- 31 Ekim 2013
- 5.504
- 10.051
- 498
- Konu Sahibi Yalinveyalniz
ben sadece arkadas ve komşu olan kişininBir okulda memurum, ilk işe başladığımda bir hoca ile birkaç kez göz göze geldik ama üzerinde pek durmadım. Öylesine denk gelmişti bence. Sonrasında benim masamın olduğu yer dolayısıyla çok önümden gelen geçen oluyor. Bu bahsettiğim hoca da geçiyordu ama bazen selam veriyordu bazense hiç veriyordu. Normalde geçen her hoca en azından baş selamı verir. Açıkçası biraz da garibime gidiyordu bu durum. Bir muhabbette amirimle dediğim hoca iyi arkadaş ve komşu asosyal olduğundan hatta çekingen olduğundan bahsetti genel bir mevzudan bahsederken. Özellikle bana bahsetmedi konu açılmıştı yani. O zaman herhalde yapısı gereği benden çekindi ondan herhalde diye düşündüm.
Geçen bir iş için aradım ilginç şekilde normalde muhattap olmamız gerektiğinde "siz" der hanım diye hitap eder ama bu kez "sen"e geçmişti. Hanım falan kullanmadı baya samimiydi. Normalde gözlemlediğim kadarıyla onun mizacındaki biri için farklı geldi. Ki diğer hocalar da siz der ya da hanım der.
Bir arkadaşım cesaret geldi herhalde dedi, siz ne düşündünüz? Abartmış mıyım?
Açıkçası hoş ve iyi biri geçen ki konuşma aklıma takıldı.
asosyal ve cekingen ifadelerine takıldım
asosyal ve cekingen adamdan uzak durun