• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sorum olacak

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Benimki dert değil aslında ama kafama takıldı. Kızım 4, sınıf öğrencisi okulu etüdlü ve saat 4'te çıkıyor haftanın 4 günü ben bırakıyorum sabah okula 4'te de babası alıyor. (Eşimin işi 3'e kadar) Bir tek Cuma günleri kayınvalidem alıyor o gün etüd yok ve erken çıkıyorlar babası yetişemiyor çünkü. Buraya kadar bir sorun yok ama kayınvalidemle bu sabah telefonda konuşurken (ki bu 2 ya da 3. tekrarlayışı aynı konuyu) kızım için dün akşam telefonda konuşurken ben yaşlıyım unutursam seni gelip almayı ne yaparsın diye sormuş. Kızım da öğretmenimin yanına giderim öğretmenim gitmiş olursa müdürün yanına gidip annemi ya da babamı aramalarını rica ederim demiş. Kayınvalidem de niye kendi başına gelebilirsin artık büyüdün sen demiş kızıma. Bu sabah bana da söylüyor çantasını taşımak zor geliyor herhalde gelebilir niye gelmesin ki diyor (okulla kayınvalidemin evinin mesafesi yürüyerek 20-25 dakika ve 2-3 tane cadde geçiliyor) bende anne şaka mı yapıyorsun gerçekten mi söylüyorsun bilmiyorum ama yalnız gelemez öyle olsa sabahları ben niye bırakayım o zaman veririm çantasını git kızım okula derim. Cadde geçerken başına bir şey gelir çocuğun böyle düşünmene de hayret ettim doğrusu. Ama bunu birkaç seferdir tekrarlıyorsun çocuğun yanında da bu şekilde konuşursan çocuk ben artık büyüdüm babaannem öyle dedi tek başıma gidebilirim diye düşünüp gelmeye kalkar dedim. Ben mi abartıyorum bana mı hala çocuk geliyor diye düşünüyorum ama henüz 9 yaşında 10 yaşına girmedi bile kızım.

Merhaba arkadaşlar,

Benimki dert değil aslında ama kafama takıldı. Kızım 4, sınıf öğrencisi okulu etüdlü ve saat 4'te çıkıyor haftanın 4 günü ben bırakıyorum sabah okula 4'te de babası alıyor. (Eşimin işi 3'e kadar) Bir tek Cuma günleri kayınvalidem alıyor o gün etüd yok ve erken çıkıyorlar babası yetişemiyor çünkü. Buraya kadar bir sorun yok ama kayınvalidemle bu sabah telefonda konuşurken (ki bu 2 ya da 3. tekrarlayışı aynı konuyu) kızım için dün akşam telefonda konuşurken ben yaşlıyım unutursam seni gelip almayı ne yaparsın diye sormuş. Kızım da öğretmenimin yanına giderim öğretmenim gitmiş olursa müdürün yanına gidip annemi ya da babamı aramalarını rica ederim demiş. Kayınvalidem de niye kendi başına gelebilirsin artık büyüdün sen demiş kızıma. Bu sabah bana da söylüyor çantasını taşımak zor geliyor herhalde gelebilir niye gelmesin ki diyor (okulla kayınvalidemin evinin mesafesi yürüyerek 20-25 dakika ve 2-3 tane cadde geçiliyor) bende anne şaka mı yapıyorsun gerçekten mi söylüyorsun bilmiyorum ama yalnız gelemez öyle olsa sabahları ben niye bırakayım o zaman veririm çantasını git kızım okula derim. Cadde geçerken başına bir şey gelir çocuğun böyle düşünmene de hayret ettim doğrusu. Ama bunu birkaç seferdir tekrarlıyorsun çocuğun yanında da bu şekilde konuşursan çocuk ben artık büyüdüm babaannem öyle dedi tek başıma gidebilirim diye düşünüp gelmeye kalkar dedim. Ben mi abartıyorum bana mı hala çocuk geliyor diye düşünüyorum ama henüz 9 yaşında 10 yaşına girmedi bile kızım.

Canım bence 9 yaş küçük ayrıca kızının büymüş olduğuna bile güvenip yanlız bıraksanda çevre kötü henüz kendisine hakim olamaz...

