• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tek Annem olsun.. Bana düşman gerekmez...

bence büyük çocuğunuzu kreşe verin..
küçük çocuğada bakıcı tutun..
annenize 1-2 ay yardımcı olun sonrada iki çocuk var ev kredisi var yetmiyor deyip vermeyin..
istediğini yapsın kapınıza dayansın eninde sonunda durumu kabullenecek..
yoksa sizede eşinizede çocuklarınızada yazık olacak.. geç olmadan bi adım atın

üzüldüm canım yandı.. çook yandı.. bir anne böle olamaz olmamalı..
annem canım.. sırf çocuklarıma bakmak için emekli oldu..
bir kez olsun sabah uykusu uyumadı.. temizlik hastasıdır.. çocuklarımızın dağıttığı evini oturur izler şükürler ederek.. kzım yemek yesin diye gece yatmaz isteği şeyleri hazırlar ertesi güne.. cebinde 5 kuruş olmasada bayramlarını yılbaşılarını doğum günlerini atlamaz.. deterjan zarar verir diye elinde yıkar ütüler çoğu kıyafetlerini.. dahası dahası.. ona aldığım hediyeyi bile kabul etmez.. televizyon açmaz.. hamileyim dediğimde benle ağladı ben üzüntüden o sevinçten ... ben varım ücretsiz izin alıp kendini sıkıntıya sokma evinizi alın diye tüm yükü üzerine alıyor .. bilmiyorum üzüldüm..
annenizin ciddi psikolojik yardıma evladınızında acilen ordan uzaklaşmaya ihtiyacı var.. kreş yada bakıcı ama zarar veriyrsunuz evladınıza.. sizinde yardıma ihtiyacınız var bence canın çok yanmış ve çok üzülmüşsün.. maddi yardıma gelince bir kere rest çekmek yeterli olmayacaktır alışmış..
ne güzel anneniz varmış çok şanslısınız...
ama bunları ayrıntılı ayrıntılı yazma konu sahibini daha da çok üzer
keşke yazmasaydınız..

Şaşkınlıkla okudum.
Ne güzel anneler var dedim... Ben annemden tek birini görmedim.
Çalıştıgım halde kendi evini bile bana temizletmeye çalışır annem...
Asla bişey almaz dogum gününde vs o sadece kendine alınmasını bekler. Hatta taleb eder.
2. hamileliğimi duydugundaki tepkisi !!! oturur bakarsın oldu.
Akşama kadar tv izler, izletir. Çorba yapmışlıgı yoktur.
Ama oglumu krese verdirmeye hiç yanaşmaz ben büyüttüm ekmegini başkasımı yiycek der.
Tek bir yük almaz hatta şunu yap bunu yap diye emirler yagdırır.
Doktora gidicek tek gitmez izin al beni doktora götür der. Babam alabilir desem o çalışıyo der.
Düşün o çalışıyo ben yatıyuorum çünkü.
durumun çok zor canım.. ama aslında herşey bizler için.. bence tum bu gördüklerinden sonra sen mükemmel bir anne olablirsin.. tüm yanlışları görmüşsün canın yanmış evladını en doğru şekilde yetiştirmekte senin elinde.. evet.. annenizin ciddi sorunları var.. baksana tüm bu yaptıkları senden çok kendine zarar.. açıkça konuş çek restini.. daha fazla ne kadar zarar görebelirsin ki.. hiçç.. evladınada sanada karnındakinede eşinede yazık..

ne güzel anneniz varmış çok şanslısınız...
ama bunları ayrıntılı ayrıntılı yazma konu sahibini daha da çok üzer
keşke yazmasaydınız..
çook şükür allah bir gün eksikliğini göstermesin.. ama bunlar şaşılacak şey değil inan bana aklı başında herkesin tepkileri bunlar.. konu sahibi için inanılmaz üzüldüm keşke elimizden bişey gelse..

