Bir soru

Arkadaslarınızı hayatınızda dedikodu yapmak için değil iyi ve kötü günlerinizi beraber atlatabilmek, birşeyler paylaşabilmek için tutun.
Karşılıklı olarak tam manasıyla güvenmediginiz kişileri de sırf samimi davranıyorlar diye dost olarak adlandırmayın.

Bu arada gerçekten iyi bir arkadaş ise siz sevgilinizle ilgili problemlerinizi anlattıgınızda olumsuz konusuyorlarsa onlardan uzaklaşmak yerine ilişkinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Belki sizin iyiliginizi istedikleri icin tüm düşüncelerini açıkça söyleyip uyarmaya çalışıyorlardır.
Dedikodu yapmaktan kastim .Hani bi samimiyetiniz olurda .birisiyle hergun bi konu hakkinda sohbet edebilirsiniz yeri gelir o biriyle tartisir size anlatir yeri gelir siz ona anlatirsiniz hani burda yaptigimizin yakin biriyle olanini demek istedim . sevgilimle iliskim 7 senelik ve yaptiklari yorumlar atiyorum bana durduk yere diyoki kiz iste 3 ay oldu acilali okul benim yen itanistigim cocuk beni gormeye geldi istanbula bence senin sevgilin senden sıkılmış gelmek istemiyo yanina . yada bazen sevgilim kiyfetme cok karisiyo giycek sey bulmam uzun suruyo . Ya alsana o nerden gorcek giyersin burda nerden haberi olcak gibi seyler . ister istemez etkileniyorum boyle konusmalardan bunu anlatmaya calismistim .

Etrafımda arkadaşlarım olmasa mutsuz olurdum. Kalabalık bir hayat güzel bence. Bir yere gitmek istediğinizde, bir etkinliğe katılmak istediğinizde, evde oyun oynamak istediğinizde veya müzik dinlemek sitediğinizde arayabileceğiniz insanlar olması önemli. Tek başıma da çok güzel vakit geçiririm ama arkadaş gerekli.

Sır vermek, çok yakın olmak anlamında soruyorsanız gerçek anlamda her şeyimi, ama her şeyimi bilen tek bir kişi var hayatımda senelerdir. Birkaç tane yakın arkadaşım var, olan bitenin çoğunu bilir. Geri kalan normal arkadaş.
Evet o anlamda sormak istemistim . Benimde bulusup aktiviteler ypabildigim arkadaslarim var cokta yalniz degilim Allah a sükür ama iste insanlarin oyle yakin dostluklarinin oldugunu gorunce garipsiyorum .

Yakın arkadaş çok samimiyken sana zarar vermeyendir. Samimi olmak karşımdaki kişinin bana dikkatsizce davranması anlamına gelmez. Samimi olunarak da kişisel sınırlar korunabilir. Kıyas yaparsam yalnız olmak yanlış kişiyle samimi olmaktan iyidir. Yanlış arkadaş can yakar yalnızlık insanı bunaltır sıkar sadece.
Haklısınız ne kadar yakin olsada iki insaninda birbirine saygi duymasi gerekiyo iste. Bende bunaldigim zaman buraya yaziyorum iste napayim iyi ki var burası :KK76:

malesef ailem hayatta değil . bir ablam var onlada ayrı dünyaların insaniyiz anlasamayiz pek
Bak burda bie suri arkin var derdin olsugunda konusmak iatediginde yaz.hem canin sikilirsa kaparsin biter avantaji bu;)
Cok onemli degil yani arkadas konusu bana gore hatta olmasin daha iyi;)

Evet o anlamda sormak istemistim . Benimde bulusup aktiviteler ypabildigim arkadaslarim var cokta yalniz degilim Allah a sükür ama iste insanlarin oyle yakin dostluklarinin oldugunu gorunce garipsiyorum .
Bana da inanın insanın sırrını verebileceği bir tane bile dostunun olmaması garip geliyor. Hayat her şeyi tek başıma yükleneceğimiz kadar basit değil. Özel konularımı anlatmak, fikir almak, yorum almak bana iyi gelen bir şey. İçim sıkıldığında, yanlış bir şey yaptığımda, doğru bir şey yaptığımda, ne yapacağıma karar veremediğimde en yakın arkadaşıma anlatmazsam birikir her şey içimde.

