ve sizde buna boyun eğiyorsanız. Kendinizi küçültmüş olursunuz. Bu hayatta herşey karşılıklı. Gelinler kayınvalidesinden birşey görmeden niçin onlara sinirlensinler.

Emin olun kimse kocasına ANNENE SAYGI GÖSTERME demiyordur. Yanlış bir tespit yapmışsınız.

Son olarak kendimden örnek verirsem. Kayınvalidemin sevmediğim bir hareketi olduğu zaman kendine de söylerim eşimede. Ama eşim durup dururken ona devamlı hizmet eden yardım eden anneme bir laf söylerse tabiki kızarım. Yani bu şu demek değil. Eşim benim anneme laf söyleyemez ben onun annesine söylerim.. Bu değil.. Kim kime bir hata yapmışsa o kişi kendini savunmalı. HATAYI GENELDE KAYINVALİDELER YAPTIĞI İÇİN bazı lafları duymaya mahkumlar.

Siz, olması gerekeni yazmışsınız ama gercek maalesef öyle değil.

Toplumumuzda k.validelerin büyük cogunlugu oğluna asık. Dolayısıyla gelinlerini bir türlü kabullenemiyorlar. Eğer k.valideler bir gün oğullarının eslerini kendi kızları olarak görürlerse ancak problem o zaman ortadan kalkar. Bugün, mahkemelerdeki boşanma sebeplerinin cogunlugun erkek annesinin müdahalesi sonucu gerçekleşiyor.

Yüzlerce ornek sıralanabilir. Bu durum cok acıdır ki parmakla gösterilecek kadar az değil.

Kız anneleri her daim daha ılımlı ve yapıcıdir. Erkek annelerinin elbette ki hepsi böyle değil ama iyi olanlar o kadar az ki.

Benim k.validem cok iyi bir insanmış fakat rahmetli olmuş maalesef tanımadım ama ablamın basında da böyle bir kadın var. Yaptıklarını anlamanız mümkün değil, bu arada oğluna deli gibi asık.

Sizede çok katılıyorum..

Back
X