• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir tek Annem olsun.. Bana düşman gerekmez...

Cocugunu al krese ver, annene bes kurus vermek zorunda degilsin bekarken vermissin yeterince. Kendini niye paranla ezdiriyosun yani cok manasiz.

İnsanlar sen çalışınca para oluk oluk akıyo sanıyolarya hastayım bu işe. sen de çalış o zaman o kadar çok para kazanılıyosa çalışınca.
Ben olsam bakıcı tutarım. Para isterse de arada olmak kaydıyla yine veririm. Ama en azından minnetim olmaz.

Annenin sinir hastalıgı olabilir yoksa kimse evladı icin kotu bir sey düsünmez acilen bir yardım alması gerektigini düsünüyorum

Psikoloji kalmadıki bende. Tahammül yok hemen bagırıp çağırıp ağlamaya başlıyorum.
Ben onu mutlu etmeye çalıştıkça o hep fazlasını istedi, istemeyede devam ediyor.
Az bir kızsa al çocugunu ne halin varsa gör diye erkeklik yapıyo. Bana yapıyo eşimede canım cicim.
Bir ara kres araştırdım vericektim ben büyüttüm ekmeğini başkasına yedirmem dedi.
Ay kadin senden yatirimlik mal gibi bahsediyo bu ne ya. Dogurmasaydin kardesim analik babalik vazifenizi yapmissiniz sirtimda tasimam seni deseydin ya. Insan kendi sorununu kendi yaratiyo cidden

Arkadsslar burada bir Anne'den bahsediyoruz ne kadar kotu olsada boyle cirkin yorumlar yapmanız hic hos degil ! belli ki kadının problemleri var.

kreşe ver yada bakıc tut ama annene baktırma parada isterse dururmuz yok borcumuz var vs dersin zorla alacak değil ya

Kim olursa olsun kendinizi bu kadar ezdirmeyin derim. en kötüsü çocuğunuz da merhametsiz asabi ve bencil olma ihtimali ile yetiştiriliyor.bir çocuğun en önemli gelişim yaşlarıdır bu yaşları. annenize cocuklar artık seni de yoruyor eşim kreşe vermemizi istedi deyip eşinize de durumu anlatın. normalde eşlere aileyi kötülemeyi doğru bulmam ama sizin anneniz biraz istisna bir durum o yüzden eşinizi öne atarak kreşe verin çocuğunuzu.gerekirse eşinize kinlensin size bağırıp çağırsın.bir kerebbüyük kavga çıkar rahat edersiniz. sürekli diken ustunde olmaktan iyidir. para isteyince de yok iki kredi ödüyorum deyipatın başınızdan. Boğazınıza yapışacak değil sonuçta. Bu kadar tepenize çıkarmayın.

Sayesinde ben tamda bahsettiğiniz gibi bir insanım. Bir merhametsiz olmayı beceremedim o kadar.

Bnce bebeğiniz ahlakı böyle biri tarafından büyütülmemeli. En önemli konu bu.

2. oglumu bekliyorum şuan 34 haftalık 3 hafta sonra dogum iznine çıkıcam...
Babamın emekli olmasına 2 yıl var. Emekli olana kadar birazda öbürüne bakar en azından sıkıntı çekmezler diye düşündüm. Sadece başlarında duruyo. Dolaptan alıp giydiriyo buzdolaptan alıp yediriyo pek bir emek verdiği söylenemez.
Ama ona kalsa küçük dagları o yarattı. Günde 3 kez uyutuyordu oglumu birara sırf onu yormasın diye.
akşama kadar tv izliyo kendi. Bütün gece uyumayıp mosmor gözlerle işe geliyordum ben.
Birde bana diyoki izinde paramı vermeye devam ediceksin benmi sana izne çık diyorum.
o kadar bencil o kadar menfaatçi ki.
30 yıldır bir kere dogum günümü hatırlamamış biri her sene anneler günü geldiğinde
şunu istiyorum he bunu istiyorum he diye emirler yagdırır.
Arkadaşım mutlaka biraz olsun derdini anlatıp sıkıntını hafifletmek için yazdın.Benim fikrim şikayet etmek yerine mağdem kreş.yada bakıcı tut.He dersen ki maddi durumlarına üzülüyorum o zaman devam edieceksin sen umursamaz oömaya çalışacaksın.Hem kendine dert edip hem sürdürmenin anlamı yok..Sen nasıl huzurlu olacak isen bence öyle yap.
Ayrıca böylede kıymetini bilmiyorsa kendini üzme

Son düzenleme:
[QUOTE="elifbursa86, post: 41474860, member: 578239"razcık tavrınızı koyun[/QUOTE]
Annene de parayla baktiriyosun cocuga ..o parayla krese gonderin

Sayesinde ben tamda bahsettiğiniz gibi bir insanım. Bir merhametsiz olmayı beceremedim o kadar.

