Bir torun meselesi

Çok yakından tanıdığım bir ailede ruhsal bi sıkıntı olmamasına rağmen kadın acayip pis, ve 5 oğlu 1 kızı var ama kadın oldum olası pisti. Evdekilerin de normali o olmuş, evin içinden bi kaç gelin de geçti ama bazen öyle bi durum oluyo ki gelinin karışmasına da izin vermiyor. Yani sizi çok iyi anlıyorum. Yapabileceğiniz bişey yok.18 yaşındaki adam kendine yemek de yapar evi de temizler ama adamların içine işlemiş.
Bu bayram annesi babası size gelsin diye ısrar edin, yemek yapayım onlara burda ağırlayalım, sonra geri eve bırakırsın falan dersin eşine, diğer zamanlarda da çocuğun biraz büyümüş olur, bi kaç saatliğine gidip katlanırsınız.

esinle ciddi ciddi konuş.. bebegini sen izin vermeden göüremez..asla bide hastanede yatmıs yavrucak..boşver napacak, en fazla kavga eder..
Evet kavga gürültü istemiyorum getirsin annesini basım üstüne onuda kabul etmiyor gidersem evin hali ortada kaldım sıkıntıya

Öncelikle sakin olun ben size ne yaptılar bilemem konunuzu okudum cevap yazdım öncesini sonrasını bilmiyorum konu da ne kadar verdiyseniz o kadarini yorumladım. Daha sonra o insanların da normal olduğunu zannetmiyorum çünkü biz insanlar bazen dağınık bazen titiz oluruz ama o tarz bir yaşamı ancak psikolojisi bozuk bireyler gösterir unutmayın. Onlar vicdan yapmıyor diye siz de yapmayın peki o zaman onlardan ne farkınız kalıyor? Bu konuyu yazarken siz kayinbiraderlerimin sorumsuzluğu deseydiniz bir nebze anlardım sizi ama siz evin pisliğinden ve çocuğunuzu gösterip göstermemekten bahsedip fikir almaya çalışmışsıniz sonra da döndünüz diğer aile bireylerine ben sizinle yaşamadım bilemiyorum ben olsam durumları iyileştirmeye çözüm bulmaya çalışırdım bayramda da giderdim siz neyi uygun görüyorsanız öyle yapın iyi geceler.

Diyorum zaten gelsin annesini yıkarım uyuturum hizmetini ederim ama kabul etmiyorlar illa biz gidicez eee evin hali ortada minicik bebek büyük insan gibi degil ki en ufak şeyden enfeksiyon kapıyor 7 gğn yogun bakımda kaldı yavrum tekrar aynı sıkıntıyımı çekelim zaten annesi 2 saat sonra hatırlamaz bile bizi

Ben dıs kapının dıs mandalıyım o evde beni ilgilendiren bir durum yok 1 abi ve anne hariç hepsi gayet saglıklı işinde gücündeler maddi durumlarıda var isteseler birini tutabilirler ben cocugumu düşünmek zorundayım hijyenin sıfır oldugu bir eve bebeginizi götürürmüsünüz

hatırlayıp hatırlamaması mesele değil de, anlatın derdinizi çocuk biraz daha büyüsün, hastalanırsa seni de kendimi de affetmem asla deyin. Hem onlar da gelsin evimize onlar senin annen baban falan deyin. Bi şekilde ikna edin, olmadı en son kavga edin. Ama sizi takdir ettim, bu kadar şeye rağmen çok sağduyulu davranıyorsunuz. Saygısızlık etmiyorsunuz.

Hijyenin sıfır olduğu evde eşekler gibi temizlik yapıyorum yıllardır maddi imkanlar el verdiği halde üstelik! Sırf dayim eve yabancı almıyor diye ayrıca cok alerjik bir bünyem var dediğim gibi benim bakış açım böyle benim vicdanı değerlerimle sizi yargılamayı kendime yakıştırmam . Ama sorunun cevabini merak ediyorsaniz evet götürürdüm:)

annesinin bir sucu yokki bütün suç babasının döve döve kv bu hale getirmis bana yaptıkları onca şeye ragmen sırtımı dönmedim benim yerimde başkası olsa bırakın bu kadar çırpınmayı asla aramaz bile o kadar agır şeyler yaşatılar bana hep ben adım attım onlar kabul etmedi ihtiyac duyduklarında hep yanlarında oldum eşime destek oldum geçen bayram ben zorla eşimi götürdüm ki kp arayıp gelmeyin demişti ölümlü dünya annesi görsün istedim ama manzara bir bebek için uygun degil

Kv suçlu görmedim zaten. Ama eşini götürmeyecek çok kişi var. Şimdi de gitseniz hemen hastalanacak diye bişey yok tabi ama risk almaya değmez. Eşiniz temizlik konusunda nasıl?

