Tabii karar senin,hayat senin,evlilik senin.evet bunu da kendime çok sordum. bulunmaz hint kumaşı mı bu?ama iyi yada kötü anlamda harekete geçmek için kararsızım.
kpedere benzeme ihtimalini düşünüyorum genetik pıhtılaşmama baktırdım temiz.eşimde sayı normal sözde törenle alınan tahlilinde.
eşim özel sektörde işçi. babasına yardıma gidiyordu. yardımdan çok kendini sömürmelerine izin veriyordu.(babasıının)onun yaptığı alenen sen yönetme ben yöneteğim terbiyesizliği.cürreti de terbiyesizliğinden alıyor.
evet bunu da kendime soruyorum.herkes kötü değil herkes alkolik değil.ama gerçekten gelen gideni aratır tarzı insanlarda çok çevremde.böyle insanlar içindeyken beni de kendi gibi insanlarla tanıştırmaları mümkün.zaten sorsan herkes iyi kimse bu kötüler etrafta.
ben vermiyorum yönetimini.ayrıca dertleri kendi paraları harcanmadan bizi çatır çatır yemek kaşıkla verip kepçe ile almak.bir şeyin gönül değeri değil maddi değeri önemli onlar için.zorla alamıyorsa da eşimi bana doldurmaya çalışıyorlar. babası işte tarlaya tapaya kendi hayvanlarını bedava yedirecek tarla yem almamız için dolduruşa getiriyor.tabi böyle bir durumda kocam bostan korkuluğuna dönüyor.gözünde de babası melek kanatları eksik.
benim anladığım kocan ve ailesi seni sallamıyor. varlığın yokluğun umurlarında değil. sen de evli olduğunu sanıyorsun.yoruldum ve bunaldım.
çalışıyorum. iş saatlerin iyi.çocuğum yok.
genelleme kocalar haftanın 6 gününü karısınla oluşturduğu ailesine harcar.(geleceğe yatırım parasal değil manevi) bizimki tam tersi.
kpeder terbiyesizlik eder utanmasa kocam gidip ayaklarını yalatacak adamın(ne yazıkki onun gibi tekme atan ayağı yalama huyum yok)
beni kim eleştririrse hep onun yanında(arkadaşı dahi olsa bile yani)
topuydu kahvesi idi bir yere kadar alıştırmıştım kendimi kpeder ile konuşmazken.onlara gitse de stressizdi gitti mi kudurur gibi gitmezdi özgürdü.sinemaya da rahat rahat giderdik.
e noldu. tabi rahat battı.sıkıldı kahveden.kendine mazoşist olması umrumda değil.ama bende arada sürükleniyorum.
hadi akıl akıldan üstündür dedim.çevremden dışardan bakan tüm akrabam olan olmayan insanların görüşlerini dinledim.
çoğu sepetlesen bir daha evlenmez diyor.standart bir kadın onun peşinden gitmez hemen onu boşanma ile tehdit eder diyorlar.(tabi bunu yapıstırmadım suratına onun bizim ilişkimiz kimseyi ilgilendirmez gibi saçma sapan muhabbetlere saptırıp işine gelmeyeceğini bildiğim için)
alıp karşıma konuştuğumda oldu tabi. kulağı ile dinlemediği için pek de yol kat edemedik.
şimdi bana terbiyesizlik eden ve karşılığında sövüp saymadığım babası ile barışıyor.hani kendi de bir şey demedi. (onun küs yada konuşmaması saçma)ama bana dediğine istinaden ben konuşmak istemem.tam kelime olarak kullanmasam da senin ayrı kesen olamaz diyor.şaka gibi
başka aileler evladı kendi kese kursun bana muhtaç olmasın der. bu bizim maaşlarımıza elimzde ne var ne yok gözü onda.kvalde ona keza ama geleceği düşünüp kendince politik davranıyor.kpederin şeker hastalığına sığınıyor.bu para hırsları hastalığa kılıf uyduramayacak kadar büyük.
e iş kocanda bitiyor vs. olmazsa boşan çocuk da yok nasılsa diyenleri duyar gibiyim.
kendime işkence için devam etmeye çalışmıyorum desem de kocamın karakterime kendime rağmen bile 3 seneyi dolduruyoruz.
ayrıca her şeyi hazır bulmayıp beraber yapsak da kıymet bilen biri ile olsam.bunun anlamı olurdu.
