- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
öyle bi ewde oturmak deil mesele burda kmse kv ile yaşada demiyor sana ztn.Empati yap o zaman sen gidip bebegini kv verirmisin oyle bir evde otururmusun
Bende temizlerim sırf esimin hatri icin. Ama bazende insan kendini kullanilmis hissediyor. Elin ayagin tutuyor bi camasir suyu dok be banyona tuvaletine. Bi carsaf degistir ne biliyim bi havlunu degistir les gibi kokuyor ben degistiriyorum bir sonraki gidisime kadar duruyor igreniyorum resmen bazen.
Dayim şizofren ve tek yaşıyor evine gittiğimizde sizin kayinvalidenizin evinin manzarasindan hallice bir manzarayla karşılaşıyoruz! Üstelik ilaç içmeyi asla kabul etmiyor! Evine de yabanci birini sokmuyor ve hatta bizi bile kovuyor. Ama biz inatla evini temizliyoruz ama biz inatla üstüne başına temiz giysiler alıyoruz ya da giydiriyoruz. Bazen ana avrat dümdüz küfrediyor yenilir yutulur şeyler değil bazen de hırsızlık yaptınız diye esnafa bizi sikayet ediyor. Biz hiç sırtımızı dönmüyoruz. Neden biliyor musunuz vicdan denen bir şey var kimimizin beynin de kimimizin kalbin de. Muhafazakar olup Allah rızası için yardım edede bilirsiniz ya da vicdanınız vardır insanlık için yaparsınız bunü adlandırmak size kalmış. Belli ki ne sizin ne de eşinizin bir hassasiyetı yok ama en azından kendi aileniz bu durum da olsa ne yapardiniz ya da eşiniz yarın bir gün ( ki bu hastalık genetik asla hasta olsun demiyorum ama ) hasta olsa ya da sizin başınıza gelse evladınızın nasıl davransın isterdiniz kendinize sorun soruyu cevaba göre gidin ya da gitmeyin. İyi geceler.
Eşimin ailesi de bu durum da olsa ben yine yapardım bu benim hassasiyetim. Ama siz de şöyle düşünün işte kendi ağzınızla söylüyorsunuz "vicdanlı olması gereken kendi çocukları" eşiniz kayinvalidenizin amcasının kızı mı? O da onun evladı tamam siz kendinizi sorumlu hissetmiyorsunuz peki ya eşiniz? Ya da dediğim gibi yarın bir gün siz hasta olsanız gelin/ damat size torununuzu getirmek istemese ne hissedersiniz bunu sorun kendinize cevaba göre gidin ya da kalın:)Bak o senin dayin ama. Burada vicdanli olmasi gereken de kvnin çocukları.
valla ben o cocukların da normal olmadıgını iddaa ediyorum yani.. kim pislik için de yasar ki böyle..Bak o senin dayin ama. Burada vicdanli olmasi gereken de kvnin çocukları.
Otellik bir durum yok ki aynı şehirdeyizGidin görün gece otelde kalın bebekte rahat etsin sizde. Ama aileye çok üzüldüm yaa
Eşimin ailesi de bu durum da olsa ben yine yapardım bu benim hassasiyetim. Ama siz de şöyle düşünün işte kendi ağzınızla söylüyorsunuz "vicdanlı olması gereken kendi çocukları" eşiniz kayinvalidenizin amcasının kızı mı? O da onun evladı tamam siz kendinizi sorumlu hissetmiyorsunuz peki ya eşiniz? Ya da dediğim gibi yarın bir gün siz hasta olsanız gelin/ damat size torununuzu getirmek istemese ne hissedersiniz bunu sorun kendinize cevaba göre gidin ya da kalın:)
valla ben o cocukların da normal olmadıgını iddaa ediyorum yani.. kim pislik için de yasar ki böyle..
Ben sizi konu sahibi zannettim ona göre cevap yazdım evet okumadım bütün sayfaları:) herkesin kendi fikri kendi düşüncesi benim düşüncem de böyle ne yapalım ben biraz fazla hassasım:)Tum sayfaları okumadiniz belki bilmiyorum da zaten yazdım daha once torunu az da olsa götürün yine de diye. Onda hemfikirim.
