bir paçavra gibi işten atıldım :'(

Bahane işte. Canları çıkarmak istemiş o kadar. Ben de daha geçen ay işten ayrıldım, patron kendi suçunu benim üstüme yıkmaya kalkınca anladım neler olabileceğini ve istifa ettim. İnşallah bu olay daha iyi bir iş bulman için vesile olur.

Ayy cnm iş hayatında bunlar cook olur merak etme burdan çıkar daha iyi bir işe gırersın de o pis
iş arkadasların fitlemiş patrona belli ki..Gece nöbetınde Antalya'ya gıtme konusu nedır yanı sevgılınle
bulusmaya ıs nöbetınde mı gıtcektın ..Adam buna bozulmus herhalde ve bunu da arkadas sandıkların
yapmıs maalesef hayat bu ..HİÇKİMSEYE GÜVENME KENDINDEN BAŞKA..Ve yakın bır arkadasına sor
bakalım ne alaka bu durum dıye ne dıyecekler ısyerındekıler?
Bu arada senınkı yıne ıyıymıs ,benım iş arkadaslarımın bırını telefon ederek (düşünsene personel
muduru eve gıderken kıza ev telefonun kactı dedı ve gıttıgı zaman da aramıs ve artık bızımle calısma
yarın gelmene gerek yok demişşşş...) Yaa ne kovulmalar var bu yıne ıyıymıs ama acıklaması gerekırdi!

bana da bir iş yerinde mesleğim dışında alakasız işler yüklemişlerdi, örneğin hiçbir bilgim yokken muhasebe kaydı vs gibi bilgi gerektiren ama bilgimin olmadığı işler istediler, haliyle olmayınca çıkarmışlardı.. Hayat bu işte gelene gül gidene ağlama.. Yaşın genç bir sürü iş bulursun.

özel sektör neler olmaz ki canım sikma canını benim bi arkadaşım evlendiği için cikarilmisti yarın hamile kalır çocuk şu bu demişler bulursun kafana göre bi iş inşallah

yok patronun bende gözü olamaz oda bir bayandı..evet ötede ödeşiceğiz belkide..ben gidicek olsam tatil günlerimde giderdim gececi olduğum bir gün ıspartadan antalyaya gitmk çok dikkat çekerdi milet ayağa kalkardı böyle birşey düşünmem bile mümkün olamazken müdür bunun nesine inandı hayret ettim

Biri öyle birşey uydurmuş olabilir mi ?
Antalya daki sevgilisini görmeye gitcekti ondan mı geç kalmıştır dediler acaba ?
Her duyan da inandı diyelim doğru bile olsa bu seni uğurlamamalarını gerektirmezdi ki :44:

Yoksa yarım saat geç kalmayla veya bi sevgilinin olması sebebiyle kimse kimseyi çıkarmaz
Ve yahutta sen eski personelsindir fazla maaş alıyorsundur, yeni birini alıp daha ucuza çalıştırmak için yapmışlardır

Böyle küçük hesaplar peşinde koşan kendini büyük sanan çok insancıklar var..

boşver üzülme böyle şeyler yaşayarak insanları tanıyoruz işte. demekki orda çekemeyen arkdasların birşeyler dedi müdüre geç kalmanıda bahane edip çıkardı. Allah baska bir kapı açar merak etme üzülmede değmez

Şekerim üzülme..yaş 22 daha yolun başındasın:) de ki sen çokmu yaşlısın ama bende 31 e bayağı var arada. İş hayatı maalesef böyle böyle tecrübe kazanılıyor. Ben de böyle durumlara çok maruz kalmıştım senin yaşlarda hep haksızlığa uğruyodum çünkü çok saftım herkesi kendim gibi iyi niyetli sanıyordum. Ben de senin tabirinle paçavra gibi işten atıldım hemde aynı yerde çalıştığım patronun akrabası hanıma yalakalık yapmadım diye çok üzülmüştüm hasta oldum hatta o derece..ama şimdi de iyiki öyle olmuş diyorm önüm o kadar açıldımki hep daha daha iyi yerlerde çalıştım kendimi geliştirdim ve insanları iyi tanıyorum. Gözüne bakınca anlıyorsun artık nasıl bir insan olduğunu iş arkadaşlarının. Şimdi çok şükür Allaha iyi işim var ..iyiki kalmadım orda çünkü oraya güvenip kendimi geliştirmez yerimde sayar dururdum.. sende bu durumu Lehine çevir canım takma kafana..