Servise verme gibi durumunuz yok mu acaba? Yazı var kışı var 20_25 dk bayağı uzak küçük çocuk için ayrıca kimseye minnet etmemiş olursunuz ,kv de olsa bu işler stresli işler sevgiler.

Servise verme gibi durumunuz yok mu acaba? Yazı var kışı var 20_25 dk bayağı uzak küçük çocuk için ayrıca kimseye minnet etmemiş olursunuz ,kv de olsa bu işler stresli işler sevgiler.

3 yıl servise verdim ama bu yıl okulu tam gün oldu kızım illa sabah erken gidiecem artık öğlen gitmeyeceğim anne bu sene beni sen bırakır mısın lütfen arkadaşlarımın çoğunu annesi bırakıyor bende özeniyorum diyince kıyamadım kızıma da.

sen haklısın bu durumda...
henüz tek gidip gelecek yaşta değil kızın...
üstelik mesafede uzun...

ben 9 yaşındayken anneannemle bizim evin arası yarım saatti. ben o yolu yürüyerek gidip gelirdim. bir kere ısrar ettim gidebilirim diye direttim, baktılar gidebiliyorum sonradan bir şey demediler. ama devir değiştiğinden midir nedir insanlar artık buna cesaret edemiyorlar. çocuğun cevvalliğine bağlı bence :) gidebilir de gidemeyebilir de onu en iyi sen tanırsın.

bence kaynanana kızmamalısın,çünkü öyle alışmıştır.eminim onun çocukları çok daha uzak yolları gidip gelmiştir.açıkçası ben de 1.sınıftan itibaren kaç km yol gittim geldim tek başıma.benim çocuklarım da gitti geldi.
sen de haklısın zaman değişti.arabalar çoğaldı,kötü insanlar çoğaldı.bunu güzelce açıklayarak anlat kaynanana:34:

Televizyonda bir haber duysak küçük kıza okul çıkışı yürürken araba çarptı ya da kayboldu kaçırıldı, hepimiz ilk kimi suçlarız? Her gün 20-25 dklık yolu yürüdüğünü öğrendiğimizde ne deriz. Siz yürürken başınıza bir şey gelmediyse verilmiş sadakanız varmış derim. Bu durumda konu sahibi haklı ama eğer bir gün kayınvalideniz ben alamayacağım derse de ona da yapacak bir şey yok. Babanesi sonuçta keşke yapsa ama alamam derse de başımızın çaresine bakıcaz malesef.

benim kv de aynı.aklına hiç acaba yolda çocuğun başına birşey gelirmi diye hiç düşünmez.çok geniş ve rahattır o yönden.bana hep bırak çocuk kendi gelsin gitsin demişti bende dinlemdim onu içim rahat etmiyordu çünkü.4 çocuğu var 4 ünüde sadece okullarının 1. günü getirmiş ondan sonra daha getirmemiş.okul ve evlerinin mesafesi çok fazlaymış.yinede küçük müçük demiyor yanlız yolluyormuş.

ben 9 yaşındayken anneannemle bizim evin arası yarım saatti. ben o yolu yürüyerek gidip gelirdim. bir kere ısrar ettim gidebilirim diye direttim, baktılar gidebiliyorum sonradan bir şey demediler. ama devir değiştiğinden midir nedir insanlar artık buna cesaret edemiyorlar. çocuğun cevvalliğine bağlı bence :) gidebilir de gidemeyebilir de onu en iyi sen tanırsın.

Haklısınız, ben 9 yaşında olduğum dönemi düşünüyorum da sokaklarda bu kadar fazla araba yoktu hatta bu kadar kötü insanlarda yoktu :) şimdi ise çok farklı.

Çocuğunuz 25 dk lık mesafeyi tek başına gelmek için henüz küçük,bu konuda haklısınız.

Ama kayınvalideniz böyle düşünmüyorsa,demekki zor geliyor ona haftada birde olsa o mesafeyi yürümek.

Kayınvalidenize haklı olduğunuzu ıspatlamaya çalışmak yerine çocuğun Cuma günü okul dönüşüne bir çözüm bulmalısınız.

Kayınvalidenizin böyle bir sorumluluğu almak gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi,gereksiz gördüğünü söylediği içinde tenkit edilmeyi haketmiyor.