Allahtan hiç iyi dileğim yok onlara karşı.işin ilginç kısmı çoğu kadın soğumadım kocama da doymadım ilginç kendimi sorguladım.bir cevap alamadım.
belkide bir kpederi dünya zor taşıyor. onun bir varisini daha taşımaz diye Allah çocuk vermiyor.
ayrıca çocuğu kendim için doğuracağımın farkındayım. etrafımda benim emsallerim 2. çocukta.karşı cins olarak da içmeyeni görmedim. alkole çok karşıyım.kocamın içkisi sigarası yoktur ama bu halleri ile içkisi sigarası olup evine bakanlara özendiresi halleri.
hak veriyorum tabi ama eşimde onların kafasından elimden üç kuruş parayı alma derdinde. insan da ne maaş mış be diyor herkes sulanıyor başbakan maaşı gibi.ihtiyaçlarımı karşılıyorum kendisi cimridir.elimdekini almış olsa ihtiyacım dahi olsa vermez.dediğiniz gibi arıza eşimde düzeltmeye de niyeti yok gibi.bende de ayrılmaya cesaret yok.olsa sanırım, imkansız şeyden flozofik bir durum beklemem.iyi de özel sektörde işçi olan adamın kaç lirası olur da yönetimi dert olur.yani harcayın siz de eşinizin ve kendinizin paranızı ya da işte bankaya otomatik ödemeli bir şeyler koydurun kalmasın para yönetilemesin de .bence burada arıza eşinde.üç kuruşunu neden ona buna yediriyor susun diyememesinden
işte bi yandan da daha beterleri ile karşılaşmaktan korkuyorum.Tabii karar senin,hayat senin,evlilik senin.
Bile bile mutsuzluğu tercih etmek de senin yolun.
Şu 37 yıllık ömrümde anladım ki insan mutluluğu da mutsuzluğu da kendi çiziyor.
Gerçekten durum umutsuz,bu şekilde yaşamaya devam edeceksin gibi görünüyor.
evet evli olduğumu sanıyorum.bir yarım sabret bir yanım sttret diyor.ikisini de yapamıyorum.öyle amaçsız hisler içindeyim.benim anladığım kocan ve ailesi seni sallamıyor. varlığın yokluğun umurlarında değil. sen de evli olduğunu sanıyorsun.
İyi de beterin beteri var mantığı ile mutsuz yaşamak ne kadar doğru?hak veriyorum tabi ama eşimde onların kafasından elimden üç kuruş parayı alma derdinde. insan da ne maaş mış be diyor herkes sulanıyor başbakan maaşı gibi.ihtiyaçlarımı karşılıyorum kendisi cimridir.elimdekini almış olsa ihtiyacım dahi olsa vermez.dediğiniz gibi arıza eşimde düzeltmeye de niyeti yok gibi.bende de ayrılmaya cesaret yok.olsa sanırım, imkansız şeyden flozofik bir durum beklemem.
işte bi yandan da daha beterleri ile karşılaşmaktan korkuyorum.
evet evli olduğumu sanıyorum.bir yarım sabret bir yanım sttret diyor.ikisini de yapamıyorum.öyle amaçsız hisler içindeyim.