haklısınız allah bir kapıyı kapatır diğerini açar.ama bulunduğum yer küçük olunca iş imkanları o kadar nadirki.ama yinede inanıyorum inşallah başka bir iş bulurum.
evet kendini büyük sanan çok insan var artık ben buna bütün kalbimle inanıyorum.ve açıkçası onları allaha havale ediyorum.çünkü bu iftiradan başka birşey olamaz şuan benim gördüğüm kadarıyla

seni cok iyi anliyorum....neticede ozel sektor hepimiz patronumuzun odedigi para kadariz....
3 kurus para icin ozel hayatimizi bile didiklerler...
kabahatin buyugu devletimizde ..dogru duzgun is ve sosyal haklarimiz bile yok...cani sikilan kapi disari ediyor...kendimizi savunamiyoruz bile...
gunlerdir mesai yapiyorum bedava...bir tsk.bile etmez....canim bu boyle gelmis boyle gider...okudum univ hemde en zorundan ama dayimiz yokkki ...allah hepimizin yardimcisi olsun....
arkadasim uzulme bosver....allahindan bulsun .

evet.bende bedava mesai yaptım günlerdir.gerek oldu hayatımda özel şeylerden işim için taviz verdim.ama dediğin gibi bir teşekkür bile değerimiz olmadı.canı sıkılan kapı dışarı ediyor haklısın.yok yok ben bu insanları gerçekten anlamıyorum.allahından bulsunlar.çok içimden dua ettim bana hissettirdiklerini hissetsin diye

Tipik bir ahir zaman hikayesi.
Geçmiş olsun. Kafana takma gibi duyarsız cümleler kuramayacağım çünkü arkadaş olacak kimseler seni satmışlar. Bu olay haklı olarak insanlara güvenini kaybetmene yol açacak. İnsanlar da zaten güvenilmezler. 22 yaş, insanın kendini büyük sandığı ama hala daha bayağı toy olduğu bir yaş. Birkaç sene sonra olaylara, insanlara bakışın değişecek. Eğer iyiniyetli, saf tipte bir insansan ben de diğer arkadaşlar gibi kimseye özelini anlatmamanı tavsiye ederim. Çünkü karşındakiler masumiyetlerini en geç 3 yaşında kaybetmiş şeytanımsılar olacaklar. Ve onlar her durumun içinden sıyrılmasını bilirler, asla rezil olmaz, asla utanmazlar. İnsanlıklarını mı kaybetmişler, umurlarında olmaz. Sen iyiniyetliysen eğer onlar gibi de olma ama kendini de koru.

Dünya maneviyattan giderek ve son defa uzaklaştıkça, kul kula (haşa) kulluk ettikçe olan şeyler bunlar. İşe 5 dakika geç kalabilmek normalde tabi bir hak olabilmeli ancak kölelik düzeninde böyle bir şey kabul edilemez. Neyse Allah başka bir kapıyı mutlaka açar merak etme. Sen haksızlığa sinirleniyorsun anlıyorum. ayrıca, ALO 170 hattını ara, 5 ay çalıştığını ancak sigortanın 1 ay yatırıldığını ihbar et.

ne ne ne :S suç mu bu sigortamın eksik yatması

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste derler. Allah'a havale et, iş hayatı acımasız ne yazık ki.
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Canını sıkma , üzülme de sakın. İNş. daha iyileri olur.

Hem de suçun tillahı canim maliye cok afedersin popolarindan kan alir. 5 ay calistigina dair muhakkak kayitlar vardir hic yoksa guvenlik kamerasinda gorunur ama bunu yapacagini isyerinden kimseye soyleme patrona yetistirirlerse belki yalanci sahit falan bulur neme lazim.

çok saçma,,, hakkını öğrenmelisin bence,, sigortan vs var değilmi kesinlikle onu öğren öncelikle,, eger varsa yani yatırılmışsa 1.5 aylık sürede senin orada çalıştıgının kanıtı. yoksa da orada çalıştıgına dair bi belge fiş, müşteriden senin imzaladıgın bi fiş vs ne varsa artık onu koru ,, en kısa zamanda da bi avukata git işe iade davası için konuş. zaten 15 gün önceden bildirmeden işte çıkarma kanuna aykırı,, bunu bu kadar rahat yaptılarsa büyük ihtimalle sigortan yok.

dün iş yerinden bi ablamla konuştum.oda böyle dedi.onunda bir tanıdığı varmış.her çıktığı iş yerine sigortamı eksik yatırıyor diye dava açar 3 5 milyar civarı para alırdı dedi.ben o kayıtlara nasıl ulaşabilirimki peki

sigorta kağıdımız en son geldiğinde 24 günlük görünüyordu ama şuan ne kadarlık bilemiyorum

Tabi ki suç. İşveren sen işe girdiğin gün değil, girmeden 1 gün önce senin işe girişini bildirmeli yani seni sigortalı yapmalı.
Yapmadığı takdirde işverenine idari para cezası uygulanır.
İhbar et, sen hiçbir şey kaybetmezsin. O düşünsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…