Bak burda bie suri arkin var derdin olsugunda konusmak iatediginde yaz.hem canin sikilirsa kaparsin biter avantaji bu:KK66:
Cok onemli degil yani arkadas konusu bana gore hatta olmasin daha iyi:KK66:
Evet aynen öyle insan deşarj oluyo kendi gibi düşünen birini görünce bile rahatliyor .eleştirilerde yuzyuze ve manali birinden olmadigi icin kalp kirmiyor:)

orası öyle zaten biriyle ne zaman dozundan fazla takilmaya baslasam .arkasindan beni bir ezme cabasi gelmistir . o yuzden belkide elimi etegimi cektim . Ama iste dün konu acmistim cok kucukken camur oynadigim en yakin diye dusundugum arkadasimlada surekli saka yollu hakaret ettigi icin patladim galiba tartistik . Konusmuyor suan benimle sabah yoklamak icin komi kgordugum bir fotografi gonderdim bakti ama cevap vermedi . cabalamakta istemiyorum acikcasi.ben demekki onun icin degerli degilmisimki cabalamadı konusmak icin .
bir önceki konunuzu bilmiyorum..
ama öyle insanlar genelde üste çıkmaya çalışırlar,trip atarlar. hiç uğraşmayın.bir de bazı ilişkiler artık ' kaç senelik arkadaşım aman yazık olur' düşüncesinden dolayı devam ettirilmeye çalışılıyor bir süre sonra. yoksa gerçekten sevip,mutlu olduğunuz için değil. zorunluluktan bir nevi.
üzülüyor musunuz aranız açıldığı için? pişman mısınız tepki gösterdiğiniz için?
cevap hayırsa hiç takılmayın derim.
arkadaşınız da piremses koltuğunda birilerinin onun kahrını çekmesini bekleyip dursun:KK51::kahve:

Bana da inanın insanın sırrını verebileceği bir tane bile dostunun olmaması garip geliyor. Hayat her şeyi tek başıma yükleneceğimiz kadar basit değil. Özel konularımı anlatmak, fikir almak, yorum almak bana iyi gelen bir şey. İçim sıkıldığında, yanlış bir şey yaptığımda, doğru bir şey yaptığımda, ne yapacağıma karar veremediğimde en yakın arkadaşıma anlatmazsam birikir her şey içimde.
Sizin ne kadar güzel sürekli paylastiginiz ve sorunlar yasasaniz bile kopmadiginiz bir dostunuz var demekki sanslisiniz . Ama ik iihtimal var. ya gercekten herkesin karsisina dost olmaya deger insanlar cikmiyor . Yada kendisinde dost olacak kapasite yok . Bence ikiside bende birazcik var bu yuzden sanirim . cunku eger gercekten oyle birileri belki karsima ciksaydi onlar beni birakmazdi . yada ben dost olmaya deger olsaydim belki dostluklarmi ilerletip asla kopmazdim uzun sure gorustuklerimden

