- Konu Sahibi Yokuspokus
-
ben de senin gibiyim sanırım.
elimden çıkan iş mükemmel olsun istiyorum.
a, b, c kişilerine göre zaten mükemmel olsa da beni tatmin etmiyor.
bu yüzden doktora tezimi tamamlayamıyorum
başkası olsa çoktan vermişti.
benim içime sinmedi bir türlü.
2 tez bile çıkacak şekilde ilerliyordu. ama olmadı bir türlü.
çocuklarla artık hiç dönüp bakmıyorum yüzüne.
peki sonuç? tamamlanmadı.
şimdiki aklım olsa hocamın yönlendirmesini dinler, içime sinmese de bitirir bu kadar ince eleyip sık dokumazdım.
evet sanat aynı şey değil farkındayım ama ilerlemek için risk alıp, biraz kendini dinlememek, biraz tabi olmak gerekiyor.
bu eser seninle anılacak ama seninle anılan tek eser olmayacak. ve bence bir yerden başlayınca biraz daha netleşeceksin.
İnanmam ki :)
Hepsi sahaneydi , o resimleri yapan kadin kotu resim yapamaz
Param olsa alir evimin her kosesine koyarim o kadar guzeller
İc sesine hakim ol , kendi kendini kiskirtma rica ediyorum
kendinize özel bir sergi acsaniz icinize sinmeyeni sergilemeyin derdim. ama bu kurs zaten. mukemmel olmasını kimse beklemiyor. onemli olan yil boyunca yaptiginizi sergilemek.
Iste bilemezsin ne kadar yeterlisin.Hocam beni gaza getirmek için öyle diyor biraz da. :/
Bu resim işi beni yedi, yedi bitirdi. Özgüvensizim evet, olmuyor ya; yeterli görünmüyor gözüme.
Anladigim kadariyla resimlerinizi kafanizdaki sablona uymadiklari icin begenmiyorsunuz. Bu sefer de sablon olmasin. Siz yaratici bir insansiniz. Kafanizdaki sablonu biraz esnetseniz bence yaraticiliginiza firsat vermis olursunuz. Resim sanatina uzagim ama muzikte eserleri yaratirken duyduklarini okumustum, ornegin Motzart. Yetenek ve yaraticilik sablonlarin disinda bence.Ya başta hevesle, beğenerek başlıyorum; kafamda oluşuyor zaten ne çıkacağı. Sonra git gide bka sarıyor, tuhaf görünmeye başlıyor gözüme, istediğimi çıkaramıyorum, planladığımın dışına çıkmaya başlıyor ve en sonunda zoraki bitirip kaldırıp atıyorum. Bu %99.9 böyle oluyor. Bir köşede yığıldılar ve üzerine örtüyü geçirip yoklarmış gibi davranıyorum. Çok hastalıklı bir şey ya :/
Başka konularda attıklarım vardı, göstermeyeyim ya hiç içime sinmediler. (Ya da birazdan iyi mi kötü mü bi bakın diye gösteririm belli olmuyor bana :/) Ben berbat hissediyorum baktıkça. Evet, resim konusunda milyonlarca plan yapıp, sona yaklaştıkça kaçan o üye benim. :)
Ben de öyle yapacağım gibi. Ama whtspptan mesaj gelmeye devam ediyor.
Kendine ne kadar haksızlık ediyorsun farkında değilsin bile, bu kocaman bir HAKSIZLIK.Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar; resimlerimin bir kısmını rastgele yüklüyorum (Zaten hepsi birbirinin aynı sayılır), bunlardan birkaçını verip geçeceğim. Yetersizler derken ciddiydim; hepsi eksik, hepsinde sonlara doğru sıkılganlık belli, istediğim gibi değil benim için; bazılarının hataları ise bariz bağırıyor.
Ama bu huyumu kırmam gerektiğine karar verdim yoksa ilerleyemeyeceğim ve aynı yerde saydıkça canımı sıkıp hiçbir şey yapmadan geberip gideceğim, yorumlarınızın etkisini göz ardı edemem; sergiye katılacağım bunlardan artık hangisini isterse hoca.
Teşekkür ederim vakit ayıran herkese.
Resimlerinizdeki kadinlar gorunus olarak sizi andiriyor mu? Frida Kahlo vari bir yaklasim mi acaba diye dusundum. 'En cok kendimi cizdim cunku en iyi kendimi taniyorum' demisti. Hep cok mantikli bulmusumdur :) Ben isin icinde olmayan ama kendimce belli basli ressamlarin eserlerini cok seven bir insan olarak kendinize resimlerinizin basarisi konusunda cok yuklenmemenizi tavsiye ederim. Gayet guzel eserleriniz var. Bir yerden baslayin, bu sizin ozguveninizi de yerine getirir. Yoksa ayni yerde donup durursunuz ve elinizde hicbir basariniz olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?