• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum olacak. Cevap verirseniz memnun olurum.

KaderBM

Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2012
14
0
16
Ankara
Merhaba, ben Kader; 10. sınıfta sayısaldım ama fizik ve kimyam zayıf. 11e geçtim şuan sizce eşit ağırlığa geçmeli miyim? Coğrafya ve tarih dersini de pek sevmiyorum açıkcası ama lise 2de coğrafya 4 tarih 5ti. Sizce eşit ağırlıkta ünv. sınıvında daha mı başarılı olurum? Birde geçen sene arkadaşlar bana ''11e geçerken eşit ağırlığa da geçersen görüşürüz ama'' demişlerdi. Birazda onu takıyorum.. Değiştireym mi bölümümü? :/

Merhaba, ben Kader; 10. sınıfta sayısaldım ama fizik ve kimyam zayıf. 11e geçtim şuan sizce eşit ağırlığa geçmeli miyim? Coğrafya ve tarih dersini de pek sevmiyorum açıkcası ama lise 2de coğrafya 4 tarih 5ti. Sizce eşit ağırlıkta ünv. sınıvında daha mı başarılı olurum? Birde geçen sene arkadaşlar bana ''11e geçerken eşit ağırlığa da geçersen görüşürüz ama'' demişlerdi. Birazda onu takıyorum.. Değiştireym mi bölümümü? :/

Kırmızıyla belirttiğin bölümü anlamadım ama onu dışında tm bitirmiş birisi olarak kolay diye seçmeye çalışma derim.Çünkü okumayı ya da araştırmayı sevmiyorsan edebiyat coğrafyayı tarihi de kendi kendine yapamazsın. Oturup ders çalışırsan da her bölüm kolay zaten sen ileride ne okumak istediğine göre karar ver bence bölüm secimine.

Son düzenleme:
liseyi bitireli 11 yıl oldu, zamanında arkadaşlarım hep eşitağırlığa geçmişti
sözele gitmek tembel damgası yemekti (hala öyle sayılırda neyse)
ama ben matematikten sayısaldan nefret ediyordum, anlamıyordum da
sözele gittim, en nefret ettiğim ders tarihti, şuan : TARİH ÖĞRETMENİYİM :)))

fizik kimya kötüyse,lise bitene kadarda öyle gider.zorlar seni.bende lisede eşit ağırlıkmı sayısalmı diye çok kafa patlattım.sayısal seçmekte etiketti bi nevi.seçtim.pişmanım.mühendislik veya tıp kazanamadıktan sonra sayısal okumanın bi mantığı yok .eşit ağırlıkta seçenek fazla.
matemetikte kötüyse eşit ağırlık seç bence.ama tabiki hangi mesleği seçmek istiyorsan ona göre bölümünü değiştir.mühendislik düşünüyormusun mesela?fizik kimya göreceksin üniversitede çnkü.
bunları hesapla kararını ona göre ver.:34:

canım zaten şuan sistemler bayağı bir değişti sen önce istediğin mesleği düşün derim ve ona göre karar ver derim ve sen öss ye giresiye kadar belkide farklı bir sistem gelebilir canım bence karamsar olma ama hani zayıf derken sevmediğin içinmi yoksa yapamıyormusun hani anlayamıyormusun ondan mı zayıf? ancak bende lisede böyleydim sadece o derslerim zayıftı tatlım ve kendime güvenmedim korktum çünkü biliyordum yapamzdım ben lise 2'de tercih yaparken eşit ağırlık seçtim zaten sayısal olarak matematik ve geometri görüyorsun eşit ağırlıkta da sayısal olsanda coğrafya yine görüceksin sanırım canım bence zor şeyler değil tarih ve coğrafya yapabilirsin yani demem o ki eşit ağırlık istiyorsan geç tatlım birşey kaybetmezsin yani tercih alanıda geniş hem başarılar dilerim canım şimdiden eğitim hayatında...

Eğer fizik ve kimya derslerini çok uğraşmana rağmen yapamıyorsan zorlama
Tm 'ye geçmen senin açından daha iyi olur bence .
Ama devam edersen ve fizik kimya derslerinden kalırsan ve ortalaman da tutmaz ise
Sınıf tekrarı yapma ihtimalin de var bunu düşünerek hareket et canım .
Dersler o kadar da kolay değil , çok sıkı çalışman gerekiyor .

tatlım bende 2011 de liseden mezun oldum sayısal bölümü mezunuyum ve çogu tm mezunu arkadaşım açıkta kaldı, çünkü sayısal olanlar her zaman matematiği daha yüksek oluyor eşit ağırlıkçılara göre ayrıca sayısala geçsen bile edebiyat dersi ve coğrafya görüyorsun ama sayısal mezunu olursan fen de yapabilirsin az da olsa bir şeyler yaparsın ama eşit agırlıga gecersen matematiğin düşcek ve fen de hiç bir şey yapamicaksın
mesela ben mf de 20 binlerdeydim tm de 30 binlerdeydim... sonuçta katsayı falan yok...
ama tabiki her şeyden önce senin bi meslek hedef edinmen... umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

