Bir sorunum var :(

Cestlaviee

Sabırda yorulur
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
1.338
2.103
133
image.webp
kızlar merhaba hepinize iyi akşamlar,

Bi sorum olucaktı yaklaşık 2 haftadır kolumda kırmızı yuvarlak üzeri pütürlü bi doku bulunuyor ve son Zaman'larda büyüdü tabi ki önceleri takmadım bi yere sürtmüşümdür falan sanıp doktora şuan gidicek vaktim yok bu nedir bilen var mı?

Benim cildim kuruyunca böyle oluyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum ama doktor da değildim.

Eki Görüntüle 1822866 kızlar merhaba hepinize iyi akşamlar,

Bi sorum olucaktı yaklaşık 2 haftadır kolumda kırmızı yuvarlak üzeri pütürlü bi doku bulunuyor ve son Zaman'larda büyüdü tabi ki önceleri takmadım bi yere sürtmüşümdür falan sanıp doktora şuan gidicek vaktim yok bu nedir bilen var mı?

Mantar gibi duruyor cilt doktoruna gitmeni öneriyorum.

Benim cildim kuruyunca böyle oluyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum ama doktor da değildim.

İşin kötüsü iş yerinde bi arkadaşım gözümün kenarında ne çıktı baksana dedi bugün baktım kolumdakinin aynısı bu her neyse bulaşıcı olarak düşünüyorum ama anlam veremedim ilk kez yaşıyorum

Mantar gibi duruyor cilt doktoruna gitmeni öneriyorum.

Eczanenin anlayabileceği bişey mi eğer mantarsa? İlk defa böyle bişey yaşıyorum panik oldum fakat bu ara iş sebebiyle doktora gitmem çok zor anca haftaya falan gidebilirim ama dağılmasından Korkuyorum

Vücudun başka yerlerinde de oluyorsa, stresten olabilir. Strestense merhem karışımı yazıyor doktorlar, eczanede karışımı hazırlıyorlar.

Eczanenin anlayabileceği bişey mi eğer mantarsa? İlk defa böyle bişey yaşıyorum panik oldum fakat bu ara iş sebebiyle doktora gitmem çok zor anca haftaya falan gidebilirim ama dağılmasından Korkuyorum

Dağılmaz mantar ise ama leke büyür. Genital bölgede kaşıntı var mı ? Akıntı ? Doktora gitmek çok daha sağlıklı.

merhaba,
benzer bir dokuntu benim oglumda oldu. biz de su an yurt disindayiz diye dermatologumuza da goturemedik. Yaklasik iki ay kadar surdu ve gecti kendi kendine. alerjik bir reaksiyon. mantar degil, cunku mantar kasintili olur. cilt yapiniz atopik mi?

Sedef, mantar veya egzama gibi gözüküyor. Fakat egzama ve Sedef genelde kaşıntılı olur. Mantar kaşıntılı olmayabilir çok çeşidi var. Doktora göstermelisiniz çünkü muhtemelen bulaşıcıdır

Aynısı kızımda çıktı dr götürdüm aldığı astım ilaçlarından yada stresli bi durum yaşadığından çıkmış olabilir dedi kremler verdi geçti çok şükür kızım astım hastası malesef cildin çok kuruysada olabiliyor sürekli nemli tut vücüdunu

kuzenimin yanağında çıkmıştı ,bir seferinde benim kolumda. teyzem temre demişti bunun adına,halk dilinde temre deniyormuş çok sene geçtiği için üzerinden, nasıl iyileşti hatırlamıyorum.bir çeşit mantar sanırım ,kaşınıyor mu peki

merhaba,
benzer bir dokuntu benim oglumda oldu. biz de su an yurt disindayiz diye dermatologumuza da goturemedik. Yaklasik iki ay kadar surdu ve gecti kendi kendine. alerjik bir reaksiyon. mantar degil, cunku mantar kasintili olur. cilt yapiniz atopik mi?

Aksine hiç alerjik reaksiyonum yoktur su yaşıma kadar yaşamadım. Kaşıntı o kısımda yok ama psikolojik mi bilmiyorum saç diplerim falan kaşınıyor sürekli dağılmasından korktuğun için sanırım

Dağılmaz mantar ise ama leke büyür. Genital bölgede kaşıntı var mı ? Akıntı ? Doktora gitmek çok daha sağlıklı.

O tarz belirtiler yok sadece resimdeki leke o da birden oldu ve ilk zamankine göre büyüdü ondan dikkatimi çekti en kısa zamanda doktora gideceğim

Aksine hiç alerjik reaksiyonum yoktur su yaşıma kadar yaşamadım. Kaşıntı o kısımda yok ama psikolojik mi bilmiyorum saç diplerim falan kaşınıyor sürekli dağılmasından korktuğun için sanırım

Saç diplerin kaşınıyorsa, mantar bu cilt doktoruna gideceksin özel şampuanlar veriliyor ayrıca hap ve krem verilecek.

sac dip kasintisinin bununla baglantisi yok. benim oglumda da bir bolgede cikti ilk. sonrasinda farkli alanlarda cogaldi. hepsinin tamamen sonmesi 2 ayi buldu. bizim istanbul'daki dermatologumuz dr. eda tiftikci - gayrettepe f. nightingale hastanesinde. tavsiye ederim, firsatiniz olursa.

sac dip kasintisinin bununla baglantisi yok. benim oglumda da bir bolgede cikti ilk. sonrasinda farkli alanlarda cogaldi. hepsinin tamamen sonmesi 2 ayi buldu. bizim istanbul'daki dermatologumuz dr. eda tiftikci - gayrettepe f. nightingale hastanesinde. tavsiye ederim, firsatiniz olursa.

Teşekkür ederim ilginiz için mutlaka doktora gideceğim

Bu sanırım Zona. Bendede çıkmıştı küçüktü sonra büyüdü. Bulaşıcı değil siye biliyorum. Bi büyüğüm havluyu ısıtıp üstüne bastırdı 2 güne geçti.

Back
X