Kabul etmiyor illa annesi babası bebegi görsünler istiyor. Sen onları al gel diyorum kv ruhsal sıkıntıları oldugu için kimsede kalmaz küfür ediyor diyor.
Eşiniz bu konuda haklı olabilir. Annesini daha iyi tanır. Böyle ruhsal sorunları olan hastalar, çok yakınımda da var ayrıca, evlerinden ayrılmak istemezler. Başka bir evde daha da huzursuz olur, kafası karışır, size zarar da verebilir. En azından çok huysuzlanır.

Yapabileceğiniz bir şey yok, en fazla o eve güblük temizlikçi tutulabilir. Günde 3 saat mesela anne evden gezmeye filan götürülebilir ama bu kadar insan bunu düşünemiyorsa, sizin de yapacağınız bir şey yok. Ama sınırlı saat dilimi, 2 saatlik filan eşinizle gidip bebeği, annelik hakkına gösterebilirsiniz arada bir. Çok kucağınızdan indirmezsiniz bebeği.

Kv suçlu görmedim zaten. Ama eşini götürmeyecek çok kişi var. Şimdi de gitseniz hemen hastalanacak diye bişey yok tabi ama risk almaya değmez. Eşiniz temizlik konusunda nasıl?
Eşim çok titizdir hakkını yiyemem asla

Kucagından alıyor yataga yatırıyor etegi ile agzını siliyor dikkat etseler bu seferde öyle uzaktan bak demek olmaz illa ver diyecek elimde ıslak mendil sürekli cocugu siliyorum emziricem pat diye odaya dalıyorlar

Kp yok 10 yıl önce vefat etmiş.
KV eve kimseyi istemiyor kaç kere temizlikçi tutmak istedik hafta da 1 gün gelsin diye ama o kadar kolay değil. Temizlikçi evi temizler peki kv ve kaynımı kim temizleyecek?
O evde yatılı birinin kalması gerekki hergün kv falan ilgilensin yemeğini yapsın kb kaynımı yıkasın evi temizlesin kaynım her gün büyük abdestini altına yapıyor koca adam bir tepe s..çıyor parçalarından aka aka geziyor ben kaç kerw temizlerken eşim kokudan duramayıp evden kaçtı.
Kaynımı soyuyorum elbiseler çöpe tabi yıkanmaz o kadar b.k.
Kaynımı yıkıyorum banyoyu yıkıyorum bir b.k temizleme 3 saat sürüyor.
Kv vw kaynım yedikleri kaşığı yalayıp temizlerin içine geri koyarlar bardakları da öyle.Ben sürekli onların peşinde dolanırım aman bişeyi ellemesin diye sürekli ellerini yıkatırım sabunla taharat almazlar sifon çekmezler şimdi sana soruyorum canm temizlikçi çözümmü sence?
Kv istiyor ki biz gidelim yanına onunla yaşayalım çünkü bir ben hakkıyla ilgileniyorum bebek gibi bakıyorum miss gibi.Kv köşe yastığı gibi oturur öyle wxic girince poposunu bile ben yıkarım yeterki kokmasın diye.
Eşim de sen annemin hizmetçisi değilsin diyor gitmem ben onun yanına diyor.
Hadi 10 gün 1 ay idare ederim ama şahsen sürekli bende çekemem herhalde çünkü inan çok zor kardeşim.
Kv maddi imkanı var para sıkıntısı da yok yaşlıda değil eli ayağı da tutuyor biz ona daha ne yapalım?
Eşim annesi ölürse kardeşini yanımıza alacakmış vallahi ben aşma demedim.
Kardeşi dediği 42 yaşında koca adam yarı zeka özürlü raporu var yani.
Bende eşime dedim ki tabi gelsin biraz da bizim evi b.k yapsın oturur temizlersin dedim
En kötü ihtimal evimize getirmez ama evimizin yanında bir ev alırız kardeşine orda kalır.Eşim de kardeşiyle aynı evde en fazla 3 gün dayanır ondan sonra eşimede bir rapor alırız artık
Aman yaaa kim öle kim kala şimdiden bunları kendime dert edip kafamı yormuyorum hiç