bu merhametsiz olmak değil ki aslında. affınıza sığınarak söylüyorum ki hani erkeklere kızıyoruz ya bazen aile olduklarının bilincine varamıyorlar diye.sizde hala yeni bir aile kurduğunuzun farkına varmamış gibisinizo_O
annenizle bu şekilde konuşarak kendi ailenizin huzurunu sağlamış olacaksınız. o açıdan düşünün birde:KK66:

sorma tatlım zaten bütün bebek düşünen yada küçük bebeği olan arkadaşlarım oğlumun okula başlamasını dört gözle bekliyorlar hatta bi arkadaşım bebek düşünüyor fakat güvenilir bakıcı bulamam o yüzden artık senin oğlun okula başlayınca bakıcın benim ona göre diyor ikinci bebeğini bile o zaman yapmayı planlıyor.

Çocugunuz büyüdüyse onu ben alabilirmiyim müsadenizle.
Annem tek bir şey yapmaz tek bişey.
sorma tatlım zaten bütün bebek düşünen yada küçük bebeği olan arkadaşlarım oğlumun okula başlamasını dört gözle bekliyorlar hatta bi arkadaşım bebek düşünüyor fakat güvenilir bakıcı bulamam o yüzden artık senin oğlun okula başlayınca bakıcın benim ona göre diyor

eşine de üzüldüm bunu yapan kv olsa neler söylenirdi arkasından bir düşün.ver çocuğunu kreşe arada bir görüş derim.çok para isterse açık açık söylersin kusura bakma bizim ödemelerimiz var para verip ev alacak durumda değpiliz diye.neden evindeki huzuru kaçıracaksın ki?bak şimdi yaz okulları var hem çocuk yaşıtlarıyla eğlenir,havuza falan girer,oyun oynar.anneanneyle sıkılıyordur bütün gün.çocuğun için de iyi olanı bu.bırak uğraşma ya...

Daha önce de açmıştınız böyle bir konu ve herkes anneniz de olsa bu kadar taviz vermeyin demişti.Neden tekrar aynı konuyu açtınız anlamadım.

2. oglumu bekliyorum şuan 34 haftalık 3 hafta sonra dogum iznine çıkıcam...
Babamın emekli olmasına 2 yıl var. Emekli olana kadar birazda öbürüne bakar en azından sıkıntı çekmezler diye düşündüm. Sadece başlarında duruyo. Dolaptan alıp giydiriyo buzdolaptan alıp yediriyo pek bir emek verdiği söylenemez.
Ama ona kalsa küçük dagları o yarattı. Günde 3 kez uyutuyordu oglumu birara sırf onu yormasın diye.
akşama kadar tv izliyo kendi. Bütün gece uyumayıp mosmor gözlerle işe geliyordum ben.
Birde bana diyoki izinde paramı vermeye devam ediceksin benmi sana izne çık diyorum.
o kadar bencil o kadar menfaatçi ki.
30 yıldır bir kere dogum günümü hatırlamamış biri her sene anneler günü geldiğinde
şunu istiyorum he bunu istiyorum he diye emirler yagdırır.
bu yorumu es geçmişim.inşallah halen bu düşüncede değilsindir.:KK43:

4 kardeşsiniz.ailen bir tek senin sorumluluğunda değil.hepiniz toplanın aylık belli miktar verin.kocan da itiraz etmez o zaman:KK66:

ya kim olursa olsun böyle insanları okudukça gördükçe kendimi yiyorum, bir insan nasıl böyle olabilir diyorum. Anneniz tabi sizin üzerinizde bir emeği vardır ama böyle dini imanı para olan çevrenizde kim varsa aranızda mesafe olsun size hiç bir hayrı olmaz. Zaten sizi yeterince kötüleyip kötü evlat muamelesi yapıyor boşverin maddi açıdan elinizi çekin üzerinden. Eşinizde haklı sonuna kadar benim eşim olsa benim bu kadar üzüldüğümü görünce hayatta anneme çocuğumu baktırmazdı. Nolursa olsun artık dişlerinizi gösterin biraz yoksa böyle bir ömür geçer siz de hep üzülen olursunuz. Birilerine acıdıkça siz acınacak hale düşersiniz..

bence 2. çocuktan sonra siz biraz ara verin işinize de ikisine de siz bakın, hem biraz dinlenmiş olursunuz.

onun dışında bir yazıda okumuştum; özetle çocuklarımızın lisesine üniversitesine çok önem veriyoruz araştırıyoruz yıllarca da kreşine bakıcısına neden bu kadar önem vermiyoruz diyordu. Çocuğun kişiliğinin oturduğu yaşlar bu yaşlar. Daha çok ilgilenmemiz gerekiyor aslında.

çocuğunuzu kreşe vermek en doğru şey olur sizin için.

Back
X