• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir mucize istemiştim.

Evlimisiniz ve afedersiniz hic bebek kaybettinizmi ?
Bende hicbir kipirti yoktu nefret ederdim... ta ki tesadufen hamile kalip onu kaybedene kadar. Allah kimseye yasatmasin.
Selam canım evet evliyim,8 haftalıkken kalbi durdu,ama zaten kabullenememiştim bu durumu.
Rahime düşünce mutlu olacaksın diyenler olmuştu ama ben de hiç öyle birşey olmadı,aksine depresyona girdim,ben istemiyorum neden yaptım diye bin pişman oldum.
İsteyen herkesin olur umarım ama ben galiba umutsuz vakayım..

Ben direk tüp bebeği denerdim şu durumda. Lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Sorununuz biraz da psikolojik olabilir. Gerçekten kafaya xok takınca olmuyor. Biraz farklı şeylerle uğraşın lütfen kafanızı dağıtın eminim ki olacaktır.

Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor, neler neler var oturup halinize şükredin ki umut var. Sorununuz ne bilmiyorum açıklarsanız aşılama mı tüp bebek mi tavsiye edilir eşime sordurturum.

Bak canım ben 35 yaşımda ancak hamile kalabildim üstelik doğal yollardan ve hamile olduğuma hiç ihtimal vermediğim için aklıma gelip de test yapmadım. Bu arada bebeğimin düşmesine sebebiyet verecek zibilyon tane şey yaptım bilmeden. Tehlikeli ilaçlar kullandım, motorla tangır tungur zıplaya zıplaya 1 saatlik yol gittim ıslak şekilde aynı yolu geri geldim, kistim varmış o patlamış ama bebeğime bir şey olmamış şükür. Hamileliğimi öğrendikten sonra da başıma gelmedik iş kalmadı. Araba çarptı, kedi ısırdı kuduz aşısı oldum, düştüm, kanamalar geçirdim yine de bebeğime birşey olmadı şükürler olsun.. Hamilelik sürecimde ve doğum yaptığım gün bile öyle kötü şeyler yaşadım ki.. Ama yine de oğlum tutundu inat etti ve doğdu..

Yani demem o ki benim yaşadıklarımın belki de tek bir tanesi bile başka insanların bebeklerini kaybetmelerine sebep oluyorken benim bebeğim dünyaya geldi çünkü zamanı gelmişti ve Allah istemişti.

Sen ne yaparsan yap zamanı gelince senin de bebeğin olacak inşallah. Bu süreçte tabi ki elinden geleni yap ama kafanı da rahat tut. Beklenti içinde olmamaya çalış. Ben ne zaman ki istemekten vazgeçtim, tevekkül ettim o zaman Allah verdi hem de tüm engellere rağmen.

Tüp bebeği de yaptır bence ama önce zihnini boşalt rahatla ondan sonra :KK66:

Ha ayrıca bunun günahla falan bir alakası yok, olsaydı bebeğini öldüren pisliklere Allah defalarca çocuk vermezdi. Böyle şeylerle kendini doldurma.

