Merhaba arkadaşlar,
Benimki dert değil aslında ama kafama takıldı. Kızım 4, sınıf öğrencisi okulu etüdlü ve saat 4'te çıkıyor haftanın 4 günü ben bırakıyorum sabah okula 4'te de babası alıyor. (Eşimin işi 3'e kadar) Bir tek Cuma günleri kayınvalidem alıyor o gün etüd yok ve erken çıkıyorlar babası yetişemiyor çünkü. Buraya kadar bir sorun yok ama kayınvalidemle bu sabah telefonda konuşurken (ki bu 2 ya da 3. tekrarlayışı aynı konuyu) kızım için dün akşam telefonda konuşurken ben yaşlıyım unutursam seni gelip almayı ne yaparsın diye sormuş. Kızım da öğretmenimin yanına giderim öğretmenim gitmiş olursa müdürün yanına gidip annemi ya da babamı aramalarını rica ederim demiş. Kayınvalidem de niye kendi başına gelebilirsin artık büyüdün sen demiş kızıma. Bu sabah bana da söylüyor çantasını taşımak zor geliyor herhalde gelebilir niye gelmesin ki diyor (okulla kayınvalidemin evinin mesafesi yürüyerek 20-25 dakika ve 2-3 tane cadde geçiliyor) bende anne şaka mı yapıyorsun gerçekten mi söylüyorsun bilmiyorum ama yalnız gelemez öyle olsa sabahları ben niye bırakayım o zaman veririm çantasını git kızım okula derim. Cadde geçerken başına bir şey gelir çocuğun böyle düşünmene de hayret ettim doğrusu. Ama bunu birkaç seferdir tekrarlıyorsun çocuğun yanında da bu şekilde konuşursan çocuk ben artık büyüdüm babaannem öyle dedi tek başıma gidebilirim diye düşünüp gelmeye kalkar dedim. Ben mi abartıyorum bana mı hala çocuk geliyor diye düşünüyorum ama henüz 9 yaşında 10 yaşına girmedi bile kızım.
Canım bence 9 yaş küçük ayrıca kızının büymüş olduğuna bile güvenip yanlız bıraksanda çevre kötü henüz kendisine hakim olamaz...
Bende aynen böyle düşünüyorum. Ama kayınvalidem farklı düşünüyor.
Servise verme gibi durumunuz yok mu acaba? Yazı var kışı var 20_25 dk bayağı uzak küçük çocuk için ayrıca kimseye minnet etmemiş olursunuz ,kv de olsa bu işler stresli işler sevgiler.
ben 9 yaşındayken anneannemle bizim evin arası yarım saatti. ben o yolu yürüyerek gidip gelirdim. bir kere ısrar ettim gidebilirim diye direttim, baktılar gidebiliyorum sonradan bir şey demediler. ama devir değiştiğinden midir nedir insanlar artık buna cesaret edemiyorlar. çocuğun cevvalliğine bağlı bence :) gidebilir de gidemeyebilir de onu en iyi sen tanırsın.
Çocuğunuz 25 dk lık mesafeyi tek başına gelmek için henüz küçük,bu konuda haklısınız.
Ama kayınvalideniz böyle düşünmüyorsa,demekki zor geliyor ona haftada birde olsa o mesafeyi yürümek.
Kayınvalidenize haklı olduğunuzu ıspatlamaya çalışmak yerine çocuğun Cuma günü okul dönüşüne bir çözüm bulmalısınız.
Kayınvalidenizin böyle bir sorumluluğu almak gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi,gereksiz gördüğünü söylediği içinde tenkit edilmeyi haketmiyor.
Ogün akşamları da kızınızı siz gidip alınKadın belki yoruluyor dur öyle demişdir çocuk desin diye..
Emin olun alabilecek durumum olsa mutlaka gider alırdım. Çalışıyorum ve işyerim kızımın okuluna epeyce uzak. Bir de kayınvalidem yorulur olsa bunu kendisi açıkça söyleyebilir emin olun lafını sakınan birisi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?