Bir türlü param birikmiyor

Ben 2-3 milyonda elendim....
Öyle demeyin. Arsa değil de bahçe de alabilirsiniz. Şimdilik imarı olmasın nasıl olsa zamanla imara açılacaktır o bölge. Önemli olan bahçeye yakın su elektrik var mı? Yakında yerleşim var mı? İmar gelmese bile tarım arazileri de suya yakınsa çok çok değerleniyor. 1 milyona 3-4 dönüm tarla vasfında araziler satılıyor. Ben sistemi takip etmenizi öneririm. 1 sene beklemeden karlı satarsınız eminim

Cok uzuyorsunuz ama beni cok.
Daha yeni 4 milyonluk arsamiz satildi mahkeme kanaliyla.
Ben gidip yastigima sarilip agliycam biraz izninizle.
Keşke ihaleye siz de girseydiniz. Tanıdıktan sağdan soldan borç bulsanız bile kısa zamanda borcu kapatıp kara geçerdiniz

Keşke ihaleye siz de girseydiniz. Tanıdıktan sağdan soldan borç bulsanız bile kısa zamanda borcu kapatıp kara geçerdiniz
Yok ya hic benlik degil onlari takip edip ugrasmak. Arada avukattan haber geliyor dava sonuclandi diye. O kadar cok taraf var ki bizim davalarda, paylae bölüne bölüne kuş kadar kaliyor.
Iki uc arsanin daha satisi tamamlanmak uzereymis bakalim.

Bakayım teşekkür ederim zaten max çıkacak para 1 milyon ben 1+1 ve arsa arasında kaldım ailede arsa var ama duruyor en son satmaya çalıştı kayınpederim satamadı 1 senedir bi fonlara bakıyorum bi arsalara bi eve

Maşallah size ailenize . Tek taraflı olacak bisey değil birbirinizi anlamış tutmussunuz
Kesinlikle tek taraflı olan bir şey değil.Birbirimize çok bağlıyız.Herkes imkanları ölçüsünde destek oluyor.Mesela ailemin manevi desteği benim için maddiyatın çok üstünde.Abimin eşine bile yapıyorum elimden geldiğince.Yeğenlerime zaten canım feda.Yengem hep der yaptığın iyiliklerin karşılığında Allah sana iyi bir eş nasip etti.

Mutluluğunuz birlik beraberliğiniz daim olsun

Eczane teknikerleri 60 bin alıyor mu cidden? Eczacılar da o kadar alıyor kamuda

Devlet memuru az bir para almıyordur diye düşünüyorum eğerki 50 bin alıyorsanız ve bu saydıklarınız yoksa paranız nereye gidiyor ki ben onu anlayamadım eşimin bir taktiği var belki işe yarar deneyin bütün ihtiyaçlarını hesaplar kira taksit fatura vs geriye ne kadar kalıyor diyelimki 10 bin gider o 10 bine borçla altın alır ay sonu ödemeli çünkü ay içinde ona göre parasını kontrollü harcar ve mecbur ödeyeceğim modunda olduğu için uzun vadede işe yarıyor

Evet ben de bir türlü anlayamadığım için hemen gelecek ay hesaplayacağım. Bakalım neden böyle oluyor.

Herkes bir şeyler yazmış. Ben de ufak bir fikir belirteyim. Bence paranın nereye gittiğini tam anlamıyla bilmiyorsunuz. Siz sadece ana kalemleri sayıyorsunuz ancak ufak tefek pek çok harcamanız olduğu için paranız birikmiyor anladığım kadarıyla.
İlk önce paranızın nereye gittiğini anlamak için bir gider defteri tutun. Dışarıda fazladan 1 su bile alsanız yazın ki, totalde nereye ne kadar paranızın gittiğini görebilin.
Haricinde siz doğrudan birikim yapamıyorsanız birikimi otomatikleştirin. Maaş hesabınız olan banka ile görüşün ve ister altın hesabı isterseniz de döviz hesabı açın. Maaşınızın yattığı gün için de bir otomatik ödeme tutarı belirleyin. Örneğin her ay maaşımdan 4 bin tl altın hesabıma aktarılsın ya da 4 bin tl altın - 4 bin tl döviz hesabıma aktarılsın gibi.
Maaştan otomatik olarak kesilince, elinize kalan parayla aylık bütçenizi ve ödemelerinizi yapıp geçinebilirsiniz.
Haricinde 400 bin tl param var demişsiniz. Bununla araba alabilirsiniz. Şu an pek çok 2. el satışı olan yerde 200 bin tl 12 ay sıfır faizli taksit imkanı mevcut. Kimisi kredi şeklinde kimisi de kredi kartına taksit şekilde yapıyor. 400 peşin, 200 bin kredi kartına çekim ile ortalama 600 bine 2. el bir araba alırsınız. 1 sene boyunca aylık taksitlerle ( 16.660 tl yani) araba taksitini öderseniz, sonra seneye o arabayı satar, yine benzer bir kampanyadan yararlanır ve arabanın modelini yükseltirsiniz. Bu şekilde zaten otomatik aldığınız mal da değerlendiği için önünüzü görebilirsiniz. İleride ev almak istediğinizde de arabayı satıp, peşinat şeklinde ödeme yapıp, kalanına kredi çekerek rahatlıkla ev alırsınız. Sadece para biriktirerek bir şeyleri almak için beklerseniz fırsatları kaçırabilirsiniz.