bir önceki konunuzu bilmiyorum..
ama öyle insanlar genelde üste çıkmaya çalışırlar,trip atarlar. hiç uğraşmayın.bir de bazı ilişkiler artık ' kaç senelik arkadaşım aman yazık olur' düşüncesinden dolayı devam ettirilmeye çalışılıyor bir süre sonra. yoksa gerçekten sevip,mutlu olduğunuz için değil. zorunluluktan bir nevi.
üzülüyor musunuz aranız açıldığı için? pişman mısınız tepki gösterdiğiniz için?
cevap hayırsa hiç takılmayın derim.
arkadaşınız da piremses koltuğunda birilerinin onun kahrını çekmesini bekleyip dursun:KK51::kahve:
icimi okudunuz . hep diyorum kaç senelik arkadaşima boyle yapmamaliydim daha kirmadan soyleyebilirdim diyorum ama .sonradanda diyormki kirmadan soylesem yine dalgaya alcakti konuyu . pismanmiyim soylediklerimden hayir . ama onun bana deger verdigini rahatsiz oldgnu bilmyodm diyip eskisi gbi olalim demesini beklerdim . o hicbir sekilde konusmamayi secti . ama ortada kisisel yukledigim bir degerde yok degil . Onunla sirlarimi paylasabiliyordum onun yaninda rahat edebiliyordum Yalnizken ve evde otrrken en azindan .

Dedikodu yapmaktan kastim .Hani bi samimiyetiniz olurda .birisiyle hergun bi konu hakkinda sohbet edebilirsiniz yeri gelir o biriyle tartisir size anlatir yeri gelir siz ona anlatirsiniz hani burda yaptigimizin yakin biriyle olanini demek istedim . sevgilimle iliskim 7 senelik ve yaptiklari yorumlar atiyorum bana durduk yere diyoki kiz iste 3 ay oldu acilali okul benim yen itanistigim cocuk beni gormeye geldi istanbula bence senin sevgilin senden sıkılmış gelmek istemiyo yanina . yada bazen sevgilim kiyfetme cok karisiyo giycek sey bulmam uzun suruyo . Ya alsana o nerden gorcek giyersin burda nerden haberi olcak gibi seyler . ister istemez etkileniyorum boyle konusmalardan bunu anlatmaya calismistim .

Günlük konuları herhangi bir arkadasınızla da konusabilirsiniz, sizi sıkıntıya sokacak konulardan kaçınmanız yeterli.

Sevgilinizle ilgili konusmalarda ise arkadaslarınıza hak vermedim fakat sizi kısıtlayan sevgiliniz için "boşver görmez, giy" demek yerine "giyimine karıştırma, giy, seni kısıtlayanı da hayatından cıkar" vb cumleler kuran kişilere güvenebilirsiniz bence.

Arkadaslarim var ama oyle kotu gun dostu diyebilecegim dostlarim yok. Eskiden var miydi belki cok onceleri. Yabanci bir ulkede giderek koptum arkadaslarimdan . Iki kultur arasi gidip geliyorum.

Bu hayatta kimseye guvenmemeyi yedigim sirtimdaki bicaklardan tecrube ettim. O yuzden ben herkese yeteri kadar arkadasim simdi.

Günlük konuları herhangi bir arkadasınızla da konusabilirsiniz, sizi sıkıntıya sokacak konulardan kaçınmanız yeterli.

Sevgilinizle ilgili konusmalarda ise arkadaslarınıza hak vermedim fakat sizi kısıtlayan sevgiliniz için "boşver görmez, giy" demek yerine "giyimine karıştırma, giy, seni kısıtlayanı da hayatından cıkar" vb cumleler kuran kişilere güvenebilirsiniz bence.
Çok haklisiniz .Öyle diyenler genelde benden büyük insanlar oluyor biraz daha özgürlüğüne düşkün kendi ayaklari uzerinde duran kadinlar diyor karistirma diye . ama sonradan snliyolar en basta karistirmiycsktin artik olmaz diyolar kurcalamiyorlar :)

Arkadaslarim var ama oyle kotu gun dostu diyebilecegim dostlarim yok. Eskiden var miydi belki cok onceleri. Yabanci bir ulkede giderek koptum arkadaslarimdan . Iki kultur arasi gidip geliyorum.