22 yasıma kadar hiç cocuk istememiş biri olarak beni cevresel baskilar yildiriyor... esimin cocuk istedigi insanlarin baskilari benim icinde su doktora git bak olucak demeleeri... dinliyorum hepsini deniyorum kirmamak adina belki olur belki bu insan vesile olur adina. Birinin bebegini severken acaba bu benim cocugum olmadigini biliyrmudur acaba kiskandigimi dusunurmu diye seviyor geri birakiyorum hemen. Aslinda hic oyle huylarimda yoktur. En son gecen sene biraktim kafama takmayi inanin bana. Bunu da sadece bir anlik gafletle yazdim. Ertesi gun ayni seyleeri dusunmuyordum. Ayrica alintiladiginiz seyi dusunmuyorum. O bize dayatilan sistem diye yazdim. Yani heerkes der ya bu duyguyu herkes yasamali cocuk istemiyorum diyene kotu gozle bakarlar. Ben seneler once cok soyledim istemiyorum bakamam diye insanlarin tepkisi cok agir. Evet benim kararim belki cocuk yapmak veya yapmamak. Ama beni uzen sey. Ya oluruna birakirsam seneler gecmis olursa ??? Ya sansim azalmis olursa ? Ya kafamdan attigim halde allah kismet etmez verirse. Ve benim ilk tup bebegim tutarsa ? Zaman kaybi olarak goruyorum cunku doktor dogal yolla hamile kaalamayacagimi soyledi. Inandimmi ? Hayir biliyorum biyerde beni bekliyor. Zamanini bekliyor . Bende universite ojumaya karar verdim hatta bugun tercihlerimi yaptim spora basladim. Cocuk olsun diye degil. Cocugum dunyaya geldiginde basarili bir anne olmak istiyorum. Cevreme donup simdi cocuk yapabilirim cunku herseyim elimde işimi elime aldim butun imkanlari denicem gerekirse diyebilmek istiyorum. Cevre baskisi ve surekli insanlarin en ufak basim dondugunde aaa hamile galiba diye fisildasmalarindn cok rahatsiz oluyorum...
Yakinimda bir adet insan sandigim ama olmadigindan emin oldugum ikiyuzlu biri var...

Ay hadi hamile kalda cocuk sevelim diye konuşup aslinda hamile kalsam kiskanclik krizlerine girecek biri var... hep ilk gecemde hamile kalicam 5 tane doguracam aileye ilk erkek torunu ben vericem diyen biri var... ben rahatim ben relaxim... ama allahin adaleti saşmaz diyorum da hadi olurda hamile kalirsa hadi bende biranlik ofkeyle isyan edersem diye cok korkuyorum... ben o insanin asla ve asla seviyesine dusemem ama bazen oyle anlar geliyoki keske olsa da sustursam şunu diyorum :KK43: ya cok gunah iste bunlar... cok uzun yazdm gercekten ksuura bakmayin bu aralar cok gundemde bu konular ve ben cok bunaldimm kendime gelmek ve kendimi gelistirmek icin elimden geleni yapip insanlara dogurdugum cocuk sayisiyla degilde basarilarimla ovunmeyi gostermek istiyorum. Yaziniz cok guzeldi cok guzel moraller verdiniz sagolun :)

Cevrendeki o kotu insanlardan uzaklas
Fiziksel olarak uzaklasamiyosan zihinsel olarak uzaklas
Bazilarini hayatimizdan çıkaramiyoruz ama aklimiza girmelerine hayatimiza dahil olmalarına musade etmemeliyiz
Sen izin verdigin sürece seni uzer bunlar
Senin yumusak karnini bulmuslar oradan vuruyorlar

Ben 5 tane dogurucam diyen seni neden uzsun
Bence kendi uzulsun 5 cocuk bakmak onun hayatina mal olur :)
Icten ice senin durumuna sevinenle muhabbetin olmasin mesela
Surekli hamile misin sorusuna kem kum ederek ya da uzulerek cevap verdigini fark ettiklerinde buradan vururlar
Kesin bi şekilde Hayır. olunca soylerim diyebilirsin mesela

Tercihlerin hayirli olsun
basarilar dilerim :)

Selam canım evet evliyim,8 haftalıkken kalbi durdu,ama zaten kabullenememiştim bu durumu.
Rahime düşünce mutlu olacaksın diyenler olmuştu ama ben de hiç öyle birşey olmadı,aksine depresyona girdim,ben istemiyorum neden yaptım diye bin pişman oldum.
İsteyen herkesin olur umarım ama ben galiba umutsuz vakayım..

Anaç degilsiniz o zaman :)))) sizi cok iyi anliyorim ayni eski ben :)

Eşim tüp bebek merkezinde çalışıyor, neler neler var oturup halinize şükredin ki umut var. Sorununuz ne bilmiyorum açıklarsanız aşılama mı tüp bebek mi tavsiye edilir eşime sordurturum.