bahsettiğiniz kadar pis bir eve küçük bir bebek götürülmez. hele hele ayaklanınca hiç götürülmez. orayı burayı kurclar, dokunur. ama kayın ailenin durumuna çok üzüldüm. anne ve hasta olan k.birader bir bakım evine yerleştirilemez mi? diğerleri başının çaresine bakar. bütün kardeşler masrafını paylaşsa? ayy çok zor bir durum, allah yardımcıları olsun.

Empati yap o zaman sen gidip bebegini kv verirmisin oyle bir evde otururmusun
Kardeş bu arkadaşların hayal gücü çok zayıf empati kur diyorlar ama evlerin halini görseler kaçarak uzaklaşırlar o çiş kokusunda 2 saat değil 2 dakika duramazlar

Hanımefendi siz çok yardım sever iyi niyetli bir insansını demek ki
Sizi benim Kv evine götüreyim 1 saat dayanabilirseniz sizin ellerinizi öpeceğim
Hayal gücünüzü bile zorlasanız asla ama asla bizi anlamanız mümkün değil.
Siz hiç eli ayağı tutan sağlıklı yaşlı olmayan kv popusunu hergün yıkadınızmı?
Yada tıkanıp taşan bir tuvaletten taşan b..kları kürekle poşetlere doldurup kezzaptan zehirlendiniz mi?
Yada kv büyük tuvaletini yapamıyor diye elinize eldiven takıp kv makatına parmağınızı sokup dışkısını yapmasına yardımcı oldunuz mu? Hatta bunu yaparken kv elinize s..çtımı o kokuyu içinize çekmek zorunda kaldınızmı?
Tüm bunları yaparken kv gözlerinize bakıp çok normalmiş gibi yüzünüze karşı OHHHH çektimi?
B..k kokan çişli koltuklarını sildiğiniz halde temizlenmesede orada oturmak hatta o evde kalmak zorunda kaldınız mı?
Oturma odasında yerlerden yüzlerce zeytin çekirdeği küflenmiş ekmek kurtlanmış tavuk kemikleri temizledinizmi hiç?
Mutfakta yerlerde ocakta kırılmış bozulmuş 1 aydan fazla kalmış uzayan kokan yumurta temizledinzmi?
Banyoda 1 yıl yıkanmamış çamaşırların içinde doğum yapmış fare yavrularını elinizle almak zorunda kaldınızmı?
Neyse anlat anlat bitmez.
Ben bunların hepsini yaşadım siz böyle bir manzara karşısında ne kadar dayanırdınız acaba?
Yada Bebeğinizi böyle bir eve götürürmüsünüz? Böyle bir evi temizleyecek bir gündelikçi varmıdır sizce? Bazen yazıyorsunuz ama sadece yazmak için.
Ben böyle bir evi bal dök yala yaptım 1 ay sonra yine aynı oldu.Sizce çözüm nedir peki?

Kardeş senin sabrına azmine hayranım Allah güç kuvvet versin işin çok zor

Kardeş bu arkadaşların hayal gücü çok zayıf empati kur diyorlar ama evlerin halini görseler kaçarak uzaklaşırlar o çiş kokusunda 2 saat değil 2 dakika duramazlar
Ben vicdansızım umumi tuvaletin önünden geçerken burnunu kapatanlar git otur diyor kv görsün diye bebegim hastalanırsa benim cocugumu bile isteye hasta etmenin vicdanını sorgulamıyorlar kim ne derse desin çocugum herşeyden kıymetli

Yok kardeşim nerde alıp hastaneye yatırdık kadını çıkardılar temizlikçide istemiyorlar birşey desem beni çok bilmişlille sucluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…