• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir türlü alışamamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ne güzel kurtarmışsın kendini bebeğini
Türkiyede ne var
ne varı söylemeyim aslında ne yok ki
görüntülü arama var
burda da ülkenin bir yanından bi yanı 12 saat atlar gelirsin uçakla
bil kıymetini oraların
Evlenmeden önce bende böyle düşünüyordum açıkçası inanın bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor.iyide olsa kötü de olsa adapte olmaya çalışmak kolay değilmiş.sadece kaldığın yere degil evliliğe içinde büyüyen yavrucağa. Bu süreç herkes için güle oynaya ilerlemiyor umarım zamanla değişir şimdilik beni tatmin ve mutlu edecek çözümün bu olduğunu düşünüyorum

Evlenmeden önce bende böyle düşünüyordum açıkçası inanın bazı şeyler yaşamadan anlaşılmıyor.iyide olsa kötü de olsa adapte olmaya çalışmak kolay değilmiş.sadece kaldığın yere degil evliliğe içinde büyüyen yavrucağa. Bu süreç herkes için güle oynaya ilerlemiyor umarım zamanla değişir şimdilik beni tatmin ve mutlu edecek çözümün bu olduğunu düşünüyorum
İnan Türkiyede kendi mesleğimde ailemle aynı şehirdeyim
İş yoğunluğundan göremiyorum
Çalıştığım yer 800 kişi ama ben tekim yalnızım
sizi de çok iyi anlıyorum anlamadan yazmam empati yaparım
bi ara Diyarbakırda yaşamak zorunda kaldım Adanalıyım
dedim ki Adanaya bi gidim kaldırım taşını öpecem
o kadar özledim aileyi siz düşünün
Yalnız şuan ülke ekonomik sosyolojik insani her açıdan berbat
ne şanslısınız ki Tahmin ediyorum avrupa ülkelerinin birindesiniz bebeğiniz orda doğacak evet belki orda burda ki insanların sıcaklığı yok ama ailenizin sevgisi oranın saygı ve kurallarıyla medeni ve rahat imkan olanak dahilinde bir şekilde büyüyecektir e şimdi teknoloji ilerledi görüntülü yaparsınız gider gelirsiniz bi uçağa bakar
birde sizin de dediğiniz gibi evliliğe ve yeni bir ülkeye alışmadan bebek de yapınca bocalamışsınız
biraz zaman geçsin alışırsınız inş

Sevgili konu sahibi, eşiniz de sizin aileniz. Neden anne baba ortamını aile olarak niteliyorsunuz sürekli?
Aileniz (çekirdek aileniz) şu aşamada çok daha önemli. Hayatı eşiniz ve çocuklarınızla yaşayacaksınız bundan sonra. Çok fazla anneci davranmak, evlilik yoluyla edindiğiniz aileye zarar verir.
Sorunlar her yerde ve her zaman vardır. Sanki evlilikten pişman gibi bir enerjiniz var. Ben de annemi çok seviyorum, çok özlüyorum. Aynı ülkede olsak da binlerce km var aramızda ama onunla yaşamak istemem hiçbir koşulda. Geçen hafta ağrılı ve zor bir operasyon geçirdim. Gene de "annem olsaydı yanında daha çok rahat ederdim" demedim.
Bence burada bir denge sorunu var. Ne yapıp edip, kendi çekirdek ailenizi kabullenin önce. Özlemek en insani duygu elbette ama eşinizi bırakıp, ülke değiştirip yanlarına gitmeyi istemeniz, biraz düşündürücü.

Sevgili konu sahibi, eşiniz de sizin aileniz. Neden anne baba ortamını aile olarak niteliyorsunuz sürekli?
Aileniz (çekirdek aileniz) şu aşamada çok daha önemli. Hayatı eşiniz ve çocuklarınızla yaşayacaksınız bundan sonra. Çok fazla anneci davranmak, evlilik yoluyla edindiğiniz aileye zarar verir.
Sorunlar her yerde ve her zaman vardır. Sanki evlilikten pişman gibi bir enerjiniz var. Ben de annemi çok seviyorum, çok özlüyorum. Aynı ülkede olsak da binlerce km var aramızda ama onunla yaşamak istemem hiçbir koşulda. Geçen hafta ağrılı ve zor bir operasyon geçirdim. Gene de "annem olsaydı yanında daha çok rahat ederdim" demedim.
Bence burada bir denge sorunu var. Ne yapıp edip, kendi çekirdek ailenizi kabullenin önce. Özlemek en insani duygu elbette ama eşinizi bırakıp, ülke değiştirip yanlarına gitmeyi istemeniz, biraz düşündürücü.
Elbette yanlış anlaşılmasın eşimde benim ailem ve kıymetlim zaten onun için geldim buralara .normal zamanda olsa türkiyeye gitmek için yazı beklerdim .hamilelik işin rengini değiştirdi açıkçası. Eşim yoğun çalışıyor extra benimle de ilgileniyor yeri geliyor.ikimizde zorlanıyoruz kayinvalidem başka şehirde o gelebilse zaten doğuma bir kaç ay kala türkiyeye gidecektik

Merhaba hayat koşulları olarak Turkiyeden daha iyi bir ülke mi? Yoksa aynı standart veya alt seviye ülkelerden mi?