Iyide gezme yok, o yok bu yok, paralar nereye gidiyor?

sanırım insanlarda genel bir matematik prblemi var

10 bin kira + 1500 aidat + 500 yol 12 bin --> kira çok iyiymiş ama güneş almaması sıkıcı
2bin yiyecek (buraya döncez) + 2 bin dışarıda harcanan + 1000 internet --bu biraz fazla değil mi- altyapı mı yok? sürekli işyerinde fazla mesaideysen telefonun interneti bile yeter ? neyse 5 burası 17 bin

150 tivibu + 500 faturalar demiş ama bunu aylıklandıralım çünkü bu yazın herhalde
kışın elektik + su +doğalgaz 500 asla gelmez,
ben de tek kişi yaşıyorum 200 elektrik 350 su (olduğum şehirde su çok pahalı, doğuda çok yer bizden ucuz) 150 doğalgaz gelir yazın tamam (yazın klima açmıyor diyelim) ama kışın vanda 1500 gelir günes görmeyen yerde, yani ortalamada ayda bini geçer burası

neyse 18 bin diyelim

arkadaşlar yetişkin bir kadın 2 bin liralık yiyecekle 1 ay nasıl beslenecek?
2 bin liraya peynir zeytin sucuk yumurta tereyağı salatalık domates alırsa h.sonları veya bazı akşamlar eve gelince evde kahvaltı türü yapar anca, 2 çeşit de sebze alsın hadi..

demek ki bu kadın ortalama 20 gün dışarıdan söylüyor en kötü ihtimalle içecek söylemese 7-8 bin içecek tatlı da söylüyorsa 10-12 bin sırf siparişe gider.

etti 30. o da az/ortalama yiyorsa yoksa iştahlı bir arkadaşsa öğlen yemeğinde hastane yemeği yiyemiyorsa (hastane yemeğini beğenmeyip yemeyen çok sağlıkçı arkadaşım var) hadi bi waffle hadi bi cheesecake diyorsa burası daha gider.

psikoloğuna 5-6 veriyormuş 35-36 bandındayız

bu kadın daha marketten peynir zeytin hariç bişey de alamadı ha, ne şampuan ne deterjan.
üstüne başına da bişey almadı. çıplak şu anda. kozmetik krem vs. bi nane de almadı. bi kaş aldırmadı bi kuaföre gitmedi.

evdeki makine vs. eski tamir tadilat v. çıkıyor da demiş.
ben 10 ay önce taşındım eve hala sürekli eve bişeyler alıyorum. (eşyalı tutmamıştım tüm eşyayı kendim aldım). ama mesela ütü yapmıyorum diye eski ütümü kullanıyorum yapsam kazanlı almam lazım. sağlıkçılar ütülü giyiyor çoğunlukla. ben yemek yapıyorum diye mutfak robotu aldım, saç kurutmam fön çekem çektirmem ama çoğu kadın bunları yapıyor/yaptırıyor
belki bu kız da maşa aldı, robot süpürge aldı. vırt zırt. cep telefonu türkler genelde 2-3 sene bir değiştiriyor mesela. (ben 6. seneme girdim de ben cinsim).

evde en minimum alışveriş yapsa özel bir krem değil arko krem sürse yani şu aşama 40-45ten aşağı bir yerde değiliz. hiç hasta olmadı hiç ilaç almadı ha. hep tam mesai çalıştı.

senede 1 kere anasının babasının yanına bile gitmedi daha. kimseye 1 bardak çay da ısmarlamadı.

hadi tatile, gezmeye gitmiyor olsun ya da beraber gittiği kişi ödüyor olsun.

Ayy o kadar katılıyorum ki.10 bin ya kalıyor ya kalmıyor.o da bazı aylar.millet de hâlâ parayı ne yapıyorsun desin.

Ayy o kadar katılıyorum ki.10 bin ya kalıyor ya kalmıyor.o da bazı aylar.millet de hâlâ parayı ne yapıyorsun desin.
ben bu ay kurban kestiğim için ekstra o vardı, gelecek ay da tatil param olur. her ay bişey çıkar.

