Bir şeyi alırken bin kez düşünme

kuaföre 15 günde bir mutlaka giderim kaş bıyık ağda için ama ben makyajı bıraktım. ojelerimle vedalaştım. ay cok mutusz oldum birden.
Kaş bıyık bende çok takılırım kesinlşkle bir bayan buna çok dikkat etmeli. Saç Kaş bıyık tırnak temizliği

Evliyim.Temiz ve bakımlı olmaya çok dikkat ederim .Evde full makyaj değil ama mutlaka bir siyah kalem çekerim ,deodorant parfüm eksik etmem .El alışınca pratik oluyorsun bakım fazla zaman almıyor .Kıyafet alışverişinde ise beğendiysem acımam alırım,kaliteli olmasına dikkat ederim.

Makyaj ve bakım malzemelerini ,deterjanlarımı rossmandan alırım çok hesaplı .Kadınların evlendikten sonra hele otuzdan sonra çok bakımsız olduklarını görüyorum ben de .Sadece eş için değil insan kendisi için de temiz ve bakımlı olmalı.

ben de böyle oldum. benimki maddi sıkıntılardan. işsizim şu an ondan ne ailemin ne sevgilimin parasıyla bir şey almak istemiyorum özellikle kıyafet vs gibi gerekli olmayan şeylerse.

bence ülkede pahalılık çok arttı, dolar 3.25 idi bi ara şimdi kaçtır bilmiyorum, ister istemez insan parası olsa bile gerekli görmediği şeyi almak istemez, bilinç altı bu, ileride kötü günler için tutma gibi bi his oluşuyodur içinizde. çok normal bence.

bir bankada güzel bir hesap açın vardır da zaten kesin, aylık atıyorum 200 lira kıyafet alışverişi limiti koyun kendinize, o zaman ihtiyacınız olan şeyi alırsınız sadece.

bir de ben mesela şey yapıyorum her spor yapışımda atıyorum 1 lira koyuyorum kenara, sonra o biriken parayla spor kıyafetleri spor sütyeni taytı vs alıyorum hem spor için motivasyon oluyor hem almak için, ama çok aşırı da alışveriş olmamış oluyor. dengeli oluyor yani.

belki başka şeylerde de öyle yapabilirsiniz mesela her verdiğiniz kilo için 10 lira koyun kenara, 5 kilo verince elbise alacağım vs diyin kendi kendinize, böylece bi taşla iki kuş olmuş olur.

Öncelikle inşallah en kısa sürede iş bulursun canım :) söylediğin sözler o kadar mantıklı ki... Her spor yaptığımda kenara 5 lira atayım mesela

Bence eşin için değil kendin için kendine güven için bakımlı olmalısın :) bende watsons dan falan alıyorum... İndirimleri yakalamaya çalışıyorum :) rossman da temizlik malzemeleri çok uygun evet.. Ordan alıyorum birkaç marka.. Onun dışında kıyafet alıl verişim de birkaç marka var sevdiğim bana uyan ordan alıyorum :) ama bazen alasım gelse bile elim gitmiyor :) bu neden anlayamıyorum

birçok kişi birçok ürünü boşuna alıyor zaten bunca açın bunca savaşın olduğu dünyada bin kez düşünmek normal olandır

Bekarken canım ne isterse alırdım, yapardım yer içer gezer tozardım.
Evlenirken cebimde akrep var diyemem ama cebimde böcek var moduna geçtim.
Bebeğim oldu cebimde şuan akrep var.

Yani allaha şükür ömrümde hiç borcum olmadı kredi falan çekmedik, hiç borçsuz evlendik ama sorumluluk arttıkça ister istemez cimrileştim. Bunu da karar verip yapmıyorum. Kendiliğinden geldim bu hale.

(bebeğime bi şey alırken asla cimri değilim ama, kıyafet alıyorsam en güzeli, doktora götürüyorsam en iyisi... kendime bugün pantolon alacaktım, 3,5 hafta önce doğum yaptım. eski kıyafetlerim küçük geliyor. hamilelik kıyafetlerim ise büyük geliyor. fiyatı da uygundu, karar veremedim almadım. "amaaan 2 hafta sonra bu da büyük gelecek almayayım" dedim bıraktım)

ben de 40 kere düşünürüm çok da zor beğenirim, en ufak dikiş hatası, potluk vs olan şeyi almam, fazla gösterişli, detaylı şeyleri de, ucuz görünen basit şeyleri de asla giymem.
şu popüler giyim mağaza zincirlerinden birinde çalışan yakınım var, yığınla numune getiriyor, çoğunu giymeyip dağıtıyorum, yani harcama kısmı olmasa bile, bedava olsa giymiyorum çoğu şeyi.
kozmetik ürünlerim belli zaten, onları azaldıkça alıyorum.