Meslekte tm'den aslında, pdr istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim büyük bir ihtimalle geçeceğim çünkü sayısalda kalırsamda ünv. sınavında fizik ve kimya yapabileceğime inanmıyorum.. Fizik kimya çalışacağıma tarih ve coğrafya çalışırım en azından daha anlaşılır dersler :) Tekrar teşekkür ederim hepiniz çok yardımcı oldunuz :)

ben 9. sınıfta tercih yapılırken TM seçtim fizikten nefret ediyordum çünkü. Ama edebiyatım 3 diye TMye giremedim puanım tutmadı Sayısala geçtim. Ağladım zırladım. 10. sınıfın sonunda geçicektm TMye ama vazgeçtim. Sevdim bölümü :) 12. sınıfta Fiziğim 5 gelmişti :) Seversen yaparsın :)

Sayısalcı bir öğrenci olarak yazayım, eğer ilerde seçmek istediğin meslekler TM alanına daha yakınsa, Fizik ve Kimyada başarılı olmadığını düşünüyorsan (Ki sayısalın temeli) Ve TM de daha başarılı olacağına inanıyorsa hiç düşünme. biliyorsun ki ÖSYM sağolsun artık okul ortalamamız çok şey belirliyor. Senin için şu an önemli olan en ykseğini yapmak. Sayısal yada eşit ağırlık değil. Nerde daha başarılıysan oraya geçeceksin. benim arkadaşlarımda öyle yaptı. YGS için 9 ve 10 u sayısal seçip, isteyenler yada başarmayacağını düşüneneler 11 de TM'ye geçti. Ve gerçek şu ki sayısalda okul sonuncusu olan kişi Tm'ye geçince okul birincisi oldu.
Ayrıca arkadaşlarına ne yani. ? Sen üniversite sınavına girdiğinde kimse gelip de sen şunu seçtin demeyecek. Ben onları bundan 2-3 sonra görücem. Hayat senin hayatın nerde daha başarılı olacağını düşnüyorsan oraya geç. 9.sınıf Senin TM yada Sayısal olaağını malesef ki belirleyen bir sınıf değil çünkü tüm dersler ortak. Ve bize alan seçimini o sene yaptırmaları da bir o kadar yanlış. Evet ben sayısalcıydım, ama benim edebiyatım hep 98-100 den düşerdi. hep düşürüdüm acaba TM mi diye. Ben sayısalı fiziğe aşık birisi olarak seçtim. Ki başardım da sevdiğim için. Sende tarihi yada coğrafyayı seversen çok iyi bir başarı yakalarsın. Dediğim gibi yap. Kimin ne dediği zarre kadar önemli değil. Sayısalcı zekidir Tmci şudur Sözelci şudur diye de birşey yok. Nerde başarıylıysan, seni sen yapacak gelecekti alanın odur. :34:

bence hangisinden daha çok nefret ettiğine karar ver :) tarih-coğrafyadan mı fizik-kimyadan mı?
bir de seçmek istediğin meslekler de önemli tabi
ben matematikten nefret ettiğim halde t-m seçmiştim şimdi çoook pişmanın keşke milletin sözüne aldırış etmeyip sözel seçseymişim....

kesinlikle eşit ağırlığa geçmelisin. fizik kimya çalışılarak daha zor başarılır. zayıfmış üstelik. yol yakınken dön...

Ben bir arkadaşımın gazıyla sözel seçmiştim. İlk bir haftada isyan etmiştim. Sonra o beni gaza getirenle beraber tm ye geçtik. Müdürümüz eğer pişman olursanız, notlarınız düşük gelirse diye bizi tehdit etmişti tabi çok güzel ortalamayla mezun olduk :)
Bazen diyorum acaba sözelde kalsam ne olurdu diye ama yine de tm okumaktan hiç pişman olmadım. O zamanlar her bölüme giren matematik hocaları da farklıydı biz en iyi anlatan hocanın sınıfını seçmiştik. Bunun da bir etken olduğunu düşünüyorum.
İnce ele sık doku hedeflerine en yakın hangisi ise onu seç :34:

okulunda bir rehberlik birimi varsa orayla görüşmen en sağlıklısı olacaktır.
yalnız sana tavsiyem kimsenin lafına kendi mutluluğundan daha fazla değer verme.

benim de fizik kimya kötüydü ve son sene TMye geçmiştim.. iyi ki geçmişim yoksa liseyi bitiremezdim bile..

sen mesleğine karar vermişsin pdr diorsun saısalda kafa ormana gerek yok.. arkadaslarının ne dedigni bosver.benim bildiğim ögretmenler var tm lere bakıp ckısmazsanız bunlar gbi olursunuz diyen.. ben saısal ögrencisi olarak soylüorum ki edebiatım dil anlatımım 98 100 arası gdip gelior..tarihim de cografyam da fizikten yüksek. e ne yapayım tm ye m i geceyim..haır istediğim meslek için ugrasıorum. okulda aldıgın nota bakıp da degerlendrme yani kendni..

Son düzenleme:
Bende aslında fizik ve biyolojiyi sevdiğim için sayısala gitmiştim ama fiziği gerçekten artık hiç sevmiyorum.. :/

canım bence sevdiğin bölüm olması önemli başarısızlık çalışmayla alakalı ve sevdiğin her dersi başarma imkanın daha çok var bi matematik öğretmeni olarak tavsiyem bu:)

Back
X