Canım bekarken de böyleymiş biz sevgililik döneminde eşimin titiz olduğunu biliyordum ama takıntı boyutunda olduğunu hiç söylemedi bana aslında anlamam gerekirdi bir yere gitsek ayakkabısı tozlansa 4 5 ıslak mendil harcardi her yerini silerdi silerdi bir daha silerdi

bilmiyorum yani annesine evli barklı ablaların bile müdahale ediyor
Benim eşimde ayakkabısına,giysisine,arabasına aşırı titizlenir. Yemek yerken minicik birşey damlasa üşenmez ıslak mendille siler. Eve gelince o minicik lekeyi gösterir yıkarken leke çıkarıcı dökeyim diye.
Masasına kalemlerini,defterlerini dizer ve yeri değişse farkeder,masama kim oturdu der,evdeki kozmetik dolabı sıra sıra dizilidir,üşenmez. Yemek yerken bile düzenlidir,püresini ,sebzesini bile böler,etiyle eşit yemek için o derece düzenli ve takıntılı ama kendi sınırları içinde. Eve gelipte aman temizlik yap,şurayı sil,burayı temizle demez yani. Dese çekilmez zaten.
Bir ara spor çoraplarını sağ sol ayırmamışım,sağ olanı sağla katlamışım diye laf etti,o gün bugündür kendi katlıyor

Uğraşılmazki yani ufak tefek detaylarla. Ben uğraşmam yani.
Bu hali bile yorucu eşimin ki bana bir zararı yok,kendi kendini yoruyor,kaldı ki evde karışsa katlanamam.
Bende pasaklı değilim ama titizlikten ölmüyorum. Hatta biraz dağınık olduğum bile söylenebilir,kendimi aşırı yıpratmam,olduğu kadar yaparım. Yapamadığımı yaptırırım. Cam hiç silmedim hayatımda,silmeyide düşünmüyorum. Zamanı gelince yaptırıyorum. Ortasını buldum gidiyorum. Hergün yapılacak tek iş klozeti temizlemektir benim için. Gerisi keyfime bakar.
Hayat kısa,eşyanın kölesi olamam,eşya benim kölem olsun.
Eşin abartılı davranıyor. Makul değil yani 1 güne batacağını bile bile o işi yapmanı istemesi. Karışması bile bunaltıcı.
Allah yardımcın olsun.