Bir türlü aşamadığımız kedi problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu haberi buraya bırakıp gidiyorum .haberde anne bebeğini 1 dakika yalniz bırakıyor .kedi saldırganda değil ısınmak istiyor sadece . sonuç ortada ....
İnternette balkon demirine tırmanan bebeği engelleyen, vuruyormuş gibi yapan anneye kızıp bebeğe siper olan kedi videoları da var. Neyi görmek isterseniz onu görürsünüz, algıda seçicilik sizin yaptığınız.

Bende size milyon tane bebeğini emzirirken uyuyakalıp bebeğin üzerinde uyuyan anne haberi atarım. Çıkarılacak sonuç emzirmenin zararları mı yoksa annenin zararları mı artık siz seçip beğenirsiniz.
Cocugunu taciz eden babalar var mesela? O zaman cocuk dogunca babayi da vermek lazim nolur nolmaz.

Engellemeseydik evet . Hayvaniniz var mi bilmiyorul ama varsa evden hic cikarmiyorsunuz belliki hayvanlar kavga ederken bakin oynasirken degil kavga ederken direkt goze saldirir .
Hayvanların da insanlar gibi türlü karakterleri var işte.
Kimi sakin, ılımlı.
Kimi asi, dik başlı, kavgacı.
Siz hepsini birden aynı kefeye koydunuz.

Arkadaşlar benim bir kedim var 3 yaşında ve yaklaşık 3 yıldır bizde. Eşimle evlenmeden önce kedi istediğimi söylemiştim (annem evde istemiyordu o zamanlar) o da tamam demişti evlenir evlenmez kedimi sahiplendik.

İlk 1 yıl sorun yoktu ama ne zaman ben kedimi alıp annemlere gittim o da anası olacak hayvan düşmanıyla baş başa kaldı o cadı hemen "bak kedisiz ev ne kadar temiz oluyor, evde kedi mi olurmuş" bilmemne diye bunu kafasına soktu. Adam ondan sonra taktı hayvana.

Vay efendim tüyü vay efendim miyavlaması vs deli etti beni iki senedir. Bebeğimiz var mesela, yatak odasına kedi girmesin diye kapıyı kapatıyor hayvan da miyavlıyor malum kapalı kapı görünce. Sırf bebek uyanacak diye gece kalkıp kedimi salona geri göndermeye çalışıyorum, illallah ettim artık kedi takıntısından.

Bugün de sabahtan taktı yine sahiplendir artık ben istemiyorum diyor. Ya ben deliricem artık iki senedir en azından ayda bir bu konu yüzünden tartışmaktan bıktım artık kedimi nasıl bırakayım o da çocuğum gibi benim napıcam ben :/
Bizim evde olsa eşin kafayı yeri herhalde. 1 tane uçamayan papaganım var. 2 kez uameliyat oldu tümörden. Kafes içinde asla durmaz. Gezmeye alıştı.Papaganın kankisi muabbet var. O da papagan sayesinde uçmayıp onunla yerde geziyor.3tane ele alışkın olmayan sürekli öten muabbet kuşu. 1 tane sevdirmeyen kedi🤣🤣🤣🤣Ve benim tüm hayvanlarım kafes nedir bilmez.Eşimin ailesi de hep demiştir. Evde kedi mi olur, bu kuşları salın, yok kedini eve alma. Ben naptım kv ye kedimin mutfak bangosunda yatarken resmini attım🤣🤣En son 1 kedi daha vardı. Sokakta ölmek üzere bulduk. Ameliyat falan oldu. Geri sokaga salamazdım. Onu da eve aldım. Ama papaganıma saldırdı. Onu anneme verdim, o bakıyor.Benim evime gelende hayvanat Bahcesı gıbı der ama bu hayvanları nasıl bırakayım? Hele o 3 kuşa bakan kişiler karanlık odada, kurtlu yem, suları pislik dolu bakmış.Bu hayvanları petsopa satsam hastalıktan ölürler.Eşim kediyi sever. Ama kuşları sevmıyor. O da satalım demıstı, satmadım tabıkı. Hepsını veterinere goturuyorum.Senın kaynanana ne. İster kedın yatagında yatar ister kızının odasında. Kendi evıne baksın.Benımkı de sevmez kediyi. Ama benım evıme laf edemez.

