Bir merak bende ki...

Konu sahibesi ayrıca bir ortamda tüm saydıklarınla eraber yaşamak demek o durum hakkında detaylı bilgi sahibi olman anlamına gelmiyor üzgünüm..Ne zaman anladım bunu biliyor musun ? evlenip hayata adım attığım zaman :34:

Babaannem,dedem, annem ve kardeşlerim 8 sene birlikte oturduk,, dedemi babaannemi hep iyi sanırdım annem onlara ola ki bir şey dese anneme kinlenirdim öyle dediği için içten içe kızardım..veeee gördüklerim yaşadıklarım bilgimin harmanlanmasına vesile oldu bu sayede de 6 yıldır aslında annemin haklı olduğunu anladım:34:

Son düzenleme:
birde şöyle bir sorun görüyorum burada,asıl sorunu eşiyle ama her sorunu kaynanasına bağlıyorlar.çünki öylesi işlerine geliyor.eşimi seviyorum deyip geçiştiriyorlar sorunu ,kısa bir süre sonra tekrar konu açıyorlar,bu da şeye benziyor.kocaları aldatıyor ama suçlu sadece karşı taraf oluyor:50:

Sorun kaynana da değil Egeminde dediği gibi eşlerimiz de - eş adaylarımızda.
Herzaman haklı olduğunu iddea eden herkese karşıyım.
O insanı dinlesek o insanda da haklı bir yan bulunur.
%100 haklı kaynana olmadığı gibi %100 haklı gelinde yoktur.

evet ama %100 haksız kaynana da vardır dolayısıyla bu şekilde bir genelleme yapmamak daha doğru olur benim fikrimce.

Son düzenleyen: Moderatör:
birde şöyle bir sorun görüyorum burada,asıl sorunu eşiyle ama her sorunu kaynanasına bağlıyorlar.çünki öylesi işlerine geliyor.eşimi seviyorum deyip geçiştiriyorlar sorunu ,kısa bir süre sonra tekrar konu açıyorlar,bu da şeye benziyor.kocaları aldatıyor ama suçlu sadece karşı taraf oluyor:50:

ama kaynana evlenmeden daha laf sokuşturup durmaya başladıysa,herşeyi kendi yönetmek istiyorsa,evlilik üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorsa,ondan habersiz hiçbir yere gidilsin istemiyorsa hatta onlardan başka biryere gidilmesin istiyorsa,kontrol edip duruyorsa ozaman nolacak:1:inanmazsınız belki ama benim eşimle hiç bir sorunum yok ancak eşim kayınvalidemin görümcemin tavırlarını hem görmediği hem de ses etmediğinden tartışırız biz.yani bağlama yok aslında:1:

Herkes hakka hukaka kendi açısından bakınca karar veriyor nedense.

Evet siz de biraz önce kendi açınızdan karar vermiştiniz.
İzin verirseniz biz de yaşadığımız tecrübelerle verelim.
Çok şey yaşanıyor ve çok büyük haksızlıklara maruz kalabiliyor insan.
O yuzden %100 haksız kaynanalarda vardır diye eklemek istedim.

Aslına bakarsan damatların durumu çok daha zor bana göre. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Ben kesinlikle onların yerinde olmak istemezdim =) Çok sevdiğin eşinin ve bitanecik babanın her daim birbirlerine diş bilediğini düşünsene, ayyy korkunç bence.

Herkes hakka hukaka kendi açısından bakınca karar veriyor nedense.

Herkes tecrüneleri ölçüsünde fikir beyan ediyor hanımefendi...Evlendiğinizde merakınız gerçekten giderilmiş olacaktır..Bu kadar sabrı bu kadar insancıl düşüncelerinizi o anda besleyemediğinizin farkına varacaksınız ama umarım ki bu farkı farketmenize sebeb olacak insanlarla bir hayat idame ettirmeyesiniz.

Siz nasıl ki kendi açılarından bakan kişilerin hak hukuk dayatmasına bir mana bindiremiyorsanız bu forumda bu işi acı tecrübeleriyle deneyimlemiş olanlarında sizin fikirlerinize mana bindirmesini bekleyemezsiniz, kimse kimseyi anlayamaz bu hususta..Hepimizin bu konuda sınavı çok ayrı..herkes zikrince fikir sahibidir.

Siz benim Bekârlık halim gibisiniz.