boşandın diyelim illa evlenmek zorunda mısın?hak veriyorum tabi ama eşimde onların kafasından elimden üç kuruş parayı alma derdinde. insan da ne maaş mış be diyor herkes sulanıyor başbakan maaşı gibi.ihtiyaçlarımı karşılıyorum kendisi cimridir.elimdekini almış olsa ihtiyacım dahi olsa vermez.dediğiniz gibi arıza eşimde düzeltmeye de niyeti yok gibi.bende de ayrılmaya cesaret yok.olsa sanırım, imkansız şeyden flozofik bir durum beklemem.
işte bi yandan da daha beterleri ile karşılaşmaktan korkuyorum.
evet evli olduğumu sanıyorum.bir yarım sabret bir yanım sttret diyor.ikisini de yapamıyorum.öyle amaçsız hisler içindeyim.
bilmiyorum bende bu bağınlılık yarım kalmışlık denedim olmadı.İyi de beterin beteri var mantığı ile mutsuz yaşamak ne kadar doğru?
Ailen yanında mı?
Maddi manevi gücün yeterli mi?
Önemli olan bunlar.
geçindiğim bir evlilik ve çocuk istiyorum.boşandın diyelim illa evlenmek zorunda mısın?
yaşadığın bu birlikteliğe çocuk yapacak mısın?geçindiğim bir evlilik ve çocuk istiyorum.
Öyledir tabii.bilmiyorum bende bu bağınlılık yarım kalmışlık denedim olmadı.
ailem yanımda bi anam var yanımda kardeşim kendi havasında.
maddi gücüm ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar
Evet.yaşadığın bu birlikteliğe çocuk yapacak mısın?
cimri koca, işsiz sen ve muhtaç bebek.hak veriyorum tabi ama eşimde onların kafasından elimden üç kuruş parayı alma derdinde. insan da ne maaş mış be diyor herkes sulanıyor başbakan maaşı gibi.ihtiyaçlarımı karşılıyorum kendisi cimridir.elimdekini almış olsa ihtiyacım dahi olsa vermez.dediğiniz gibi arıza eşimde düzeltmeye de niyeti yok gibi.bende de ayrılmaya cesaret yok.olsa sanırım, imkansız şeyden flozofik bir durum beklemem.
.
Evet.
Neden mutsuzluğuna bir de bebeği ortak edeceksin?
diyorsunuz ancak nasrettin hocanın göle maya çalmasına döner işcimri koca, işsiz sen ve muhtaç bebek.
kocanın ailesi zaten parasız bakmaz çocuğa.
bu denklem olmaz.
önce çocuğa sonra sana yazık olur.
yoo bu bile bile kendini köprüden atmaya benzer. ya ölürsün ya sakat kalırsın. iki seçenek de kötü.diyorsunuz ancak nasrettin hocanın göle maya çalmasına döner iş
Kendinize farklı sebebler sunarak işin içinden sıyrılmanız kolayınıza geliyor.evet bunu da kendime soruyorum.herkes kötü değil herkes alkolik değil.ama gerçekten gelen gideni aratır tarzı insanlarda çok çevremde.böyle insanlar içindeyken beni de kendi gibi insanlarla tanıştırmaları mümkün.zaten sorsan herkes iyi kimse bu kötüler etrafta.
kvaldem demirden kadın gibi ama ben dahil onun örneği yok.en fazla yakın modelini kışları kutup gibi geçen sürekli insanların deli gibi tarla hayvan bakmak arasında çalıştıkları bir köyden olabilir. onların köylerinde bile eskisi kadar böyle insan kalmadı. herkes kısa yoldan köşe olma derdinde.Dişi kuştur yuvayı yapan. Ama burdaki dişi kuş bir cok sorumlulugun altında kalıyor eziliyor.
taşeron işçiyim kadro alıp gitmek istiyorum inan rabbim inşallah nasip eder ona iş bulunur. bulunmasa da yeter ki gidelim. burunlarının dibinde oldukça ellerini ovuşturup kötü olmamızı dileyecekler.Sizin uzağa, uzak bir şehire kaçmanız lazım çekirdek aile olarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?