Bir şey ifade ediyor mu bu, detaya bakar mısınız...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir okulda memurum, ilk işe başladığımda bir hoca ile birkaç kez göz göze geldik ama üzerinde pek durmadım. Öylesine denk gelmişti bence. Sonrasında benim masamın olduğu yer dolayısıyla çok önümden gelen geçen oluyor. Bu bahsettiğim hoca da geçiyordu ama bazen selam veriyordu bazense hiç veriyordu. Normalde geçen her hoca en azından baş selamı verir. Açıkçası biraz da garibime gidiyordu bu durum. Bir muhabbette amirimle dediğim hoca iyi arkadaş ve komşu asosyal olduğundan hatta çekingen olduğundan bahsetti genel bir mevzudan bahsederken. Özellikle bana bahsetmedi konu açılmıştı yani. O zaman herhalde yapısı gereği benden çekindi ondan herhalde diye düşündüm.
Geçen bir iş için aradım ilginç şekilde normalde muhattap olmamız gerektiğinde "siz" der hanım diye hitap eder ama bu kez "sen"e geçmişti. Hanım falan kullanmadı baya samimiydi. Normalde gözlemlediğim kadarıyla onun mizacındaki biri için farklı geldi. Ki diğer hocalar da siz der ya da hanım der.
Bir arkadaşım cesaret geldi herhalde dedi, siz ne düşündünüz? Abartmış mıyım?
Açıkçası hoş ve iyi biri geçen ki konuşma aklıma takıldı.
ben sadece arkadas ve komşu olan kişinin
asosyal ve cekingen ifadelerine takıldım
asosyal ve cekingen adamdan uzak durun

Anlam çıkaracak bir durum yok gibi ama bence senli benli konusana "siz/x hanım " diye duzeltebilirsiniz rahatsizsaniz ya da siz ona "x bey" diye hitap etmeye devam edin. Ben bir adim gelmedigi sürece is yerindeki kimse icin cikarim yapmazdim. Çünkü yanlis yorumlayip ona göre belli ederseniz sonra siz mahcup olursunuz.
kesinlikle katılıyorum. neticede iş yerinden biri. bir şekilde muhattap olma durumu var. bende kendi kendime gelin güvey oluyorum ki yoğun duygu hoşlanma yok. yalnızca duruşuyla ilgimi çekmiş iyi hoş biri bana acaba dedirtti. onun dikkatini de çekmiş olmayı isterim yani

Bir okulda memurum, ilk işe başladığımda bir hoca ile birkaç kez göz göze geldik ama üzerinde pek durmadım. Öylesine denk gelmişti bence. Sonrasında benim masamın olduğu yer dolayısıyla çok önümden gelen geçen oluyor. Bu bahsettiğim hoca da geçiyordu ama bazen selam veriyordu bazense hiç veriyordu. Normalde geçen her hoca en azından baş selamı verir. Açıkçası biraz da garibime gidiyordu bu durum. Bir muhabbette amirimle dediğim hoca iyi arkadaş ve komşu asosyal olduğundan hatta çekingen olduğundan bahsetti genel bir mevzudan bahsederken. Özellikle bana bahsetmedi konu açılmıştı yani. O zaman herhalde yapısı gereği benden çekindi ondan herhalde diye düşündüm.
Geçen bir iş için aradım ilginç şekilde normalde muhattap olmamız gerektiğinde "siz" der hanım diye hitap eder ama bu kez "sen"e geçmişti. Hanım falan kullanmadı baya samimiydi. Normalde gözlemlediğim kadarıyla onun mizacındaki biri için farklı geldi. Ki diğer hocalar da siz der ya da hanım der.
Bir arkadaşım cesaret geldi herhalde dedi, siz ne düşündünüz? Abartmış mıyım?
Açıkçası hoş ve iyi biri geçen ki konuşma aklıma takıldı.

böyle bi konu daha var.. neden ille ad koyma çabası güdülür ki? varsa bir şey zamana bırakır yaşarsınız. yoksa zaten yoktur.
iki bakışmadan mana çıkarılabilir evet insanız sonuçta duygularımız var ama heveslenip bunu düşünmek manasız..
akışına bırakın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X