Bir sünnet töreni meselesi

Ne penismiş arkadaş :KK14: Bizimkinden insan çıkıyor bu kadar kıymeti yok. Cidden tek sorun fanta baklava falan mı ? Ben bu sabah kahvaltıda Allah ' ım bu kahvaltılarımızı aratma yoklukla ülkemizi ve ailemizi sınama dedim. Korkuyorum ya gelecek için, bunları düşünün . Fatma tavuk kavurma konuları boş gelecek.

Elti mevludu kabul etmiş,artık sizin yapacağınız her hangi bir çıkış tavuk,takı vs size patlar haberiniz olsun. Ya açık açık ben ortak istemiyorum deyin bahane üretmeden,ya böyle kabul edin.

Ortak yapmayın o zaman.

Her şey sizin istediğiniz gibi olamaz, feragat etmiş bir şeyden, gerisine de o karar versin.

He diyin gecin,taki gelirse de grlsin bj saatten sonra zor gelir ,koronodan donra insanlarin alim gucu bir sure duzelmez

Selamlar herkese
Oğlum uyuyunca bos kaldım kafama takılan bir meseleyi paylaşmak istiyorum.
Kayinbbam torunlarına beraber sünnet yapmak istiyor arti tüm masrafları karşılıyor. Eltimle pek muhatap değiliz ancak bu tören için mecburen muhatap olmak zorunda kaldık. Eltim müzikli bir tören istiyor ben sadece mevlüt taraftarıyim. Benim aklımda fanta tavuk pilav salata dan oluşan bir menü vardi. Ayrıca takı istemiyorum sanki insanları takı için bir araya toplamis gibi olmak bana ters. O ise tamam mevlüt olsun ama kirmizi et baklava vs li bir menü ve takı istiyor. Kesinlikle ortak paydada bulusabilecegimizi sanmıyorum. Zaten çocuklar arasında yaş farkı da var. Kendi oğluma takisizlik mütevazı bir sünnet yaparım. Ama kayınbaba ya ve eltime ayıp olur diyor bir tarafim. Kadın birde müzikten feragat etti. Bilmiyorum kötü uyumsuz da olmak istemiyorum. Esime de böyle yansıtmak istemiyorum. Ama kadınla ortak sunnetide asla istemiyorum.

Bu arada sünnet ertelendi zaten Corona bitinde müsade edilince yapılacak. Ama gene d e aklıma gelince sinirleniyorum
ayyy erkek oğğluşumuzun pipi sergileme töreni :işsiz: :kusmuk: :kusmuk: bir de düğün salonuna gelin damat gibi girenleri var bu organizasyonun.
yapmak istemiyorsanız çocuk sizin , sesiniz çıksın biraz yapmayın.ille yapmak zorundaysanız da eltiniz nasıl ortak bişey için kendinden ödün verip mevlütü kabul ettiyse siz de onun istediğini kabul edip huzursuzluk çıkartmayacaksınız.
bi de fanta hiç güzel ve sağlıklı bişey değil zaten mevlütte fantayı da hiç duymadım, içen var içemeyen var. ayran yapın onu temiz temiz.

ya bence klasik eltimin dediği olamaz vakası. aslında konunun özü eltilerin savaşı. yani kadın müzikli ve kırmızı et-baklavalı istiyor ama olamaz tavuklu pilav ve salatalı mevlüt olmalı. çünkü neden o eltinin dediği olsun ?

bazı anneler çocuğunun damat gibi mürüvvetini görmek amaçlı böyle düğünler istiyor. benim yapabileceğim birşey değil ama bu da o gibi insanların hayata bakışı. ya da bazıları kendisinin öyle bir düğünü olmadıysa, yaşı da ilerlememişken, böyle kendi düğünü gibi birşeyler hazırlıyor sünnette. beyaz gelinliğimsi elbise giyenleri bile gördüm.

