• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sonun başlangıcı böyle mi başlıyor ?

Yıllardır terapilerde benzer sorunları çözmeye çalışan bir insan olarak cevap veriyorum size. Zaman zaman farklı insanlar için (hoca, eş, arkadaş, bazen de kayınvalidem) ben de hissettim bunları. Muhtemelen sizin kendi içinizdeki sorunlu bir şemaya dokunuyor onun söyledikleri. Kusurluluk, onaylanma, degersizlik olabilir belki. Aslında siz onun yaptığıyla değil de şu an bilmediğiniz geçmişteki o deneyimle bu kadar tetikleniyorsunuz. Profesyonel destek alın, bunları fark ettikçe kayınvalideniz hayatınızda havası kaçan bir balon gibi sönecek ☺️
Onaylanma duygusu olduğunu düşünmeye başladım. Sanırım onların ailesine dahil olmayı isteyip, çabalamıştım ama istediğim gibi olmadı. Teşekkür ederim.

Ben insanların davranışlarını, sözlerini,her şeyi kafaya takıp da mutlu olan bir kişi dahi görmedim çünkü bu şekilde mutlu olmak mümkün değil. Ben de şimdiye kadar "birini üzmektense ben üzüleyim, başkası kırılmasın" diye düşünen biriydim ama böyle davranınca kimse madalya takmıyor, değer vermiyor hatta saygı bile duymuyorlar. Kendinizle meşgul oldukça başkalarına dair düşünceleriniz, takıntılarınız da azalır. Bunun yolu da öz sevgi, öz değer, öz saygı kavramlarına çıkıyor. Asıl sorgulamanız gereken şey kayınvalidenizin size söyledikleri değil, kendinizle olan iletişiminizdir.
Haklısınız, kendimle de sürekli olarak savaş içerisindeyim.

Kayınvalidenizin size davranışları sizinle ilgili değil, onunla ilgili bir sorun. Bazı insanlar kötülükten beslenir. İçten içe sizi kıskanıyordur.

Sizi çok çok iyi anlıyorum. Normalde ben de bir şeyleri çok takmayan, neşeli, büyüklerimle de gayet iyi anlaşan, sorunlara güzel çözümler bulabilen hatta başka insanların sorunlarını bile çözebilen bir insanımdır. Bu yaşıma kadar akrabalarım, ailem, komşularım bile hep beni çok sevmiştir ve ara bulucu olmam, herkese karşı sevgi ve saygılı olabilmem konusunda hep beni tebrik ederler. Kısaca 26 senedir neredeyse hayatıma giren herkesle iyi anlaşıp herkes tarafından sevilip de sadece kayınvalidem ile anlaşamıyor oluşum ve tıpkı sizin gibi gerçekten asla gitmek görmek istemiyor hatta telefonda bile konuşmak istemiyor oluşum bazen beni bile düşündürüyor. Diyorum ben böyle biri değilim normalde neden bu kadının dedikleri bu kadar zoruma gidiyor neden sevemiyorum. Uzunca süre bunu düşündüm ama şunu anladım ki o kişi de bana olduğu gibi değil. Çevresindeki insanlara karşı anlayışlı, insanlara saygı duyan biri. Fakat nedense bana gelince her kararımı sorguluyor. Hiç bi zaman fikirlerime saygı duymuyor bence. Ben ne desem ona saçma geliyor ve kendince ya eleştiriyor ya alttan alta laf sokuyor. Ne zaman görüşsek bi şekilde tadım kaçıyor bu nedenle de artık onunla görüşme fikri bile huzurumu kaçırıyor. Gelin olduğumuz için mi başka nedenden mi bilmem ama başkalarına gösterdikleri saygıyı nedense bize gösteremiyorlar. Bunu anlayacak insan sayısı azdır ama ben sizi çok iyi anlıyorum. Tek yapmamız gereken evliliğimiz etkileyecek kadar onları takmamak. Bir şekilde buna alışmamız lazım. Bir şey deyince karşılık verip 10 dakika geçmeden tamamen unutmamız lazım. Bazı insanlar için hayatımızı etkilemeye değmez.
En hızlı şekilde umursamama aşamasına ulaşmak istiyorum. Şimdilik bu konuda zorlanıyorum ama umuyorum ki görmezden gelmeye başaracağım.

Sizin bu durumunuz evliliğinizi çok sarsar. Bir yerde birikir, boşanma sebebi olur. İlla senin tarafından değil, eşin de biriktirir bunları haberin olsun.
Evet, eşim içinde zor bir süreç. Ona yansıtmamaya çalışsam da o anlıyor her görüşme sonrasında zombi gibi dolaştığımı. Bazen bu büyük kavgalara sebep oluyor. Ona göre, annesini sürekli yanlış anlıyorum ve aslında annesi beni çok seviyor. Her telefon görüşmelerinde benim hakkımda çok soru sorarak, hayatımla çok ilgilenerek çok endişelendiğini vs söylüyormuş eşime.

Aslında iki tarafın ekonomik bir sorunu yok. Eşim ve ben çalışıyoruz. Kayınvalidemin üstelik çok aktif bir hayatın olmasına rağmen, herşeye nasıl yetişebildiğine sürekli şaşırırız. Ben de çok düşündüm, neden bu kadar üzülüyorum ya da kızıyorum.
Peki gerçekten soruyorum hiçbir şeyiniz olmayan bir kadın eşinizden soğutacak kadar sizi nasıl etkiliyor ne mesela

Sınır nasıl çizilir onu öğrenin. Tülay Kök sınırlar eğitimi videoları var onları izleyin. Bir de iyi gelin olayım, beni sevsinler kafasını bırakın sizi sevmeleri için bir şey yapmanıza gerek yok oğlunun eşisiniz sizi bu yüzden sevmesi gerekir sevmiyorsa ne yaparsanız yapın sevmez. Ben 16 yıl olacak yakında evliyim 2 yıldır eş ailesi ile görüşüyorum, kafam rahat. Bir şeyi zorlamanın anlamı yok. Sizin yine kv ben topluca hepsinden tiksiniyorum.