Endometriozis oldugunu soyledi doktorum. Normal yolla zaten olmazdi dedi... tup bebekte demedi.

Bak canım ben 35 yaşımda ancak hamile kalabildim üstelik doğal yollardan ve hamile olduğuma hiç ihtimal vermediğim için aklıma gelip de test yapmadım. Bu arada bebeğimin düşmesine sebebiyet verecek zibilyon tane şey yaptım bilmeden. Tehlikeli ilaçlar kullandım, motorla tangır tungur zıplaya zıplaya 1 saatlik yol gittim ıslak şekilde aynı yolu geri geldim, kistim varmış o patlamış ama bebeğime bir şey olmamış şükür. Hamileliğimi öğrendikten sonra da başıma gelmedik iş kalmadı. Araba çarptı, kedi ısırdı kuduz aşısı oldum, düştüm, kanamalar geçirdim yine de bebeğime birşey olmadı şükürler olsun.. Hamilelik sürecimde ve doğum yaptığım gün bile öyle kötü şeyler yaşadım ki.. Ama yine de oğlum tutundu inat etti ve doğdu..

Yani demem o ki benim yaşadıklarımın belki de tek bir tanesi bile başka insanların bebeklerini kaybetmelerine sebep oluyorken benim bebeğim dünyaya geldi çünkü zamanı gelmişti ve Allah istemişti.

Sen ne yaparsan yap zamanı gelince senin de bebeğin olacak inşallah. Bu süreçte tabi ki elinden geleni yap ama kafanı da rahat tut. Beklenti içinde olmamaya çalış. Ben ne zaman ki istemekten vazgeçtim, tevekkül ettim o zaman Allah verdi hem de tüm engellere rağmen.

Tüp bebeği de yaptır bence ama önce zihnini boşalt rahatla ondan sonra :KK66:

Tesekkur ederim cok sagolun. Aslinda genelde tedavilere hep kafa boş başliyorum asilamaya da oyle olmuştu. Kendimi negatife de hazirladim aglamicam dedim rahatim dedim zaten tutmicak bu sadece bir prosedur dedim. Ama oyle olmadi yumurtalar bekledigimizden daha iyi gelisti asilamayi erkene aldik doktor cogul gebelik olabilir dedi. Catlatma ignesi olacagim gun heycan basladi... aslinda takmadim kafama yatmadim da gezdim heppp bayramdi zaten ilaclardan agri olmasa unutmustum asilamayi bikac gun iş yapmadim sonra kalktim yaptim dikkatli sonra olduysa olmustur evim kirlimi kalsin dedim evi bastan asagi temizledim zaten ne olduysa o gun oldu birden belim agrimaya basladi. Sonra adet oldum. Cunku ben tedavilerden umudumu keseli cok oldu. Tup bebektende cok korkyorum. Cunku biliyorum ki eger zamani geldiyse o ay 1 iliski olsun yinede tutuyor...

Cevrendeki o kotu insanlardan uzaklas
Fiziksel olarak uzaklasamiyosan zihinsel olarak uzaklas
Bazilarini hayatimizdan çıkaramiyoruz ama aklimiza girmelerine hayatimiza dahil olmalarına musade etmemeliyiz
Sen izin verdigin sürece seni uzer bunlar
Senin yumusak karnini bulmuslar oradan vuruyorlar

Ben 5 tane dogurucam diyen seni neden uzsun
Bence kendi uzulsun 5 cocuk bakmak onun hayatina mal olur :)
Icten ice senin durumuna sevinenle muhabbetin olmasin mesela
Surekli hamile misin sorusuna kem kum ederek ya da uzulerek cevap verdigini fark ettiklerinde buradan vururlar
Kesin bi şekilde Hayır. olunca soylerim diyebilirsin mesela

Tercihlerin hayirli olsun
basarilar dilerim :)