2 ayda bir ailemin yanına gidiyorum ortalamada, sağlık kontrollerim de ailemin olduğu şehirde benim her gittiğimde bi rapor alma MR çektirme illa bir hastane işim oluyor 2 bin lira sadece git-gel yol param (kendi arabamla gitmiyorum yol uzun). her gittiğimde annemle çıkarız bişeyler alırım.

anneler günü babalar günü yılbaşı, --ki ben özel gün kutlamam, sevmem
öyle 100 tane iş arkadaşım, kalabalık arkadaş ortamım da yok sürekli pasta hediye sürekli iş çıkışı buluşma vb. olayı yok. buna rağmen alıyorum illa ki kardeşlerime sevgilime (ayrıldık) illa ki gece çıkıyoruz arada. ya da misafirim geliyor, gezdiriyorum evde ağırlıyorum vs.

ben hesap yapmıyorum ama tek yaşayan bekar kadınım. TL olarak gelirim 55 bin gibidir, 40-45 bin ben de harcıyorumdur rahat rahat. bende de alkol sigara yok (içersem sevgilim ödüyordu zaten fazla içmem). y.dışına filan gitmeler, orada zevke yeme ve alışverişleri buna dahil etmedim
y.içi sıradan yaşamda basit gezmelerle harcıyorumdur yani.
arabayı da dahil etmedim daha onun kaskosu sigortası benzini var.

benim kiram sizden fazla, yaşadığım şehir pahalı, bir de eve yiyecek alışverişi çok yapıyorum, sürekli evde yemek yapıyorum. (hemen hemen). paketli hazır vs. tüketmem dışarıda yersem de düzgün yerde yerim
günlük makyaj yapmam ama bakım ürünü alırım. böyleyken de aynı hesap oluyor yani birini almayan öbürünü alıyor.
kısacaksan hepsinden kısman lazım
yani bu bantta bir gelirle çok bi para kalması için çift maaş olup kurbanı kesip buzluğa 25 poşet yapıp koyarsan yıl boyu onu yersen kalabilir
ya da misafirin gelince bi kek bir çayla ağırlarsan kalır, ama ben 5 çeşit yaparım çünkü misafir bende önemli. masa kurmayı severim. kendim yemek yaparken de tavuğun yanına sebzesini salatasını etin yanına mezesini çorbasını vb. yapıyorum, çoğu gün kahvenin yanına tatlı bişey yapıyorum (bu ara hastalık sebepli yapmıyorum ama, rutinde yaparım). yoğurtlu makarna yemiyorum mesela. evde yoğurtlu makarna yahut ne bileyim ekmek arası hindi salam+ kola yiyenin yemek masrafı benim 1/3üm 1/4üm filan olabilir. gıda inanılmaz pahalandı ülkede.

üstüm başıma uzun süredir çok aman aman bişey almıyorum ben ama çok var diye almıyorum. 40+ yaştayım, uzun süredir aynı bedendeyim ve home-office çalıştığım için mevcut kıyafetleri giyecek yerim yok. ama hergün işe giden bir kadının daha fazla giyim bakım ihtiyacı olur, benim de öyleydi.

neyse kısacası 10 bin kiranız varmış zaten şu durumda tek kısabileceğiniz şey dışarıdan az yemek yemek, ıvır zıvıra harcıyor musunuz bakıp onu kısmak belki
gün içinde cips kola ya da 10 çeşit oje varken 11. rengi almak gibi küçük sürekli alışverişleriniz var mı? market ve tüketim alışverilerinize şöyle bir bakın kullanmadığınız bişey alıyor musunuz? kullanıyorsanız zaten o lazım ki almışsınız. başka pek öyle kısılacak yer de yok gibi.

tanıdığım hemşire, sekreter, laborant vs. sağlıkçıların hepsi bu maaşları alıyor aşağı yukarı (benim kendi işim ama sağlık sektörüyle yakın ilişkiliyim)
nöbetten çık eve gel yemek ye uyu kalk normal bir güne adapte ol, alışveriş yap yemek yap zaten hep aynı rutinde dönüyorlar
eğer "biriktircem" ya da yemeyip içmeyip "gezecem" gibi özel bir hayat mottosu yoksa
aşırı kısmadan ve aşırı savurmadan kendi başına ev çevirip yaşayanlarda ortalama bütçeler bu bantlarda genelde.
öğretmenler genel olarak daha pinti mesela

Yani bilmiyorum ben sürekli gelgitler yaşıyorum birikim konusunda. Bir yanım aman boşver ölümlü dünya saglıklıyken ye iç gez diyor. Öteki yanım (garantici yanım) çocukların var onların geleceğini düşünmen lazım diyor. Bu iki karmaşık duygular arasında gel git yaparken bir yandan altın ve BES biriktiriyorum diğer yandan birikimden ve giderlerden artanı canım neye istiyorsa ona harcıyorum fazla hesap kitap yapmadan. Evimiz arabamız tarlamiz var, altın dışında yatırım yapmayı düşünmüyorum. Zaten bu koşullarda yatırım yapmak memurları ve özel sektör çalışanlarını aşar. Sizin pozisyonunuz da olsam en azından ucuz yollu bir arabamı alırdım bir yandanda BES veya altın biriktirirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…