Bir şeyi alırken bin kez düşünme

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Daha önce her istediğimi alırdım. Şimdi doğru düzgün kıyafetim bile yok. Alırken bin kere düşünüyorum alsam mı almasam mı diye. Çok kararsız biri oldum çıktım. Napcam bilmiyorum niye böyle oldum. Evleniyoruz. Zorluk çekmiyoruz aslında. Çık şükür geçiriyoruz hemde Türkiye şartlarında iyi bir gelirimiz de var. Ama içimde bir burukluk oluyor kendime kıyafet alırken. Daha doğrusu elim artık almaya sa gitmiyor. Siz böyle miydiniz?

Valla anladığım şu cebimde akrep var elim gitmiyor

:)

Yorumum evet zaman zaman öyleyim 2 çocuk var onlarında geleceğini düşünmem lazım.

Zaten çokta kötü bişi degil bu tavrınız bi 5 dk ihtiyacım var mı diye düşünmek gerekiyor.

Kızlar kıyafet ve makyaj malzemeleri konusunda böyleyim. Ama evimi görün market eşya konusunda herşeyi alırım en kalitelisini hemde :) mesela doğuda küçük ilçe de yaşıyorum. Kıyafet alacağım hiçbir yer yok. İnternetten alıyorum. Şimdi bakıyorum mesela kırk kez bunu alsam mı almasam mı deyip duruyorum.

yaş ilerledikçe malesef oluyor bu şekilde. evlenmeden önce kıyafate kuafore ojelere verdiğim paranın haddi hesabı yoktu. Şimdi bende alamıyorum. Marketdeki indirimleri takip edıyorum. Gün geçtilkçe kızdığım annem gibi oluyorum. ve bu benı urkutuyor cunku yaşlanıyorum galiba :)

birşey almayarak kendine bakmayarak bence insan kendini eşinden soğtuyor . çoğu evli kadın çok bakımsız saç baş kötü . üstünde doğru düzgün kıyafet yok . yani ekonomi yapıcam diye kendine bakmamak saçma geliyor . bakımlı güzel olunca eşlerde daha iligli olur gibime geliyor . ama herkesde koca buldum salıyorum havasıvar sanki tabi bütün kadınlarda değil ...insan evlendikten sonra kendine daha çok bakmalı bakımlı temiz olmalı ..

evlenmeye yaklaştıkça tam aksine ben kesenin ağzını açtım. o zamana kadar hep biriktirdim. evlenirken, uyku giyimi ve rahat giyim dahil, dolabımı yazlık-kışlık-mevsimlik tamamen yeniledim. evden sadece çok çok yenileri götürdüm. ihtiyacım da vardı, şimdi yeni yeni, temiz temiz giyiyorum. ama ihtiyacım var mı, yoksa heves mi ediyorum diye sık sık düşünürüm. dökün dolabınızı, eskileri ayırın. ağarmış siyah pantolonunuzu, yıpranmış ekoseli ceketinizi vs. sonra alın elinize kağıt kalemi, ihtiyaç listesi çıkarın. o listenin dışına çıkmadan, ihtiyaçlarınızı teker teker almaya çalışın. insan yeni evliyken, yeni de giymek istiyor canım. tabi ki abartmadan

öyle mi dersiniz. sanki ben öyle oldum. daha önce farkında değildim şuanda farkına vardım. :S

öyle mi dersiniz. sanki ben öyle oldum. daha önce farkında değildim şuanda farkına vardım. :S
valla arkadaşlarımdan biliyorum . bekarken bakımlı fit güzel olan arkadaşlarım evlendikten sonra çok değişti . bi kere kimse kilosuna dikkat etmiyor onuda geçtim üstleri başları yok doğru düzgün saç baş kötü beyazlar çıkmış yıpranmış saçlar .daha bir sürü şey sayarım .. yani olmaz ki ...neden para harcamak istemiyorum hep evime harcamak istiyorum birikim yapmak istiyorum iyi güzel de yani ne bileyim abartılıyor bazen ..tabi bekarken gibi her istediğini alamazsın belki ama insan kendine bir bütçe ayırmalı bence ..

kuaföre 15 günde bir mutlaka giderim kaş bıyık ağda için ama ben makyajı bıraktım. ojelerimle vedalaştım. ay cok mutusz oldum birden.

kuaföre 15 günde bir mutlaka giderim kaş bıyık ağda için ama ben makyajı bıraktım. ojelerimle vedalaştım. ay cok mutusz oldum birden.
Ojelerle ben de vedalaşmıştım. Yeni evlendiğim dönem sürekli çıkarmak gerekiyordu

Ben de çok bir şey almıyorum. 20li yaşlarda yeni işe giriyoruz. Tarz değiştirmek gerekiyor vs. Şimdi tarzım oturdu. Her ay 2 parça bile alsam yetiyor...

Alırken düşünürüm. Bir şeye ihtiyacım varsa daha kaliteliyi daha ucuza nasıl bulurum diye araştırma yaparım öyle alırım. Ama almaktan vazgeçmem, para harcamaktan çekinmem. Üç tane ucuz idare edecek ürün alacağıma bir tane kaliteli fiyatı yüksek ürün alırım. Eşimle internet alışverişi için aylık 300 liramız var. Bakımlı olmak, iyi görünmek adına harcarız bu miktarı. Aylık küçük küçük alışveriş rutinleri yapınca toplu olarak çok para harcamıyoruz.

Ben az alıp kaliteli alırım, onun için kolay eskimez.Dışarı çıkarken kendime özen gösteririm.Makyaj malzemelerim pahalı ama yılda birkez alınca kaliteli kullanmak mantıklı, hayat akıp gidiyor tadını çıkarın belkide yarını göremeyecegiz.

aynen sür çıkar zor oluyordu başedemedim. Bekarken su ile çok haşır neşir olmuyordum. Bulaşığı çamaşırı gariban anam yapıyordu. Ben renk renk sürüyordum her gün. şimdi sür de göreyim.

Tatlım farkındaysan bakımsızım demedim. Sadece alırken bin kez düşünüyorum dedim. Ben gayet bakımlı ve temizim.

Bende hergün farklı oje sürerdim :) şimdi sürmez oldum... Çünkü hergün malum duş almak gerekiyor :) hahahaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…