Ayrıca evet gelinin sorumlulugu yok burada ama esinin var tabi. Öncelik evdekilerde olsa da. (Benim vurgulamak istediğim sadece konu sahibinin bir sorumlulugu olmadığı. Gerisinde hemfikirim. )
Ben kadina üzüldüm zaten yazik hasta zaten. Ama o 9 kardesin de vicdanı yok galiba. Yoksa siz yaparsiniz ne güzel ama konu sahibi yapmazsa da burada vicdani olarak sorgulanacak en son kisi yani.
Bence de onlarda da var birsey
Bir abi var oda anormal ama tedavileriylese ilgilenmiyorlar evde biri ölse haberleri olmaz hepsi sorumsuz evi otel gibi kullanıyorlar benim aile anlayışıma ters. Annesi rahatsızlandı ambulans cagırdık beyefendilerin bir tanedi uyanıp annesi ile gitmedi biz ve görümcem gece taksi ile gittiksen o evde diger yasayanların normal olduguna emin misin.. hepsi hasta bana kalırsa yapacak bisey yok.. özellikle şizofreni kalıtsal bir rahatsızlık..
Ben sizi konu sahibi zannettim ona göre cevap yazdım evet okumadım bütün sayfaları:) herkesin kendi fikri kendi düşüncesi benim düşüncem de böyle ne yapalım ben biraz fazla hassasım:)
eşin ilgilenmiyor mu tedavileriyle.. yani bilemedim, birbirlerini asıp kesseler ne olacak..Bir abi var oda anormal ama tedavileriylese ilgilenmiyorlar evde biri ölse haberleri olmaz hepsi sorumsuz evi otel gibi kullanıyorlar benim aile anlayışıma ters. Annesi rahatsızlandı ambulans cagırdık beyefendilerin bir tanedi uyanıp annesi ile gitmedi biz ve görümcem gece taksi ile gittik
Ona konu da bende sizin gibi düşünüyorum ve eşimle de bunun tartışmasını yaptım geçen ay sanki gelinler köle diye:) ben olsam hasta olan kişiye yardım da ederdim evine de giderdim bu benim sübjektif gorüsum:) konu sahibinin gitmemesine eşinin de ailesine karsi tutumuna sinirlendim yoksa gelinler köle değil aynı fikirdeyizBen sürekli yorum yapınca tabi her sayfada yorumum var. Bana ne oluyorsatabi ki ya insan isteyerek yapıyorsa evin tüm işini yapsin sorun degil ama gelinin sorumlulugu görevi gibi görülmesini yanlış buluyorum sadece
Arkadasım evde 6 bekar adamın pisligini ben vicdan yapıp neden temizliyim koca adam yattıgı yatagı yedigi tabagı bırakıyor onlar vicdanlı olsun madem annelerine temiz tutsunlar vicadan vicdan ne yani bana yaptıklarından sonra o eve adım atmam bile büyük bir vicdab örnegiEşimin ailesi de bu durum da olsa ben yine yapardım bu benim hassasiyetim. Ama siz de şöyle düşünün işte kendi ağzınızla söylüyorsunuz "vicdanlı olması gereken kendi çocukları" eşiniz kayinvalidenizin amcasının kızı mı? O da onun evladı tamam siz kendinizi sorumlu hissetmiyorsunuz peki ya eşiniz? Ya da dediğim gibi yarın bir gün siz hasta olsanız gelin/ damat size torununuzu getirmek istemese ne hissedersiniz bunu sorun kendinize cevaba göre gidin ya da kalın:)
Annesi 1 ay kadar hastanede yattı çıkardılar daha sonra tedavisi bitmeden abisini de götürecekler 1 yıldır ilgilenen yok kısacasıeşin ilgilenmiyor mu tedavileriyle.. yani bilemedim, birbirlerini asıp kesseler ne olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?