gerçekten yazdıkdan sonra daha cok canım sıkıldı eleştiriler öle acımasız ki ben 5 seenlik okul hayatım boyunca kendim çalıştım kendim okudum herkes gezerken güzdüz çelişip gece okudum ve sadece artık yoruldum ailem bir kez bile arayıp demedi nerdesin en yaptım ben onlara hiç bir şey herkes kendi yolunu cizdi ben nereye gidecegimi ne yapacgımı şaşırdım nerde kalacam nerde hayatımı dsürüdrecem diye düşündüm yeni mezunum 2 milyar maas almıyorum ki gidip ev tutup yaşayayım onuda denedim ama malesef olmadı ayrı evi yani önce tek başıma ev tututm ama altından kalkamadım ne yapayım tek çare orası kladı para birikmedi mecbur kaldım ama bir genç kız olarak hayatıma tek bir kişi girdi hayellerim umutlarım var en azından ilgi beklerdim annesi yok babası yok yardımcı olup daha cok destek beklerdim nişanlımın ailesinden bilmiyorum ben buraya da biraz destek için yazdım zaten onun ailesiyle kaldıgım için sürekli suçluyorum kendimi doğru bulmıyrum ne yapayım
beklentilerini çok iyi anlıyorum canım...herkes senin kadar iyi niyetli düşünemiyor...belki sen sana sığınan birine hele bu oğlunun müstakbel eşiysen seve seve kol kanat gererdin ama dediğim gibi...cehaleti vicdanının önüne perde olmuş insanlar bunu yapamaz...
o halde kimseden beklentin olmasın ki böyle durumlarda üzülmeyesin...
ilk mesajdada dediğim gibi önemli olan nişanlının tavırları...burdaki düğün hazırlıklarına bakıp zannetmeki herkes dört dörtlük bir hazırlıkla evleniyor...var sende mütevazi bir düğünle evlen ama evinde huzurun olsun...mal mülk eşya sağlığın olsun yeterki ilerde zaten yaparsın...ama eş çok önemli...
nişanlımın ailesi o kadar sorumsuz o kadar bencil kii ne yapacagımı bilmiyorum 9 sene bekledik bir nişanı zar zor yaptılar yarım yamalakk kendi bilezigimi ben taktım bir set aldılar elbiseyi bile görümcemin ki giysem ne olacakmıss kendi kızları prenses bana hiç bir şeyi layık görmüyor üniversite mezunu kendime ve çevreme göre de güzel bir kızım dikkat çekerim böylesi aptal insanların arasına girdigim için artık iyice pişman oldum kurban bayramı geçti nişanlım bir bilezik taktıı ne bayramlık ne bir seyy hiç bir seylerini görmedim düügn olacak ne zaman olcagı bile belli degill akıllı ol diyorum kendime çek bırak gitt zaten nişnalım öle birrikimi yokk herşeyi ona yıkacaklarr öle görünüyor altınldan kalkacak gibi durmuyor ben üniv hayatım boyunca hep çalıştım artık bir durmak dinlenmek istiyorum benim ailemde bir halta yaramaz nerdeyim nasılım umurlarına bile degil ayrılar anenmin bir geliiri yok ben çehiz düzmeye alısıyorum üç kuruşla hele yaptıgım bu gerizekalı akıl fukarası müdürümüzün gram kafası bir boka çalışmaz kadın gibi dır dırr kafama eder öle yoruldumm kii son zmanlarda artıkk sevgim azaldı sanki yada tüm bu olnalardan öle hissediyorum bilemedim su aralar felaket kafam karışık çorba gibi kafam yeni bir başlangıç yeni bir hayat mı istiyorum bilmiyorum korkuyorum kendimi hiç gelin gibi sagolsun hiç hissettirmediler üzülüyorum cok üzülüyorum kahroluyorum yakında delirecem kafamdan atıp öfkemi yenemiyorum
aynı evde yaşamayacagız ama birliktedede hangi parayla nasıl yaşayacagımız mechull ne bilim yardım edecekler mi o bile belli degil yapacaz bie şeyler deyipp duruyorlarr o da sorarsakk yoksa konuyu açmıyorlar bilee ne bilimm boguldumm artıkk yaa nişanlıma karşı sogukluk başladıı iki hafdatır anlaşamıyoruz sürekli kavgaa
tabi bir anlık karra vermemk için bekliyorum ama her gün deliriyorum yaaa hareketlerini gördükçe malum aynı evde kaldıgımızı sölemiştimm bakıyorum evde her şeyy kızlarına endekslemişş konu onlar olunca herşeyi yapıyor allah herkese gösteriyor o kadar destekledi dügüne bir ay kala kızı ayrıldıı şimdi geri barişti geri ayrılıyorrn ebilim bıktım artıkk heyecanım gitii 9 sene yaaa
evlenince çalışma hayatı bitiyo mu?