Son düzenleme:
Konu sahibi annene hiç sordun mu psikolojisinin ne durumda olduğunu?
Hani demişsin ya ben hep onların içindeydim herşeyi gözlerimle gördüm.Kesinlikle evlenmeden , bir kaynanaya sahip olmadan bunu bilemezsin.

Ben 2 senede panik atak hastası oldum.
Her kapı zilinde telefon sesinde kalbim yerinden fırlıycak gibi atmaya başlardı.

1 senelik evliyken kaynanamlarda misafirlerin yanında eşime beni öyle bir anlattıki.Şikayet üstüne şikayet .Meğer benden haddi olmayan o kadar çok şey beklemiş ki.(bir dediğini de iki etmezdim)Ufacık bir saygısızlık bile etmediğim halde ağlaya ağlaya bağıra bağıra beni eleştirdi.Bende diğer odada ağlayarak dinliyorum.Sonunda kapıyı açtım eşime ben gidiyorum dedim çıktım evden.Eşim peşimdengeldi koşarak saatlerce ağladım sokaklarda.Şimdiki gibi düşünseydim bunları çekmezdim herhalde.Psikolojim bozuldu daha yeni düzelmeye başladım.
Beni o kadar ezdi ki hiç birisini eşime anlatmadım.Gözümü öyle korkuttuki.

Şimdi yaşananlar hiç yaşanmamış gibi hayatımıza devam ediyoruz.

Belki yanliş düşünüyorum ama ben iyi kaynana olduğuna inanmıyorum.Bazısı dışa vuruyor düşmanlığını.Bazısı içten içe.

çok güzel bir konu olmuş öncelikle teşekkür ederim kendi adıma...normalde çok fazla yorum yapmam genelde sessiz okuyucuyumdur...

ama öyle bir konu ki dayanamadım birşeyler yazmak istedim...öncelikle gelinim,görümceyim ve annem kayınvalide...

aynı zamanda babaanne ile aynı evde yaşamış biri olarak yazıcam..

önce babaanneme gidelim 1 kızı 1 oğlu(babam) ve birde evlat edindiği bir oğlu var...

çok erken kaybetmiş dedemi,evin sorumluluğu ve 3 çocukla kalmış.çocuklar büyümüş ve önce amcam evlenmiş askere gitmeden...o gece evde ne olduysa yengem annesinin evine gecelikle gitmiş...amcam askerden dönünce istanbula yerleşmiş babaannem yerini öğrenmiş.bir daha asla amcamın eşiyle sorunu olmadı.sonra halam evlenmiş kayınvalide kayınpeder varla yok arası...eniştemde dünyanın en iyi insanlarından biri ve halam dominant karekter olduğu için problem yok.ve evet evin en küçüğü babam anneme aşık olmuş annemle evlenmiş.ama bir sorun var babaannemde babama aşık..gerisini siz tahmin edin...dengeyi kuramayan bir koca!!! oğlunun yaptığı hatayı bile karısına mal eden bir kayınvalide...annem çok mu mükemmel hayır onunda hataları var..ama en büyük hata babamda sonrada babaannemde..annem sanki ağaç kovuğundan çıkmış...ki anneannem ve dedem maddi manevi inanılmaz destekler birde babama...ama babam annesine dur diyemiyor çünkü annesi...bu durumda anlayışlı olmak zorunda olan hep annem oldu...

çok uzatmadan direk 9 yaşımdayken şahit olduğum olayı anlatıp takdiri sizlere bırakıyorum...babam anneme mutfakta el şakası yaptı annemde nazlanacak!!! ama ne mümkün babaannem mutfağın önünden geçiyormuş ve olayı görmüş...aman allahım sanki bizim yanımızda sevişmişler gibi söylemediğini bırakmadı...annemde moral sıfır babam sen işine baksana dedi babaanneme diye suçlu oldu ve hepimizin huzuru kaçtı...aradan zaman geçti yaz tatili halama gittik babaannemle birlikte...halam ve eniştem hayatlarına normal devam ediyorlar...ve eniştem halama el şakası yaptı :)) babaannemin yanında!!! ama bizim evimizde bağırıp olay yaratan kadın gitti yerinde oturup mutlu mutlu damadının sırtını sıvazladı...