Ben yurtdışından Türkiye'ye gelince geçtim bu surecten. Uzun süren bir depresyona girdim en güzel yillarimda hayat ernejim tukendi gitti. İnsanın alıştıgi ve mutlu olduğu yerden uzaklaşması çok zor birsey. Heleki hayat standardı olarak daha düşük bir yere gittiysen alışması çok daha zor oluyor. İlk başta hersey toz pembe geliyor ama içine düşünce anlıyorsun bazı şeyleri. Zaman herşeyin ilacı diyebilirim. Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak size verebilecegim tek tavsiye gencliginize yazik etmeyin. Ne olursa olsun pozitif olmaya çalışın yoksa olan gençlik yıllarınıza olacak yitip giden yıllar geri gelmeyecek 😔

Ben yurtdışından Türkiye'ye gelince geçtim bu surecten. Uzun süren bir depresyona girdim en güzel yillarimda hayat ernejim tukendi gitti. İnsanın alıştıgi ve mutlu olduğu yerden uzaklaşması çok zor birsey. Heleki hayat standardı olarak daha düşük bir yere gittiysen alışması çok daha zor oluyor. İlk başta hersey toz pembe geliyor ama içine düşünce anlıyorsun bazı şeyleri. Zaman herşeyin ilacı diyebilirim. Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak size verebilecegim tek tavsiye gencliginize yazik etmeyin. Ne olursa olsun pozitif olmaya çalışın yoksa olan gençlik yıllarınıza olacak yitip giden yıllar geri gelmeyecek 😔
Evet benim çocukluğum gençliğim tek bir şehirde geçti üniversitede öyle bağışıklık yapmışki bende yerine yeni bir yer koymak zor geldi .şöyleki kendimi mental olarak yıpratıyorum ama bebeğimi düşünmek zorundayım bir şekilde tolere edeceğim. Maneviyat bu konuda bana yardımcı olacaktır inşallah

İstanbula gelirseniz haber verin de sizi esenyurt/ fatih bir gezdireyim. Oradan devlet hastanelerine, devlet okullarina bakmaya gideriz. Taksi bulmaya calisip sonra otobuse bineriz. Bu turun sonunda kosarak havalimanina gitme garanti.
İstanbul başlı başına bir hayatta kalma mücadelesinin çarkı bir nevi sadece tatillerde bile kendi şehrime dönmek için gün sayıyorum Allah herkesin yardımcısı olsun

Bu konu biraz şımarıkça geldi bana açıkçası
Türkiye’de insanlar geçim sıkıntısı enflasyondan kırılırken şans yüzüne gülmüş Avrupa’ya gitmişsin milyonlarca insan senin yerinde olmak için neler vermezdi
Bakın üzerine basa basa söylüyorum derdim daha çok duygusal konular özlem adapte olamamak vs bunu dünyanın en güzel yerine bile gitseniz illaki yaşayabilirsiniz kültürel şok vs gibi etkileri es geçemeyiz. kaldıki ben bu yaşıma kadar hep ailemle yaşadım önceden başka bir şehirde yaşasam vs alışkın olduğum bir durum olurdu en azından her şey maddiyat degilki inanın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum para size maddi refah sağlar mutluluk satın alamazsınız

Bakın üzerine basa basa söylüyorum derdim daha çok duygusal konular özlem adapte olamamak vs bunu dünyanın en güzel yerine bile gitseniz illaki yaşayabilirsiniz kültürel şok vs gibi etkileri es geçemeyiz. kaldıki ben bu yaşıma kadar hep ailemle yaşadım önceden başka bir şehirde yaşasam vs alışkın olduğum bir durum olurdu en azından her şey maddiyat degilki inanın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum para size maddi refah sağlar mutluluk satın alamazsınız
Para her şey değil tabiki Ama parasızlık işsizlik her şey insanı tüketir evlilikler yıkılır şükredin bence maddi refahınıza çocuklarınızın geleceğinin kurtulduğuna