yardım edecekler mi belli değil diyosun sen evlendikten sonra çalışmıcaksın ama eşinin ailesi yardım edicek öyle mi, nişanlın tek başına ev geçindirecek durumda değilse ve sen eş adayının ailesini hem sevmeyip hem yardım bekliyosan bu bir çelişki, üniversite mezunu oluyo herkes bi şekilde, önemli olan onun hakkını vermek
nişanlıyken niye aynı evde yaşıyosunuz onu da anlamadım, durumun ne olursa olsun hoş değil bence
evlenince çalışma hayatı bitiyo mu?
yardım edecekler mi belli değil diyosun sen evlendikten sonra çalışmıcaksın ama eşinin ailesi yardım edicek öyle mi, nişanlın tek başına ev geçindirecek durumda değilse ve sen eş adayının ailesini hem sevmeyip hem yardım bekliyosan bu bir çelişki, üniversite mezunu oluyo herkes bi şekilde, önemli olan onun hakkını vermek
nişanlıyken niye aynı evde yaşıyosunuz onu da anlamadım, durumun ne olursa olsun hoş değil bence
cok tesekkür ederim gerçekten bu son iki haftadır o kadar kötüyüm ki inan beklentilerim zaten yüksek degil sadece üzülüyorum nasıl desem kabullenemiyorum bir yerde mutlu olmakistiyorum nişanlım cok iyi biri allaha şükür hep destekk ama korkum altından kalmamayacagından korkuyorum yaa bir gün pes dersem kendime güvenmiyorum ben bir işi bıraksam eminimnişanlım afallar kalırr bilmiyorum sadece bu aralar fazlasıyla karamsarım cok fazlaa çünküü benimde kendime göre doğrularım hayat tarzım vardııı kendimi ezip geçiriyorum prensiplerim hayat tarzım karakteim ben ben degilim artıkk kendimi tanıyamıyorum kadar cok ezdirdim çevreye herkese ama başka çıkışda bulamadım onlarda kalmaktan başkaa gecelrri uyku uyayamıyordum ya eve biri girrese diyee en sonunda onların evine gitmekde buldum careyi ne yapsaydımm allah aşkına
yani şüphesiz konu sahibi de dört başı mahmur değildir sıkıntıları vardır ama madem nişanlısına maddi açıdan güvenemiyo kendiside çalışmak zorunda yani başka yolu yok
inanır mısın beni anlamanı beklemiyorum o yüzden su yazdıklaını cevaplamak dahi isteemdim zaten okusan anlrdın neden kaldıgımı baştan sona
nişanlımın ailesi o kadar sorumsuz o kadar bencil kii ne yapacagımı bilmiyorum 9 sene bekledik bir nişanı zar zor yaptılar yarım yamalakk kendi bilezigimi ben taktım bir set aldılar elbiseyi bile görümcemin ki giysem ne olacakmıss kendi kızları prenses bana hiç bir şeyi layık görmüyor üniversite mezunu kendime ve çevreme göre de güzel bir kızım dikkat çekerim böylesi aptal insanların arasına girdigim için artık iyice pişman oldum kurban bayramı geçti nişanlım bir bilezik taktıı ne bayramlık ne bir seyy hiç bir seylerini görmedim düügn olacak ne zaman olcagı bile belli degill akıllı ol diyorum kendime çek bırak gitt zaten nişnalım öle birrikimi yokk herşeyi ona yıkacaklarr öle görünüyor altınldan kalkacak gibi durmuyor ben üniv hayatım boyunca hep çalıştım artık bir durmak dinlenmek istiyorum benim ailemde bir halta yaramaz nerdeyim nasılım umurlarına bile degil ayrılar anenmin bir geliiri yok ben çehiz düzmeye alısıyorum üç kuruşla hele yaptıgım bu gerizekalı akıl fukarası müdürümüzün gram kafası bir boka çalışmaz kadın gibi dır dırr kafama eder öle yoruldumm kii son zmanlarda artıkk sevgim azaldı sanki yada tüm bu olnalardan öle hissediyorum bilemedim su aralar felaket kafam karışık çorba gibi kafam yeni bir başlangıç yeni bir hayat mı istiyorum bilmiyorum korkuyorum kendimi hiç gelin gibi sagolsun hiç hissettirmediler üzülüyorum cok üzülüyorum kahroluyorum yakında delirecem kafamdan atıp öfkemi yenemiyorum
zaten çalışmam demedim ki sadec güvenemiyorum yoruldum biraz dinlenmek istiyorum cok yoruldum dedim neden konuyu böle degişik degişik yorumluyorsunuz yaa her neyse gerçekten artık yazmak da istemiyorumm zaten yeterice mutsuzum daha da arttıı zaten herkesin bu bakışlarından bu düşüncelerinden bunalıp yazdımm
rica ederim canım...