Bence bir cinnet herşeyi çözer gibi🤗

Benim de var 5 yaşında kedim. Ne kadar bağlandığınızı ne kadar sevdiginizi çok iyi anlıyorum. Arkadaşlar da demiş çocukların kedi ile büyümesinin faydalarını ben de katılıyorum. Bence biraz daha mücadele edin bebeğiniz kedi ile büyüsün. Size alışmıştır 3 sene az değil.. Eşiniz de bir süre sonra vazgeçecektir diye düşünüyorum.

Ayrıca kediyi sahiplenmeye birlikte karar vermişsiniz. Kendi başınıza alıp emrivaki yaptığınız bir karar değil. O yüzden sonradan ben vazgeçtim istemiyorum demek bana göre çok yanlış. Evcil hayvanlar zannedilenden daha çok bağlanır sahiplerine. Başka eve verildi diye yemeden içmeden kesilen hayvanlar biliyorum.. Yazılarınızdan vermeyeceğinizi anladığım için çok sevindim.

Kediler çok sıkıştırılırsa tırmalar, doğası bu diye kızamayız ki. İnsan da çok üstüne gidilirse tepki verir aynı şey bana göre. Kedinizi benim için de sevin lütfen 😊😊

Kedili ev insanlarında ara ara çizikler olur. Kedi sahiplenen bunu kabullenmiştir zaten. Aşılı kedinin çizmesinden ne olacak?

Benim oğlum dünyanın en sakin kedisi olabilir. Pamuk pati diyoruz tırnaklarını hiç çıkarmaz neredeyse. Ama bazen oyun oynarken kendine hakim olamayıp çiziyor ellerimizi.
Bizimki de öyle tırnaklarını çıkarmaz ama üstüne gidilince arada gözdağı veriyor işte onda bile dikkat ediyor hınzır:)) Bebeğine şunu yapar,bunu yapar demiş ya bir üye ona gönderme yaptım aslında zarar vermek hiç istemiyorlar.

Arkadaşlar benim bir kedim var 3 yaşında ve yaklaşık 3 yıldır bizde. Eşimle evlenmeden önce kedi istediğimi söylemiştim (annem evde istemiyordu o zamanlar) o da tamam demişti evlenir evlenmez kedimi sahiplendik.

İlk 1 yıl sorun yoktu ama ne zaman ben kedimi alıp annemlere gittim o da anası olacak hayvan düşmanıyla baş başa kaldı o cadı hemen "bak kedisiz ev ne kadar temiz oluyor, evde kedi mi olurmuş" bilmemne diye bunu kafasına soktu. Adam ondan sonra taktı hayvana.

Vay efendim tüyü vay efendim miyavlaması vs deli etti beni iki senedir. Bebeğimiz var mesela, yatak odasına kedi girmesin diye kapıyı kapatıyor hayvan da miyavlıyor malum kapalı kapı görünce. Sırf bebek uyanacak diye gece kalkıp kedimi salona geri göndermeye çalışıyorum, illallah ettim artık kedi takıntısından.

Bugün de sabahtan taktı yine sahiplendir artık ben istemiyorum diyor. Ya ben deliricem artık iki senedir en azından ayda bir bu konu yüzünden tartışmaktan bıktım artık kedimi nasıl bırakayım o da çocuğum gibi benim napıcam ben :/

Adamı sahiplendiririm kedim yine kalır, hiç sevmem böyle bir isterim bir istemem diyen eserekli tipleri ...

kediler insan psikolojisinde çok önemli bence çocuklara da çok iyi geliyor bebeğiniz büyüyebe kadar fazla yanlız bırakmazsınız o da kocanızın gönlü olsun diye kediler koruyucudur yavrunuzu kontrol eder bir sorun var mı diye sizi bile kontrol eder eşinizi bir şekilde ikna edin dini olarak da çok önemli hayvanlardır

Dün kayınvalide geldi bize, alttan alta laf soyluyor, koltukları perdeleri tırmalamıs, yok tüyü dökülüyor, bebek olunca napıcaksınız, agzına gözüne tüy kaçar, eşim de actı peygamber efendimizin hadisini dinletti ona sustu kaldı, benim eşyada şunda bunda gözüm yok canımız saollsun dedım onun bize verdiği mutlulukla eşyayı mı degıseyım dedım.. Yani eşimi tarafına çekebilse konusmaya devam ederdi..