Bende aynı durumdayım. Ha benim kayınvalidem felanda yok. Kimse yok. İnşallah kovarlarda mecburen döneriz Türkiye ye.
Toprağını öpeceğim canım ülkem

Para her şey değil tabiki Ama parasızlık işsizlik her şey insanı tüketir evlilikler yıkılır şükredin bence maddi refahınıza çocuklarınızın geleceğinin kurtulduğuna
ALLAH maddi manevi kimseye muhtaç etmesin .Her ikisi de önemli ailemin yanına gitmeyi uzun bir süre erteledik .kalıp buraya alışacağım böylesi evliliğimiz için daha iyi olacak inşallah. Zaman her şeyin ilacı

Bende aynı durumdayım. Ha benim kayınvalidem felanda yok. Kimse yok. İnşallah kovarlarda mecburen döneriz Türkiye ye.
Şimdi bir çok insana bu şımarıklık geliyor ama yaşamayan bilmiyor .sizi çok iyi anlıyorum ama mecbur aile birliği için ve eşim için kalmak zorundayım şahsım adına zor olsa da Allah bir şekilde kolaylaştırsın. Sizin içinde dua edeceğim teşbihte hata olmasın ne demişler eşşekten düşmüşün halini eşşekten düşmüş anlar

‘Dışarı çıkmak içimden gelmiyor, dört duvara sıkıştım kaldım’ demişsiniz.

İşte tam bu yüzden yaşadığınız yere alışamıyorsunuz.
Kendinizi eve hapsederseniz neye/nasıl alışacaksınız ki ?
Bir yere alışmak iÇin hayata karışmak zorundasınız. Aynı sorunu Türkiye’nin başka bir şehrinde de yaşarsınız eğer orda da kendinizi kapatırsanız.
Dil bilmiyorsanız dil öğrenin, bebeğini doğduğunda onunla beraber yapabileceğiniz etkinlerlere katılın.
Boş vaktiniz çok ise böyle düşünmeniz hissetmeniz normal tabii ki hamileliğin verdiği bir duygu yoğunluğu da mevcut.

Ama şunu bilir şunu söylerim, hayatı güzelleştirmek yA da zindana çevirmek tamamen sizin elinizde.

Hakkınızda hayırlısı olsun.☘️

Şimdi bir çok insana bu şımarıklık geliyor ama yaşamayan bilmiyor .sizi çok iyi anlıyorum ama mecbur aile birliği içinde kalmak zorundayım şahsım adına zor olsa da Allah bir şekilde kolaylaştırsın. Sizin içinde dua edeceğim teşbihte hata olmasinne demişler eşşekten düşmüşün halini eşşekten düşmüş anlar
‘Dışarı çıkmak içimden gelmiyor, dört duvara sıkıştım kaldım’ demişsiniz.

İşte tam bu yüzden yaşadığınız yere alışamıyorsunuz.
Kendinizi eve hapsederseniz neye/nasıl alışacaksınız ki ?
Bir yere alışmak iÇin hayata karışmak zorundasınız. Aynı sorunu Türkiye’nin başka bir şehrinde de yaşarsınız eğer orda da kendinizi kapatırsanız.
Dil bilmiyorsanız dil öğrenin, bebeğini doğduğunda onunla beraber yapabileceğiniz etkinlerlere katılın.
Boş vaktiniz çok ise böyle düşünmeniz hissetmeniz normal tabii ki hamileliğin verdiği bir duygu yoğunluğu da mevcut.

Ama şunu bilir şunu söylerim, hayatı güzelleştirmek yA da zindana çevirmek tamamen sizin elinizde.

Hakkınızda hayırlısı olsun.☘️
Bende bu süreci doğru yönetemedim kendimde de suç buluyorum. Bundan sonrasında daha aktif olup sosyalleşmek istiyorum kurslar aktiviteler vs ile .bakış açım değişirse her şey değişir dediğiniz gibi .teşekkür ederim güzel ve destekleyici yorumunuz için 🤲😇

Devlet sırrı sanki yaşadığınız ülke ismi vermiyorsunuz.
Evliliğe hazır olmadan evlenmişsiniz,aileden kopamayan aileyi özleyen biri için yanlış seçim olmuş yurtdışında evlilik işi.
Türkiye’yi arayacak kadar kendinizi kötü hissediyorsanız yaşam tarzınız büyük ihtimalle o kültüre terstir zaten..Bence psikolojik destekle orda yeni çevre edinecek sosyal alanlara gidin.Evde kayınvalideyle geçmez bu bunalım.Yada boşanın Türkiye’ye dönün,siz bebekle burda, eş orda araya mesafe ve kişiler girer zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X