Peki gerçekten soruyorum hiçbir şeyiniz olmayan bir kadın eşinizden soğutacak kadar sizi nasıl etkiliyor ne mesela
Aslında tüm aile bağlarımızın güzel olmasını istiyordum hep. Hem de ileride bir babaanne olarak hayatımızda olmasını. Sonra fark ettim ki, isteme gününden itibaren her şey tersmiş, sadece ben ve eşim farkında değildik. Mesela 3 yıldır evliyiz ve iki tarafın aileleri birbiri ile görüşmüyor. Açık bir düşmanlık, açık bir kavga hiç olmadı. Herkes sadece sessiz kalıyor, çok meşgul ve kimse kimseyle muhattap olmak istemiyor. Eşimin ailesinin yakın çevresine taşınınca, çok daha kötü durumlar oldu. Sanırım bir şekilde ona karşı da soğuk oldum.

Sınır nasıl çizilir onu öğrenin. Tülay Kök sınırlar eğitimi videoları var onları izleyin. Bir de iyi gelin olayım, beni sevsinler kafasını bırakın sizi sevmeleri için bir şey yapmanıza gerek yok oğlunun eşisiniz sizi bu yüzden sevmesi gerekir sevmiyorsa ne yaparsanız yapın sevmez. Ben 16 yıl olacak yakında evliyim 2 yıldır eş ailesi ile görüşüyorum, kafam rahat. Bir şeyi zorlamanın anlamı yok. Sizin yine kv ben topluca hepsinden tiksiniyorum.
Yorum için teşekkür ederim. Not ettim ve mutlaka izleyeceğim.

rmemeyi öğrenmeniz lazım.
kadını görünce sizde bu hissi uyandıracak anılarınızı düzeltmeyi deneyin.

ayda bir görüşme durumunuz tayin gibi durumlarla da değişebilirse ne ala. anlamadığım 2 bayram yeter de artar bu zamanın gelin ve damat ziyaretleri için. eşinize söyleyin evlat olan o. sizin ailenize de eşiniz ayda bir sizinle gidiyor mu? şartlar eşit mi?

ben şahsen 2 tarafın da ailesine eşit davranılmasından yanayım normal durumlarda. sorun olursa da soruna göre. zorla sizi götürmekten ar etmeliydi eşiniz. ne siz, ne ailesi buna layık değil.
Benim ailem yurtdışında yaşıyor. Ben kendim onları yılda 1 kere ziyaret ediyorum, bazen 2 olabiliyor duruma göre. Evet iki taraf için de zorlayıcı bir durum ama ailesi çok fazla baskılıyor gelmek konusunda ve orada kalmak konusunda. Şimdilik 1 ayda bir kere gitmeye kadar indirebildik. Ben aileni arada bir kendin başına ziyaret et desem de, sensiz gitmem diyip gitmiyor.

Aslında tüm aile bağlarımızın güzel olmasını istiyordum hep. Hem de ileride bir babaanne olarak hayatımızda olmasını. Sonra fark ettim ki, isteme gününden itibaren her şey tersmiş, sadece ben ve eşim farkında değildik. Mesela 3 yıldır evliyiz ve iki tarafın aileleri birbiri ile görüşmüyor. Açık bir düşmanlık, açık bir kavga hiç olmadı. Herkes sadece sessiz kalıyor, çok meşgul ve kimse kimseyle muhattap olmak istemiyor. Eşimin ailesinin yakın çevresine taşınınca, çok daha kötü durumlar oldu. Sanırım bir şekilde ona karşı da soğuk oldum.
Bilmiyorum olayları yorumlama şekliniz garip geldi bana görüşmemek için kavga düşmanlık olay gerekmez ki bazen insanın enerjisi tutmaz bitti gitti hayatta illa ya can ciğer olmak ya da düşman olmak diye bir şey yok bazı şeylerin ortası da var ayrıca bahsettiğiniz o geniş ve sıcak aile babaanne anneanne torunlar vs bence bunlar attık geçti ya kimsenin kafası kimseyi kaldırmıyo ayda yılda bi görüş oldu bitti kim kime ne demiş kim kimi sevmemiş amaaan bunlarla uğraşmak için hayat çok kısa ya

Benim ailem yurtdışında yaşıyor. Ben kendim onları yılda 1 kere ziyaret ediyorum, bazen 2 olabiliyor duruma göre. Evet iki taraf için de zorlayıcı bir durum ama ailesi çok fazla baskılıyor gelmek konusunda ve orada kalmak konusunda. Şimdilik 1 ayda bir kere gitmeye kadar indirebildik. Ben aileni arada bir kendin başına ziyaret et desem de, sensiz gitmem diyip gitmiyor.
oraya ziyarete gidince sizin sevdiğiniz bir etkinlik yapabilir misiniz peşine?

eşiniz sizi oraya götürüyorsa telafi etkinliği de mutlaka olmalı. bir gün sizi anlaması yerine tazminatınızı siz isteyin ve bu mutsuzluğun üstüne mutlu olacağınız anılar edinin. umursamamak için kadını kafanızda küçültün ve taşınma fırsatını bulunca taşının hemen bence.

Back
X