Çocugunuzun her an yaninda duramazsiniz bir ihmalle kolunu cizmis ya gozunu cikarsaydi yirtaaydi yada agzina burnuna bisi yapsaydi bir kedi kocanizi falan bosverin bir kedi icin evladinizi tehlikeli bir ortamda tuttugunuza değer mi ?
Herhangi bir kedinin bir insanın gözünü cıkardıgı görülmedi sanırım ama siz gözünü cıkarmıssınız konunun:ruh:

Eşinize bu videoyu izletir misiniz?
Onlarında canı, duyguları var. Sahiplerinden ayrılmak çok büyük yıkıma neden olabiliyor. Kedi fıtratına göre hareket ediyor yapacak bir şey yok, nasıl bebeğimiz fıtratı gereği ağlıyor, merak ediyor, zorluklar çıkarıyorsa atmıyorsak bu canlara da yapamayız.
Eğer rahatsız olduğu (tüy gibi) şeyler varsa sorumluluk sahibi olarak bu etmenleri ortadan kaldırabilir. Kediyi değil.
Not: 3 yaşında kız(kedimiz), 1 yaşında oğlan annesiyim.

Oğlum çok istedi ben sorumluluk diye kabul etmedim çok ağladı almadım ama alsaydım ölene kadar bakardım kuşlarım var çok tozlu tüylü ver diyo annem onlar ölene kadar benimle ben aldım sorumluluk bende diyorum baştan kabul etmeseymis paşa hiçte vazgeçme belli seviyor güzel de bakiyorsun

Çocugunuzun her an yaninda duramazsiniz bir ihmalle kolunu cizmis ya gozunu cikarsaydi yirtaaydi yada agzina burnuna bisi yapsaydi bir kedi kocanizi falan bosverin bir kedi icin evladinizi tehlikeli bir ortamda tuttugunuza değer mi ?
Sizin gibiler hayvan sahiplenmesin zaten. Allah korusun çok büyük hastalıklar zorluklar yaşayanlar için söylemiyorum. Yok alerjim çıktı, yok tüyünü temizleyemedim diye o eve, evdeki insanlara alışmış hayvanları çöp gibi başınızdan atıyorsunuz. Onların canı yok çünkü. İlerde çocuklarınız kavga ederse karşı tarafa zarar veren kardeşi de sahiplendiriverin madem. Sonuçta öteki evladınızı tehlikeli bir ortamda tuttuğunuza değer mi?

Konu sahibi sizi dik duruşunuz için tebrik ederim. Lütfen geri adım atmayın. Hayvanla büyümek çocuk için avantajdır. Kızınıza da geçmiş olsun kolu için. Büyüyene kadar yalnız bırakmamaya çabalamanız sizin de içinizin daha rahat etmesini sağlar. Kocanız da yetişkin adam, annesinin fikirleriyle üstünde bu kadar baskı kurmasına izin vermemeli. İnşallah bu kavgalar geçer, ailecek kedinizle huzurlu hayatınıza geri dönersiniz.

Ben bahçemde besledigim kediyi vermek zorunda kaldım manyak komşu yuzunden. Kediyi ne kadar engellesemde komşunun bahçeye geçiyordu komşu da hortumla su tutuyordu kediye. En son zehirlemekle tehdit edilince verdim kediyi. Hala uzuluyorum aklima geldikçe. Kediyi verirseniz üzüleceksinz ama evde kedi istemeyen biri ile de zor eşiniz zarar vermesin takıntı yapıp ?
Yok o kadar da değil, öyle biriyle evli kalamam zaten manyaklık olur o. Yapacağı en fazla benden habersiz sahiplendirmek olur onu da yapamaz diye düşünüyorum hem vakti yok yoğun çalışıyor hem de ipler kopar aramızda böyle bir şey yaparsa ciddi olarak cesaret edemez.

Son düzenleme:
Şuan kediciginize sımsıkı sarılmak istiyorum 💜
Bebeğimi uyuttum oğlumla sarılıp uzandık zaten hır hır yavrum benim o da bana çok bağlı. Mesela bazı kediler sırnaşmaz pek benimki öyle değil gelir koynuma yatar miniğim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X