Ogün akşamları da kızınızı siz gidip alın :19:Kadın belki yoruluyor dur öyle demişdir çocuk desin diye..

Çocuğunuz 25 dk lık mesafeyi tek başına gelmek için henüz küçük,bu konuda haklısınız.

Ama kayınvalideniz böyle düşünmüyorsa,demekki zor geliyor ona haftada birde olsa o mesafeyi yürümek.

Kayınvalidenize haklı olduğunuzu ıspatlamaya çalışmak yerine çocuğun Cuma günü okul dönüşüne bir çözüm bulmalısınız.

Kayınvalidenizin böyle bir sorumluluğu almak gibi bir zorunluluğu olmadığı gibi,gereksiz gördüğünü söylediği içinde tenkit edilmeyi haketmiyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ama bu yorumu yapmanız için benim size kayınvalidem çocuğumu götürmek zorunda zaten haftada sadece bir gün götürüyor gibi anlatımım olması gerekirdi. Kaldı ki biz servise verelim dediğimizde ilk karşı çıkan da kayınvalidemdi zaten 4 gün babası alacak bir gün içni servise mi vereceksiniz çocuğu ben alırım bana da yürüyüş olur diyen de kendisi. Ayrıca kayınvalideme haklı olduğumu ispatlamaya çalıştığımı nereden çıkardınız onu da anlamadım. Benim kayınvalideme söylediğim çocuğun yanında da tek başına gider gelirsin diye cesaretlendirmeye çalışıyorsun ama o da evet ben büyüdüm diye tek başına gelmeye kalkabilir ve Allah korusun yolda başına bir iş gelebilir şeklindeydi.

Ogün akşamları da kızınızı siz gidip alın :19:Kadın belki yoruluyor dur öyle demişdir çocuk desin diye..

Emin olun alabilecek durumum olsa mutlaka gider alırdım. Çalışıyorum ve işyerim kızımın okuluna epeyce uzak. Bir de kayınvalidem yorulur olsa bunu kendisi açıkça söyleyebilir emin olun lafını sakınan birisi değil.

Emin olun alabilecek durumum olsa mutlaka gider alırdım. Çalışıyorum ve işyerim kızımın okuluna epeyce uzak. Bir de kayınvalidem yorulur olsa bunu kendisi açıkça söyleyebilir emin olun lafını sakınan birisi değil.

İşiniz baya zor valla aklınız kızınızda kalıcak :50:

çocuklar kendine güvense de ortam kötü.
arabalı,arabasız her türlü sapık dolaşıyor ortada.

Bence en iyisi servise vermek şimdi sizi götürmenizi istemiş ama çocukların her istediği de her zaman olamayabiliyor maalesef demek ki zor geliyor 20-25 dk mesafe az değil. Hem arkadaşları vardır mutlaka serviste olan onlarla muhabbet ederken filan geliveriir alışırda zaten kısa sürede. Herkesi annesi mi alıp bırakıyor okulda normal şartlarda kendisi gelebilir 4. sınıfa giderken ki zamanlarımı hatırlıyorum da kolayca gidip geliyordum tek başıma okula. Hatta 5. sınıfın 2. dönemi çok daha uzak bir yerw taşınmıştık hem yürüyor sonra bir de minibüse biniyordum ama devir değişti tabi çevreye güven olmuyor ancak kaynanam öyle dedikten sonra da bir daha tenezzül etmezdim çocuğu al demeye bir şekilde bir yol bulacaksınız.

kızının okula senin götürmeni istemesine şaşırdım :)
çocuklar genelde okula gelip giderken ya da okulda velilerini görmekten hoşlanmazlar.
henüz büyümedikleri gerçeğiyle yüzleşmemek için sanırım :)

kayınvalidenin konuşmasından nedense, gidip almak zor gelmeye başlamış da sana söyleyemiyormuş gibi hissettim.
zamanında ben alırım, bana da yürüyüş olsun demiş ya.
belki bunun için şimdi ben alamayacağım artık derse yan çizmiş olacağını düşünüyordur.
bu konuyu ondan önce sen açıp bir sorsan?
zor geliyor olabilir belki artık..

Back
X