zor bir hayatın olduğu çok açık ama herşeye rağmen bu kadar zorluğun üstesinden gelecek kapasiten vardır muhakkak...hem kelimenin tam anlamıyla yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin...kendi evin kendi düzenin olmasına bi kaç basamak kalmış...herkesi ve herşeyi boşver...
nişanlından memnunsan elinizdeki imkanlarla bir an önce evlenin...kayınvalidenin evinde kalmak seni daha çok üzeceğe benziyor...yerinde olsam bunu yaşamaktansa sade bir nikahla evlenir kendi yuvamı kurardım...
valla ben buradaki gibi kimse düşünmüyorum annemin bir lafı vardır tek çiçekle yaz gelmez... işin içine aile ve sorumsuzlukları girince iş çıkmaz hal alıyor. sen iyisi benim fikrim tabi daHA ileriye götürme çünkü evlenince dönüşün yok ve bu yasadıkların bin mislini yasıcaksın.Ben evleneli bir ay oldu esımın işi dolayısıyla baska sehırdeyım ama aynen senın anlattığın gıbı bızımkılerde.. uzakta olsak bile yetıolar.. sımdı sen evlenıcen hep basına kakmalar.. hep sendne beklemeler.. valla 9 sene ymıs sık dıısnı bırak zaten unıv mezunusun kendıne yenı bır hayat kur mutsuz olursanda kendın yuuznden olursun baskları yuzunden deıl .. allah yardımcı olsun gercekten senı cok ıyı anlıyorum ve kesınlıkle bu ısı uzatma dıorum keske bende sana detayl bı sekılde yuzyuze anlatabılsem .. senın hayatın bu ve kendın ıcın yasamayı öğrenırsın umarım .. emin ol evlenınce o şikayet ettğin kendı hayatını bileeee çoooookkkk özleyeceksın
sana sevgıler ve senın ıcın dua edeceğim ..
zaten çalışmam demedim ki sadec güvenemiyorum yoruldum biraz dinlenmek istiyorum cok yoruldum dedim neden konuyu böle degişik degişik yorumluyorsunuz yaa her neyse gerçekten artık yazmak da istemiyorumm zaten yeterice mutsuzum daha da arttıı zaten herkesin bu bakışlarından bu düşüncelerinden bunalıp yazdımm
cok tesekkür ederim destegin için insallah düzelir her seyy nişanlımla aynı yaştayız o zaten tek bir kuruşunu bile ziyan etmez oda cok cabalıyor ama olan belli imkan belli biraz bekleyelim diyorrcanım sakın koyverme kendini...senin durumunu çok iyi anlamamın nedeni benzer şeyleri yaşamış olmamız...bu yüzden insanlar en iyi yaralarından tanır birbirini...
boşanmamış ama son derece huzursuz bir aile ortamında büyüdüm senin gibi iyi bir eğitimde almadım ha :) bak bunun için seni tebrik ediyorum zaten...
aman kimseye muhtaç olmayayım diye canımı dişime takıp işçi olarak çalıştım...evlilikten korktuğum için evlenmeyi düşünmezken senin gibi birden yorulduğumu hissettim ve doğru dürüst tanıma fırsatı bulamadan eşimle evlendim...hemde eski eşiyle kullandığı mobilyaları kullanmak şartıyla ve apar topar 2 hafta içinde tertiplenen evlilik hazırlığıyla...
şimdi belki hayatın maddi yükünü taşımıyorum ama çoğu zaman yanlış olduğunu düşündüğüm bir evliliğin yükünü taşıyorum...
keşke ben değil o kadar evlilik hazırlığı kuru yerde yatsaydımda eşimle huzurum olsaydı...
önce kendini toparla ve sonra nişanlınla konuş...eğer bu yolda seninle ADAM GİBİ yürümeyi göze alıyorsa devam et...
ama kendiside ailesine sırtını dayayıp senide buna mecbur bırakıyorsa bir daha düşün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?