- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Salıncakta sallanan kıza bayıldım. Resimler harika. Bir konu mu işlendi? Neden resimlerde kadın, nehir, balık vb görüyorum?
Ya delimisin farkli zevkleri olan insanlar mutlaka vardır.
Sanat bu zaten .
Bi standardı yokki .
Emek vermissiniz tabiiki katılin .Durun resminizin başında gerilin ben yaptım diye
Ayyy bizde gecen sene gümüs takı sergisi yaptık .İşi biliyoruz hatalarıda gorüyoruz ama hepsi muhteşemdi .Her gelen ağzı açık döndü döndü baktı .
Birde çalacaklar diye tetikteyiz .
Sonuçta sergi kişisel serginiz değil, kursun sergisi. Önemli olan ders için neler yaptığınızı toplu olarak paylaşmak. Sınıftaki herkesin benzer şekilde tatmin olmayıp resim göndermediğini düşünün. Hocanız için ne kadar üzücü olurdu. Bütün sene sınıf boş boş oturmuş gibi. Ben de resim yaptığım için tatmin olmama konusunu anlıyorum ama o his geçmeyecek. Zaten geçerse resim yapmayı da bırakırsınız muhtemelen, daha iyisini yapmaya çalışmanın bir anlamı kalmaz çünkü.
Resim sanatından anlayabilecek bir gözüm yok acıkcası ama paylasmaktan cekinmeyin. Ancak bu sekilde kendimizi daha fazla geliştirebiliriz.En fazla ne olabilir ki öle düşünün...Diğer resimler, biraz daha özel alanım oluyor; hatasıyla, sıkılganlığıyla, her şeyiyle ortada. Karakterime kadar çıkarırlar yani bakıp inceleyip :) Her açıdan çekiniyorum itiraf etmem gerekirse; gerek basit hataları-acemi görünüşü ve yetersizlikleri ile, gerek anlayan birinin baktığında resmi yapan üzerine yorum getirebilecek olmasıyla.
resimlere baktığımda bu aklıma geldi bak.Diğer resimler, biraz daha özel alanım oluyor; hatasıyla, sıkılganlığıyla, her şeyiyle ortada. Karakterime kadar çıkarırlar yani bakıp inceleyip :) Her açıdan çekiniyorum itiraf etmem gerekirse; gerek basit hataları-acemi görünüşü ve yetersizlikleri ile, gerek anlayan birinin baktığında resmi yapan üzerine yorum getirebilecek olmasıyla. Savunmasız kalmak gibi. Belki biraz daha basit görmeliyim, yani millet resimlerim önüne toplaşıp saatlerce eleştirmeyecek-süzmeyecek neticede. Ben, resim konusunda diğerlerini de kendim gibi düşündüğüm için de geriliyorum; hani bir resmi incelerken çok çıkarımda bulunurum, resmi yapanı çözmeye çalışırım; ondan biraz da.
resimlere baktığımda bu aklıma geldi bak.
bunları sergilemek çıplak kalmak gibi, kişinin ruh dünyası ortada diye düşündüm.
hiç tanımasam, düşüncelerini az çok bilmesem böyle der miydim bilmiyorum ama.
gelenlere sorarsın
Muhtemelen bol bol çay sigara molasına kaçacağım o gün. :))
gangsta ben sanatçı olsam geleni durdurup
bak bunu ben yaptım. BEN. ben yaptım
anlıyor musunuz? benim resmimfalan derdim. hiç mütevazı olamiciiiiim.
ay neyse ki sanatçı olmamışımnasıl itici olurmuşum kim bilir
Ya o his oluyor, hem delice herkese göstermek istiyorsun hem de kimse görmesin istiyorsun (Ya da manyak olduğum için bende böyle oluyor)... Biraz da babamdan bulaştı bu huy, daha önceki bir konumda üzerinden detay vermeden geçtim ama altı çok derin ve benim için oldukça kırılgan bir konu. Senelerce babamı bir sergiye ikna etmek için çabaladım, benim bu yaptıklarım filan sıfır onunkilerin yanında; çünkü yaşının ve yaşadıklarının bir tecrübesi olarak ağır bir sabredebilme yeteneğini de taşıyor. İnce ince işler, sıfır fırçayı keser, tek kıl ile çalışır gerekirse, bu kadar detay bir adam. Onda da kendini saklama olayı çok var, evin her yeri resimleri ile doludur ama senelerdir her türlü teklifi reddedip yok sayıyor bu yönünü. Bana da geçti mi artık, bilinçaltıma mı işledi bilmiyorum; sergileme-gösterme-fikir alma olayını çok seviyorum, cidden hani bi iltifat aldığımda hem utanıyorum, hem sıkılıyorum hem de hoşuma gidiyor-azim geliyor ama bir o kadar da geri basıyorum, saklanmak, silmek istiyorum. Aklımdakini yapamadıkça hele kaldırıp atasım geliyor (Ki bazılarını parçalayıp attım öyle).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?