Bir şeyi birilerine anlatınca problem çıkması :)

MerveCey94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2019
60
13
3
31
Herkese merhaba !! Ben batıl inançlı mıyım bilmiyorum ama ben bir işi ailem dışında birilerine anlatınca problem çıkıyor, mesela ilk işime girmeden önce tüm çevreye yaydım sevinçten sonra aksaklık çıktı 6 ay sonra başlattılar bir ay sonra iken. İkinci işimi kimseler söylemeden başvurdum gittim tak diye alındım. Bunun benzeri birkaç durum daha var sizde böyle şeyler yaşadınız mı ben mi kuruntu yapıyorum ?

Cıks yaşamadık. Siz birilerine anlatınca başınıza kötü bir şey geleceğine inandığınız için başınıza kötü şeyler geliyor.

Cıks yaşamadık. Siz birilerine anlatınca başınıza kötü bir şey geleceğine inandığınız için başınıza kötü şeyler geliyor.
İşte inanmazken herkeslere anlattım işi sevindirdik biçimde sonra bölüm müdürü aradı Merve senin alım işlemlerini başlattık ama şöyle problem çıktı mesela ne zaman işlerimi de anlatsam problem çıkmış sonra iş yerini kötülemeye başlayınca ben çevreme işlerim de rast gitti. Bende inanmıyordum da son işime geçen ay kimselere söylemeden başvurdum tak diye başlattılar :)

Buna inanmak istiyorsanız inanın ve ona göre davranın ama nereden tutarsak tutalım saçma bence biraz.

anlatma o zaman..ne demis atalar; nazar deveyi kazana, insani mezara sokar...yani bu kadar etkili birsey senin isinin uzerindede etki ediyor olabilir
İş ortamım çok iyi dedik müdür değişti, işimden çok memnunum dedim iş tanımım değişti sonra kimseye söylemeden iş değiştirdim :) hani soruyorlar Merve neredesin napıyorsun diye söyleyince sonuç bu

Hah tam üstüne bastın. Valla nasıl haklısın anlatamam. Ben değil arkadaşlarıma aileme bile hiç bir şey söylemiyorum olana kadar :)

ben ne zaman bi dizi izlemeye baslasam yayindan kalkar:) esim derki: masallah dedigin 3 gun yasamiyor :)) hahaha

Saçma ya da yadırganacak birşey değil.
Normal yani..
Enerji diye bir gerçeklik var.. :)
Madem farkındasınız, anlatmayın dikkat edin sizde..

Benim de benzer tecrübelerim oldu. Özellikle bir sınava gireceğimi duyurmuşsan o sınavdan beklediğim puanı alamam.
Kimse duymadan girersem güzel puanlar alıyorum.
Değişik bir motivasyon ama gerçekten var böyle bir şey.
Bir de şu var, mesela bir iş olmadı diyelim ki, el aleme tek tek açıklama yapmak, dedikodu malzemesi olarak gündemde yer almak istemiyor insan.

Aynen öyle:) Herkese yaydım maaşına dek söyledim.Sözleşme yapacağız gelin dediler gittim yapamadan döndüm.Başka bir iş için söylemedim kimseye ve oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…