Böyle sorunlu çirkef bir anne bozuntusunun eline nasıl bırakırsın çocuğunu? Ben de bunu anlamadım.
Anne ise anneliğini bilecek.
Seni sömüren anne olmaz olsun ya.
Ben olsam görüşmeyi keserdim toptan.
Anormalin teki. Allah korusun böylelerinden. Anne olmaya hakkı yok bu tiplerin.

durumun çok zor canım.. ama aslında herşey bizler için.. bence tum bu gördüklerinden sonra sen mükemmel bir anne olablirsin.. tüm yanlışları görmüşsün canın yanmış evladını en doğru şekilde yetiştirmekte senin elinde.. evet.. annenizin ciddi sorunları var.. baksana tüm bu yaptıkları senden çok kendine zarar.. açıkça konuş çek restini.. daha fazla ne kadar zarar görebelirsin ki.. hiçç.. evladınada sanada karnındakinede eşinede yazık..

İnşallah canım inşallah.
Yaşadıklarım bana ders olur ve evlatlarıma mükemmel anne olurum.
Ama çok dogru söylemiş bir arkadaş bende o sevgisiz annenin evladıyım. Bende de hasr var yani.

valla en önemlisi sizin psikolojiniz ve çocuklarınızın psikolojisi.sizi mutsyz eden ne olursa kim olursa olsun uzak durmakta fayda var

Peki bişey sorucam.. siz annenizin bu aşırı isteklerini karsiliyomusunuz.. hediyemi al parami ver para bırak ise gitme doktora götür vs..

Hem ev hem araba kredisi ödüyoruz buna ragmen değişiklik yok..
Çocuğu elinden alıp kreşe verince anlar Mrk etme canım mesafe koy desem anne dir ya Nebilim kotü de olsa annedir nasıl mesafe koyacak insan anne istiyor hayatında anne gibi anne tabi

Peki bişey sorucam.. siz annenizin bu aşırı isteklerini karsiliyomusunuz.. hediyemi al parami ver para bırak ise gitme doktora götür vs..

Heray düzenli para veriyoruz zaten çocuk bakımı için.
Hediye eskiden her anneler gününde alırdım ama artık almıyorum çünkü kendisi ne ogluma ne bana igne almıyo.
Oğlum dogdugunda haftada bir gün süt izni oluyorya tamamını ona harcadım götür getir. Otobüslerde küçücük çocukla.
Birde yol paralarını bile bana verdirir benim için gidiyormuş gibi.
Çarşamba günü randevusu var bana diyorki izin al beni doktora götür ablamda evde arada ev işlerine gidiyo..
Ablam götürsün dedim ablan çalışıyor diyo pardon ben napıyorum anne dedim.
Sinir krizi geçirtiyo saolsun bana.

Çocuğu elinden alıp kreşe verince anlar Mrk etme canım mesafe koy desem anne dir ya Nebilim kotü de olsa annedir nasıl mesafe koyacak insan anne istiyor hayatında anne gibi anne tabi

Anne gibi anne !!! ne kadar önemli sığınılacak bir liman.
Benim hiç sıgınacagım bir liman olmadı. Herşeyde yapayalnızdım.
Bir derdimi anlatacagım kimsem yok. Ablalarımda annemde iki sohbret etsek.
Konunun sonu hep siz iki kişi çalışıyorsunuz olur. Artık o kadar beklenti içindeler ki çocukları bile teyze sen çalışıyorsun
demeye başladılar. Kolaysa sizde çalışın diyorum kimsenin kıçı yemiyor ama beklemek kolay.

Heray düzenli para veriyoruz zaten çocuk bakımı için.
Hediye eskiden her anneler gününde alırdım ama artık almıyorum çünkü kendisi ne ogluma ne bana igne almıyo.
Oğlum dogdugunda haftada bir gün süt izni oluyorya tamamını ona harcadım götür getir. Otobüslerde küçücük çocukla.
Birde yol paralarını bile bana verdirir benim için gidiyormuş gibi.
Çarşamba günü randevusu var bana diyorki izin al beni doktora götür ablamda evde arada ev işlerine gidiyo..
Ablam götürsün dedim ablan çalışıyor diyo pardon ben napıyorum anne dedim.
Sinir krizi geçirtiyo saolsun bana.
Bunları yaşamak zorunda değilsin seni kime kötülerse kötülesin ztn kendi gibi olan insanlara kotuluyormus. Buda umrunda olmasın. Kocaninda igrendigi halde bunu çekmesini istemiyorsan.. anneni evine sokma para verme aglamalarina dayan seni rezil ettiğinde lafını Esirgeme gerekirse tersleyip daha yan yana gelme para diye kapının yapısınca borcum var de Yolla yani diğer kardeşlerin gibi ol yoksa 6830573o1 konu açarsin. Ve böyle bi insanın çocuğunu dovmedigini nereden biliyorsun