Sagolun tesekkur ederim :) o insanlardan uzaklasmak zor. Aslinda cogu benim iyiligimi dusunuyor bana da zaman zaman iyi geliyorlar. Onceden kimse bilmiyordu kimseyle konusamayip icime atip agliyordum simdi konusuyorum. Sadece o 5 cocuk yapicam diyen sahistan sakliyorum bu durumu o da biliyor olsa gerek ki her defasinda bu sekilde konusuyor. Allahin takdiri benim haddim degil sira belirlemek ya da ben diyemem bu kotuluk yapti cocugu olmasin diye asla da istemem. Ama bende insanim iste duygularim nefsim var yenilirde isyan ederim. Bu kiz o kadar buyuk konustu niyeti kotu yere beni ezmeye clisti bide ustune hamile kaldi derim gunaha girerim. Allah korusun insallah hic oyle hataalra dusmem. Yorumunuz icin gercekten tesekkurler :)

Bu kadar umutsuzluğa düşmeyin. 7 yıl olmadı bebeğim sonra aşılma yöntemiyle bir oğlum oldu şuan 18 yaşında. Yaşınuz kaç bilmiyorum ama tüp bebeğin aşılmaya göre tutma olasılığı fazla. İnşallah sağlıkla huzurla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

İnşallah benim duygularım da değişir sizin gibi :KK23:
Siz peki öncesinde çocuk seviyor muydunuz ?Ben hiç sabır gösteremiyorum çocuklara,pek sevdiğim de söylenmez,sizinde mi öyleydi ?

10 yasindayken falan komsunun cocuklarina bakip hep cocuk glisimi okumak istedim. Lisede fiktim degisti ve lise 1 de cocuklari sevmemeye basladim ne kucagima alirdim ne severdim tahamulum 0 dan bile daha azdi... bazen zorla kucagima verirlerdi ben geri verirdim tiksinerek bakardim buna kuzenlerim dahil. Hic boyle yalayip yuttugum bi cocuk olmadi. Hist pist gulucuk bitti. Ama icimden hep ben evlenim cocuk yapmam geciyordu. Esime cok aşiktim oda ayni sekilde o geceyi hic unutmam hala aklimdadir. Hamile kalmişim o kadar eminimki olmadigina anlatamam.. adetim gecikiyor test yapiyoru negatif falan. Kan da baktirmak aklima hic gelmedi testler guvenilir saniyrdum. Tam 19 gun gecmisti adetim. 19 gun hergun test yapan siligin s sini gormeyen ben o aksam kipppkirmizi iki cizgi gordum. Tek hatirladigim tuvalette yere kapaklandigim ve cok korktugum oldu. Kalbim o kadar hizli atiyordu ki bunun bir tarifi yok... hastaneye gittik doktor 6 haftalik dedi.. ultrasonda kesesini bile gorduk ama allah biliyo ya hic istemiyorum. O gece evde yatagimda yatiyorum kasiklarimda bir agri o agriyi tarif edemem ama rahim buyuyormuş ilk orda hissettim gercekten hamile oldugumu o elma cekirdegi kadar olan şey bnim canimi nasil acitiyordu nasil guclu birseydi o oyle... istemsizce gulumsedigimi hatirliyorum... o gune kadar agirmi kaldirmadim kuzenimle dovuşmu yapmadim agri kesicilermi icmedm nasil tutunmuştu anlatamam. Sonrasi kaybettik.. kendimi hep sucluyorum ben istemedim onu hazir degildim olmazdi cok korkmuştum. Size bunlari yazarken bile kotu oluyorum... dogsaydi simdi yanimizda olsaydi.... cok guzel olurdu ama olmadi. Ondan sonra kuzenim dogum yapti. Onun cocugu benim cocugm oldu. Boyle bir aşk yok yaptigi hicbirsey gozume batmiyor altini kusmugunu temizlerken bile nasil mutlu oluyo insan. Şimdi 2.5 yasinda hala ayni ona karsi hissetikleri gala cok seviyorum ve cevremdekiler de buna saskinlikla bakiyor...
Demkki bendede bastirdigim duygularim varmis diyorum aslinda anaclik hepimizin ruhunda var :)

Back
X