Bir şey ikram edilince fazlasıyla eve getirmek

Verenler isteyerek, gönülden veriyorsa, bağ bahçeden çokça meyve getirerek iyi yapıyorlar bence. Hele de organikse. Ama eve dizip bırakmasınlar. Fazlasını reçel, marmelat, pekmez vs yapsınlar. Kışın yersiniz.

Öyle bir anlatmışsınız ki sanki misafirliğe yemeğe gidilince her şeyi sarıp sarmalayıp eve getiriyorlar sandım. Bağ bahçe ise normal, organik ne güzel. Sonuçta mal sahipleri izin veriyorsa toplanır tabi. Ben ağaçta elma gördüm işlek bir sokakta hemde, koparmamak için kendimi zor tuttum.

Reçel, turşu, kışlık sebze, içecek filan yapın ziyan olmasın. Ben fazla meyveleri de dilipleyip derin dondurucuya atıyorum. Mikrodalgada çözdürünce tart gibi hamur işlerinin içinde. Ya da direk buzlu buzlu sütle blenderdan geçirirsen milkshake gibi güzel oluyor. Buarada arkanızdan konuşmazlar bence ya, hatta ısrar ediyorlardır alın diye. Meyve ağaçları tek aile için fazla meyve yapıyor. Bir de insan ne kadar çok kişinin boğazından geçerse yetiştirdikleri o kadar mutlu oluyor.

Kovaların size bir zararı yok, kaçırmayın heveslerini. Yaşlı insanlar, ne yapıyorsa hoş karşılamak lazım. Öyle görmüş , öyle alışmış. Tedarikli olmayı seviyorlar demek :)
..

Sebze meyve konusunda da komşulara dağıtın, kışlık hazırlık yapın.

yanlis iste.gozun hakki bakmaktir.midenin hakki yemektir. izinsiz alinca da ne oluyor haram.ayip yani.

Normal normal.
Bize de(babamlara yani) her yaz koca bir koli+bir iki kova kiraz gelir.
Herkesin içi dışı, dolap, mutfak kiraz olur.
Bittikçe al 1 kilo kiraz, istediğin kadar ye, bıkana kadar değil.
Ama köylerinin meyvesi daha güzel oluyor.
Bir de geçenlerde bir elma geldi, Allahım bir daha geldi, bir daha geldi.
Hatırlamak istemiyorum.

Neyse Allah bereket versin :)

Öyle yaparlar mı dersiniz? ben yine de fazla almayalım diye tekrarlayayim da... zaten geçende getirdiklerimizin bir kısmı curuyunce bunda daha az alırlar diye umuyorum
Koylulerin eli sevdiklerine bol oluyor ondandir. Ablam dr hastalari bazen kasalarla kendi bahcelerinden topladiklari seyleri getirirler ama biz kendimize ayirir gerisini konu komsuya dagitiriz.
Onlar da curutmektense tanidiklari insanlarla paylassalar. Ben curuyen yiyeceklere pek uzuluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…