- Konu Sahibi PaskalyaYumurta
Evlenmeden önce ben de senin gibi düşünüyordum, biz de babaannemle birlikte yaşıyoruz ve bir gün olsun annemle babaannemin birbirlerine kötü bir davranışlarını veya kırıcı bir sözlerini görmedim. Gel gelelim herkes ne yazık ki aynı düşünce yapısında yada aynı güngörmüşlük seviyesinde olamıyor. Evlenmeden önce eşinin ailesi hakkında ileri geri konuşan gelinlerden hiç haz etmezdim, hoş şimdi de burası dışında hiç kimseye ağzımı bile açmam, benim düşünceme göre bu beni alçaltır ama işte öyle şeyler görüp, duyup, yaşamak zorunda bırakılabiliyor ki insanlar... Yeri geliyor durduk yerde ailen hakkında hakaret içerebilecek sözler de işitiyorsun, hiç hak etmediğin muamelelere da maruz kalıyorsun. Hayırdır, ne oluyoruz dediğinde de "O bilmez, o öyle dedi ama öyle demek istemedi aslında" filan gibi cevaplar alıyorsun=) Yani bu işler ne yazık ki dışarıdan görüldüğü gibi değil ne yazık ki... Hiç kimse kimseyi sevmek veya saygı duymak zorunda değil ama gereken saygıyı göstermek zorunda bana kalırsa, o yüzden kimi zaman sadece bununla da idare etmeyi bilmeliyiz. Tabi umarım sen yanlış insanlarla karşılaşmazsın ve bu konudaki düşüncelerin değişmek zorunda bırakılmaz.