Bu hayatta kimseye guvenmemeyi yedigim sirtimdaki bicaklardan tecrube ettim. O yuzden ben herkese yeteri kadar arkadasim simdi.
işte mesela .O koptuğunuz arkadaşlariniz gercekten dostunuz olsa surekli arar sorardi ne zaman gelceksiniz diye yolunuzu gozlerdi yada yaniniza gelmek isterdi imkani varsa . Ama sanki bana artik birileriyle arkadas kalmak icin hep ben cabaliyormusum gibi gelmeye basladi

işte mesela .O koptuğunuz arkadaşlariniz gercekten dostunuz olsa surekli arar sorardi ne zaman gelceksiniz diye yolunuzu gozlerdi yada yaniniza gelmek isterdi imkani varsa . Ama sanki bana artik birileriyle arkadas kalmak icin hep ben cabaliyormusum gibi gelmeye basladi

Koptugum arkadaslarim face imde. 2009 dan beri kapali. Gozden irak olan gonulden de irak oluyor. Cok meraklisi da degilim acikcasi. Dedigim gibi hic tahmin etmedigim birilerinden yedigim bicak darbelerinden sonra insan cok fazla caba harcamamayi ogreniyor-mus.

Koptugum arkadaslarim face imde. 2009 dan beri kapali. Gozden irak olan gonulden de irak oluyor. Cok meraklisi da degilim acikcasi. Dedigim gibi hic tahmin etmedigim birilerinden yedigim bicak darbelerinden sonra insan cok fazla caba harcamamayi ogreniyor.
İnsallah bende çaba harcamayi darbe görüp ogrenmem . Gerci alttan slttan darbe goruyormusum gibi gelmeye basladi ondan bu aralar boyleyim bencede neyse . Allah iyi insanlarla karsilastirsin hepimizi diyelim

Öyle kendimi onda buldugum yakin arkadaşım yok
Normal arkadaşlarım var
Bana evini acan su anda onun evinde kaldığım arkadasim var.sağolsun iyi insan iyi arkadaş ama bi dost diyemem
En iyi arkadaşım olarak gördüğüm kisinin en iyi arkadasi değilim :) ama buna da bozulmuyorum.
Sanirim tek dostum eşim. Zaten 1 taneden fazla dost bunyeye fazla gelir :)
Ama kk da tanışıp arkadas oldugumuz 2 kisi de var ki onların kategorisi ayri. Dert ortaklarım. :KK200:Onlarla farklı yerlerdeyiz ama hic olmamalari hayatimda bosluk yaratirdi.

Soruna gelecek olursak cok yakin arkadaslik bence çocukluktan getirilen bir durum.
Yani 30 undan sonra dost degil arkadas bulursun ama lisede baslayan arkadaşlık daha saglam temellerde diye dusunuyorum
ay en onemlısı dost gıbı eş ve her daım yanında olan aılen he bırde kk dan veya neyse ıste bır dert ortagı .. katılıyorumm .. allahım dost gıbı baba gıbı bı omr sevgılı gıbı eş nasıp etsın

ama tabı su dugun olaylarında kalabalık arkadas ortamı aranıyor ama gelene kapı acık gelmeyen kendı bılır sanırım

arkadaslık sans ısı yoksa

ne bencıl ne cıkarcı ne ahlaksız ınsanların arkadasları var mesela

sorun yapma

zaten dost sandıkların arkadas sandıkların yanı o sandıkların o deneyımler buyutuyor ınsanı ve nerde cokluk orda bı bozukluk olur

az olsun oz olsun yahu

ay en onemlısı dost gıbı eş ve her daım yanında olan aılen he bırde kk dan veya neyse ıste bır dert ortagı .. katılıyorumm .. allahım dost gıbı baba gıbı bı omr sevgılı gıbı eş nasıp etsın

ama tabı su dugun olaylarında kalabalık arkadas ortamı aranıyor ama gelene kapı acık gelmeyen kendı bılır sanırım
Evettt .. Amin duanız için .. Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin..

Back
X