Ben de son cümlemde eş için değil kendi için insan bakımlı olmalı demişim :)

Evlenmeden once kiyafet alisverisini askiya almistim. Malum harcamalar vardi evimizin eksikleri vardi. Daha sonra rahatladikca alisverise basladim. Ama eksiklerim coktu. Ne yeni ayakkabim ne pantolonum kalmisti. Gidip cifter cifter aldim. Ama ben de senin gibi cok dusunerek alirim. Kaliteli olsun tam olsun mantigindayim. O yuzden zor begeniyorum ama hep guzel parcalari secerim.

Ben de düşünüyorum artık. Gereksiz şeyler ala ala öğrendim düşünmeyi. Bence bir kadının dolabında kurtarıcı giysiler olmalı. Ne bileyim bana göre sade ama şık siyah bir elbise, siyah bi ceket, az topuklu siyah bi ayakkabı vs. Her yere uyabilecek şeyler yani. Onun dışında çok beğenmediysek bi kere giyip kenara atacağımız şeyleri almamalıyız.

kendi masraflarınızda kararsız evin masraflarında özgür davranıyorsanız artık sorumluluk sahibi olmuşsunuz tebrikler :)
siz veya eşiniz farketmez kim kazanırsa kazansın önce ortak giderler düşünülüyorsa şahane, tam tersi yapmanız zaten yanlış olurdu.

Ben asla sıkıya gelemeyen bir insandım. Sorumluluk sahibi hiç olmamıştım hayatım boyunca. Çünkü hep ailemin yanında yaşadım. Ailemden ayrılınca kendi ayaklarım üzerinde durmaya başlayınca öğrendim :) evlilik büyüttü beni

Keşke sizin gibi olabilsem,ben de çok alışveriş yapıp sonrasında pişman oluyorum.kendimi frenlemeyi öğrenemedim bir türlü
Çok alıl veriş yapma. Neyi düşün biliyor musun. Senin o kadar kıyafetin varken kıyafeti olmayan milyonlarca insan var. Paran varsa eğer canın kendine bir kıyafet almak istiyorsa. İhtiyacı olan birine alabilirsin. Tabi senin ihtiyacın yoksa.... Böyle böyle öğrendim bu durumu. Ama fazlası da zarar :) sonra benim gibi saplantı haline getirme...

Alıp sonra da torbalar dolusu dağıtıyorum neyseki verilecek yerler çok ,tavsiyeni dikkate alıcağım umarım ben de işe yarar

bende kolay kolay beğenmeyenlerdenim öncedende böyleydim farklı olsun yakışsın heryere uysun mantığındaydım şimdide bir dünya mağaza dolaşıp herşeye burun kıvıranlardanım verdiğim paranın hakkını verecek kıyafet olması lazım birde ilk görüşte beğenirsinya bunu almalıyım diye anca o zaman içim rahatlıyo beğenmediğimi almam alırlarsada giymem

"Olmasa da olur" diyenlerdenim..
En çok kızımıza alışveriş yapıyoruz ama ona da bu işin sınırlı ve mantıklı olmasi gerektiğini asiliyoruz..
Bakımlı ve temiz olmak bir sürü kıyafet almak makyaj yapmak demek değil..
Ailecek bu görüşte olunca rahatiz..
Kimse kimseden sogumuyor.. sıcak ve ayniyiz:)
Boşa harcama yapıp önemli bir durumda parasız olmak istemem..
Hastalık yaşlılık da var.. işten yarın atilmayacagini kim biliyor ki..
Tasarruflu ve mutlu olmak mümkün..
Sizi uzmuyorsa bu durum almayın ama çok düşünmeyin de.. istediğiniz birsey makul ise gücünüz yetiyorsa da neden olmasın..

İnternetten alısveris yaptıgımda ki baska türlü imkanım olmuyo çoğu zaman,ben de bakar bakar bakar bakaaar ve sanki almışçasına telefonu bi kenara fırlatırım aklımda bi renk mi var bütün markaların kazaklarını incelerim biri içime siner sonra da almam baka baka gözüm mü doyuyo nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…