Evet ya olabilir. Arkadaşımın ablası kaçmıştı evlenirken. Çocuğa sünnet düğünü adı altında beyaz gelinlik gibi bir kıyafet giydi, çekim yaptırdı. İçinde kalan biri için tatmin oluyordur. Diğer konuda resmen karşı çıkmak için uğraşmak. Eltiyle yapmak istemiyorsan açıkça 2 akraba karışmasın ben zaten tören istemiyorum deyip çekilebilirsin. İnatla iş yürütmeye çalışıyorlar.

Selamlar herkese
Oğlum uyuyunca bos kaldım kafama takılan bir meseleyi paylaşmak istiyorum.
Kayinbbam torunlarına beraber sünnet yapmak istiyor arti tüm masrafları karşılıyor. Eltimle pek muhatap değiliz ancak bu tören için mecburen muhatap olmak zorunda kaldık. Eltim müzikli bir tören istiyor ben sadece mevlüt taraftarıyim. Benim aklımda fanta tavuk pilav salata dan oluşan bir menü vardi. Ayrıca takı istemiyorum sanki insanları takı için bir araya toplamis gibi olmak bana ters. O ise tamam mevlüt olsun ama kirmizi et baklava vs li bir menü ve takı istiyor. Kesinlikle ortak paydada bulusabilecegimizi sanmıyorum. Zaten çocuklar arasında yaş farkı da var. Kendi oğluma takisizlik mütevazı bir sünnet yaparım. Ama kayınbaba ya ve eltime ayıp olur diyor bir tarafim. Kadın birde müzikten feragat etti. Bilmiyorum kötü uyumsuz da olmak istemiyorum. Esime de böyle yansıtmak istemiyorum. Ama kadınla ortak sunnetide asla istemiyorum.

Bu arada sünnet ertelendi zaten Corona bitinde müsade edilince yapılacak. Ama gene d e aklıma gelince sinirleniyorum
Ben eltinizin yerinde olmak istemezdim onunda oğlu sünnet olacak sonuçta zaten mevlutlu kabul etmiş kadın takı olayına gelince zaten bize kim taksa aynı takiyo biz de ona götürüyoruz siz getirmeyin deseniz bile daha önce taktiklariniz getirir zaten ayrıca o takılar oglunuza hediye niyetiyle getiriliyo oğlunun nasibini niye geri tepiyosunn.. ayrıca et fikri de çok iyi herkes önce et yemeyi tercih eder misafirler hoşnut kalir

O zaman bu sünnet düğününe davetli olarak gidersek kara kola içme şansımız yok mu?
Şansınıza küsün. Ben de beyaz kolacıyımdır mesela. Düğün yapacak olsam Uludağ dışında içecek istemem.

Sünnet düğününü gereksiz görüyorum Allahım ileride kınadığı başıma gelmesin Amin :)
Ancak elti şatafatlı bir şey isterken sizin istediğinize doğru meyletmiş mevlüt yapıyoruz bari havalı olsun diye düşünmüş. Ortak paydada buluşabilirsiniz ama anladığım kadarıyla siz bu töreni birlikte yapmak istemiyorsunuz.
Takı olayın agelince madem takı istemiyorsunuz geleni bize gönderin :D

Zaten masrafları kp karşılayacakmış, tavuk yerine kırmızı et seçmek çok zor değil, siz yapacak olsanız tamam kırmızı et daha pahalı masraf artar diye hak verirdim size ama şu durumda sizi maddi olarak zorlayacak bir şey yok. Onun dışında elitiniz müzikli eğlenceli yapmaktan vazgeçmiş bence bu çok güzel bir adım görmezden gelmeyin 🙏🏻
Eltiniz ve sizin tüm akrabalarınız ortak değil. Sizin aileniz tarafında takı yoksa yine olmaz. Gelenlerden kim size veya etlinizin oğluna takı takmak isterse taksın istemeyende takmaz.Ne takı takana takma denir ne de takmamayı tercih edene hani senin takın nerde diyecek değilsiniz. Bence bi sorun yok birlikte yapmak orta yolu bulmak çok zor değil.🤷🏻‍♀️😊

Back
X