- Konu Sahibi womansclup
Büyük çocuk anne sevgisinden ilgisinden mahrum kalsın yani?Çocuk küçük olunca köyde daha rahat hareket ediyor .Hayvanlar ,meyve ,sebze her şey bol.Şimdi apartmana gitsek eve tıkılıp kalacaz o yüzden.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Büyük çocuk anne sevgisinden ilgisinden mahrum kalsın yani?Çocuk küçük olunca köyde daha rahat hareket ediyor .Hayvanlar ,meyve ,sebze her şey bol.Şimdi apartmana gitsek eve tıkılıp kalacaz o yüzden.
Boşanın ve oğlunuza sahip çıkın. Diyecek başka birşey yok malesef.Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
Bunların hiç biri oğlunuzu orada neden annesiz bıraktığınizin açıklaması değil.Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
O kadar cimri bir adam sizin gereksiz yere ücretsiz izne ayrilmaniza nasıl izin verdi? Herşeye karışıyordu buna karişmadi mi? Bu kadar sorunun içinde küçük çocukla tatile gitme düşüncesi nereden çıktı? Zaten evden uzaktasiniz yani tatil keyfi ne alaka? Bir de bu kadar sorunun içinde niye 2. çocuk?Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
Hayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.Büyük oğlumla bağımız güçlü tabiki ama eskisi kadar değil .Küçük doğunca ilgi küçüğe arttı tabiki .
Ya sen is ile tatili ya da ayri yasamayi nasil bir tutuyorsun? Insanlar tekHayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.
2.kez anne olmak yenidoganin ihtiyaclarini karşılayacak kadar ilgiyi böler.buyuk olandan elini etegini çekecek kadar değil.sizinki ilgi bölmek değil.Hayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.
Tamam madem eşiniz çok kötü öfke kontrolü yok okula tekrar başlayan bir çocuk var ve uzun zamandır okula gitmedi onun bu döneminde yanında olmanız gerekmez miydi tatile gideceğinize?Hayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.
Kimse cocugunun duygusal durumunu düşünmüyor siz çok düşünüyorsunuz gördük 13 sayfa boyu... şiddete meyilli babasını yanında -ki oğluma da kötü davrandığı oluyor demissiniz- yalnız bırakmışsınız çocuğu... tatil düşünüyorsunuz... evet 4ayda bebegini bırakanlar kötü anne siz iyi annesiniz tamam :) öğretmen insanin pedagojiden haberi yok tövbe tövbe... konuştukça batıyorsunuz...Hayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.
Ve siz bu adamla çocuğu yolladınız, tatile çıkıp keyif yapacaksınız? Hanımefendi bence sizde bir psikologa görünün, kuzuyu kurda teslim etmişsiniz resmen, yazık değil mi çocuğunuza . İkinciyi doğurunca ilkinden el etek çekmek ne demek? Akıl alır gibi değil asıl onunla tatil yapın, ilgi gösterin ki kendini dışlanmış hissetmesin diyeceğim ama zaten dışlıyorsunuz. Bu tavır çocuğunuzda umulmadık yaralar açar, evlat ayrımı yaptığınızı düşündürür, büyük olan küçüğe bilenir çocukların bile arasını açarsınız. Hakkaniyetinizi kaybetmişsiniz biraz silkelenin bence.Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
İyi de ilginin bölünmesi , küçüğe kayması normal ama siz büyük oğlunuzla bağım zayıf diyorsunuz hem de daha da zayıflatacak şeyler yapıyorsunuz. Aksine yeni bebek geldiğinde diğer çocukla özel aktiviteler de yapılır ki kıskanma kabullenmeme olmasın. Siz daha benlik duygusu gelişmeyen bebeğin psikolojisini düşünüyor bırakıp işe gitmiyorsunuz da , büyük oğlunuzu babasıyla bırakıp tatile gideceksiniz. Çocuğun ne düşüneceği umrunuz değil. Yani şaka gibisiniz dinime küfreden müslüman olsa, kendinizi aklamak için zorunluluk ya da tercih - hiç birimizi ilgilendirmez- yüzünden çalışmaya çabuk dönen anneleri eleştirmişsiniz bir de.Hayır herkes bu mesajıma takmış ama bunu herkes yaşamıştır. Bizde illa yansıtmamaya çalıştık ama emdiği için gece uyandığı için yapışık ikiz gibi olduk küçükle mecburen .Bağ kelimesini yanlış kullandım sanırım .Bağ değilde ilgi diyelim eskisi kadar güçlü değil .Çünkü 2 ye bölündü ilgi .Ama ben zaten büyük oğlumdada ücretsiz izin aldım daha çok ilgilenmek için.Insanlar 4 aylık bebeği evde koyup gidiyor .Ay ben evde sıkılırım diyerek.Tek maaşla yetinip çocuğun duygusal durumunu düşünmüyor.