uzun olduysa çok özür dilerim ama benim o gün öğrendiğim şey insanlar saygıyıda saygısızlığıda kendileri hak ederler!!! ve tek taraflı geçim mümkün değil olmaz!! 8 yıllık evliyim,eşimle kişisel bir sorunumuz yok!! ama annesi beni bir türlü kabullenemedi...çünkü oğluna aşık ve ben ne kadar uğraştıysamda olmadı...sonuç mu görüşmüyorum ama yine oğlunun hayatını zindan etmek için elinden geleni yapıyor...oğlu çoğu zaman bana yansıtmıyor bile başkalarından duyuyorum ve yorum dahi yapmıyorum...ama arada eşiminde sinirleri yıpranıyor yansıtıyor bana ..ve biz bir hiç uğruna birbirimizi üzüyoruz..

Konu sahibi annene hiç sordun mu psikolojisinin ne durumda olduğunu?
Hani demişsin ya ben hep onların içindeydim herşeyi gözlerimle gördüm.Kesinlikle evlenmeden , bir kaynanaya sahip olmadan bunu bilemezsin.

Ben 2 senede panik atak hastası oldum.
Her kapı zilinde telefon sesinde kalbim yerinden fırlıycak gibi atmaya başlardı.

1 senelik evliyken kaynanamlarda misafirlerin yanında eşime beni öyle bir anlattıki.Şikayet üstüne şikayet .Meğer benden haddi olmayan o kadar çok şey beklemiş ki.(bir dediğini de iki etmezdim)Ufacık bir saygısızlık bile etmediğim halde ağlaya ağlaya bağıra bağıra beni eleştirdi.Bende diğer odada ağlayarak dinliyorum.Sonunda kapıyı açtım eşime ben gidiyorum dedim çıktım evden.Eşim peşimdengeldi koşarak saatlerce ağladım sokaklarda.Şimdiki gibi düşünseydim bunları çekmezdim herhalde.Psikolojim bozuldu daha yeni düzelmeye başladım.
Beni o kadar ezdi ki hiç birisini eşime anlatmadım.Gözümü öyle korkuttuki.

Şimdi yaşananlar hiç yaşanmamış gibi hayatımıza devam ediyoruz.

Belki yanliş düşünüyorum ama ben iyi kaynana olduğuna inanmıyorum.Bazısı dışa vuruyor düşmanlığını.Bazısı içten içe.

peki gelinler çok mu iyi,daha evlenmeden diş bileyen,gelip gider diye daha evlenmeden soğuk duran nice gelinler var.hatta bitanesi benim evime sadece annem ve arkadaşlarım gelip kalabilir diyen gelinler okuduk.sanki kaynana kocasının annesi değil:34:

peki gelinler çok mu iyi,daha evlenmeden diş bileyen,gelip gider diye daha evlenmeden soğuk duran nice gelinler var.hatta bitanesi benim evime sadece annem ve arkadaşlarım gelip kalabilir diyen gelinler okuduk.sanki kaynana kocasının annesi değil:34:

Muhakkak kötü gelinler devardır
Ama kaynanalar daha akıllı oluyor ve işlerini kendi isteklerine göre yürütüyolar.Daha kurnaz oluyolar.AMA gelinlerin çoğu kaynanasına bakıyo eğer iyiyse gelin de iyi olmaya çalışıyor.Çoğu zaman kötü gelini de kaynana fişekliyor.:)

Muhakkak kötü gelinler devardır
Ama kaynanalar daha akıllı oluyor ve işlerini kendi isteklerine göre yürütüyolar.Daha kurnaz oluyolar.AMA gelinlerin çoğu kaynanasına bakıyo eğer iyiyse gelin de iyi olmaya çalışıyor.Çoğu zaman kötü gelini de kaynana fişekliyor.:)

bana göre şu anda kaynanalar değüil gelinler çok akıllı,üstelik eğitimliler.şimdiki gelinler kaynanayı suya götürür.susuz getirir:50:

bana göre şu anda kaynanalar değüil gelinler çok akıllı,üstelik eğitimliler.şimdiki gelinler kaynanayı suya götürür.susuz getirir:50:

Valla bence de. Gelinler daha çok okumuş oluyorlar daha çok geliştirmiş oluyorlar kendilerini. Kaynananın ezdiği gelinler çok nadir artık daha çok gelinler eziyor ya da bana öyle denk geliyor :)))

Back
X