Eşin cok sabirliymis masallah. Ama hatanin buyugu sende.kendini bu kadar ezdirirsen samar oglani olursun iste. Annene koy tavrini ara kardeslerini heray belli bi miktar ortaya para koysunlar yolayin sen kölemisin ya ne bicim is bu ?

Anne gibi anne !!! ne kadar önemli sığınılacak bir liman.
Benim hiç sıgınacagım bir liman olmadı. Herşeyde yapayalnızdım.
Bir derdimi anlatacagım kimsem yok. Ablalarımda annemde iki sohbret etsek.
Konunun sonu hep siz iki kişi çalışıyorsunuz olur. Artık o kadar beklenti içindeler ki çocukları bile teyze sen çalışıyorsun
demeye başladılar. Kolaysa sizde çalışın diyorum kimsenin kıçı yemiyor ama beklemek kolay.
Ay ne kadar fırsatci insanı kullanma meraklısı grurlari yerlerde olan insanlar ya valla sinirden zaman geçsin diye yaticaktim uykum kaçtı.. kes bunlarla alakani insan değil kan emiciler

Belkide kadının mizacı böyle yani bilmiyorum anne sonuçta.. Böyle yaptı şöyle yaptı diyosun. Düşününce hepimzn annesinin vardır kusurları ama kimse toz kondurmaz.. Sen ewlat olarak harçlığını eksik etme annene istemeden ver.. Çocuğunuda kreşe ver hem kreşde dha mutlu olur oyunlarla fln canı skılmaz .. Eşinde olsa ailenden birinin fırsatını verme ..

Kim olursa olsun kendinizi bu kadar ezdirmeyin derim. en kötüsü çocuğunuz da merhametsiz asabi ve bencil olma ihtimali ile yetiştiriliyor.bir çocuğun en önemli gelişim yaşlarıdır bu yaşları. annenize cocuklar artık seni de yoruyor eşim kreşe vermemizi istedi deyip eşinize de durumu anlatın. normalde eşlere aileyi kötülemeyi doğru bulmam ama sizin anneniz biraz istisna bir durum o yüzden eşinizi öne atarak kreşe verin çocuğunuzu.gerekirse eşinize kinlensin size bağırıp çağırsın.bir kerebbüyük kavga çıkar rahat edersiniz. sürekli diken ustunde olmaktan iyidir. para isteyince de yok iki kredi ödüyorum deyipatın başınızdan. Boğazınıza yapışacak değil sonuçta. Bu kadar tepenize çıkarmayın.

ben bu psikolojıdekı annenın saglıklı cocuk yetıstırebıleceıgnı sanmıyorum
az cok bılınclı anne ısenız ve pedagogları okuyorsanız cocukluk donemının ınsanın karakterıne ne kadar tesır ettıgını bılmenız lazım
bu yuzden esınızın kararlı durus ve destegı ıle annenızı acıl bır sekılde cocugunuzun hayatından cıkarmanız lazım gıbı gorunuyor.
cok keskın konusmak ıstemıyorum aslında, sonucta detayını cok bılmıyorum belkı ıyı bakıyor ama yazıınızı sok gecırerek okudum.

kres ya da guvenebılır bır bakıcı baksın cocuklarınıza

Ayy çok zor yaşadıklarınız ben senin yerinde olsam çekmem hiç sen bir yandan annenlere destek olmak istiyosun yabancıya para gideceğine annem baksın bebeğe hakkınıda alsın diye bu çok güzel bir düşünce ama senin annenle olmicak birşeymiş ikinci oğlunda olunca ücretsiz izne ayrıl bebeğin kreş yaşına gelince onuda verirsin kreşe tamam birazda idare etmeli ama dimi

Back
X