Siz bu yaşınızda eşinize katlanamazken, 9 yaşında bir çocuğun katlanmasını nasıl bekliyorsunuz? Her şey oğlunuzun size yansıttığı gibi mi acaba? Çocuklar bazen tepki almamak için susmayı ya da aksi yönde görüş bildirmeye tercih eder.Oğlunuz hem kardeşinden hem de sizden ayrı kalmış. Bu durumda kardeşlik bağları da zedelenebilir ve kardeşi nedeni ile onu yalnız bıraktığınız düşünerek kardeşine karşı olumsuz duygular da geliştirebilir.Mesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
öğretmene bak imla hatalarına bakMesajları okudum ve bu forumda ne kadar mahalle ağzıyla konuşan ,kendini bilmez insan olduğunu gördüm.Eline telefon ,tablet verip annelik yaptığını sanıp birde burda ahkam kesenler. Anlayışlı güzel bir dille yazanlara için bir şey demiyorum.Bende hatamı anladım anlamama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim .Eşimle ilgili sorunlarımda olduğu için evime çok gidesim gelmiyor açılcası.Babası oğluma bakıyor ama baktığı kadar da eziyor sanırım.Aslında eşimle ilgili konu açacakken ikinci üyelik alıp bir anda bu konuyu açtım.Malesef eşim kırıp kırıp sonra bir şey olmamış gibi davranıp iyilik yapmaya çalışan bir tip.Ama bende ve büyük oğlumda çok birikti.Artık iyilik yapsada gözüme gelmiyor kırdıktan sonra.Bir anda her şeye sinirlenen bir tip malesef uzatıpta uzatan.Kafam hiç kaldırmıyor artık.Köyde çok mutluyum aslında .Boşanma davası açıp okulun yanından ev tutup anne babamı götürüp işe geri mi başlasam diyorum.Çünkü büyük oğlumda babasına benzemeye başladı.Ve babası onu dolduruyor annen şöyle annen böyle .Eşim hep evde ne arkadaşı var ne bişe bende arkadaş bulamıyorum evde olduğu için kimse gelemiyor.Nefes alamıyorum evde .Her şeye karışıyor, aldığıma sattığıma .Yani ses çıkarmazsam kavga yok ama bende karşılık verdimmi uzatıyorda uzatıyor. Birde cimriliği çok malesef bir iki lira için market market gezer .Ben kendi maaşımı rahat rahat harcayamam.Zorluklarla okudum ve paramı istediğim gibi harcayamamam bana çok koyuyor .Aslında hep sustum ben kimseye birşey demedim.Bu yaz arabayla ablam vardı onun oğlu çocuklar falan bizim bahçe var oraya gidiyoruz çay yaptık falan .İndim marketten çekirdek aldım ,birde cips aldım.Cipsi görünce bana dediği sen malmısın ,gerizekalımısın dedi niye alıyon diyor.Bende sensin o deyince karşılık verdim.Normalde ben hiç aileme yansıtmazdım.Tartıştık eve geri döndük.Ailem ilk defa tartıştığımızı gördü.Üzülmesin diye hiç yansıtmamıştım.Ama artık öğrensin alışsınlar dedim.Eşimden çok soğudum malesef daha anlatamayacağım bir sürü psikolojik baskı var.Insan eşine or...pu dermi dedi o kadar ahlaksız biri .Ve ortada inanın sorun yok büyütülecek .Ufak tefek şiddette var arkadaşlar.Ona göre şiddet kol bacak göz morartmakmış.Öncesi gibi kolumu sıkma tarzında şeyler olmasada el kaldırması bağırması küfrü var.Arkadaşlar şimdi biraz daha iyi eskisine göre o da ses çıkardığımdan hakkımı savunduğumdan .AMA BENİ EN ÜZEN ESKİDEN YAPTIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM BENİM İYİLİĞİMİ SUSKUNLUĞUMU SUİSTİMAL ETTİ.Ben bir ömür bunları düşününce nasıl devam edecem geçmişe çok takılıyorum malesef.Ben boşansam beni suçluycak sen nasıl annesin yazık değilmi çocuklara diyecek .Peki suçlu kim burda kendi değilmi asıl çocuklarına kendi kıymıyormu.Evde her an kavga çıkaran bir tip .Ben dışarda o kadar huzursuzumki acaba birinemi sataşacak,oğluma bana bağıracakmı diye .Ve hiç kimseye eyvallahı yok duyan duysun bana ne elalemden tipli bir insan .Şunuda hiç unutamam .Yukarı katımızda bir velim oturuyor.Öğrencim ve abisi çok ses yaptılar .Aradım uyarmak için .Veli bana ne dedi biliyor musunuz Bizde eşinizin size kızmasını dinliyoruz .Yerin dibine girdim düşünsenize ne kadar acı.Böyle işte arkadaşlar .O güzel yorumlarınızı bekliyorum.Benim göremediklerimi çok güzel görüyorsunuz.Ama kırıcı olmadan ,küçümsemeden yazın lütfen.
Hayır neden batayım neyse onu yazıyorum .İkinci üyelik denildiği için aslında eşimle ilgili konu açacaktım.Bu konuya bağlayım dedim .Çocuk ben olsamda olmasamda malesef babasının kızmalarına maruz kalıyor.Örnek vereyim çorba içerken tv ye dalıp çorbayı döktü mesela aşırı bir kızma .Yada yemekte biberleri seçti hemen çocuğa bağırma azarlama. Yada ödev yaparken hata yaptı bu tür şeylerde. Kötü dediğim bu şekilde .Yoksa babası çok sorumludur çok ilgilenir hakkını yiyemem.Yazdıkça batıyorsunuz. Madem eşiniz böyle kötü biri neden evladınız onunla yalnız?
Siz büyük çocuğunuzu çoktan gözden çıkarmışsınız. Hani babasıyla mutluydu çocuk? Biz tepki gösterince eşinizi kötülemeye başladınız haklı çıkmak için.
Yok canım öyle bir çocuk değildir kardeşine kin besleyecek. Acayip ilgilenir korur .Ama gerçekten küçük çocuk o kadar hareketli ve yoruyor ki birde köpek dişleri çıktı şimdide memeden kestim düşünün halimi . Duygusal olarak etkilendiğini düşünemedim.Siz bu yaşınızda eşinize katlanamazken, 9 yaşında bir çocuğun katlanmasını nasıl bekliyorsunuz? Her şey oğlunuzun size yansıttığı gibi mi acaba? Çocuklar bazen tepki almamak için susmayı ya da aksi yönde görüş bildirmeye tercih eder.Oğlunuz hem kardeşinden hem de sizden ayrı kalmış. Bu durumda kardeşlik bağları da zedelenebilir ve kardeşi nedeni ile onu yalnız bıraktığınız düşünerek kardeşine karşı olumsuz duygular da geliştirebilir.
Oğlum erken doğduğunda kızım 6 yaşındaydı. Oğlumun ambulansla İstanbul'a nakledildiğinde, kızımın onu terkettiğimizi düşünme ihtimali oluşmasın diye, onu da yanımızda götürdük. Ne kalacak yerimiz ne de bir tanıdığımız vardı İstanbul'da. Üstelik ne kadar kalacağımız bile belli değildi.Kızım da bizimle birlikte otelde kalmıştı. Hastaneden çıktıktan sonra oğluma mecburen daha çok zaman ayırıyordum.Çünkü haftalarca kaldığı yoğun bakım süreci nedeni ile mecburen daha fazla ilgilenmek zorundaydım. Ama büyüğe karşı da vicdan yapıyordum.
Genelde aksi görüşlere kızmışsınız ama siz şu an farkında değilsiniz sanırım. Bu konuda herkes haklı olarak, büyük çocuğunuzu yalnız bıraktığınızda odaklanmış. Bazen dışarıdaki bir göz her şeyi daha net görür. Zor şeyler yaşamış olabilirsiniz. Öncelikle hem kendiniz hem de çocuğunuz için psikolojik destek almaya çalışın. Umarım her şey yoluna girer ama her ne olursa olsun çocuklarınızı kastederek söylüyorum ki, hep birlikte olun. Hayatta her şey aşarsınız ama eğer çocuğunuzla aranızda duygusal mesafe oluşmuşsa maalesef ki bunu aşamazsınız.